Vecka 22: Nytt

När jag såg att rubriken för veckan var ordet "nytt" så tänkte jag genast på vad jag köpt på senaste eller om jag skulle köpa något som jag sedan kunde visa upp som något nytt. Men istället struntar jag i det materiella och berättar något annat som är nytt för mig...

För inatt drömde jag nämligen på engelska!
Alla pratade på engelska och så gjorde även jag. Om det kommer att vara något återkommande eller bara hände av en slump inatt eftersom jag kollade på så mycket Youtube-klipp innan jag somnade återstår väl att se inatt.
Jag har visserligen drömt på engelska tidigare men då har det varit någon/några enstaka meningar men nu var hela natten fylld av engelskspråkiga människor. Lite roligt var det i alla fall och får se om det händer igen. Hoppas på det ;)
 
 

Ingeborg

Idag har Ingeborg namnsdag och så även jag eftersom jag heter det i andranamn. Detta är ett namn som jag delar med min mamma som också heter det i andranamn, vilket är lite kul. 
Men detta har inte varit ett namn som jag varit förtjust i när jag var mindre och när vi skulle stava till något av våra andranamn på en tyskalektion i högstadiet valde jag istället mitt andra andranamn som är Kristina. Så här i efterhand ångrar jag att jag inte valde Ingeborg eftersom det hade varit lite roligare och annorlunda för ingen annan hette det men i min klass fanns många andra med andranamnet Kristina.

Om jag inte minns helt fel så kommer namnet från mammas mormor som hette det i förnamn. Fast i våran släkt relateras namnet ofta till visan "Jag har en gammal moster som heter Ingeborg" vilket mina syskonbarn sjungit för mig ett antal gånger när de var mindre.
Nu tycker jag att det här namnet är fint och speciellt när det är ett namn i släkten som gått i arv. 
 
Jag vet inte mycket om namnets betydelse men detta hittade jag i alla fall på Wikipedia:
"Kvinnonamnet Ingeborg är ett gammalt nordiskt namn som betyder under Ings beskydd, där Ing möjligtvis är namnet på en fornnordisk gud. Samma Ing förekommer också i namn som Inge, Ingvar, Ingemar, Ingemund, Ingrid och Ingolf. Birger Jarls första hustru hette Ingeborg."
 

I litteraturkursen som jag läser just nu så ska jag även läsa några texter (romaner, noveller, dikter m.m.) av samma tema. Mitt tema är kärlek men har valt lite "annorlunda" kärlek. Anledningen till att jag nämner det i det här inlägget är för att jag kommer att läsa den här boken...

 
..."Chefen fru Ingeborg" skriven av Hjalmar Bergman. Köpte den för några veckor sedan och faktiskt bara för att den innehöll namnet Ingeborg i titeln.
Att den skulle passa utmärkt under temat, eftersom Ingeborg blir kär i sin dotters fästman, visste jag inte när jag köpte den.
 
Så till alla som heter Ingeborg i första- eller andranamn säger jag grattis på namnsdagen!
 
 
 

Härlig söndag

Igår var mina planer på att ta tag i tvätten som var kvar men så blev det inte. Tog istället med mig hundarna och gick hem till mamma, lämnade Nova där och tog med syrrans valp Kiro och Torgny på en promenad ner till älven tillsammans med Daniel.

Vi gick ner för sandkammen och eftersom jag tycker att det är lite läskigt att gå ner så gjorde jag det lååångsamt, hann bara ner innan Kiro (som rusat ut i vattnet efter att ha insett att Torgny inte skulle komma upp därifrån för att leka med honom) rusade upp hela vägen och i ren protest satte sig och vägrade komma ner igen innan han sprang iväg mot strandpromenaden. Daniel sprang upp genom skogen igen och jag upp för sandkammen (mycket dumt gjort om man har bråttom och dessutom var jag helt slut i benen när jag kom upp!). 
Kiro kom sedan tillbaka efter att vi ropat några gånger och sedan fick han gå i koppel, vilket han också blev sur över. Så vi tog bara en kort promenad längst med strandpromenaden innan vi gick tillbaka hemåt igen.

Blev bjuden på mat hos mamma med övriga familjen (eller i alla fall en del av den) och efteråt blev det att gå ut och kasta boll med Nova, spela nå tennislikande i megaformat som Sandra & Mattias köpt med Daniel (men detta fick vi sluta med efter att Kiro bitit hål i bollen man hade till) och umgås med alla andra som valde att vara ute med oss.

Hade jätteont på höger sida sedan när jag kom in, började känna av det redan innan jag gick ut men tänkte att det kanske bara var magknip efter maten. Blev inte bättre förrän några timmar senare när jag fått kommit hem och lagt mig i sängen. Jag vet fortfarande inte vad det var eller varför jag fick det. Mamma blev orolig men det kändes inte som att det var något att oroa sig för och idag mår jag som vanligt så det var nog inget som var allt för hemskt.
Hade trots detta en härlig söndag med underbart väder och det väckte förhoppningar om en sommar i år också ;)
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Underbart!

Hur underbart känns det inte att Sverige vann igår i Eurovision?! Jag brukar sällan sitta och vara helt uppjagad av detta, men igår var jag det. När Sverige och Måns sedan vunnit var det svårt att gå och lägga sig och sova.
Nu återstår det bara att se vart Eurovision kommer att vara nästa år och jag hoppas att man får mölighet att vara där, men den chansen är nog mycket mycket liten...
Grattis Måns till segern!
 
 
 

Eurovision

Ikväll är det som de flesta säkert redan vet Eurovision och jag kommer att sitta bänkad. Jag brukar inte vara ett stort fan av Melodifestivalen men kan kolla då och då om jag är hemma, sedan tycker jag att finalen kan vara ganska rolig att se. Men det finns ju de som redan veckor innan planerar in hemmakvällar, gör speciella Melodifestivalen-snacks och sitter nerbäddade i tv-sofforna under varje veckofinal, sån är inte jag.
Eurovision däremot, det brukar jag inte vilja missa. Det är ju hundra gånger roligare och mer spännande. Allra roligast är det ju när Sverige har en bra låt också och i år så tycker jag att vi har en grymt bra låt och stor chans att vinna, så ska bli spännande att se hur det går.
Jag har varit och köpt pepsi och popcorn att mumsa på när det sätter igång, lyxigare än så blir det inte men det duger gott och väl för mig.
 
 

Vecka 21: Jag

Denna vecka ska det handla om mig och eftersom detta i grund och botten är en fotoutmaning så betyder det även bilder på mig. 
Jag har aldrig varit ett fan av bilder på mig själv, har alltid fått höra nedlåtande kommentarer om mitt uteseende och det folk har sagt om mig är det som jag själv har intalat mig själv, tragiskt nog. Men jag har börjat acceptera mitt utseende mer och mer, även om vissa dagar är jobbigare än andra. Det är ju trots allt så här som jag ser ut. 
Den dagen vi får barn så vill jag såklart att de ska tycka om sig själva, precis som de är. Därför försöker jag lära mig att acceptera mig själv för att bli en bättre förebild när den dagen kommer.
 
 
 
 

Blev ingen lugn dag igår

Fick lite att göra igår trots allt. Gick bara en timma innan Sandra ringde och undrade om jag ville följa med henne och Alma till sjukhuset. Alma hade gjort illa foten när hon hoppade studsmatta i onsdags och läkaren på vårdcentralen misstänkte skelettskada.
Så följde med de till röntgen men det visade ingenting och hade det inte varit för att läkaren här tyckte att hon skulle få foten lindad vilket som så hade vi nog åkt hem som de sa uppe på röntgen. När vi kom till akuten så att de kunde linda foten och ge Sandra ett rörelseschema till Alma så visade det sig att hon visst hade en skada men som inte kunde ses på röntgen än eftersom Alma inte växt klart och skelletet än så länge bara är brosk där och där med inte syns på en röntgen. 
Så hon fick en gipssocka eller vad det hette, hon valde rosa och var så stolt över det tills de gav henne en sko att ha när hon går för att skydda gipset under (eftersom det var mjukgips). Har aldrig sett henne så sur någon gång, men förstår henne.
 
 
När vi sedan kom hem igen så hann jag bara kliva av tåget och sätta mig i bilen och åka till Sundsvall med Robert. Han skulle hämta några däck och fälgar till bilen så följde med. Men höll på hungra ihjäl eftersom vi inte åt nått på vägen och när vi skulle göra det på hemvägen så kom vi in på fel avfart och missade det helt, tack vare att Robert lyssnade på mig som inte kan något alls. 
Vi kom hem inatt någon gång och då orkade jag inte ställa mig och fixa mat utan lade mig och sov istället.
 
 
Så dagen igår försvann ganska snabbt fast än jag hade noll planer när jag vaknade.
 

Inget att göra dag

Idag är en sån där dag när jag egentligen har noll måsten, om man bortser från att jag ska skicka in mitt uppdrag vilket bara ska läsas igenom en gång och sedan skickas. 
Tänkte att jag skulle passa på att ta sovmorgon och lyckades somna om tillslut efter att Robert for klockan 07.00. Vaknade sedan 07.30 av att Findus hade "knäppryck" och sprang fram och tillbaka och sedan in i dörren till städskåpet så att den flög upp med en smäll och sedan järnet iväg mot vardagsrummet. 
Efter detta så försökte jag att somna om men då kom de som håller på med balkongdörren och det är inte ett tyst arbete.
Så nu sitter jag här och har inget att göra på 1 ½ timme tills Robert kommer hem på lunchen. Funderar på om jag ska ta en längre promenad med hundarna till älven, men det är jobbigt att gå med båda så långt själv och speciellt när Torgny fortfarande gör utfall när han går med Nova, i alla fall ibland. Igår blev jag imponerad när  vi träffade tre hundar sammanlagt och det enda han gjorde var att gnälla lite, men inga skällningar eller utfall så håller tummarna att det ska få fortsätta så (kanske hade sådan "otur" att alla hundarna var tikar och att det kanske var därför han höll sig i skinnet).

Får helt enkelt ta dagen som den kommer idag. Kan ju passa på att tvätta några maskiner med tvätt om inget annat dyker upp.

 

Findus 2år!

Det känns som om vi har haft Findus i evigheter men det har inte ens gått två år sedan han flyttade hem till oss. Idag är det i alla fall två år sedan denna tokiga goding föddes och hoppas på massa fler år till tillsammans med våran sötnos ♥
 
 

En regnig onsdag

Det regnar ute idag vilket betyder en mysig hemmadag för mig och djuren, om man bortser från hundarnas promenader då. 
Började dagen med att plocka undan lite och tände ljus och startade radion. Så det blev riktig mysstämning här hemma. Sedan har jag suttit och pluggat men är nu så gott som färdig med uppdraget som har inlämningsdag imorgon ska bara fila lite mer på det innan jag skickar in det.
Så nu blir det soffläge på en stund med varm choklad, tända ljus och en bok. Även om jag hade velat gå ut i regnet så kan jag liks inte fara någonstans eftersom jag väntar på några som ska komma och kolla hur det ser ut i vårat badrum då de ska sätta in en tvättmaskin där inne. Jag trodde att huset skulle rivas men nu idag håller de både på att byta balkongdörr på balkongen i trapphuset och sen kolla det om egna tvättmaskiner till oss och grannen.
 
 
 

Tandläkaren nästa

Nej det är inte jag som ska till tandläkaren, nog för att det skulle behövas men idag är det inte min tur utan mammas. Hon ska till tandläkaren akut i stan och jag ska följa med henne som sällskap. Hon har haft problem länge nu men är så tjurig ibland så det har inte blivit att hon har kollat upp det ännu. Nu väntar jag bara på att hon ska komma hit och sen bär det iväg.
 
 

Enkel middag

Är man ensam hemma så behöver man inte krångla till det så mycket med middagen. Idag fick det bli nyheten vaniljfil med äppel- och kanelcrunchy och senare ikväll blir det jordgubbsglass vilket jag varit sugen på sedan jag vaknade.


Fredagsmys

Har spenderat kvällen framför tvn och slökollat lite på den och varvat det med läsning och mobilspel.  Så en slö kväll med andra ord. Natten som var blev det dåligt med sömn, så jag ska väl gå och lägga mig på en stund. 
Får se vad morgondagen har att erbjuda. 


Strax över 200 bilder!

Jag älskar att ta kort, men är långt ifrån en proffsfotograf och fotar i princip bara med mobilen. Men gillar inte att korten bara ska vara på telefonen eller datorn och började för några år sedan beställa kort från Fuji. Några gånger per år så får man 50 gratis bilder och man kan även få 100st via erbjudanden som man får hem.
Så nu har jag beställt 50 bilder till mig, 50 bilder till Robert och 100 bilder hem till Daniel och allt jag betalar är frakten x 3 + kostnaderna för de bilder som blev extra utöver dessa för det blev några extra utöver dessa 200 som var gratis. Men annars är det inte så dyrt att beställa kort. 0.85kr tror jag det kostar/bild och bilderna blir riktigt bra trots att man fotat med mobilen (beroende på hur bra bilderna var innan då).
 
Så nu sitter jag bara och väntar på mina bilder. Har en hel hög sedan tidigare också. Många har jag satt upp på väggen som ett stort collage bara för att dölja alla trasiga märken på tapeterna som vi inte bytt och inte kommer att byta nu heller då vi måste flytta, men resterande ska väl in i fotoalbum så småningom.

 
 

Onsdagens händelser

I onsdags kom pappa och Lea hit för att hälsa på och för att hämta sommardäcken som vi hade åt pappa. Vi började med att gå på Perrongen och äta lunch, viltskavsgryta med hemmagjord potatismos satt inte helt fel. Dock tog det ett tag innan vi fick potatismos eftersom den var slut när vi kom, men det gick ju bra med makaroner medan vi väntade. Det var riktigt gott och blir hungrig bara jag tänker på det.

Efter vi ätit så for vi för att handla lite, eller rättare sagt pappa skulle handla lite. Vi var också på second hand och på returcentrum i Vännäsby.
När vi var klara med att handla for vi för att kolla på en husvagn i Brån då pappa och Lea är ute efter att köpa en men inte har hittat någon ännu som passar dem. Denna var fin men jag vet inte om det var det som de var ute efter. Vi kikade och fotade lite i alla fall i det kalla vädret.
Efter att ha kollat på husvagnen så for vi till mamma och fikade innan det var dags för pappa och Lea att fara hem. 

Sedan på kvällen blev det Greys Anatomy och Rayman 3 spelande för min del. Somnade sedan jättesent p.g.a att jag sov själv (inte så ovanligt att jag somnar sent då). 
 
 
 

Vecka 20: Norge

Har faktiskt varit till Norge en gång och det är även för övrigt det enda landet jag varit till om man räknar bort Sverige. Men jag var runt 1 år så minns inte resan, vet inte ens vad vi gjorde där utan mina föräldrar har bara sagt att jag varit dit och sen har det inte varit något mer med det.
Men jag skulle gärna vilja åka dit igen och faktiskt minnas att jag varit där! Så en helg med alkohol är nog uteslutet då ;)
Robert har även pratat länge om att åka dit och fiska, för fiskevatten finns det gott om där. Så det blir nog det någon gång men när det blir vet jag inte än.
Dessutom skulle jag vilja åka hurtigruten med mamma för jag vet hur mycket hon önskar sig det. Men det är inte alls billigt så får väl hoppas att man vinner på bingolotto någon gång inom en snar framtid så att man kan göra det! 
 
Eftersom jag inte har några bilder från våran Norge-resa så bjuder jag på den här musikvideon med Panetoz och deras låt Norge istället.
 
 
 

En liten kvällstur

Igår så for vi till Västansjö och fiskade. Eller, som vanligt så fiskade inte jag utan det fick Robert och Johan sköta medan jag satt och  läste vid elden. Johan fick en fin öring och Robert fick klara sig utan fisk.
Vädret hade gärna fått vara lite bättre och kände mig inte alls pigg när vi var där. Somnade ju en stund innan vi åkte men hade sovit dåligt hela natten, frusit och svettats om vartannat men hade ingen feber så vet inte vad det berodde på. Mår fortfarande lite konstigt så väntar bara på att en förkylning ska bryta ut snart.
 
Min bok börjar bli lite tilltuffsad efter fisketurerna. 
Snapple! Mitt nya beroende!
 
Fick träffa lilla Wilma som vi lämnade 1 april till Roger och Mariette. Hon blir ju bara sötare och sötare!
 
 

Stugan

I helgen som var så var vi i stugan eftersom isen släppte i mitten på veckan. Robert ska alltid ha så bråttom ut men i år slapp vi leka isbrytare som alla andra år.
Vi for i fredags efter att Robert slutat jobbet och hem på söndag igen. Vi fixade till in- och utvändigt men det är långt ifrån klart och på lördagen testade grabbarna att fiska men inte en enda fisk trots att vi var ute några timmar i blåsten, både på dagen och på kvällen.
 
 

5 timmar jobb

Idag har jag jobbat 5 timmar men kan inte säga att det blev så mycket jobb. Idag jobbade jag som extra för att hålla en person som behöver tillsyn sällskap. Det gick bara fint och dessutom var det en person som jag kommer riktigt bra överens med och brukar sitta och prata med annars :)
 
Sedan när jag slutade 12.00 så valde jag att gå hem. Hade riktigt dåliga skor för en promenad så det känns i fötterna nu, men hem tog jag mig i alla fall och hann precis hem innan vädret börjad bli gråare. Hade soligt och fint hela vägen om man bortser från blåsten.
Nu ska jag försöka få tag på Robert och sedan få i mig någon mat eftersom jag varit hungrig sedan ca 10.00.
Efter det blir det ännu en promenad, fast med hundarna, innan det är dags att komma på någon middag för ikväll. 


 

Redigering

Hade tråkigt i fredagskväll så satte mig och lekte med ett redigeringsprogram på telefonen som jag inte har använt mer än 1-2 gånger, trots att jag har haft telefonen i över ett år. Men nu när jag inte hade så mycket att göra så redigerade jag lite bilder för skojs skull. Det jag gjorde är långt ifrån proffsgjort men hade iaf kul när jag höll på att experimentera.
Jag är i alla fall nöjd och det är väl det som är huvudsaken. Här är i alla fall resultaten av mina bilder, de till vänster är originalen och de till höger är de som är redigerade.
Till mitt försvar så är de skarpare på telefonen än på datorn.
 
 
 


 


 
Försökte att lägga upp de med telefonen först men efter att ha gjort om det fyra gånger så gav jag upp och tänkte att det var lika bra att vänta och göra det när jag kom hem istället. Så nu har jag 4 av varje av alla dessa bilder på arkivet här på min blogg ;p
 
 
 
 
 
 
 

Vecka 19: I sommar vill jag...

Ja än så länge känns sommaren lite rörig. Kommer plugga tills sista veckan i juni om jag inte minns helt fel och sedan får jag se vad som händer. Kanske blir en del jobb i början på juli och sedan ta ledigt och bara vara med Robert i stugan eller att vi tar en tur med husvagnen. Känner i alla fall för att få komma bort någonstans.
Hela förra sommaren jobbade jag och slutade dagen innan Robert skulle börja jobba igen, så vi fick inte alls mycket tid tillsammans, i alla fall inte bara vi två. Det fick vi istället ta i slutet av augusti men då kan man ju säga att sommaren var slut.
 
Men visst finns det saker som jag verkligen skulle vilja göra och dessa är:
 
* Fara till Kattisavan igen med Robert, så otroligt mysigt!
 
* Fara till Frösö zoo med syster yster och familj. Vi har kollat lite på det sedan i höstas och jag hoppas verkligen att vi kan ta en helg och fara allihopa. Men nu när de ska flytta mitt i sommaren så får vi se hur det blir med det. 

* Vara mer i stugan. Jag ser fram emot att vara i stugan. Visst har vi varit där en del i vinter men är mycket roligre på sommaren. Och vem vet, kanske får jag vara där med Robert själv också (inget ont till er trevliga människor som brukar komma och hälsa på och göra dagarna trevliga men ibland vill jag kidnappa min pojkvän och umgås med honom själv). 
Sa till Robert att jag till och med längtar lite efter en dag fylld av åska och kraftigt spöregn då vi bara kan sitta inne i stugan framför öppenspisen i uterummet och dricka varm choklad och läsa eller spela kort och somna på soffan där ute. Och då ska jag även tala om att jag är livrädd för åskan. Men regnar det och åskar så kan inte Robert ta sig iväg och ingen ta sig över till oss och vi får en hel mysdag bara vi två. 
 
* Gå på någon marknad. Det hör som sommaren till. Egentligen är det kanske inte så kul att gå och trängas med en massa folk och oftast brukar jag inte handla något heller. Men det är bara kul att gå runt och titta och få lite variation någon gång.
 
* Åka till Stockholm! 
 
* Bada, sola, fiska, grilla, åka båt, läsa mycket, äta jordgubbar och allt annat som hör sommaren till. 
 
Eftersom jag nu har skrivit allt som jag VILL göra i sommar så bjuder jag även på en kort lista om sådant som jag inte vill göra.
 
* Plocka fästingar. Vi här uppe i Norrland är inte vana med fästingar, eller i alla fall inte jag. Nova har aldrig haft någon men Torgny fick sin första förra året. Det var den tredje fästingen jag sett i mitt liv och den andra som togs bort från våra hundar eftersom Charlie fick en när vi hade honom, men den slapp jag ta bort själv.
 
* Ha en sommar som bara är fylld med regn och rusk. Men har hört att det ska bli varmt i år också.
 
* Göra tråkiga saker så att dagen/dagarna bara känns bortkastade.
 
 
 

Vecka 18: Sol

Denna vecka är snart slut och jag har ännu inte skrivit om förra veckan. 
Förra veckans rubrik var sol och det fick vi en del av men kanske inte så mycket som man hade velat. Och även om det ibland var sol på morgonen när man vaknade så gick det snabbt över i grått väder med regn eller så var det sol men blåste så kraftigt att det inte alls kändes varmt.
 
Tog i alla fall en bild på solen 1a maj när vi var ute och fiskade eller rättare sagt Robert fiskade och jag satt i bilen och läste. Det blåste så mycket först när vi var där så frös som en tok. Sedan blev det mycket finare väder men då var batteriet i telefonen slut så kunde inte fota nått mer.
Så bilden ser lite konstig ut, eftersom jag tog den inifrån bilen. Tanken var ju ändå att ta en bättre sedan men men. 
I helgen blir det att fota mycket, funderar även på att ta med våran gamla kamera ifall batteriet i telefonen skulle ta slut.
 
 

Idag har det varit och är en bra dag!

Idag har varit en bra dag, och inte är den helt slut än heller. 
Dagen började med att jag vaknade till strålande sol, helt underbart efter de två senaste gråa och tråkiga dagarna. 
Far till mamma för att ha examination, kommer på 15 minuter innan att mitt leg är hemma men blir inte ens stressad över det utan cyklar bara hem och hämtar det utan att känna någon panik. Inte ens när det krångalde från början på examinationen kände jag panik. Och för första gången någonsin kände jag mig inte ens orolig där jag satt. Nu skulle jag ju inte svara på frågor heller utan bara prata om det jag gjort och jag är faktiskt stolt över det jag skickat in. Jag har gjort mitt bästa till 110% och det visade sig även på slutbetyget för kursen. Ett A på hela kursen och är superstolt över mig själv just nu!
 
Sedan så har Robert idag fått ett bättre lån på våran bil. Räntan ligger nu på hälften så mycket som tidigare, jag vet det låter skittråkigt men det kommer göra stor skillnad för oss så det var bara det jag ville komma fram till.
 
Det känns fortfarande surt med allt som hände igår och att vi måste flytta, jag älskar våran lägenhet för den passar mig så bra även om den har en del brister som aldrig blir åtgärdade. Men jag har så många minnen och så mycket som jag har gjort personligt här och är inte redo än att lämna allt bakom mig. 
Men nu har vi börjat kolla på hus också till uthyrning. Hittar man ett i rätt prisklass, för det finns många med dyr hyra, och rätt läge så kanske det blir att hyra hus istället! Det hade varit drömmen för mig eller för oss båda och våra hundar. Katterna får fortsätta vara innekatter även om vi hyr hus. Kalla mig djurplågare eller vad ni vill men jag älskar de för mycket för att se de bli påkörda. Har under min uppväxt fått se med egna ögon hur en av våra finaste katter blev påkörd och senast förra året hittades min systers katt påkörd. 
Har även hört om katter som blir skjutna om de går in på fel tomt. Nä usch och fy. Jag klandrar inte er som har utekatter för det tycker jag bara är bra, samtidigt som jag har för mycket känslor för mina håriga små "barn" att jag aldrig skulle klara av om de dog p.g.a. ett beslut jag tagit.
De får vara ute på somrarna i stugan istället, för på ön finns inga bilar. Dessutom har de det jättebra redan nu och bor man i hus får de mer att springa på och kommer få ett större klösträd. Så dåligt mår de inte.
 
Men nu lämnar jag den diskussionen. Just nu väntar jag på Daniel för att han ska få hjälpa mig med en liten sak och sedan ska vi handla fika. Pappa blev så glad över mitt betyg att han gav mig pengar till fika, han är så gullig min pappa. 

Fick även ett Rayman 3 spel på posten idag, visste inte ens att jag vunnit det på tradera. 5kr fick jag det för så får se om jag hinner spela ikväll.

 
 
 
 

Less på alla motgångar

Hände massa skit i helgen som jag inte vill prata om mer än att säga att det har tärt på mig psykiskt nu under några dagar. Det hade kanske inte varit lika hemskt för mig om det inte vore för alla extra hormoner som jag tar som gör mig extremt känslig 3 veckor av 4 varje månad. 

Sen blev jag lite försenad med min sista kurs och har inte läraren någon examinationstid denna vecka och om jag inte får tag i Åsele (tog ju bara ett antal veckor sist) så får jag inget betyg i kursen och så måste den göras om. Jag har slitit arslet av mig för den här kursen och tackat nej till mycket bara för att göra mina uppgifter till 110% Allt för att jag vill göra mitt bästa för en gångs skull nu när jag fått min sista chans till att göra klart mitt gymnasiebetyg,
Men detta känns ändå som mitt minsta problem just nu.
 
Sen idag så ringer min brorsa och säger att det står någon kostymnisse utanför och kollar på vårat hus och försöker kolla genom fönstren. Visar sig vara fastighetsförvaltaren som kommit. Han skällde på mig om Roberts däck i trappen, något som Robert skulle komma och hämta bara 10 minuter senare, allt han skulle göra var att äta upp sin lunch först. Sa att jag visste att de inte fick vara där men han malde på och malde på och vilket fick mig att skälla på honom istället. 
Det visade sig sedan att huset skulle rivas och eftersom lägenheter inte växer på träd i den här kommunen och de som är tillgängliga bara är stora och dyra lägenheter som kostar 3/4 av Roberts lön så vet jag inte hur vi ska lösa det. 

Jag är så less på alla motgångar hela tiden men kanske borde jag se det som en chans till en vändning. Kanske borde jag lämna denna kommun och flytta någon annanstans. Men man får se vad som händer i framtiden. 
Vi kommer väl att börja leta lägenheter i Vännäsby, på så sätt kan jag jobba mera och få in mer pengar och dessutom kan jag gå hem till hundarna på lunchen om det skulle behövas någon gång. 

Tack för de här dagarna :)

Då har Birra åkt hem och jag har suttit och pluggat ett tag. Men nu är jag klar och funderar på vad jag nu ska hitta på. Blev som tråkigt när hon for. Så nu är det bara att tagga nästa gång, det blir långt mellan gångerna men kontakten är vi i alla fall bra på att hålla. 
Men lite kort om vad vi har gjort då.

I söndags när hon kom så började vi med att gå en promenad med hundarna, hon har ju också skaffat sig en hund nu en jättefin tik som heter Ulla. Så det blev en längre promenad och sedan släppte vi hundarna lösa så att de kunde leka innan vi gick hemåt igen.
Vi gjorde paj till middag, smulpaj fast utan det söta så att det blev matpaj istället, testa det ni som inte har gjort det. Gott, mättande och enkelt att göra.
Kvällen avslutades med Wii spel och chips.
 
Igår så var vi som sagt i Skellefteå hela dagen. Vi for relativt tidigt igår och hann gå en snabb sväng på stan innan Birra skulle till massören. Efter hennes besök där for vi och åt kycklingrulle innan det blev en sväng på några affärer. Det blev inte så mycket för min del, mest bara saker till hundarna som bajspåsar (om man nu kan räkna det som en sak till hundarna) och hundgodis.
När vi kom hem så blev det ännu mer Wii och vi höll väl på halva natten bara för att vi blev så frustrerade över ett spel och gav oss inte förrän vi vann x)

Idag så vaknade jag av att det lät konstigt i sovrummet. Kollar och ser att Findus står bakom rullgardinen och ger han en utskällning. Hör ljudet igen och skäller på han igen och drar upp en aning för att kolla vad han håller på med. Visar sig att det var Birra som var ute med hunden och råkat bli utelåst och dessutom glömt telefonen inne. Så gick ner för att släppa in henne :)
Efter det kunde jag inte somna om så kollade lite på Youtube, satte mig och skrev lite på en uppgift och gick sedan på affären för att handla till lunchen, paj igen.
Sedan satt vi och spelade lite innan Birra begav sig hemåt.

Ser redan fram emot nästa gång. Vet inte vart det kommer att bli eller vad vi kommer att hitta på med roligt det har vi alltid. 
 
 

Skellefteå

Nu sitter jag i Skellefteå och väntar på Birra som är hos en massör. Följde med som sällskap och så fort hon är klar ska vi fara och äta och strosa runt på några affärer innan det är dags att bege sig hemåt igen. 


...

 

Valborg och 1a maj

Igår så for vi som sagt till Holmsund men kvällen blev inte så intressant. Robert hade ju gjort illa sig och lade sig för att vila när vi kom fram, det slutade med att han somnade och sov hela kvällen och natten medan Erik och Mats spelade kort och jag läste en bok tills dess att Mats gick hem och vi gick och lade oss och sov.
 
Vaknade idag till världens skitväder, Robert överlycklig för att ögat inte alls gjorde ont längre och för att han och Erik skulle ut och fiska. Jag vägrade följa med och satt istället och filade på min pjäs som jag ska skriva, läste lite och tittade på tv.
När de kom tillbaka hade Robert bestämt att det var dags att åka hem men på vägen skulle vi svänga av i Täfteå och fiska och så blev det. I vanlig ordning så fiskade han och jag satt och läste och pluggade i bilen nästan hela tiden. Men var också ute och tog lite kort med Roberts telefon på honom, omgivningen och såklart hundarna som sprang runt i 180 tills dess att det kom folk, då fick de vara i bilen.
 
Efter fisketuren blev det en sväng på Biltema och MM innan vi for hem. Vi städade undan lite i lägenheten medan Robert väntade på en kompis och nu for de tillsammans till våran andra kompis för att hälsa på och dricka öl. Själv har jag suttit och klurat på en novell men har bara haft Torgnys födelse i skallen hela dagen, vilket jag skrev om för en stund sedan. Att jag ens ids tänka på det där fortfarande då det bara gör mig upprörd men så är det.
 
Nu ska jag ge upp studierna för idag och se om det blir att läsa eller titta på tv och får väl se om jag orkar hålla mig vaken tills dess att Robert kommer hem igen.
 
 

4 år idag!

För snart fyra år och en dag sedan trodde jag att vi skulle förlora våran hund och tillsammans med henne, valparna hon bar i magen.
Vattnet gick för Nova klockan 13.00 på dagen men när det inte hade hänt något klockan 23.00 på kvällen och grön sörja började komma ut så bestämde vi oss för att fara till veterinären.
Veterinären var sur, otrevlig och diskriminerade oss. Till mig sade han efter att vi tagit röntgenbilder och fått veta att ena valpen låg snett att det var ingen fara och valparna skulle vara ute snabbt efter ett kejsarsnitt.
Sedan går han till Robert och säger att tyvärr så finns det inget annat att göra än att ta bort eran hund. Visst hade de kunnat göra kejsarsnitt men var egentligen inte lite för fattiga för att betala 20.000kr?
Robert, med heltidsjobb och allt, blev tokig och jag fattade ingenting när han sedan sa till mig att vi skulle ta bort Nova. Till mig hade ju veterinären sagt att det skulle gå bra och att vi snart skulle göra kejsarsnitt.
 
Aldrig har jag gråtit så mycket. Jag ringde runt till alla möjliga och fick sedan tag på pappas förre detta särbo som kunde låna oss pengar till kejsarsnittet, jag är henne evigt tacksam för den omtanken.
Efter samtalet gick jag in och skrek på veterinären att han kunde göra det förbannade kejsarsnittet för nu hade jag fixat pengar. Han tittade surt på mig och sa bara att vi kunde ju komma tillbaka på förmiddagen nästa dag istället, bara 30 minuter tidigare hade han sagt att läget var akut. 
Sedan fick vi åka hem igen.
 
Men vi hann inte vara hemma mer än ett par timmar innan mamma ser en tass komma ut och får ut den första valpen och sedan flöt allt bara på. 
Jag är så glad att vi inte gjorde som veterinären sa och tog bort våran älskade hund. Hade vi gjort det hade vi även gått miste om våran andra fina hund, Torgny, som idag blir 4 år och är pappa till ett gäng med underbara valpar och vackra valpar! ♥
Men inget ont som inte har något gott med sig brukar man ju säga och det är detta ett bevis på. 

Jag brukar tänka på den här händelsen ibland men sedan igår har detta snurrat i skallen på mig hela tiden. Jag vet att jag har skrivit mer detaljerat om detta tidigare men kände att jag återingen var tvungen att få skriva av mig om denna händelse som jag än idag inte kan förstå och kanske kan jag nu tänka på annat resten av kvällen och fortsätta fira mina älskade hundar. Nova för att hon är en underbar hund och mamma och för att hon klarade av att kämpa när vi andra höll på att ge upp och Torgny för att det är hans födelsedag! ♥