Ibland vill man bara komma bort

Vissa dagar vill man inget hellre än att flytta in under en sten i skogen och bara få vara för sig själv en stund. 
Många gånger har jag sett mig själv som spindeln i nätet och alla problem hamnar, oavsett om de har något med mig att göra eller inte, hos mig.
Funderar även starkt på att hitta någon onlinekurs och läsa, inte för att det ska gå till något betyg eller till en utbildning utan bara för min egen skull. När jag har pluggat så har jag kunnat koppla bort allt som för tillfället är jobbigt, något som funkar tvärtom när jag jobbat då jag har mer tid att tänka på saker, även fast man kanske tycker att det borde vara tvärtom. Men tankarna gör sig påminda så fort jag har mycket att göra och mycket annat att tänka på, och på jobbet är det mycket att komma ihåg.
Så att ligga under en sten kanske inte är det bästa för mig ändå, men det skulle i alla fall vara skönt att slippa drama och kaos i alla fall för en liten stund.
Slippa tankar och stress över saker som jag inte själv kan styra utan som bara tiden kan utvisa. 

 

Den stora paltfesten

I lördags var dagen som vi alla väntat på, eller i alla fall dagen som jag väntat på. Det började med att Daniel för några veckor sedan sa att han skulle bjuda några kompisar på palt på höstlovet, bland annat några från Stockholm som aldrig tidigare ätit palt.
Jag sa att han fick bjuda mig också om de skulle äta palt, men vet inte om jag såhär i efterhand kan säga att jag blev bjuden.
Så vi har tränat på att göra egen palt, först enligt ett recept från internet som blev värdelöst och sedan en gång enligt pappas recept efter att pappa skickat lite ingredienser som han hade hemma. Tydligen så hade han en påse klar med alla torrvaror till palt så han skickade hela påsen med Robert och sen kom Daniel och hämtade den här.
Andra gången blev det mycket bättre men lite torrt och smaklöst utan fläsk.
I lördags så var det tredje gången gillt och vi började redan i fredags med att göra bollar av fläsk och frysa in.
Sedan var det bara att göra smet, rulla paltar och koka palt i lördags vilket tog några timmar och speciellt för oss som är nybörjare.
De som blev bjudna sa att de gillade det men svårt att avgöra om de menade det eller inte ;) Palt är ju lite speciellt.
Mitt eget betyg på maten? Det var inte lika gott som pappas men inte heller fy skam.
 
 
 
Ber om ursäkt för de dåliga bilderna, fotade med min snapchatkamera då jag hade lite ström
 
Turbo var nyfiken på palten, eller rättare sagt fläsket.

Mina drömmar (Del 2)

Dags för mina drömmar del 2. Om ni undrar varför det är olika skrivet på datumen, ibland med siffror, ibland med månadens namn och ibland även med veckodag så skriver jag bara av det som jag skrivit i boken och det tycks vara olika formulerat för varje gång. 
 
28 januari 2007
"Inatt drömde jag att jag var i Stockholm med skolan. Jag drömde att man fick välja mellan att dansa eller handla. T ville dansa och jag ville handla.
Men innan alla gjorde något så åt de glass men jag ville inte ha. 
T hade ätit ett Stimirol fusion tuggummi och fått en glasbit i tungan.
Sen spelade alla tjejer amerikansk fotboll men det var mest bråk. Sen kom L-O (min gamla lärare) och sa att J (en tjej i klassen) inte fick vara med och babblade om att det kunde vara farligt för henne. Det var bara jag som fattade att hon inte kunde vara med eftersom hon var gravid.
Sen skulle jag gå ut och handla då mötte jag Daniel och hans kompis W.B. De frågade om jag hade köpt nått men jag sa att jag inte hade hunnit köpt nått eftersom jag inte hunnit handla än och man fick inte vara ensam.
Men sen skulle K (ännu en tjej från klassen) följa med och handla och när vi gick ut var det marknad och jag träffade pappa.
Vi hade 2 timmar på oss att handla och jag skulle handla saker till Sandra. Hon hade skrivit upp en massa saker på en lapp, t.ex. haggis.
Men jag och K gick istället till nått hus, hon skulle prata med någon. Det var visst hennes mamma. Hon skulle berätta för henne att hon var gravid.
Jag kom ihåg att jag varit där med E (en kompis till mig) en gång och då var det hon som var gravid (visste ingen hur man skyddade sig på den här tiden?).
Sen när vi skulle gå var jag helt plötsligt i ett hus med T. Vi åt pasta med köttfärssås. Jag visste att jag inte skulle hinna handla. 
Vi skulle vara tillbaka klockan 14.00, precis när T skulle värma om sin mat såg jag att klockan var 14.05 och sa att vi måste tillbaka till de andra.
Då kom Ts pappa och sa att om de inte släppte in oss dit vi skulle eftersom vi kom lite sent så skulle han ringa rektorn. Men han förstod inte att vi skulle hinna med bussen till stället där vi skulle sova och det var 2.5 mil dit.
Men det var ingen som ville lyssna på mig när jag försökte förklara.

Jag drömde också att S (min syrras ex) körde en taxibil med 12 säten som man kunde flytta runt i bilen. Den var skitcool."
 
Detta var en av mina typiskt hoppiga drömmar där allt händer och tydligen en där ingen tycktes veta hur man skyddade sig då alla var gravida.
 
 
 
5 november 2007
"Inatt drömde jag att jag, mamma, Sandra, T, I, J (alla tre är syskonbarn till mig), Malcolm från Malcolm in the middle och några till åkte i en minibuss men T,I och J var små.
Vi körde förbi en sjö med massa öar och det var soligt och varmt ute. På en ö fanns det ett hus och bakom huset såg vi en pojke rida på en lama. Sedan såg vi också delfiner.
Plötsligt blev det is på vattnet och då såg vi pingviner hoppa från ett isflak. Vi stannade bilen och sedan var jag ute på isen. Plötsligt var jag i vattnet i bara underkläderna och en val höll på att simma in i mig.
Sedan var jag på isen igen, som var varm, och försökte att dyka rakt ner i isen men det gick inte så bra (nä det tror väl jag det...).
Sedan såg jag en svart volvo som sladdade på isen och den körde nästan in i ett träd.
Efter det satt vi i bilen igen men nu var det bara jag, Malcolm,  mamma, Sandra och J (som sov) och jag var sur på mamma för att jag inte fick sitta bredvid Malcolm eftersom han var min pojkvän. 
De andra hade tydligen varit och handlat på Willys mitt i skogen."
 
 
 
6 november 2007
" Inatt drömde jag att jag skulle spela fotboll fast jag egentligen inte ville.
Jag hade på mig en blågul tröja och svarta byxor som var alldeles för långa så jag fick dra ett par sockar över dem. Sedan hade jag även på mig mina höga sandaler. Men jag förstod att jag inte kunde spela med de skorna.
Så innan vi skulle börja så började jag leta efter andra skor ute på planen och T vägrade låna ut sina fleeceskor till mig.
Men sen hittade jag en garderob ute på planen och där hittade jag ett par skor.
Men sen ville jag inte spela längre och gick till våran tränare som satt på en bänk och grät av lycka, för han hade väntat på den här dagen i över ett år.
Jag sa att jag inte ville spela men att jag skulle göra det i alla fall för att bli av med min bollrädsla."
 
 
 
7 november 2007
"Inatt drömde jag att Roberts mamma sa åt honom att inte umgås med mig eftersom jag inte var bra för honom.
Sen när Robert (på riktigt) skrattade i sömnen så sa jag till mig själv i drömmen. Se hur han hånar mig för att jag missat bussen."
 
 
 
8 november 2007
"Inatt drömde jag att jag, mamma, Daniel, pappa och nån till var i en stuga som pappa bodde i.
Mamma, pappa och den andra gick upp på vinden medan jag satt på en säng och tog på mig 3 skor på varje fot av någon konstig anledning.
Daniel stod nedanför trappan och sa att han tänkte gå upp men då var det en röst som sa NEJ. Jag frågade Daniel om han hade hört rösten men han hade redan hunnit upp för trappan.
När jag kom upp så stod mamma och pappa och diskuterade om en lampa de hittat. Överallt fanns en massa uppstoppade djur och de hade dödat Daniel då de  tydligen hade börjat leva igen.
Jag bröt nacken av en av dem och innan den dog sade den "Är det såhär det känns att dö?" "
 
 
 
Jag skrev inte i min "drömbok" varje dag för det finns stora hopp mellan datumen och tar inte med vissa drömmar eftersom det finns vissa som är riktigt tråkiga, saker som jag inte vill dela med mig av och saker som vissa inte skulle förstå om man inte känner personen/personerna som var med i drömmen.
Men just 5-8 november var jag flitig på att skriva och drömmarna var inte heller så långa så därför valde jag at skriva alla dagarna från den tiden.


Test inför helgen

Ska gå till mamma nu och hjälpa Daniel göra lite testgrejer inför helgen, vad vi ska göra kommer jag inte att avslöja förrän senare. 

 

Rosegal, sammydress och andra billiga sidor

Hela tiden ser man dessa annonser på facebook med billiga erbjudandet och liknande och jag som är lite utav en person som älskar att kolla på webshoppar (men som kanske handlar en gång av hundra, brukar kalla det att jag fönstershoppar genom skärmen) har därför inte kunnat hålla mig borta från dessa.
 
Jag undrar om det är någon som handlat härifrån eftersom det finns så mycket som jag tycker är fint. Nu har jag ju iofs insett efter att ha läst kommentarer på dessa sidor och andra sidor att kvaliteten inte är den bästa men för mig som ofta köper begagnade kläder och sedan mycket på H&Ms rea så spelar det ingen roll om det håller en kort stund eller en längre stund. Sedan är jag mest bara hemma eller hos mamma och går omkring utan större ansträngning så de kommer väl inte slitas extremt mycket. Och får man de dessutom för en billig peng så är det värt det.
Vet även att det tillkommer frakt, tullavgifter och andra avgifter om man bestället utomlands och har även koll på vilka regler tullverket har ang. för hur mycket man får beställa för.
 
Nu har jag inte sagt att jag ska beställa något men finns det någon som har beställt eller kanske vet att detta bara är lurendrejeri så tveka inte att skriva för just nu har jag stor lust att beställa hem lite billiga cardigans och kanske några billiga skitsmycken (vilket oftast är det jag använder då jag är en slarver med smycken) och just dessa sidor verkar vara de med bäst erbjudanden.
 
 

Fiskepärm

Ska strax ta med mig hundarna och gå till mamma för att börja pyssla med en fiskepärm till Robert. Vad som kommer att vara där i har jag inte bestämt ännu men troligtvis fiskeplatser i Västerbotten, fiskecampingar, Info angående vissa grejer, artiklar ja allt möjligt som kan vara intressant.
Dessutom får det tiden att gå för mig som inte har så mycket att göra, pyssla är alltid roligt, plus att jag får umgås med mamma, men måste erkänna att det känns lite tomt och tråkigt där nu när sista valpen flyttade i söndags.
 
 
 

MMM=Milkshake, Max och Magic Mike

Städade och donade hela dagen i lördags vilket jag skrivit om tidigare men det kändes inte som en jobbig grej som det annars brukar göra när man städar. 
Efter jag var klar med det gick jag en promenad med Torgny, gick och handlade och kollade sedan Youtubeklipp när jag kom hem.
Robert kom hem på kvällen men kan inte påstå att han var långvarig hemma utan han stannade väl 15 minuter max innan han for för att hälsa på några vänner till oss och sedan for han till sin kusin där han blev kvar över natten, kändes väldigt tråkigt då jag hade hoppats på att han skulle vara hemma med mig men fick göra det bästa av situationen så gjorde dipp, tog fram chips och kollade på Magic Mike & Magic Mike XXL. Hade ej sett någon av dessa tidigare och även om jag tyckte att de var bra (Andra var bättre än första enligt mig) så känns de lite överhypade.
 
 

Igår var det tänkt att jag och Robert skulle hitta på något, jag var jättesugen på att fara till något skogsparti med sevärdheter men det tog ett tag innan Robert hittade skjuts från sin kusin och tillbaka till våra vänner där bilen stod.
Men en sväng till stan på eftermiddagen hann vi med och äntligen fick Robert tummen ur och köpte nya skor. Hans plan var först att gå i sina foppatofflor, som dessutom är trasiga, hela vintern...
Vi hann även med att äta på MAX innan vi åkte hemmåt igen.
Kvällen avslutades med bingolotto, solsidan och milkshake.
 
 
 
Så helgen blev rätt okej i alla fall och kommande helg är en helg som jag ser fram emot, men mer om det längre fram.
 
 
 
 
 
 

Mina drömmar (Del 1)

Berättade i ett tidigare inlägg om att jag förut brukade skriva ner mina drömmar och nu har jag rotat fram boken och tanken var att jag skulle dela med mig av några stycken. 
För att kanske inte nämna någon som inte vill vara med, men som ändå var med i drömmen, så skriver jag deras första bokstav eller kanske en kompis eller liknande.
 
Tydligen så fick jag den här boken den 25 februari 2005 av min mamma, förr var jag väldigt duktig på att anteckna datumet i skrivböcker som jag fick och vem som gav dem till mig. 
Har även skrivit när denna tog slut och det var 26 november 2012, så snart tre år sedan.
 
På första sidan står bara några korta rader om den nattens dröm. Så tänkte dela med mig av den. 
 
Söndag 6 mars 2005
"Jag drömde att jag skulle få två kattungar. Den gråa och den bruna. Den gråa skulle heta Mellis, precis som den gör och den bruna skulle heta Angel."


Detta var när Mellis och hennes tre bröder var ca 8 veckor och bara skulle bo några veckor till hos mamma. Jag hade gärna behållt allihopa men är glad att jag i alla fall fick Mellis, som rätt så tidigt bestämdes att hon skulle heta just det.
 
 
Onsdag 30 mars 2005
" Jag drömde att jag och T hade varit hemma hos mig på lunch. Jag såg att klockan var mycket och frågade pappa om han kunde skjutsa oss till skolan. 
Vi skulle ha gympa efter lunch men pappa sa att vi var tvugna att vänta på Daniel och hans kompis J innan vi kunde åka.
När det hade gått 40 minuter av lektionen for vi dit. Våran lärare var en kines och hennes kille var också lärare. Jag tänkte tur att jag är Sailor Moon ifall hon skulle vara ett monster.
Plötsligt när vi kommit dit blev jag en kille och jag var som en av Daniels leksakssoldater. Jag hade även två killkompisar.
Jag hade inga armar och de andra var också skadade.
Läraren satte fast fallskärmar på alla och slängde ut dem genom fönstret, oss satte hon på fönsterbrädan innan hon gasade ihjäl de andra.
Vi lyckades rymma och fick åka i en sköldpaddas mun. Vi fick träffa sköldpaddans kompisar, en dinosaurie och en bläckfisk."
 
Jag fick skriva om några ord eftersom jag skrev lite osammanhängande och har själv lite svårt att förstå vad jag menade vissa gånger. Och för er som undrar så är T en kompis som jag umgicks med jättemycket när jag var yngre och speciellt i högstadiet. Hon kommer nog dyka upp i fler drömmar.
 
Ber om ursäkt för den dåliga bilden men knåpade snabbt ihop den med Paint och Photoscape ;)
 
15 januari 2006
"Jag drömde att min morbror Lasse bodde i en liten, trasig stuga i skogen och han hade massa älgar som fått "älgbebisar" (kalvar) och några av dem såg ut som kattungar.
Sedan drömde jag att Mellis skulle få 21 kattungar eller så var det pappa som ville att hon skulle få 21 kattungar."
 
Ett halvår senare fick Mellis faktiskt kattungar, men inte 21 stycken utan 4 men det var tillräckligt det.
 
 
18 mars 2006
"Jag drömde att jag hade läst i tidningen att en man hade kastat ner sitt barn i en vakoch polisen hade varit därmen de orkade inte titta i den så de gick och fikade istället. Sen när de gick tillbaka såg de ungen och han såg precis ut som Daniel och var alldeles stelfrusen.
Sen drömde jag att mamma hade råkat döda sin lillebror när hon var liten (ni kan vara lugna han lever fortfarande).
Jag drömde även att jag blev jagad av folk i Åsele och de hade facklor som de skulle döda mig med för att jag var så ful. Jag sprang in på ICA men då sa de att de skulle låta mig brinna inne. 
Där träffade jag S och I (min systers ex och deras dotter) och jag frågade vart Sandra var och han sa att hon var hemma och tittade på TV. Men sen kom Sandra och frågade vad jag ville och jag sa att jag bara ville säga hejdå ifall jag skulle dö.
Sen träffade jag Robert på ICA (inte min pojkvän utan en annan), han jobbade där och jag frågade om det fanns en annan utväg och det fanns det. Det var bara för personalen men jag fick ta den i alla fall.
Eftersom några slagit sönder fängelset så fick alla brottslingar bo i ett fängelse på lagret på ICA och de började skratta åt mig när jag gick förbi.
När jag kom ut klättrade jag upp i en björk och sen ville nån unge hjälpa mig. Vi sprang genom hembyggdsområdet och då kom en grupp fackelmänniskor så då gav ungen mig en fackla och eftersom det var så mörkt ute såg de inte att det var jag och ungen sa till dem att jag var en av dem så de gick igen.
Men sen upptäckte det att vi lurat dem och de började springa efter oss.
När vi kom till snurrgubben (en lekplats) stannade de som jagade oss som hade trehjulingar för man fick inte cykla vid snurrgubben och de trodde att vi skulle gå in till snurrgubben men vi började springa på vägen istället.
Sen var vi plötsligt vid fängelset på ICA, vars galler var byggt av ben från människor, och precis när de skulle döda mig kom polisen och tog fast J & P (två personer från min klass) för de var visst deras idé.
De skulle få fängelse men var lika glada för det."
 
Jag var mobbad i skolan och kände mig alltid utanför, vilket även märks i vissa av drömmarna som jag drömde om på den här tiden och även i denna.
 
 
(Bild:Google)

Torsdag 30/3 2006
"Jag drömde att i det röda huset bredvid badet var det någon som hade blivit mördad. Polisen visste inte vem det var som gjort det men antingen var det hennes pojkvän, hennes förra pojkvän eller någon annan.
Sen var M (en kompis ex) tvungen att bo där och då han skulle laga huset var jag tvungen att vara där på PRAO.
Hon som hade blivit mördad ville mörda alla bara för att ge igen så hon kastade verktyg på dem.
Men när jag hade PRAO i huset stod det i Vännäs och då kom pappa och hämtade mig i Vännäs för att jag skulle följa med han och Daniel på badet. Sen ville jag inte fara tillbaks eftersom jag inte ville ha PRAO med spöket längre."
 
(Bild:Google) 
 
Detta får bli den sista för idag. De äldre drömmarna är inte lika detaljerade som de nyare så det kommer, förhoppningsvis, mer intressanta drömmar senare.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredagsnöjen och lördagssysslor

Blev att dra sig i sängen riktigt länge igår, denna mensvärk är verkligen inte härlig på något sätt men det blir i alla fall lindrigare och lindrigare för varje dag och om ett par dagar borde jag slippa det helt.
När jag sedan tog mig upp ur sängen städade jag undan lite och värmde sedan mat till mig och Robert som vi åt när han kom hem på lunch. Efteråt packade vi in fiskegrejer och Nova i bilen, som fick följa med Robert på jobbet tills dess att han slutade och de begav sig mot Vilhelmina för att fiska.
Var egentligen tänkt att jag skulle med jag också men kände i torsdags att jag hade för ont och är glad att jag slapp eftersom några av Roberts planer gick i stöpet och det slutade med att han fick sova i bilen inatt och dessutom är det världens storm där idag och när jag pratade med honom sist var fisket inte heller det bästa.
 
Istället så fick jag ta emot några män som ännu en gång kom för att mäta lägenheten, vet inte vad de håller på med men tidigare så sa de att det hade något med ritningar att göra så återstår att se vad som händer.
Väntade sedan på att Daniel skulle sluta skolan för att sedan ta med både Findus (Daniels önskan då han ville att han skulle träffa Kitte) och Torgny hem till dem.
 
Jag kan inte säga att vi gjorde speciellt mycket. Hittade en rolig app som vi slösade några timmar på och ibland behövs det inte mer än min knäppa lillebror och ett spel eller en app för att göra min dag.
Kom hem ganska sent, fick i alla fall sällskap hem men kändes lite taskigt mot Daniel att han fick gå hem själv sedan, men hade aldrig fått med mig båda djuren hem själv.
 
Somnade efter 3 inatt och var egentligen tänkt att jag skulle kolla på film på datorn men våran laptop jävlades extremt mycket bara för det och låste sig ett x antal gånger, så gav upp det och lade mig och kollade Youtube på telefonen istället.
Trots att jag somnade sent vaknade jag pigg och utvilad imorse så har spenderat dagen med att dammsuga, diska, plocka undan, tvätta, kasta sopor m.m samtidigt som jag lyssnar på en ny spellista på Spotify med 1000 låtar från 80-talet fram tills idag, som gjord för mig då jag lyssnar på princip allt. 

Nu de senaste 30 minuterna så har jag druckit te, skrivit lite här, redigerat en bild som jag satt upp vid katternas matskålar och vad som händer sedan idag vet jag inte. Kanske blir att gå en sväng till mamma men ta en längre väg dit så Togge får en längre promenad. Och sedan bara vänta och se om Robert kommer hem ikväll eller om han stannar en natt till.
 
 
 
 
 

Allt detta prat om MENS!

Nu när jag inte gör så mycket på dagarna så spenderar jag mer tid än någonsin på facebook, instagram, youtube och övriga sidor och ser att det är väldigt mycket prat om mens. Det pratas mest om att man inte ska skämmas för sin mens och Clara Henry har till och med skrivit en bok om just mens.
Själv så pratade jag med Robert om det tidigare i veckan och hur pinsamt det var för mig när jag var liten och fick det och inte vågade berätta för min mamma på över ett år. En del av mig tycker fortfarande att det är pinsamt, eller snarare ofräscht att ha mens, vilket är helt fel tänkt då princip alla tjejer/kvinnor har det under större delen av sitt liv. Det är verkligen inget att skämmas för och nu när jag sitter här idag med världens mensvärk så tänkte jag passa på att skriva en lista med några punkter på saker bara de med mens kan relatera till...

 
1. Känslan innan mens. 
Det kan verkligen inte bara vara jag som några dagar innan beräknad mens börjar inbilla mig att den kommer. Och alltid när jag är på affären, på bussen eller andra ställen då jag inte kan tvärspringa in på en toalett och se efter. 
99% av gångerna är det även falskt alarm vilket gör att man bara blir irriterad på sig själv att man stressat upp sig i onödan.
 
2. PMS
Det känns som att PMS mer blivit något som man retar sura människor med. "Har du PMS eller?" har även jag sagt till både Robert eller Daniel då de varit griniga (även fast jag vet att de inte kan ha det...).
PMS är egentligen en förkortning av Premenstruella spänningar eller Premenstruellt syndrom och kan kännas av innan mensen.
Själv blir jag väldigt lättretad och känslig, så om något säger något "fel" just då blir jag antingen arg eller ledsen även om det handlar om något som jag inte skulle bry mig om i vanliga fall.
Ibland får jag även ont eller problem som det i nästa punkt.
 
3. Uppblåst
Något annat som kan hända innan mens är att man blir eller känner sig otroligt uppblåst. Byxorna kanske sitter lite tajtare än vanligt och tankarna hos mig då är alltid "jaha så nu kan jag inte längre ha byxorna som passade perfekt förra veckan, hur snabbt går jag egentligen upp i vikt?" 
Men som vanligt står vågen på samma och känslan av uppblåsthet försvinner oftast i början på mensen eller några dagar in. För då har man nästa bekymmer att se fram emot.
 
4. Mensvärk
Sedan kommer den förbannade mensen och med den även mensvärken.
Jag har det lättare med det nu än när jag var mellan 15-20år då jag ofta hade extremt ont. Minns när jag var 16år och hade praktik på en konsumaffär i 6 månader. Då var jag hemma i genomsnitt en vecka/månad bara på grund av mensvärk. Efter 4 månader ringde syon och ville veta hur det egentligen låg till. 
På den här tiden kanske jag hade 6-7 blödningsdagar och ont lika länge och ingenting hjälpte. Värktabletter har aldrig funkat på mig, och då har jag även fått receptbelagda, och promenader eller övrig motion har oftast bara gjort det värre. Utan det enda som har funkat för mig är vila och värme. Så värmedyna i sängen med extra täcke över mage och rygg och sedan bara vila är det som varit bäst för mig.
Jag sa som det var och jag hör fortfarande hennes "jag-tror inte på dig" tonfall när hon sade till mig att "nä, så länge har man inte ont och nej man har inte så ont att man ej kan ta sig ur sängen".
Nähä, inte hon kanske men jag har det, eller hade det, varje månad.
Nu är det som sagt bättre och med bättre menar jag att det inte gör ont lika länge och varje gång är inte samma plåga. Nu har jag värre PMS istället så det jämnar väl ut sig antar jag.
 
5. Fel tillfälle
Så mensen är här och hur man än försöker räkna ut det så verkar det som att den alltid kommer när man vill ha den som minst. 
Nä, jag vill inte ha mens när jag ska åka bort med min pojkvän över helgen med husvagnen eller när vi ska vara i stugan.
Nä, jag vill inte ha mens när vi planerat att bada badtunna med kompisarna.
Nä, jag vill inte ha mens när vi ska sova borta hos några som jag knappt sovit hos tidigare. 
Men när kommer den? Jo vid alla dessa tillfällen. Antingen för tidigt eller för sent, bara för att sabba dina planer. 
Visst nu kan man göra allt detta även om man har mens men för mig personligen hade det varit en hundra gånger bättre upplevelse om mensen varit duktig och väntat vilket tar mig till nästa punkt.

6. Ofräsch
Visst alla har det, alla vet varför och egentligen är det väl ingen över 14år som bryr sig om man har det eller ej. Men jag personligen känner mig, som jag skrev tidigare, så ofräsch. Och fortfarande så är det helt fel tänkt men jag kan inte rå för det.
 
7. "Alla vet!" 
Ja jag är en kvinna på 24år som haft mens nu i halva mitt liv! Så de som ser mig kan nog anta att ja, hon har mens. Inte för att jag tror att det är något som de går och tänker på eller som de, som sagt, ens bryr sig om.
Men de kan omöjligt veta när jag har det, om det nu inte går omkring en människa därute med röntgensyn.
Det känns ändå som att människorna i kön på ICA eller de jag får ögonkontakt med när jag är ute och går ser det på mig.
Som om de skulle tänka "jaha så här går du och har mens". Nä jag tror inte det...
Och egentligen om de nu skulle se på mig att jag hade det på något sätt, varför skulle jag bry mig? Det är ju helt naturligt.
 
8. Känslan efter mens
Jaha så ena stunden på dagen har man mens och i nästa är den bara borta. Precis när man börjat vänja sig vid att ha mens är den inte längre närvarande och under de tre-fyra kommande veckorna är det som att man glömmer bort att den ens existerar, tills dagarna innan d.v.s.
 
 
 
 

Vecka 39: Från förr

Istället för att bara ta bilder från förr så bestämde jag mig för att ta bilder från då och nu.
 
Jag då och jag nu

Robert då och Robert nu

En till på Robert för att visa att han alltid varit fiskenörd! ;)
 
Jag och Daniel då och "nu" (den nya bilden är faktiskt rätt gammal men enda jag hitta på oss då vi inte ser ut som vi är surast i världen)
 
Daniel då och nu, en lite nyare bild på Daniel än den förra ;)
 
Findus när han bara bott hos oss några veckor och Findus nu 
 
Mellis som kattunge och Mellis idag
 
Jag och Mellis då och nu
 
Nova som valp och Nova förra sommaren
 
 
Nova och Findus för två år sedan och för några veckor sedan
 
Torgny bara några veckor gammal och Torgny i vintras
 
Torgny igen då jag älskar dessa båtbilder!
 
Jag och Robert då och nu, suddiga bilder men de fick duga då jag inte hitta några bättre just nu
 
 
 

Vecka 38: Alltid i handbagaget

Oj vad det var länge sedan som jag skrev om dessa veckoinlägg och jag vet att jag egentligen inte behöver göra det heller. Speciellt inte gå tillbaka flera veckor senare och skriva om de som jag har missat, men jag vill göra det eftersom jag tycker att det är roligt att skriva efter ett visst tema.
 
Vecka 38 handlade det om vad jag alltid har i handbagaget. Tänker att detta är när man reser med flyg men själv har jag aldrig rest med flyg tidigare så får helt enkelt berätta om vad jag stoppar ner i min väska när vi ska åka iväg i bil.
Åker vi till stugan eller ut med husvagnen så fungerar min handväska som förvaring till alla smågrejer då jag bara tar med mig två stycken. Den stora på hjul till kläderna och handväskan till smink, laddare, hygienartiklar, böcker m.m och ja det ryms förvånatsvärt mycket i mina handväskor.
Men vad som ligger där kan skilja men de sakerna som är vikigast på resor som blir lite längre är dessa:

  • Dricka, jag blir väldigt ofta åksjuk och ser därför till att alltid ha något att dricka med mig.
  • Laddare, även om dessa inte går att använda i bilen så ligger de ALLTID i min handväska bara för att jag snabbt så komma åt dem när vi kommer fram, om det skulle behövas.
  • Pennor, något som jag börjat ha nu på "äldre dar". För jag vet inte hur många gånger man stannat för att skriva upp något (som i somras när vi körde förbi en camping vi ville komma ihåg namnet på) och så finns det inte en endaste penna i bilen. Nu kan man ju skriva på telefonen också men penna och papper är det ultimata.
  • Telefonen, jag gillar att fota efter vägen och använder telefonen till det. Nu ligger väl inte den i väskan hela redan utan mest mellan sätena fram. Sedan använder jag den såklart till att fördriva tiden men men då kommer vi till det igen hur lätt jag blir åksjuk och några minuters scrollande på facebook kan räcka då jag bara behöver läsa litegrand för att åksjukan ska sätta igång!
Det var lite av de som finns i min handväska under bilfärder. Inte alls något roligt eller intressant men allt behöver inte vara det heller ;)
 
 

Börja skriva ner mina drömmar igen

Förut så skrev jag alltid ner mina drömmar men kan inte säga att jag var duktig och gjorde det varje dag utan mest bara när jag kom ihåg det.
Började med det 2005 då jag fick en jättefin anteckningsbok av min mamma som jag sedan prydde med små klistermärken i hörnen på varenda sida.
Jag samlade nästan på anteckningsböcker vid detta tillfälle och hade först svårt att komma på vad jag skulle använda just den här till, tills min kompis föreslog att jag skulle skriva ner mina knäppa drömmar i den.
Så det gjorde jag.
 
Boken var inte stor men sidorna i den tog väl slut 2011-2012 någon gång, minns inte exakt när. Så jag köpte en ny för ett par år sedan som var lite större och med zebramönster. Hann kanske skriva i den 2 gånger och nu är den bara borta. Vet att den var i vårat sovrum men nu finns den ingenstans!
Så min idé är att köpa en ny och återigen börja skriva ner mina drömmar. 

Jag drömmer extremt mycket på nätterna och den ena drömmen är konstigare än den andra. Vissa saker jag drömmer händer sedan på riktigt, i viss grad beroende på vad det är.
För att ge ett exempel på det så följer jag en tjej på Youtube som heter Therese Lindgren, hon gör mycket videor som handlar om smink, även massa annat också, men mest om smink. 
Så igår natt drömde jag att hon skulle testa en ny mascara, men hon gillade den inte eftersom det var en båge runt själva borsten. Nån sorts silverfärgad stålbåge som gjorde mascaran svår att använda.
När jag sedan igår eftermiddag kollade på hennes senast uppladdade video, hade ej sett den innan eftersom den kom ut igår, så öppnar hon en ny mascara och runt borsten sitter en rosa gummibåge, nästan identisk med den jag drömde om förutom det att den var i ett annat material och en annan färg. Sedan skilde sig omdömet, i drömmet hatade hon den och i verkligheten gillade hon den.
Detta är bara en av många konstigheter som jag "förutspått" då jag även gör det i vaket tillstånd.
 
Så nu blir det att hitta en ny anteckningsbok och fylla den med mina drömmar. Kanske delar jag även med mig av någon knasig dröm då och då när jag känner för det.
Kanske borde göra det med mina gamla drömmar som jag inte läst på år och dar, så får rota fram den boken och se om jag hittar någon som kan vara rolig att återberätta.
 
 
 
 

Gången jag blev kallad för Nazist

Jag har nyss läst ut boken "Pojken i randig pyjamas", en bok jag tycker att ALLA borde läsa. Vad den handlar om och mina tankar om den kan ni läsa om HÄR
Denna bok väcker verkligen många känslor och tankar hos mig och en av mina tankar var minnet av hur jag en gång blev kallad för Nazist.

Det började med att jag och Robert skulle till stugan för att fixa i ordning där, om jag inte minns helt fel var det innan midsommar och eftersom vi får gäster varje år så ville vi att allt skulle vara klart innan dagen vi skulle dit eftersom alla skulle komma samtidigt.
Men eftersom vi hade valpar vid samma tidpunkt så bad Robert en arbetskamrat om en tjänst. Nämligen att ge valparna mat en gång under dagen samt att gå en kortare promenad med Nova och detta var inga som helst problem.
Men dagen efter fick Roberts arbetskamrat lämna återbud och anledningen var helt befängd, vi var ju nazister. Jag var nazist, Robert var nazist och till och med Nova, och därmed också valparna, var ju nazister. Och eftersom hans fru kom från ett annat land så kände hon sig därför inte säker över att han skulle vara i våran lägenhet och mata våra nazistvalpar och promenera våran nazisthund.
 
Kanske borde jag ha skrattat åt detta så fort jag fick veta det av Robert. Hon, en kvinna som aldrig ens sett mig och en kvinna som jag heller aldrig hade sett, kallade mig för nazist utan att veta något som helst om mig. Visst hon var vid tillfället kompis med min syster men hon visste ändå inget om mig, kanske mitt namn men inte mycket mer än så.
Men istället för att skratta åt detta började jag på att gråta och jag grät länge. För de som verkligen KÄNNER mig vet hur mycket jag HATAR nazisterna och allt som de står för. Och att sedan bli jämförd med dessa människor då jag är helt tvärtemot fick mig att må oerhört dåligt.
Jag har till och med svårt att läsa böcker eller se filmer som handlar om förintelsen för att jag mår så oerhört dåligt över dessa människor, hur de kunde behandla andra på ett sådant sätt och göra det helt utan känslor (nu kanske de visst kände något, det kan ju inte jag veta som inte var där, men enligt mig så borde personen vara helt känslokall om de kan ta livet ifrån en människa bara sådär).

Jag måste även erkänna att jag äger boken "Mein Kampf" och att jag i skolan läste tyska men gör det mig till nazist? Nä.
Tyska läste jag för att det inte fanns något annat val när det gällde ett nytt språk i min skola. Det var antingen tyska, och att sedan få välja bort ett dåligt betyg eftersom man läst ett mer än vad man behövde, eller extra engelska, där de mest bara såg på film och åt godis och själv ville jag lära mig något och ett tredje språk är aldrig fel att kunna. 
Helst hade jag velat läsa franska men eftersom det inte fanns att välja så fick det bli  tyska.
Boken då, varför har jag köpt en bok skriven av en sådan ondskefull människa som jag är helt emot? Jag har inte läst den här boken men jag har läst inledningen skriven av Stig Jonasson där han förklarar varför en nyutgåva kom ut på svenska 1992. Han menar att man måste läsa den för att kunna bekämpa nazismen. Redan i slutet på 20-talet berättade Hitler om sina planer och hade man redan då tagit honom på allvar kanske fler människor kunnat räddats.
Så den dagen jag väl kommer att läsa den här boken, vilket jag inte känner mig redo för riktigt än, så kommer jag göra det för att syna denna mans tankar i sömmarna och för att få en bättre syn om varför han gjorde som han gjorde men jag vet redan nu att hur hans tankegångar än må vara så är de ingen som helst ursäkt för det som hände sedan.
 
Det jag egentligen ville få ut av detta inlägg är att även i vuxen ålder så kan ett endaste litet ord såra extremt mycket. Visst kanske man inte tänker sig för ibland innan man vräker ur sig något om andra. Men det kanske man borde göra. 
Ibland kan ord vara värre än handling och så kändes det för mig. Det må låta töntigt och överdrivet, vadå det är ju bara ett ord? Nä för mig var det mycket mer än så. Jag kände att hela mitt rykte höll på att ruckas och jag vägrade framstå som en människa jag över huvud taget inte vill jämföras med.
Människan som kallade mig för nazist är fortfarande ingen som jag har kontakt med, jag och Robert är vän med hennes ex man men henne har jag aldrig pratat med. Tack vare det hon kallade mig för så känner jag inget annat än ilska mot henne, och det gör jag fortfarande efter 4år. Men det är inte för att hon sa det utan för att hon hade mage att säga det om en person som hon aldrig sett. Och eftersom hon inte visste någonting om mitt liv så kan hon inte heller veta vad jag har för sorts relation till just nazismen. 
 
Detta får avsluta det här inlägget. Jag hoppas att fler kan tänka sig för innan de uttalar sig om andra människor och istället lägga fokus på att göra andra glada.
Jag vet att jag, precis som den här kvinnan, är snabb på att dömma andra men det ska jag ändra på.