En vecka i Vännäs

Efter midsommar var över så blev det en vecka i vännäs för min del medan Robert for hem, jobbade en dag och sedan begav han och Erik sig till Arjeplog för årets ÖLM.
 
Måndag:
På morgonen kom mitt syskonbarn Alma hem till mamma. Vi följde sedan med henne till tandläkaren men såklart började det spöregna på vägen dit, som tur var så hade vi fått låna en vagn av brorsan till Casper som till skillnad från våran har ett regnskydd (påminnelse till mig själv, beställa regnskydd till barnvagnen!).
Hon skulle dra ut en tand som var lös och dessutom ivägen för den som var bakom. Hon klarade det galant även om hon var lite osäker i början så jag fick gå in och peppa henne lite :)
 
 
 
 
 
 
Tisdag: 
Blev lugn dag hemma hos mamma. Hände väl inte allt för mycket, lekte med Casper, läste lit bok, löste lite korsord och vips var den dagen slut också. 
 
 
Onsdag:
Även denna dagen blev lugn. Mamma följde med brorsan för att lämna två av mina syskonbarn i Umeå och sedan var de borta hela dagen på diverse affärer så umgicks lite med Daniel och hans kompis.
Har även varit duktig på att äta vegetariskt i veckan så till middag fick det bli sallad och vegosnitzel.
 
 
 
 
Torsdag:
Tog en morgonpromenad med Casper och lät mamma sova en stund då hon varit uppe hela natten och förlöst hundvalpar hos brorsan. Däremot så hade jag inget annat val än att lägga ner Casper i sovrummet då vi kom tillbaka då han satt och somnade till i matstolen. Såklart ville han inte sova då utan skulle såklart surra med mamma som försökte sova, så hon fick inte den sömnen som hon behövde.
 
Daniel åkte sedan med sina kompisar och campade medan vi tog det lugnt. Åt lite jordgubbar med mamma på kvällen och sedan gick vi och lade oss tidigt, mamma var trött (inte så konstigt) så passade på själv att komma i säng tidigt.
 
 
Fredag: 
Kände för att hitta på något så kontaktade syster yster som jobbat hela veckan. Fredag var hennes enda lediga dag men trots det valde hon att spendera den med oss.
Hon, hennes två yngsta barn Alma och Elliot, jag och Casper gick därför till lekparken och lekte i några timmar. Det var riktigt roligt även om man blev lite nervös för lågt flygande fiskmåsar som ville sno vårat fika. 
 
Vegetariskt till middag denna dag med, vegosnitzlar, lila sötpotatismos och avokadoröra! Och sedan lugn och mysig kväll med läsning. Casper somnade ovaggad efter all lek under dagen.
 
 


 
 
 
Lördag:
Fick umgås med Alma och Elliot även denna dag. Vi fikade, spelade Mario Party på Nintendo 64, kastade boll med Nova, ritade och byggde koja till Casper under bordet. 
På kvällen blev det en promenad med mamma och Casper då det blivit lite svalare ute. Väldigt mysigt.
Sent på kvällen kom Robert från Arjeplog, han åkte en sväng till Bjurholm för att träffa lite folk men jag orkade inte följa med men satt ändå vaken till han kom tillbaka.
 
 
Söndag:
Packade hela förmiddagen och sedan åkte vi en sväng till marknaden i Bjurholm. Gick två varv på marknaden, åt lite lunch, träffade en kompis till oss och sedan fick Casper en gratis ballong som var roligare än den snurra som han fick av Robert. 
Men så mycket att handla fanns det inte. Var mest bara plast-/fryspåsar. 5 stånd om jag räknade rätt på den lilla marknaden.
 
 
 
 
 
 
 
 

Midsommar 2017

Då var midsommar förbi, eller det börjar väl på vara ett tag sedan. Men som vanligt så är jag lite efter med att skriva, men det hindrar inte mig från att skriva lite om våran midsommar. 
I år var det lugnt på ön, var bara jag, Robert, Casper och Erik. Kändes lite ovant då man vant sig vid att det alltid är mycket folk där ute under midsommar. Men kanske är det som folk säger, att vissa personer slutar att umgås med en då man fått barn, tråkigt om det stämmer.
Men vi hade en bra helg ändå. På fredagen var det väldigt fint väder så Robert och Erik passade på att bygga en ny brygga medan jag och Casper busade ute i gräset.
Det tråkiga med våran stuga är att den är så liten och så sliten att Casper inte kan vara överallt, så han har inte lika stor krypyta som hemma. Nu håller vi på med en ny stuga men den tar lite längre tid än planerat. Och han som skulle hjälpa oss kan nu bara i augusti och då ska vi packa, flytta och sedan städa ut detta hus så då finns ingen tid. Men nästa år kanske.
 
Så om vi bortser från att midsommar var lite mer tom och tyst än tidigare så var det andra saker som var densamma. Vi åt samma midsommarlunch och middag som vi ätit sedan 2008, vi struntade i små grodorna och midsommarkransar i vanlig ordning (mest för att jag är för lat inte för att det inte hade varit en rolig tradition, kanske när Casper blir äldre) och även vädret var som det brukar, kallt och regnigt.
 
Sista kvällen så var det tänkt att vi skulle äta jordgubbar och grädde men de hade såklart möglat allihopa på två dagar så blev lite chips istället samt en film. När de andra sedan gick och lade sig så blev det några timmars tv-spelande för mig. Händer otroligt sällan, var över 1 ½ år sen sist jag spelade så länge. Innerst inne är jag lite utav en tv-spelsnörd men berätta inte för någon :p