Operation igår

Igår blev det operation för Robert efter 4 månaders sjukskrivning. Som vi förstod det så hade allt gått bra men läkaren kom och berättade allt för honom när han fått massa morfin så inte minns han vad läkaren sagt för något om operationen. Han ska väl ringa läkaren sedan när han blir lite piggare. Idag är han inte alls pigg men kanske inte så konstigt då den längsta sammanhängande sömnen han fått inatt var på strax över en timma. Allt p.g.a. smärtan och biverkningarna av medicinen han har.
Jag själv har väl inte heller sovit hundra procent bra då Robert har väckt mig och sedan har jag haft mensvärk som gjort att jag varit tvungen att vända på mig stup i kvarten. Men trots det har jag kännt mig någorlunda pigg idag och eftersom vi inte har ett enda måste i helgen så kan vi sova när vi känner för det och vara vaken när vi känner för det.
 
Nu är det bara för Robert att invänta återbesöket om två veckor, han blev sjukskriven i 2 månader till. Sedan får man se om det blir längre också beroende på om han kommer att kunna använda handen normalt eller inte efter operationen då benbiten som var lös satt så jävligt till att lederna till två fingrar kan ha tagit skada.
 
Nä nu ska jag gå och lägga mig i sängen med Robert och kolla lite tv och bara ta det lugnt. Hoppas på att min älskling ska få bli lite bättre snart och även att min hemska mensvärk inte stannar allt för många dagar.
Hoppas att ni andra har en bra helg i alla fall!
 
 

Robert 28år! ♥

Idag fyller min älskade Robert 28år! Han är inte hemma just nu så har inte kunnat säga grattis mer än på telefon än så länge men han är på väg hem nu. När han kommer så ska vi fara in till stan för att handla lite, var tänkt att vi skulle göra det igår men eftersom han skulle till stugan så tar vi det idag istället. Vad som händer ikväll vet jag inte, blir nog inte så mycket eftersom Robert ska in och operera sig imorgon bitti. Lite tråkigt att få operationstid dagen efter man fyller år men vad kan man göra? Man får väl se det från den positiva sidan, det var i alla fall inte idag.
 
 
 
 

Vecka 5: Blå

Jobbade delad tur igår så när jag var hemma på mina timmar så gick jag varsin kort promenad med Nova och Torgny. Hade jag varit ledig så hade det blivit en längre promenad med dem båda för det var jättefint väder igår. Lite kallt kanske men solen var framme och himlen var helt blå. Så denna bild passar verkligen in till veckans tema som är just blå.
 
 

Vecka 4: Något du planerat för 2015

En av mina planer detta år är att antingen få ett slutbetyg eller ett VOC diplom. Har inte bestämt mig än hur jag ska göra. 
Den första planen var att göra slutbetyget nu i vår och sedan det andra i höst, vilket passade mig perfekt. Men sedan blev det ändrat fram och tillbaka och står nu mellan alternativen att göra slutbetyget nu och VOC diplomet nästa höst eller att inte få nått slutbetyg och istället göra VOC diplomet nu.
 
Båda är viktiga för mig så jag vet inte hur jag ska göra riktigt. Slutbetyget vill jag bara ha eftersom jag snart är klar med det och dessutom kämpat med det ett tag. Sedan så vet jag inte vad jag vill göra i framtiden, är inte säkert att jag kommer att vilja vara i vården hela livet bara för att jag är det nu. Med andra ord så har jag inte riktigt bestämt mig för vad jag vill bli när jag blir stor riktigt än.
 
Men om jag nu blir kvar i vården så vill jag såklart ha en bra grundutbildning. Får jag ett VOC diplom så kommer jag att vara utbildad undersköterska, just nu är jag bara utbildad till vårdbiträde. Så en fullständig undersköterskeutbildning kommer att öka mina chanser att få jobb och kommer även att få en aning bättre lön. 
 
Så detta funderar jag på just nu och speciellt idag eftersom jag måste bestämma mig så fort som möjligt. För mig känns slutbetyget viktigast just nu eftersom undersköterkeutbildningen är något som jag kommer att få göra nästa år ändå. Men de jag har pratat med på skolan tror att jag kommer låta undersköterskeutbildningen rinna ut i sanden om jag inte gör den på en gång, vilket inte alls stämmer. Men ibland måste man göra saker i rätt ordning för en själv.
 
(Bild:Google)

Den här dagen

Var otroligt seg imorse och var knappt så att jag tog mig upp. Men for i alla fall 8.35 ner till vårdcentralen och var klar och ute därifrån 8.52 så var hemma ganska prick 9.00
När jag kom hem lade jag mig och kollade på tv och somnade efter en timma på madrassen vi har där inne. Gick sedan när jag vaknade till och lade mig med kläderna på i sängen, frös som en tok som vanligt. Tänkte bara ligga en stund men hade en Robert som låg och höll om mig och en katt som krupit in under täcket och låg vid min bröstkorg och kurrade. Mysigare än så kunde det inte bli. Så somnade såklart om och sov till efter 12.00 och drömde en massa konstigheter.
 
När jag sedan klev upp så torkade jag hela spisen utvändigt och även väggar och golv där den stått. För ca 2 år sedan var de här och kapade upp ett hål bakom och under spisen för att kolla fukt. Det hålet blev aldrig täppt igen utan de la bara golvmattan på. Robert träffade byggubbarna igår och frågade i förbifarten om det där och de tyckte att det var konstigt att det inte hade blivit fixat ännu. Det enda vi har fått veta av våran fd. vaktmästare var att det skulle vara så, jo för man vill ju jättegärna ha ett hål i golvet och speciellt på ett ställe där det lätt blir fuktigt.
Så imorgon kommer de för att fixa hålet i golvet så blir att sitta hemma och vänta på att de ska komma och göra det och bli klara.
 
Har även städat lite, hjälp Robert rama in en fiskedjupskarta över Storarmsjö som han har fått och nu ska jag ner i tvättstugan och slänga in den sista maskinen tvätt för dagen, renbädda sängen och gå ut med hundarna och efter det gå och lägga mig. Är fortfarande trött (vilket jag är hela tiden nu...).
 

Långsam

Somnade inte förrän efter 05.00 imorse så har varit väldigt långsam idag från 12.00 när jag vaknade. Känner mig fortfarande inte pigg i kroppen och börjar fundera på om jag ska börja äta mer vitaminer.
Så den enda nytta som jag har gjort idag är att göra hemmagjorda biffar som jag nu har fryst in så att det finns färdigt om man vill äta det någon gång. Gjorde ju även hemmagjord pizza med Robert till lunch men med ett pizzakit så var egentligen lite fusk med det.
 
Nu blir det väl snart att göra sig klar för sängen, ska upp tidigt imorgon och fara på vårdcentralen och lämna blodprov och efter det blir det eventuellt en sväng upp på skolan, men får se hur jag gör med det har inte bestämt mig ännu. Just nu känns det som tillräckligt ansträngade att bara gå ner dit och sedan promenad med hundarna, om inte Robert tar med sig dem på sin fisketur imorgon. 
Sedan kanske jag har turen att vakna imorgon och känna mig helt pigg och kry och superutvilad, risken är liten men man vet aldrig ;)
 
 
 

Uppe tidigt idag

Är uppe tidigt idag eftersom jag ringde vårdcentralen strax efter 08.00 för att få en tid till att lämna blodprov. Och medan jag väntade på att klockan skulle bli 08.55 och att de skulle ringa upp så kunde jag inte somna om. Så satte mig vid datorn istället och skrev ett mejl till min studievägledare ang. kurserna som jag ska eller inte ska läsa nu, är väldigt rörigt med allt känner jag.
Sen har jag precis pratat med VC, blev lite senare än 08.55, och fått en tid för att lämna blodprov senare i veckan.
 
Funderar på vad jag ska göra nu, om det är lönt att gå och lägga sig och sova i 40 minuter till eller inte. Måste liks upp 10.00 för att hinna fixa lite här hemma, laga mat och äta lunch, gå ut med hundarna och göra mig i ordning för jobbet. Ska börja jobba 13.00 och jobba i fyra timmar.
Gå och lägga sig under täcket och värma sig i alla fall, iskallt i denna lägenhet. Sedan får jag se om jag somnar eller inte.

Obalans

Känner mig lite ur balans i kroppen, inte sjuk eller förkyld utan bara konstig. Mest troligt så skulle jag  tro att det beror på den hackiga sömnen som jag har haft nu i några nätter och på det så är det mycket som är på gång. Det med skolan som känta bra hela veckan har nu börjat kännat vemodigt, anledningen? Jo när och om jag nu ska läsa med en klass så går hela min planering och allt i kras. 
Min plan var att läsa på distans och plugga minst 3 valfria dagar i veckan och så fort jag får tid, göra min egen deadline och sedan kunna jobba 1-2 dagar i veckan beroende på hur det ser ut på jobbfronten och hur mycket studier det blir.
Men om jag nu ska plugga med en klass, eller grupp som de kallar det på skolan, så måste jag gå efter deras tider och just nu har jag för mycket för att kunna anpassa mig efter det känner jag. Hade det varit i höstas så hade det varit lättare men nu är det fel tidpunkt. 
Dessutom så vet jag inte om jag kommer att bli berättigad stöd från CSN nu heller och det gör det hela ännu jobbigare. 
 
Man kanske kan tycka att jag då borde kunna strunta i allt och bara fokusera på jobb och allt annat som händer och sker just nu men eftersom det ska vara klart inom en viss tidsperiod så går inte det heller.
Åh känner mig enormt förvirrad!
 
Ska tänka över detta tills imorgon och sedan mejla henne på skolan om jag skulle vilja göra annorlunda. Jag känner att allt hade varit 1000 gånger lättare om vi hade gjort som jag ville från början och börja med slutbetyget och sedan ta resten sedan när jag hade mer hum om framtiden och mer tid på mig att ta tag i det. Slutbetyget känns ju ändå som prio ett just nu. 
Och kan inte förneka att det även hade varit enklare om jag hade fått börjat i september och att det inte blivit utdraget 4 månader som det har blivit nu.
Men vem har sagt att livet är lätt?
 

Vecka 3: Förra veckan

Lite kort om förra veckan.
 
Måndag: Vi gjorde en spontantripp till stugan på eftermiddagen, var inte alls sugen på att fara dit utan minsta planering men så kan det gå ibland när man är tillsammans med någon som Robert. 
När vi kom dit kan jag inte säga att det blev så mycket mer gjort än att vi åt lite mat och eldade för att få upp värmen där.
 
Tisdag: Jag vaknade av att jag frös och det var kanske inte så konstigt när det bara var 12 grader inne. Gjorde ingenting på hela dagen, utan satt bara och läste. 
Sov som en kratta på natten då jag bytte min säng mot Roberts och frös som en tok och hade ont i ryggen när jag vaknade.
 
Onsdag: Hade ont överallt efter en natt på den hemska britsen, var frusen och trött. Läste ut min bok och sedan på eftermiddagen skjutsade Robert hem mig och sedan åkte han tillbaka till stugan igen. 
 
Tordag: For hem till mamma för att hjälpa henne med nå gardiner men blev aldrig så. Var där tills Robert kom hem från stugan och plockade upp mig på vägen.
 
Fredag: Började dagen med att stå och steka pannkakor hur länge som helst som vi sedan åt till lunch. Efter det gjorde jag inte allt för mycket fram till 16.00 då jag for iväg på jobbet för att jobba i några timmar. 
 
Lördag: Mellis blev 10år! Så blev att gosa extra mycket med henne. På kvällen åkte jag även med Robert en snabb sväng till stan för att hämta en som han hade skjutsat dit inte så långt innan. Efter det for vi till ett ställe och släppte ut hundarna så att de fick springa av sig lite energi. 
 
Söndag: Hade en lugn dag, bloggade mycket, diskade porslin som vi ska sälja och gick igenom en massa gamla skivor som jag hade i en låda på vinden. Spelade även bingolotto men hade inte turen med mig denna gången.
 
Lite bilder från förra veckan ska jag såklart också bjuda på.
 
 
 
 

Åsele m.m.

Ja då var det fredag igen och just nu känner jag mig på ett uselt humör tack vare min lillebror som aldrig tycks växa upp, eller åtminstonde försöka göra det. Men nog om det.
 
Veckan började med att jag var på möte på skolan i måndags, tog väldigt lång tid och än är allt inte klart, fick ett samtal idag med den tredje ändringen sedan dess. Är inte så mycket som jag ska göra men eftersom jag vill ha ett gymnasiebetyg och även ett VOC-diplom så är det mycket som ställer till det och speciellt med tanke på att jag har fått vänta ett tag.
Den nuvarande planen är att jag ska läsa med en klass, känns inte som att det kommer att funka nå vidare då jag måste låta jobbet komma i första hand eftersom jag inte kan leva på 0kr. Känns inte som att jag kommer att få nått från csn heller då jag inte alls kommer att läsa på den takt som bidraget kräver...men men återstår att se hur det blir.
 
Efter mötet for vi i alla fall och lånade ett släp, for och hämtade skotern och drog till Åsele där vi var tills i onsdags. Robert fiskade och jag hjälpte pappa att rensa på vinden och städa i ordning lite där. Var mycket gamla papper som skulle kastas och även andra saker.
 
Igår så städade jag lite men hann inte så mycket som jag hade velat då jag klev upp så sent och dessutom jobbade en kort kväll igår. 
Idag har det inte blivit mer gjort än diskningen, vaknade tidigt och var vaken i tre timmar innan jag somnade om och sedan har jag bara legat i sängen och varit ute med Torgny en sväng. Ska fortsätta med städningen om en stund och sedan bara ta det lugnt ikväll och vila upp mig inför kommande vecka.
 
 

Sugen på julmat

I julas så tänkte jag att jag inte skulle äta så mycket julmat för att inte bli less på det om det blev mer än en gång, som det lätt brukar bli. Så på julafton tog jag bara en portion och följde mammas råd om att bara ta en av varje grej. Sedan dagen efter när vi for till pappa blev det julmat igen men åt inte så mycket där heller (kanske något mer än dagen innan men inte så mycket av allt som jag brukar äta) mest för att han hade massa annat gott också.
Eftersom det inte blev lika mycket julmat som det brukar bli så har det resulterat i att jag inte alls känner mig less på denna mat utan är tvärtom riktigt sugen på skinka, rökt korv, rödbetssallad, mesegrädde, köttbullar, leverpastej och ägg. Funderar starkt på att ha ett litet julbord när vi får pengar i slutet av denna månad så att man kan äta lite mer julmat. Inser hur tokig jag låter nu men orkar inte vänta i 11 månader till... x)

Mitt 2014

Tänkte dela med mig lite om mitt 2014.
Året började med en tragisk händelse då en av mina föredetta klasskamrater gick bort. Vi var inte så nära vänner efter skolan men under en period i livet så var vi riktigt nära vänner och även grannar, så vi umgicks en hel del.
Annars så var januari och början på året väldigt fullspäckat. Studerade för fullt på distans samtidigt som jag började dela ut reklam och så var det mycket fix i stugan.
I mars hade jag inte bara ett jobb utan två då jag även jobbade med att dela ut enkäter på tåg och bussar mellan Umeå-Hemavan och Umeå-Vännäs. Denna månad firade jag och Robert även våran 7års dag.
I april började livet ta en ny vändning då jag var på arbetsintervju angående ett sommarjobb inom vården. Blev i princip antagen på en gång och började mitt sommarjobb redan i maj och jobbade på schema enda tills i augusti. Så sommaren blev fylld med jobb, vilket inte var helt fel. 
Förutom att jag började jobba i maj så gjorde jag även sista kursen på distansstudierna och avslutade grundkurserna som man ska ha läst om man vill ha ett slutbetyg från gymnasiet och får se nu imorgon om det var mödan värt eller inte. 
Sedan tog även Robert igen körkortet i maj efter mycket slit från hans sida, kunde inte vara mer glad för hans skull än vad jag var då. 
Efter att ha jobbat hela sommaren så tog jag och Robert en liten minisemester i slutet av augusti. Vi skaffade hundvakt och tog med oss husvagnen upp till Kattisavan utanför Lycksele och vi gick även på djurparken i två dagar.
September var inte lika rolig eftersom Robert ramlade från en stege på jobbet och efter många om och men så kom läkarna fram till att det är en benbit som är lös inne i handen. Det blir operation nu i slutet av denna månad, dagen efter Roberts födelsedag för att vara exakt. Så har varit mycket strul med det.
Men det hindrade oss inte (med klartecken från läkaren)  att fara ner till Stockholm med mamma i slutet av oktober och hälsa på min släkt och framför allt min bror som jag kanske bara har träffat en timma som max de senaste 7 åren. Kan inte minnas sist jag var så glad som när vi var ner dit. 
Efter Stockholmsresan så var jag förkyld väldigt länge vilket resulterade i lite jobb och minimal lön i december. Men trots det har jag haft en helt underbar jul och nyår och nästan träffat alla mina syskon.
 
Nu återstår det att se hur detta året kommer att bli, förhoppningsvis kommer det att bli ett bra år fyllt av jobb, förhoppningsvis studier och en massa skoj. Tills dess så bjuder jag på lite bilder från förra året.
 
 
 
 
 

Vecka 2: Inspiration

Det är mycket man kan få inspiration av och jag är en av de som hämtar inspiration från många ställen men hade tänkt att jag bara skulle ta tre exempel här för annars lär det bli en hel roman.
 
Mina föräldrar
Mina föräldrar är en stor inspirationskälla för mig. De har varit med om mycket och kan otroligt mycket. Jag har kanske inte växt upp i världens rikaste familj men det har bara lärt mig hur man kan ta något billigt och göra det till något bättre.
Som min mamma tillexempel, hon är expert på att hitta billiga tyger på secondhand för 30-40 kronor och göra om det till allt från sängkappor och gardiner till bordsdukar och ny klädsel till soffan och få det att se väldigt nytt och dyrt ut. Hon har även mycket fantasi och kan i princip ta vad som helst och göra om det till något annat och hon är även duktig på att bygga saker. 
En annan som är duktig på att bygga saker är min pappa, kanske inte så konstigt med tanke på att han har varit snickare. När jag var liten så fick jag ett dokskåp som han har gjort, han snickrade ihop det och tog sedan stuvbitar av golvmatta och tapeter och satte in. Mamma sydde små gardiner till det och hängde upp i fönstren. Pappa håller fortfarande på att pyssla med mitt dockskåp och nu håller han på att snickra egna möbler till det. 
I julklapp fick jag även ett nagellacksställ som pappa har byggt och målat. Sa till honom att jag ville ha ett men att de var så dyra att köpa och sedan gillade jag inte att de var i plexiglas. Så han byggde ett och även en lite förvaringshylla till mina nageldekorationer m.m.
 
 
 
Återbruk
Eftersom mina föräldrar är som de är och kan ta något litet och billigt och göra det till något fint så är det kanske inte så konstigt att återbruk i allmänhet inspirerar mig. Jag är, som så många andra i detta land, med i gruppen Återbruka mera på Facebook. Där kan man inspireras av något varje dag. Jag har än så länge inte gjort något pyssel därifrån men har en del idéer på framtida födelsedagspresenter och lite saker hit hem som jag ska göra. Tror att jag ska ha som motto i år att alla födelsedagspresenter ska vara något fint jag gjort själv och återbrukat. 
 
Böcker
Eftersom jag läser så mycket som jag gör så vore det konstigt om jag inte hittade inspiration i böcker. Även om man läser något som är helt påhittat om personer som inte finns så kan man ändå bli inspirerad av det personen/personerna gör eller säger i boken. 
 
 
 
 

Vecka 1: Nystart

Nytt år och nya möjligheter, är det inte så man brukar säga? Och för oss så började de nya möjligheterna redan första dagen på det här året. 
Det som inte många i min närhet vet är att vi har försökt få barn i snart 5 år nu utan att lyckas, jag sökte hjälp redan efter 18 månader men fick bara veta att jag skulle komma tillbaka efter att jag fyllt 23 år eftersom de inte kunde göra något innan dess, om vi inte ville beskosta utredningen själva. 
Så nu i höstas när jag fyllde år så kontaktade jag dem och vi fick börja en utredning. Det tog lite tid med en massa prover som skulle lämnas in, speciellt mina blodprover som skulle tas under speciella dagar på månaden. 
Efter att provreslutaten var färdiga så åkte vi till Skellefteå för att träffa en sköterska där och jag fick utskrivet tabletter som kallas Pergotime för att bättra på min ägglossning som tydligen inte alls funkar. Har det varje månad men saknar ett viktigt hormon under ägglossningen.
Så första dagen på året tog jag den första tabletten i den första kuren med Pergotime. Nu återstår det bara att se om det funkar eller inte. 
 
 
 

Mellis 10år! ♥

Idag blir min fina, vackra, underbara, älskade, söta kisse Mellis 10år! Minns när Mindy (mammas katt) fick sina kattungar. Vi hade varit hos mamma, jag och Daniel, efter nyår och bara väntat på att något skulle hända men inget hände. Så vi åkte tillbaka till Åsele igen den 9e januari. Samma kväll som vi for hem så rymde min kompis hem till mamma och fick därför vara med på kattungarnas födelse som blev dagen efter, dvs den 10e januari 2005. Jag blev lite avundsjuk på henne för att hon fick vara med och inte vi, speciellt med tanke på hur länge vi hade väntat på att något skulle hända. Fyra små pälsbollar blev det i alla fall, tre ljusgula hanar och en grå hona, Mellis. 
Sedan började såklart tjatet på pappa om varför jag och Daniel borde få en kattunge. När han gått med på det så tyckte mamma att jag skulle vänta tills min katt som jag hade hos henne, Mirre, fick sina kattungar. Men jag kunde inte vänta för blev helt kär i den lilla gråa kattungen som Mindy fått. Var ändå nära på att ge bort henne till en kille som kom dit för att kolla på kattungarna, bara för att han var söt och för att hans mamma ville ha en hona. Är så sjukt glad att jag inte gjorde det. 
När den gråa lilla katten äntligen kom hem till oss så var det ju dags att bestämma namn också. Vet inte om det var jag eller Daniel som kom på namnet men det kommer i alla fall från de där yoghurtarna med godis i locket som fanns förut och hette just Mellis, jag och Daniel var tokiga i dem ett tag.
Redan från dag ett så har jag betraktat Mellis mer som en människa än en katt och hon har alltid varit just min katt. Hon var de första åren väldigt skygg och det var bara jag som gällde. Visst gick det bra med en del andra också men som Mellis var mot mig var hon inte mot någon annan. Är många som fått för sig att hon är en sur enstöring och inte trott på mig när jag sagt motsatsen. Men de senaste 4 åren så har hon varit väldigt social och framåt och vill man bli riktigt bra vän med henne så ska man muta henne med chips!
 
Sedan finns det mycket som är unikt med Mellis. Hon pratar väldigt mycket och har ett tag kunnat säga "mamma".
Förut kunde hon sitt och vacker tass.
Hon gillar inte fisk så mycket utan föredrar hellre att äta chips, champinjoner, majs, gurka, jordgubbar, blåbär och hennes största favorit TOMATER!

När Mellis var 1.5 år så fick hon sin första kull med kattungar. Hon "råkade" bli parad när jag hade hennes hos mamma tillsammans med Mirres ena kattunge Mork. Trodde att pappa skulle bli jättearg när jag berättade det för honom så passade på att berätta det när han körde bil så att han inte fick så mycket fokus på det på en gång. Han blev inte så arg som jag trodde, lite chockad kanske men aldrig arg.
Några veckor senare föddes 4 små sötnosar i min garderob och jag grät av lycka och de blev lika fina som sin mamma :)
Andra kullen kom i årsskiftet mellan 2007-2008, denna gången också i min garderob men hemma hos mamma den här gången eftersom jag nu hade flyttat till henne. Då blev det 7 stycken små sötnosar alla i olika färger och former. 
Sedan så fick hon inga fler kattungar men har varit plastmamma åt två av sina barnbarn, en kattunge vi hade ett tag som hetter Kisse och så till Findus när vi nyss hade fått honom. Hon tar fortfarande hand om honom men han gillar det inte.
 
Det finns så mycket som jag skulle kunna skriva om denna underbara varelse. Hade kanske inte min bästa tid i livet när Mellis kom in i mitt liv, men en sak är säker och det är att hon inte gjorde det sämre. 10år har vi haft tillsammans och många fler hoppas jag att det kommer att bli! ♥
 
 
 

Fotoutmaning 53 veckor

Läste om denna fotoutmaning på den här bloggen: http://louiseiturkiet.blogg.se/category/fotoutmaning-2015.html för någon vecka sedan och blev sugen på att göra den. Får se hur det går eftersom jag alltid är seg eller lägger av efter halva tiden. Just nu är vi inne på vecka 2 men kommer ändå att börja med vecka 1 eftersom jag har ett bra inlägg på G till just kategorin nystart. Så kommer att lägga upp både vecka 1 och 2 under helgen :)
 
 

Fredag

Idag är det fredag och jag ska jobba, börjar inte förrän 16.00 så har ett par timmar på mig till att lata mig, diska och gå ut med hundarna. Fram tills nu har jag varit och handlat och sedan stått och stekt pannkakor i över en timma, tog längre tid än beräknat det där. 
Sedan så har jag även ringt och pratat med veterinären. Findus har sedan kastreringen inte kissat inne alls men nu har han börjat med det, små genomskinliga pölar och sätter jag han på kattlådan så blir det bara några droppar. Googlade runt lite igår och hittade svar från en veterinär om att det troligtvis är urinvägsinfektion då katten kissar lite, kissar utanför lådan (gärna på flera ställen utanför lådan) ibland jamar när den kissar och att urinen inte har mycket färg. Sedan kissar han även flera gånger. Veterinären jag pratade med sa att det inte lät jätteakut om hans allmän tillstånd inte ändrats, vilket det inte har. Så ska dit på måndag och göra urinprov på han och se vad det kan vara.
 
I helgen blir det bara att ta det lugnt, har lite saker som ska göras men annars är det inte mycket inplanerat vilket känns hur bra som helst. 

Såklart...

Känner mig något irriterad idag över allt strul med skolan. Ska dit den 12e och förhoppningsvis skicka in ytterligare en ansökan om att få göra klart min uska-utb så att jag får ett VOC-diplom och samtidigt få ett slutbetyg från gymnasiet. Om jag inte har räknat helt fel så har jag sammanlagt 1750-1800p inlästa på gymnasiet och man måste ha 2350p för att få ett slutbetyg, något som jag säkert hade haft redan om inte min ansökan strulats bort. Men så till haken som gör mig stressad över allt, det måste vara klart innan den 1 juli i år för annars kommer alla mina tidigare gymnasiekurser som är gjorda innan 2011 (och det är ett antal) att försvinna och allt måste göras om från början igen...så därför stressen om att få göra klart det helst på en gång, och har diskuterat med skolan länge om detta, säkert i 2 år.
 
Men sen till den andra saken. Pratade med vakans idag och de sa att jag kanske skulle få börja gå på en rad om jag var intresserad av det. I alla fall ett par månader medan personen som har det är ledig. Jo visst vill jag det men p.g.a det här så känns det som att jag måste göra klart mina studier först. Visst kan jag göra som så många andra och både jobba och plugga men jag vet att jag bara kommer att försämra mitt studiereslutat om jag nu måste läsa minst 1-2 kurser på 100% takt, tidigare har jag alltid läst på 75% och det har varit nog mycket att göra/kurs på lite tid så kan inte ens tänka mig 100% takt och så 85-100% jobb på det.
 
Får som sagt se efter måndag vad som händer med allt. Blir så sur över hur skolan har hanterat det hela...

Stugan

I måndags gjorde vi en spontantripp till stugan, jag som inte alls gillar att bara åka iväg utan minsta lilla planering var inte alls sugen men Robert lyckades övertala mig i alla fall. Så har inte gjort ett dyft faktiskt utan bara suttit och läst tills igår när det var dags att packa och fara hem. Ibland behöver man bara få göra ingenting, inte för att jag tycker att jag har gjort så mycket mer än städning dagarna innan stugan heller.
Robert åkte tillbaka igår igen efter att ha lämnat av mig hemma, han ville umgås med Johan och Alex så jag fick en lugn hemmakväll med tv där jag fick bestämma kanal ;)
 
Nu blir det i alla fall att få i mig lite lunch och sedan ska jag hem till mamma för att hjälpa henne med några gardiner som skulle delas eller vad det var. Efter det blir det ännu en lugn kväll med tv, läsning eller kanske försöka få ihop allt som ska med till mötet jag ska på på skolan på måndag. Fick veta att min ansökan som jag var och gjorde den 1/9 inte ens blivit skickad. Tog bara 3,5 månad för dem att kolla upp vart den tagit vägen och efter ett snabbt telefonsamtal så fick personen i fråga veta att den inte ens blivit skickad...less.com. Men förhoppningsvis kommer det att gå bättre den här gången så att jag får göra klart allt med studierna snart.
 
 

Måndag 5/1

Ja då var det en ny vecka igen och dagen planer är väl att försöka ta sig till mamma. Ska bara ut med hundarna först eftersom jag inte vill chansa och ta med dem hela vägen i denna halka och vet hur halt det kan vara borta där mamma bor. Hade mer än gärna åkt bil dit med Robert med eftersom han är och fiskar så får jag använda mina ben och gå istället.
Pratade med mamma i telefonen igår och vet inte hur många gånger hon sa att hon tyckte att vi skulle komma dit. Hon ville visa hur hon hade gjort om i köket, så ska bli kul att se hur hon har gjort.
Så kanske ta och skynda på lite så att man inte blir sittande här och slösar tid på det.
 

Lugn söndag

Idag har det varit en riktigt lugn söndag. Vaknade vid 10.00 och Robert kom hem vid 11.00 efter att ha spenderat helgen i Storarmsjö bland annat. Vi for och åt på pizzan och efter det låg vi och kollade film i några timmar. 
Nu har vi precis spelat bingolotto och vann 100kr men eftersom vi nu prenumenerar så har vi vinstgaranti. Har man inte vunnit något på 15 lotter i rad så får man billigare en månad. Eftersom vi haft 9 nitlotter tills ikväll så räknade jag bara med en liten vinst som en ny lott eller liknande denna vecka eller nästa. Men ska inte gnälla, jag blir glad bara jag får vinna :)
 
Nu ska jag ut med hundarna, tvätta en maskin med tvätt och sedan när det är klart så blir det väl att lägga sig på soffan och läsa lite. Är riktigt sugen på att börja läsa en av böckerna som jag fick i julklapp men måste läsa ut den sista boken i serien som jag läser just nu först.
Imorgon har jag ingen aning om vad som händer, blir eventuellt en sväng till mamma, tvättning av kläder och städa lite i trappan om inget annat dyker upp.

Nu får det räcka för idag

Kan inte säga att jag hunnit med allt med städningen och inte heller att jag har gjort överdrivet mycket heller med tanke på hur länge jag har hållt på. Men har inte stressat utan har gjort lite i taget. Har i alla fall rensat den förbannade kattlådan på all sand och rengjort den och hällt i ny sand och städade runt om den men lik förbannat kände Findus att stället bredvid toan var bättre!
Men nog om det, har plockat undan överallt, dammsugat och skurat och tvättat ett x antal maskiner. Fick även hjälp av Daniel att bära ner en gigantisk dataskärm till förrådet och även att vika ihop lakan och påslakan som jag är kass på att vika utan hjälp. 
Sedan har jag ju även hunnit med att äta på pizzan med Daniel och sitta och prata lite gamla minnen med honom.
 
Nu blir det att kolla om jag kan få till Roberts blogg som jag halvt kvaddat när jag råkade byta tema och inte kunde byta tillbaka. Sedan blir det att sätta sig i soffan med ett glas pepsi och eventuellt en bok om det nu inte är något vettigt att se på tv.
 
 

Städning på schemat

Idag är det städning som gäller och inte bara en enkel städning som jag annars brukar göra utan hade tänkt storstäda, vilket inkluderar en krypning under sängen för att se vad det kan finnas för kul där. 
Klev inte upp förrän 11.00 idag så har än så länge bara hunnit diska bort diskberget, fixat till sängen och bäddat den och sedan plockat ihop all tvätt och sorterat den så att det bara är att bära ner en påse i taget för att sedan tvätta det. 
Nästa punkt på listan är att tömma kattlådan och skura ur den riktigt ordentligt för nu har Findus fått nå fnatt igen att han vägrar gå på den trots att jag rensar och lägger i ny kattsand, Men snart blir det en ny kattlåda som kommer att vara tusen gånger bättre än den här gamla skruttiga saken som kommer att åka till stugan.
 
Men kommer även att bli en paus från städningen någon gång idag för att fara och äta pizza med lillebror Daniel. Vet inte när det blir, sa åt honom att han fick bestämma när det skulle bli så får se när han hör av sig. 
 

Dagens äventyr!

Idag så har vi varit ute på äventyr! Började dagen med att vara sur, har verkligen haft ett dåligt morgonhumör nu de senaste dagarna, blir nästan irriterad på mig själv och tycker synd om Robert som får dras med mig.
Hur som helst så åkte vi i alla fall till Mattias för att fara till en tjärn i skogen intill honom. Jag, Robert och hundarna fick åka med packningen på en kälke bakom fyrhjulingen som Mattias körde, världens guppiguppväg hela vägen dit men det gick bra och vi tog oss fram oskadda ;)
Robert pimplade såklart när vi kom dit men jag nöjde mig med att bara sitta vid elden i grillkojan och ha det mys. Vi blev där några timmar och vet inte vart tiden tog vägen. 
 
Nu sitter jag hemma och ska väl snart ner i tvättstugan med en massa tvätt och det blir väl det jag får göra ikväll. Robert ät hos sin mamma och håller Alex sällskap när han ska byta matta på en skoter så jag kan välja att se vilket program eller film jag vill ikväll ;)

 
 
 

Årets sista och första dag

Hoppas att alla har haft en bra nyår och inte vaknade upp allt för dåliga igår. Själva så hade vi fullt upp på nyår. Det började med att vi klev upp tidigt på morgonen för att fara till Bredträsk och pimpla. Som vanligt fick Robert röding men jag fick nöja mig med 4st abborrar, men för en som nästan aldrig får fisk så var det inte fy skam.
Efter pimplingen så åkte vi till våran kompis Mattias som vi sedan skjutsade in till Bjurholm. På väg hem därifrån så plockade vi upp en annan bekant som skulle åka med oss till stan senare på eftermiddagen.
När vi kom hem så duschade vi och gjorde oss i ordning för att fara mot stan. Vi lämnade han som åkte med hemma hos honom och sedan så for vi på Great Eastern, där Robert bokat bord, för att äta nyårsmiddag.
 
Efter middagen var det tänkt att vi skulle hem och ta det lugnt och spela bingolotto, och sedan kanske tillbaka till stan igen för att kolla på fyrverkerierna men eftersom Robert hade så många släktingar och vänner som ville ha skjuts så slutade det istället med att han körde dem i princip hela natten. Eftersom jag inte ville sitta ensam hemma och Robert ville ha med mig så åkte även jag med. Det började med att vi åkte tillbaka till Vännäs för att hämta hundarna och lämna de hos mamma så att det kunde vara där på tolvslaget ifall att de skulle bli oroliga, de brukar inte bli rädda men sedan har de aldrig varit ensamma heller.
Efter det så hämtade vi en kompis till oss och två till här i Vännäs och skjutsade in dem till stan. När vi var framme och lämnat av dem så åkte vi vidare till en av Roberts kompisars bröder för att skjutsa honom till Robertsfors. På vägen dit hör en kusin till Robert av sig och undrar om hon och några kompisar kan få åka med oss in till stan, så vi tar en annan väg tillbaka för att hämta upp dem och skjutsa in dem till stan. När vi kommer till stan så hör en annan av Roberts kusiner av sig för att ha skjuts in till centrala stan. Efter att ha lämnat honom så åkte vi runt i stan för att hitta en parkeringsplats vilket var lättare sagt än gjort 10 minuter innan tolvslaget. Det slutade med att vi firade in tolvslaget ståendes på Tegsbron tillsammans med hundratals andra glada människor.
 
Efter tolvslaget så åkte vi runt i stan och väntade på att någon av de vi skjutsat skulle höra av sig eftersom vi lovat dem skjuts hem om de inte tog sig hem på annat sätt och såklart hör alla av sig samtidigt. 
Vi gjorde som så att vi började med att skjutsa hem de som skulle till Vännäs, och tragiskt nog spöregnade det hela vägen! Sedan tillbaka till stan för att hämta upp Roberts kusin och CO vilken tog en j*kla tid på grund av att en av dem var seg och sedan skulle alla såklart ha fyllekäk! (Testa att köpa mat på nyårsafton efter tolvslaget på ett ställe med bara en av de anställda som jobbar!). 
Jag fick såklart världens huvudvärk och efter att vi lämnat av Roberts kusin och CO hemma hos sig själva så blev jag även åksjuk, så när vi sedan åkte mot Robertsfors för att hämta den sista personen så mådde jag verkligen skit och var nära på att kräkas efter vägen. Det slutade i alla fall med att jag sov halva vägen dit och nästan hela vägen hem, var bara sista de 3 milen mellan Umeå och Vännäs som jag var vaken.
Väl hemma, klockan 06.10 på morgonen så började vi med att hämta hundarna och sedan for vi hem och lade oss. 
 
Efter att ha sovit till 11.00 så vaknade jag och var mer som en zombie än människa, så det slutade med att jag gick och lade mig igen och vaknade inte förrän 14.30, minns inte när jag vaknade så sent sist. 
När vi väl klivit upp for vi till stan igen för att äta tacos med Roberts kusin Tommy. Efter det spenderades hela kvällen med att titta på tv och bara lata oss. 
Men måste säga det att trots att man var spiknykter på nyårsafton så kändes det helt tvärtom under gårdagen. Men åksjukan, huvudvärken, att vara vaken ett dygn full med aktiviteter och att ha suttit i en bil så länge som man gjorde tog nog knäcken på en. 
Men när Robert är snäll och kör släkt och vänner Sverige runt så kan jag inte vara sämre utan ville ju hålla min pojkvän sällskap och att fira in det nya året utan honom går inte för sig i min värld ;)
 
Önskar er alla ett gott nytt år och en god fortsättning på det nya året!