Pimpling

Idag så har vi varit och pimplat jag och Robert. När vi kom fram så var det en person som hunnit dit före oss men det tog inte lång tid innan det var fullt med folk där. Dock så var vi några utav dem som stannade längst, tror att det var två personer kvar när vi började fara därifrån. Vi tyckte inte att det var så kul att vara kvar när det började på att regna. 
Ingen fisk blev det, inte ens ett hugg utan det enda djuret man fick se (om man räknar bort Nova och Torgny) var en råtta eller sork som sprang över isen och in i en buske. Dåligt humör har jag varit på idag också men har varit mycket nu innan jul och dessutom var jag både trött, hade ont i kroppen, där mensvärk är inräknat, och att jag frös gjorde det inte så mycket bättre heller. Ber i alla fall om ursäkt till min älskade Robert för mitt hemska humör.
 
Efter pimpelturen så åkte vi till stan för att hämta ut medicin till mig eftersom de var slut här och inte skulle komma in förrän långt efter nyår. Ena kundtjänsten vi ringde för att höra om det fanns på andra apotek en kronans sa att dessa var slut i nästan hela Sverige och att vi skulle ha tur om vi skulle få tag på några. Men vi hittade i alla fall i stan och passade på att gå in på den nya affären MM eller vad den heter som ligger där ÖoB låg tidigare och dessutom så fick vi köpa hundmat som nästan var slut här hemma.
 
 
 

Julen

Nu är julen slut och nu är det inte länge kvar tills det är ett nytt år igen. Jag har haft jättetrevligt under de här dagarna och det har känts som om det har varit många fler dagar än vad det har varit. Tänkte jag skulle skriva lite om vad vi har gjort under de här dagarna.
 
Tisdag 23/12: For hem till mamma på morgonen medan Robert for och hämtade våran fisk som vi lämnat in på rökning. Mamma hjälpte mig att färga håret och blev precis klar när Robert kom för att hämta mig.
Sedan var det bara att åka mot stan där vi först for och köpte Daniels julklapp från familjen och sedan for vi på ÖoB för att handla lite och efter det var det raka vägen mot Holmsund där vi först handlade allt till ostbrickan på kvällen och sedan for vi hem till Roberts pappa. 
Så på kvällen spelade vi bingolotto och åt krustader med olika fyllningar, kex, ost, chips o dipp och såklart massa julmust till mig! 
Vi vann ingenting på bingolotton men det gjorde inte så mycket för vi hade roligt i alla fall.
 
Mina krustader, den till vänster är med räkfyllning (till Robert och Erik) och den till höger är med avokadoröra (till mig som inte äter räkor). De blev bra förutom att de blev mjuka, så tips till er som ska göra sådana är att lägga i fyllningen just innan servering.
 
 
Onsdag 24/12 Julafton: Dagen började med att jag for hem till mamma eftersom Robert for ut för att fiska (ja han for att fiska på julafton...). Jag umgicks med släkten, åt julgröt och gjorde mig i ordning. 
När Robert kom så panikköpte vi lite mer julklappar som jag även fick panik slå in innan vi for.
Sedan var det bara att rulla mot storarmsjö för att spendera julafton tillsammans med Mariette, Roger, Johan, Therese, Roberts mormor Maj-britt, hennes karl Kalle, Roberts moster Irene "Pyret" och hans morbror Stefan. 
Vi hade jättetrevligt där och som vanligt när man är och hälsar på hos svärmor så får man god mat och man behöver inte gå hungrig därifrån.
Sedan så måste jag varit snäll i år för minns inte den gången jag senast fick så här mycket julklappar ;)
När vi sen kom hem på kvällen så öppnade vi julklapparna som vi köpt till varandra + julklapparna vi fått av Mats, mamma och Erik. 
Jag fick två böcker av Robert och han fick sin efterlängtade djuprigg av mig ;) 
 
Jag på julafton
 
På väg till Storarmsjö, blev ett stopp på vägen eftersom Robert tvunget skulle titta på en död öring han fått tips om...vad ska jag göra åt denna fisketokiga karl?...
 
 
 
Torsdag 25/12 Juldagen: På morgonen for vi för att hämta lillebror Daniel för att sedan åka vidare mot Åsele och hälsa på pappa. Var meningen att Daniels flickvän Nike skulle med men hon var hemma och var sjuk, även Torgny fick stanna i Vännäs hos mamma. 
På vägen såg vi en massa renar och Nova, som hatar renar, blev lika tokig varje gång. 
Hemma hos pappa blev vi bjudna på julmat och till efterrätt blev det fika bestående av bullar, kakor, tårta och chailatte (tack snälla storebror Anders som for och köpte det bara för att jag var sugen på det ;) )
Sedan fick jag även träffa mina bröder Göran och Anders, Görans flickvän Elin och deras son William och sedan var pappas särbo Lea också där. 
Efter både mat och fika blev det julklappsöppning och även denna dagen blev jag överöst med julklappar ;)
Minns inte när alla syskon på pappas sida var där samtidigt sist men det var massor med år sedan, så nu kan pappa snart byta ut fotot på oss fyra till ett nytt vi tog. 
 
 
Det enda tråkiga denna dag var att jag lyckats tappa bort mitt halsband jag fått dagen innan av Erik. Men ibland har även jag tur och hittade det i trappen när vi kom hem. 
 
Dålig bild men är i alla fall renar för er som undrar. Dum som jag var glömde jag ju spara bilden på telefonen efte att ha tagit den med snapchat, tur Robert är snabb när det gäller screenshot ;)
 
Var även tvungen att fota och dela med mig hur fint pappa har gjort till fåglarna på balkongen. Han har även satt upp en grej som Daniel har gjort dit fåglarna kan gå in för att äta. Och eftersom det var runt -27 när vi kom dit så hade han även ställt fram en stol med lyktor fyllda med värmeljus så att fåglarna fick lite värme där. En sann djurvän är han i alla fall min pappa. ♥
Fredag 26/12 Annandag jul: Började som vanligt dagen hemma hos mamma där jag umgicks med släkten medan Robert var ute och fiskade i -22 grader. När han var klar med det så kom han för att hämta mig oc h vi for hem för att vänta in Johan och Alex som skulle komma för att hälsa på. Vi hade även sådan tur att de lagade mat åt oss, vilket de gärna får göra fler gånger ;)
På kvällen drack vi  lite och fick även besök av en kompis och hans tjej. Blev även en sväng på krogen här intill.
 
Lördag 27/12: Var trött och sliten hela dagen, började med att vi for och åt pizza, dock sallad för mig, och sedan blev det film.
När grabbarna farit somnade jag och efter att ha slösat bort en lång stund på att sova så tittade jag och Robert på The Notebook och åt kex och ost vi hade över sedan uppesittarkvällen. Efter det så for vi ut med bilen en sväng och tog även med oss hundarna och släppte ut dem vid badet så att de fick springa av sig lite. Däremot hade de bråttom in när jag öppnade bagageluckan, förstår dem med tanke på hur kallt det var ute. 
 
 
 
Söndag 28/12: Igår spenderade jag också dagen hos mamma och om ni undrar så var Robert och fiskade, inte ovanligt men efter operationen kommer han inte kunna göra det så det gäller väl för honom att passa på.
Sedan åt vi även middag där och var verkligen supergott, men när storebror Magnus hjälpt till att laga maten så kan det inte bli annat än gott!
Efter det så for vi hem för att våran kompis Mattias kom på besök. Vi surrade och tittade på film. Var längesedan som vi umgicks nu eftersom han har skaffat en ny tjej och vi har haft fullt upp med annat så var kul att han kom förbi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

God jul!

GOD JUL!
 

Hemma från jobbet

Nu är jag hemma från jobbet och funderar på om det är lönt att gå och lägga sig nu på en gång eller om man ska vänta med det en stund. Känner mig nästan för pigg för att gå och lägga sig och är även så taggad och förväntasfull på julhelgen så det är inte sant. Mest taggad är jag på att ge Robert hans julklapp :)
 
Nä ta och se om det finns något vettigt att göra så att man kanske blir trött och kan somna snabbt när man går och lägger sig sedan.
 

Dan före dan före dopparedan

Vet inte om rubriken blev rätt, men det är ju i alla fall den 22a december idag vilket även betyder att det är två dagar kvar till julafton!
Hittills idag så har jag gjort så lite som möjligt men trots att jag har god lust att ligga och lata mig hela dagen och kvällen idag så går det inte för sig eftersom jag ska fara och jobba 16.00-21.00. Efter denna kväll blir det i alla fall 6 dagars ledighet för mig, så inget jobb förrän den 29e december.
 
Sen när jag kommer hem ikväll så blir det nog att gå och lägga sig relativt tidigt eftersom vi imorgon först ska hämta nå rökt fisk, vi har fått upp och en Robert känner ska röka och paketera dem. Efter det ska vi in till stan för att köpa Daniels julklapp och sen åker vi vidare mot Holmsund för att fira lilla julafton med Roberts pappa och troligtvis Mats också. Så blir mycket gott att äta till uppesittarkvällen!
 
På julafton ska vi till underbara Storarmsjö och fira julen med de som är där. Senast Robert firade jul med sin mamma var året vi blev tillsammans, dvs 2007, för då firade vi på varsitt håll. Sedan dess har vi varit hemma eller hos Roberts pappa på jul.
 
Ja nu blev det lite mer än om bara denna dagen men känns som att jag kommer att ha fullt upp med att umgås med släkt och vänner de närmsta dagarna så kommer inte riktigt att ha tid att sitta vid datorn då.
Önskar alla en God jul!
 
 
 

Pimpling, fjärde advent och städning

Igår när vi klev upp så for vi och pimplade. Jag var inte på det bästa humöret då jag var trött, det var kallt ute, det kändes som att jag inte hade tid med det och dessutom så for vi till ett ställe där jag visste att chansen att få fisk var minimal och det hade jag rätt i. Men vad gör man inte för sitt livs kärlek när han vill fara och fiska? 
Dessutom var inte vädret helt fy skam utan det enda som jag skulle behöva är nya handskar som faktiskt tål lite snö och håller värmen.
 
Efter pimplingen så for vi hem, Robert lämnade av mig och sedan for han för att kolla om han kunde hyra ett släp för att frakta iväg våran båt som stod på en kompis tomt. Men släpet var fortfarande uthyret så han kom hem en stund precis när middagen var klar, timing!
Efter att ha ätit så började jag med städningen hemma, renbäddade sängen, plockade undan överallt, dammsugade, skurade och tvättade några maskiner med tvätt.
 
Men sedan så får man ju inte glömma att det även var fjärde advent igår. Det firade jag med att tända det fjärde ljuset medan jag städade och efter städningen gjorde jag en saffranskaka (vilket resulterade i två vändor till affären p.g.a glömda ingredienser) och till det hade vi vaniljvisp och jag drack hallon/blåbärs glögg med mandel medan Robert nöjde sig med pepsi.
 
 
 
 
 

Inte så sen start på dagen

Trodde att eftersom jag somnade så sent inatt så skulle det inte finnas en enda chans att jag klev upp innan 12.00 idag. Men ack så fel jag hade för klockan 10.00 vaknade jag pigg och utvilad. 
Fram tills nu så har jag duschat, diskat hälften av all disk, plockat undan nästan överallt, bäddat sängen och packat en kartong med saker som ska till stugan. Sedan har jag hunnit lata mig en stund också och kollat på tv.
Nu ska jag ner i tvättstugan och fortsätta att tvätta och efter det fortsätta med diskberget innan det är dags att äta middag och sedan fara iväg och jobba i några timmar.
 
Imorgon är det pimpling i Bredträsk som gäller så hoppas att jag kommer att få något då då jag också ska pimpla för en gångs skull och sedan hoppas jag att jag kommer att vara piggare den här gången. Sist då vi var ute och pimplade hade jag bara sovit ett par timmar och var som en död sill och somnade till och med på en bänk vid elden xD
Nä ta och fortsätta så att jag kan ta det lite lugnt också innan jag ska fara på jobbet.
 
5 dagar kvar till jul också...överväntad!
 

50 saker om mig

Eftersom jag inte kan sova så tänkte jag sätta mig och skriva lite här. Tänkte att jag skulle göra något som jag sett mycket av på bloggar och videobloggar och det är en lista med 50 saker om mig.
 
  1. Jag är mörkrädd.
  2. Jag har en stor samling med prydnadskatter, just nu är de nedpackade i kartonger då lägenheten är för liten.
  3. Jag är lite utav en pensionär som hellre sitter hemma och läser en bok, dricker te, stickar eller broderar istället för att gå ut på krogen eller far på fest.
  4. Jag kan inte äta om köksfläkten är på.
  5. Jag älskar chick-flicks.
  6. Lider av trypophobia.
  7. Jag älskar disneyfilmer.
  8. Jag gillar oftast inte blommiga kläder.
  9. Tycker om att se frågeprogram.
  10. Kan inte ha röda och rosa kläder tillsammans sedan min syster förbjöd mig till det när jag var yngre.
  11. Var besatt av lejonkungen när jag var liten och kunde se den flera gånger på rad.
  12. Har haft en crush på Jeremy Sumpter som spelade Peter Pan.
  13. Den bästa filmen jag vet är Moulin Rouge.
  14. När jag har hemmakväll kollar jag oftast på en chick-flick eller romantisk komedi och äter avokadoröra i tacotubs.
  15. Jag har aldrig brutit något.
  16. En sak jag vill göra innan jag dör är att ha läst minst 1000 böcker.
  17. Älskar kinderchoklad, därför köpte jag en kinderkalender till mig själv i år.
  18. Har en gång färgat håret blond, det blev pippigult och jag fick blåsor på skallen.
  19. Kan spela Heroes of might and magic i timmar, men nu har jag inte det spelet längre :(
  20. Jag har 7 syskon.
  21. Mitt stjärntecken är lejonet.
  22. Äter oftast inte kycklingklubbor...
  23. ...vilket ledde till att jag under en lång period inte åt kyckling över huvud taget. Tills jag fick smaka en rätt med världens godaste kycklingfilé och inte förstod hur jag kunnat leva utan det.
  24. Tycker att avokado är det godaste som finns.
  25. Blev sur när Daniel föddes eftersom jag ville ha en lillasyster som skulle heta Maria.
  26. Är den enda som jag känner som gillar salt och vinägerchips, eller salubrinchips som min kompis kallar dem.
  27. Älskar dem chipsen trots att jag får sår i munnen av dem.
  28. Jag gillar inte att åka skoter.
  29. Hatar lakrits men gillar hallon/lakritsklubbor eller hårda godisar med smak av det.
  30. Har en gång blivit jagad av tokiga renar.
  31. Andra gången jag träffade Robert så blev jag tvingad att ge honom en puss för annars vägrade han köpa cigg till min kompis.
  32. Tyckte i början att det skulle bli pinsamt att sova hos honom så sa hela tiden att jag skulle vara barnvakt eller hjälpa mamma med något för att slippa det.
  33. Ett av mina smeknamn är fiskpinnen.
  34. Jag är född 8 veckor för tidigt.
  35. Jag älskar romantik men är tillsammans med en väldigt oromantisk pojkvän.
  36. Jag blir seg när jag har mycket att göra.
  37. Men är jag jättestressad så blir jag på extremt dåligt humör.
  38. Jag hatar att ha fel.
  39. Jag föddes på en onsdag.
  40. Har svårt att prata med folk men blir bättre och bättre på det.
  41. Drömmer om ett sagobröllop.
  42. Paris har varit min drömresa i 14 år.
  43. Jag samlar på saker med eiffeltornet på och har det till och med som väggdekor i sovrummet.
  44. Blir lite lätt irriterad om folk säger saker/skriver fel, trots att jag ofta gör det själv.
  45. Höll på kvävas av en jordgubbe på min ettårsdag.
  46. Hade en gång 15 katter samtidigt, varav många av dem var kattungar.
  47. Får kväljningar när jag ser fiskrom eller känner fisklukt.
  48. Tre låtar som jag aldrig blir less på är Your song - Elton John eller versionen från Moulin Rouge, Kiss me - sixpence none the richer och somewhere only we know - Keane.
  49. Jag har absolut ingen aning om vad jag vill jobba med i framtiden.
  50. Jag har aldrig varit utomlands.

Så det var 50 saker om mig. Tänkte först när jag började skriva att jag aldrig skulle komma på 50 saker men det flöt bara på och nu kan jag komma på minst 10 stycken till i skrivande stund.
Nu ska jag försöka att sova och hoppas på att jag somnar nu så att jag inte kommer vara helt slut på jobbet imorgon kväll.
 
 

Problem åter igen

Har varit problem med vårat internet ett tag och mest beror det säkert på att det varit en attack mot Telia. Men nu idag, och säkert sedan några dagar tillbaks, men har ingen aning exakt hur många dagar då jag knappt varit hemma, så har det bara funkat på datorn (med hjälp av kabel mellan den mobila routern och datorn) men inte wifi på telefonerna trots att vi haft full trådlös mottagning från det. 
 
Efter att ha kontaktat support på internet, och inte fått något vettigt svar utan snarare tvärtom, så åkte vi in till stan. Efter att ha stått i kö ett tag hos Telia så testade han vi träffade bara att ta ut simkortet och stoppa in det igen i den trådlösa routern och sedan fungerade allt som vanligt igen...man tycker ju att omstarter m.m borde ha haft samma effekt.
 
Men men nu funkar det igen och förhoppningsvis under en tid framöver. Att det är attacker kan de absolut inte rå för men när man betalar för något så vill man ju att det ska fungera korrekt och inte bara ibland. 
 
 

Helt slut...

Känner mig helt slut i kroppen efter inte allt för många dagars jobb. Jobbade ju torsdag och fredag förra veckan och sedan ledig lördag och sen jobb söndag-tisdag och jobbar även imorgon.
Igår blev det dessutom övertid, var tänkt att jag skulle jobba 12-20 men eftersom de var kort om personal så fick jag komma in 2 timmar tidigare. Eftersom jag kom tidigare så fick jag först veta att jag då skulle få sluta 2 timmar tidigare, alltså 18.00. Men så blev det inte eftersom de var kort om personal även på kvällen, så stannade till 20.00 i alla fall. Så var lagomt slut på igår och då var det en massa händelser på hemmafronten att ta tag i då jag kom hem också. Kom i säng rätt så sent och sedan upp tidigt idag för att jobba 7-12 och sedan vänta på bussen i 50 minuter när jag skulle hem. 
Kom hem, tog ett långt fotbad och sedan gick jag ut med hundarna, diskade och satte igång med middagen och efter den började jag frysa som en tok och slocknade i lite mer en en timma, något som jag inte hade tänkt med tanke på hur svårt jag har att somna på kvällen.
Nu har jag i alla fall hunnit diska undan från middagen och fixat för imorgon bitti. Eftersom jag inte börjar förrän 7.30 så hade jag tänkt ta sovmorgon till 6.30 ;) Får se om jag somnar ikväll och om jag kommer att vara lika seg på eftermiddagen imorgon när jag kommer hem. Men på torsdag är jag ledig och då blir det att sova ut riktigt ordentligt!
 
Förhoppningsvis kommer denna förkylning gå ur kroppen snart så att man slipper känna sig orkeslös, sedan får sömnsvårigheterna försvinna helt de med och hoppas även att allt med familjen ordnar sig! 
Men för att se det positiva i det hela, imorgon är det en vecka kvar till julafton och då får jag umgås med släkt och vänner och bara ta det lugnt! Dessutom ska Robert få sin julklapp som jag verkligen längtar efter att få ge honom och ska även bli intressant att se vad han har köpt till mig :)
 
Men nu ut med hundarna och sedan hoppas på sömn direkt när jag lägger huvudet på kudden. 
Godnatt!
 

1/2

Nu har jag gjort ett av dagens två ärenden, d.v.s var och pantade bort all pant som tog upp plats i hela hallen kändes det som. Men nu är det borta och golvytan blev större. Tänkte att jag skulle panta på ICA och efter gå hem och hämta alla glasflaskor som skulle kastas, men då dörrarna till pantrummet inte öppnades där så gick jag till konsum istället. 
Så nu är jag hemma och tar lite att dricka, nedra hals som torkar igen efter minsta lilla ansträngning fortfarande. Sen blir det att gå på ICA och kasta glasflaskorna och hämta ut lite lottvinster som ska sparas till något speciellt.
 
 

10 dagar kvar

Nu är det 10 dagar kvar till jul och julkänslorna har börjat komma, mycket tack vare att snön nu ligger som ett vitt täcke på marken. Trodde verkligen inte att det skulle hinna komma någon snö innan jul, inte med tanke på vilket skitväder det har varit den här veckan. Men å andra sidan så vet man inte om detta kommer att ligga kvar heller fär enligt YR så ska det bli regn här imorgon och jag kan inte annat än hoppas att de har fel.
 
Idag så ska jag slå in de sista julklapparna som jag har liggandes här hemma, kolla med en person hur det blir med en annan julklapp och sedan blir det väl att förbereda sig för 5 timmars kvällsjobb. Så här i efterhand när jag sitter här utan energi och bara vill vila inför kommande vecka så ångrar jag att jag tackade ja till att jobba ikväll. Men pengar är aldrig fel och speciellt inte när man kommer att få dem dagen innan Roberts födelsedag. Dock för att vi inte kommer att kunna göra så mycket eftersom han kommer vara relativt nyopererad då, men något borde jag kunna hitta på för honom. 
 
Men nu ska jag sätta igång så att jag hinner ta en promenad i det fina vädret också innan jag ska iväg och jobba. Kanske piggar upp lite.
 
 

Ledig dag

Idag så är jag ledig men blev faktiskt tillfrågad om jag ville jobba idag med, men sa att jag inte kunde. Visst ska man ta vara på alla arbetspass som man får men eftersom jag varit sjuk så länge och det fortfarande inte har gått ur kroppen, vilket jag kände igår när kroppen började göra ont i slutet av dagen, så kändes det bra med en vilodag istället för 7 dagars jobb på rad som det annars skulle ha blivit eftersom jag tagit på mig att jobba imorgon också.
 
Men men åter till idag, vaknade strax efter 10.00 och kände mig otroligt utvilad, inte hänt på jag vet inte hur länge. Har tills nu bara suttit och latat mig, pratat i telefonen och kollat datorn eftersom vårat internet tycks funka nu igen efter alla överbelastningsattacker mot Telia.
Nu ska jag ta en dusch och städa undan lite och sedan invänta Robert som är ute och fiskar och se vad vi hittar på att göra när han kommer hem. 
Sedan behöver jag inte lägga mig så förskräckligt tidigt ikväll heller eftersom jag inte börjar jobba förrän 16.15 imorgon.
 

Så kan det gå...

Inatt så var det omöjligt att somna och trodde att jag skulle bli tokig och slita av mig allt hår. Längtade inte efter annat än att bara få sova och speciellt med tanke på att jag skulle jobba idag efter en månads sjukdom.
Men hur som helst så gick det ändå inte att somna förrän efter 03.00 och väckaren ringde första gången 05.30 och sedan väckte Robert mig igen 10 minuter senare och då var det bara att kliva upp.
 
Sedan kommer jag till jobbet och ser troligtvis ut som jag känner mig, som en zombie. Känner mig en aning efter eftersom jag inte varit där på länge och även om det inte låter som lång tid så är det mycket som kan ändras. Folk kan ha fått nya vanor, nya mediciner m.m. på en månad.
Men får hoppas att jag kan somna ikväll. Fast trots att jag som max bara fått 2.5 timmars sömn så känner jag mig inte ett dugg trött just nu. Kroppen känns öm och tung men skallen är klarvaken! Orkar i alla fall inte med en till natt med lite sömn eftersom det är en ny arbetsdag imorgon.
 
En positiv sak är väl att våran lunchrast nu är 45 minuter lång istället för 30 minuter. Nu kan man äta maten i lugn och ro utan att behöva känns någon stress ifall det är kö till mikron, maten blev lite för varm eller att man måste på konsum för att handla om man måste jobba längre eller bara glömt/inte orkat göra mat dagen innan.
 
 

Ishalka...

Idag så var vi in till sjukhuset eftersom Robert hade tid hos läkaren. Han fick veta att det kommer att bli operation på handen nu i slutet av denna månad eller i början av nästa. Men då det är jul och nyår snart så känns det som att man inte ska ha så höga förväntningar på att det kommer att hända denna månad, eller detta år rättare sagt.
Det var dock inte det bästa vädret idag. Eftersom det regnat så var det ishalka. Redan imorse så hade två bilar frontalkrockat och en lastbil kört av vägen här, det var även så halt att personer boende i byarna inte fick sin post idag och skolbussarna var inställda.
 
Saknar vintrarna som var, med massor med snö på jul. Hatar att det nu, två veckor innan julafton, är kalt på vägarna, plusgrader och spöregn! Inte undra på att julkänslorna lyser med sin frånvaro. Och även om jag kanske inte är det största fanet av vinter och kyla så hade jag hellre haft 0.5m snö nu än regn!
Får se om det hinner komma lite snö till jul men just nu kändes det tveksamt.
 
 
 

Pimpling

Igår så var vi och pimplade, eller rättare sagt grabbarna pimplade och jag latade mig vid elden, läste bok, åt korv och somnade där en stund. Var länge sedan som jag var så trött som igår, men kanske inte så konstigt eftersom jag inte somnade förrän vid 04.00 på morgonen och sedan upp klockan 06.30 eftersom Robert alltid ska fara så tidigt så fort vi ska göra nått.
 
Det blev i alla fall en röding för Robert som nu ligger i frysen. Efter pimplingen blev det en snabb tur till Nordmaling innan vi for hem och åt och somnade och sov ett par timmar, vilket inte var det smartaste eftersom man somnade så sent sedan istället.
 
 
 
 
 
 

2:a advent

Idag är det andra advent och jag har kommit fram till att det nog inte finns någon månad som går lika långsamt som denna. Är helt överväntad till julafton och då är det inte ens julklappar till mig som jag ser fram emot utan det jag ser fram emot är att få ge Robert hans julklapp. Jag bara vet att han kommer att bli glad över det som jag har köpt till honom, även om min plånbok kanske inte kommer att vara lika glad de närmaste månaderna. Men när man hittat något som är helt rätt så är det värt det.
 
Jag har ju även tagit min barnslighet till nästa nivå i år och köpt en chokladkalender. Men eftersom jag inte gillar de vanliga chokladkalendrarna så försökte jag hitta en annan och hade turen att hitta en med min favoritchoklad, nämligen Kinderchoklad! Så kommer bli en massa gott till mig fram till jul ;) Sedan får vi se om jag även får något skoj då julen är här, tycker Robert kan vara lite snäll och ge mig en julklapp i år då jag har fixat en sådan bra julklapp till honom.
 
 
 
 
 

500kr rikare!

Ja då var man 500kr rikare efter kvällens bingolotto! När vi var och köpte lotterna så fanns det bara en kvar så de fick öppna en ny bunt med lotter. Tänkte direkt när hon öppnade den att jag ville ha den lotten eftersom det säkert var en vinstlott, och rätt hade jag.
Detta är första gången jag vinner på en väldigt lång tid och senaste gången jag vann så var det en ny lott, tror faktiskt aldrig jag vunnit denna summan utan högsta vinsten för mig har varit 200kr.
 
Sa lite skämtsamt till Robert att man kanske borde köpa 10 lotter till nästa söndag men det tyckte han inte var någon bra idé.
Så får se vart dessa pengar går, men det finns ju alltid hål att stoppa dem i och speciellt nu när det snart är jul!
 
 

Dags att gå hem

Nu for mamma på stickcaféet och det är väl dags för mig att börja vandra hemåt. Ska göra biffar när jag kommer hem och det lär väl ta ett tag. Ska bara försöka dra med mig min lillebror ut så att han kan hämta ut Roberts julklapp som kommit idag. 20 dagar kvar till julafton och förhoppningsvis så kan jag hålla mig från att berätta vad det är jag har skickat efter. Men är inte det lättaste att övertala honom har jag märkt så blir väl att muta han med något. 
 
Sedan ikväll så blir det att bara ta det lugnt, är fortfarande inte pigg så hoppas att det ska gå över snart så att man kan jobba igen! Börjar vara lite less på att vara hemma och dessutom är det inte helt fel att tjäna pengar heller.
Nä ta och börja med övertalning och mutning så att man kommer hem någon gång.
 
 
 
 

Hemma hos mamma

Har varit hemma hos mamma varje dag sedan i måndags och kommit hem rätt så sent på kvällarna. Men Robert är liks inte hemma och har ingen lust att sitta hemma själv och tråka så då är det roligare att vara där.
Nu ska jag snart dit igen för att hjälpa henne att skriva ut nå papper och sedan kanske det blir att pyssla med Sandra och barnen då de är hemma idag.
 
Nä kanske är bäst att jag tar och sätter lite fart så att jag hinner dit innan hon ska iväg med de där papprena som jag ska skriva ut.