TV

Kommer inte på nån vettig rubrik till det här inlägget så tar därför det mest simpla jag kunde komma på.
Som jag skrev förra veckan så har vi haft lite bekymmer med kabel-tvn där de tyckte att vi skulle betala för kanalerna trots att vi inte hade tillgång till dem efter ändringen. Var även i kontakt med Telekområdgivarna som även de ansåg att vi inte skulle behöva betala om vi inte godkänt villkorsändringarna som gjorts.
Så i onsdags var jag upp till kommunnen tillsammans med pappa då även han hade ett ärende dit. Han som har hand om det hela berättade för mig att det var 3 månaders uppsägningstid och att enda gången det inte gällde var vid dödsfall.
Berättade att jag varit i kontakt med Telekområdgivarna och att det enligt dem räknas som en villkorsändring och att då gäller inte det.
Ja det hade jag rätt i men enligt han hade vi godkänt ändringen samma sekund som vi hämtat ut ett digitalkort, det har vi aldrig gjort.  Tydligen hade han fått höra att vi gjort det trots att Robert och den tjejen som han pratade med haft en diskussion om det faktum att vi inte har hämtat ut något.
Så vi behöver inte betala för någon kabel-tv längre och jag hade rätt i det hela.
 
Men då när jag kom hem hade även gratiskanalerna försvunnit. Pappa kom hit strax efteråt så han ringde till kommunen och hörde vad det kunde bero på. Han var mest fundersam över om de kanske råkat gräva av någon kabel eller liknande de som håller på att gräva vid folkets hus. 
Tydligen funkar det så att vårat internet, där även kabel-TVn kom ifrån, har kopplats ihop med antennuttaget på väggen och det nämndes något om ett avtal så om vi ville fortsätta se gratiskanalerna så var vi tvugna att fixa en egen antenn. Annars var vi tvugna att betala summan för kabel-TV till dem, alltså lika stor summa som de tar för hela deras utbud skulle de nu ha för gratiskanalerna.
Detta tycker jag låter konstigt men orkade inte nästla mig in i det här utan Robert visste att det satt en gammal antenn på taket och i söndags då vi kom hem for han upp på vinden och kopplade om lite så vi fick in gratiskanalerna på våran TV nere. 
I samma veva bestämde även Robert att det nästan var få kanaler ändå och tyckte att vi skulle skaffa boxerkort med ett paket där vi själva får välja vilka kanaler vi ska ha. Så vi gjorde det och tur som det var så hade de även erbjudande på det just nu.
Första året kommer det vara hälften så mycket som vi betalat för kabel-tv här, eller ännu billigare än halva priset eftersom detta kort var gratis och de ska ha 700 kr på kommun för ett.
Men andra året kommer det att kosta ca 30 kr mer och det kanske låter dyrt för 239 kr för bara 8 kanaler + gratis utbudet på 6-7 kanaler. Men sedan får man tänka så här också att av de kanaler vi betalade 200 kr för på kommun så var det inte ens 8 vi såg på. Nu kan vi själva välja vad vi ska ha samt byta ut dem en gång i månaden om vi känner för det. 
Så en aning dyrare men en betydligt smartare alternativ för oss.
Just nu har vi dessutom en hel hög med kanaler, då kortet kom idag, och antar att  det beror på något specialerbjudande eller liknande i början för att locka folk att köpa mer kanaler eller för att man ska kunna se vad som visas på resterande kanaler.
Hur länge det håller i sig vet jag inte men kommer väl vara kul så länge det varar.
 
 

Helgen

Det blev långhelg för oss i helgen som var då Robert tog ut pappaledigt både torsdag och fredag samt att han jobbade 5-14 förra veckan så han slutade tidigt på onsdag.  Men onsdagen kändes inte alls som helg för det då vi höll på städa hemma samt packa inför helgens lilla tripp.
 
Torsdag:
På tordagmorgon begav vi oss iväg mot Holmsund för att hämta Erik, Roberts pappa. Han skulle med oss till Nässjö i Ramsele under helgen så  vi hämtade honom eftersom han inte är något fan av att åka buss.
Efter att ha hämtat honom så passade vi på att handla mat m.m. i Umeå där utbudet och priserna är lite bättre.
När vi kom hem så var Casper något som han väldigt sällan är, tjurig på att somna.Han fick då vara uppe med oss lite längre, att ligga med han i sängen och tjura funkar inte längre, det funkar inte ens att sjunga för den lille envise pojken som han nu har blivit. Men som sagt det är inte ens en gång på en tvåveckorsperiod som detta  händer.
Fick även lite besök på kvällen men de for relativt tidigt, vet inte ens om klockan hunnit bli 23.00 innan de gick. Fast vi andra somnade ändå inte förrän sent.
 

Vädret då vi åkte mot Holmsund i torsdags. Töade dock bort snabbt
 
 
Fredag:
Snabbpackade det sista som skulle med och sedan begav vi oss mot Ramsele och Nässjö. Stannade till i Junsele för att köpa lite frukost, världens sämsta frukost, till mig och Robert, Chips och godis...
När vi kom till Ramsele mötte vi upp han vi fått hyra hus utav under helgen. Var inte jättestort men tillräckligt, var ändå två sovrum, vardagsrum, toalett och kök. Och duschen var placerad på ett sådant konstigt ställe, nämligen i ena sovrummet. Bara jag som inte sett något sådant tidigare?
Robert och Erik begav sig sedan ut på en kortare fisketur medan jag och Casper gjorde oss hemmastadda, kollade lite på TV och tog det lugnt.
Till middag blev det sedan älggryta som Robert marinerat och tillagat under veckan, supergod var den!
Sedan blev det idol innan sängdags.
 
 Lördag:
Robert och Erik for och fiskade medan jag och Casper stannade kvar i huset. Hade tagit med kläder så att även vi kunnat följa med om vi ville men är glad att vi inte gjorde det eftersom det tidigt på eftermiddagen blåste upp till storm för dem så de fick avsluta fisketuren och komma tillbaka redan vid 14-15 tiden.
När de kom tillbaka så åkte vi in till Ramsele och åt lite mat samt köpte elektriska ljus till pumpan som jag karvat under dagen. Blev rätt nöjd med tanke på att det var första gången som jag gjort något sånt. Har ytterligare en pumpa men pappa ska eventuellt ta den om han hittar något recept att använda den till, annars får jag kämpa mig igenom en karvning till...
Träffade även min kompis B i Ramsele, hon bor inte så långt därifrån. Lite tråkigt att vi inte fick tid till att ses nått mer under helgen, hade hoppats på det.
 
 
 
 
Söndag:
Det här med att ställa om klockan och få en extra timmes sovmorgon existerar inte om man har ett barn på ett år som är van att vakna samma tid varje morgon. Han vaknar alltid mellan 8-9 och insåg rätt snabbt att detta nu skulle ändras till 7-8 och ja redan 6.45 slog Casper upp sina blå på söndagmorgonen. Var ju bara att kliva upp och se glad ut. 
Men om vi nu ska se det positiva i det hela, vi kunde börja packa och städa tidigare och tog oss därför också iväg tidigare. 
Vi började sedan med att lämna båt och packning hemma hos oss innan vi åkte vidare mot Holmsund för att lämna Erik. 
Jag och Casper hoppade av hos mamma i Vännäs och träffade alla där en stund då det var så länge sedan som vi var dit och hälsade på. Hoppas på att  få spendera en helg där snart då jag saknar dem alla så mycket!
På vägen hem stannade vi även till i Storarmsjö för att tvärhälsa på och hämta Caspers pyjamasar som han fått. 
Vi kom ändå hem rätt tidigt, tror klockan var runt 18.30. Pappa kom då och lämnade hundarna som fått vara hos honom i helgen och Casper passade på att leka lite med morfar. 
Sedan när han for så var det dags för Casper att sova så vi gick in i köket, jag och Casper, och jag tog ut flaskan med vatten som jag redan värmt och började blanda i vällingpulver. Casper var med mig då jag började ösa i men han kröp in i vardagsrummet under tiden. Tänkte att han säkert for till leksakerna men istället hittade jag igen honom i kaminen där han stod och grävde ur aska, såklart i nya pyjamasen och världens största leende!
Jag var inte lika glad, tur att han fick mer än en så att vi kunde byta till en annan. Och ännu mer tur att all kol och aska försvann i tvätten på den vita pyjamasen, Robert var snabb på att kasta in den i tvättmaskinen.
Nu sitter ett spännband runt kaminen, har haft det där tidigare också men eftersom vi använde den i torsdags så hade vi inte hunnit sätta tillbaka det. Kan lova att spännbandet inte hindrar Casper från att försöka bryta sig in i den.
 

En av två renflockar vi mötte på vägen hem, inte långt mellan de båda så antar att de tillhörde samma flock. Den andra befann sig mitt i en by. 
 
 
 

Läkarbesök idag

Idag var vi till läkaren med Casper. Fick vid 1-årskontrollen veta att pungkulorna inte var på plats men att det kunde bero på en reflex som drar upp dem då det är kallt. Men så verkar fallet inte vara för Casper. Ingen av de två läkarna som undersökte honom idag kunde hitta dem, eller de hittade den ena men inte på rätt plats.
Så nu är remiss skickad till barnkliniken som troligtvis kommer att kolla med ultraljud. Han vi träffade idag sa det att de är lite bättre på att känna efter och kan lättare kolla efter.
Är de inte på plats så kan man antingen behandla med någon sorts nässpray eller operera. Jag hoppas innerligt på det första alternativet. Har tänkt på det här med operation sen vi var på första läkarbesöket och trots att det är ett sådant enkelt ingrepp så blir jag ändå rädd att förlora honom. Det är så töntigt av mig att ens tänka så med alla kunniga människor som jobbar inom vården idag men han är personen jag älskar mest på hela jorden. Har varit lika orolig för Robert då han varit tvungen att opereras. 
Jag tror att det är de enkla felen som skrämmer mig mest, inte själva ingreppet. Typ som om de skulle råka strula med narkosen eller kanske inte ha tillräckligt med koll de som ska ge narkos. Eller att de gör något litet litet misstag som sedan får stor betydelse. 
I ärlighetens namn så har jag nog sett lite för mycket på Greys Anatomy...
 
Förutom att kolla det här så fick han även vägas och mätas. Nu var det inte jättelänge sen sist, tre veckor kanske. Hur som så har han redan hunnit växa på sig 1 cm på den tiden och väger nu över 12 kg, 12.050kg för att vara exakt.
Han får dessutom alltid beröm över att han är så bra på att prata och att han pratar så mycket. Mitt älskade lillhjärta.
 
Idag har han också gått extra mycket, han testar mellan kortare sträckor och vill gärna hålla i något när han går. Tycker själv att det borde försämra balansen men vill han ha det så så får han ha det så.
Sedan så är jag också så otroligt tacksam för Caspers farmor som alltid fixar och löser allt om något behövs till honom. Har letat som en tok efter pyjamasar med fötter i hans storlek och nämnde det tvärt då vi var där. Han blir otroligt kall om fötterna då han sover på nätterna men att ha sockar på den mannen är omöjligt. Det går knappt dagtid och största lyckan är ju när man hittar sockar som går ovanför knäna så att han i alla fall får kämpa en stund med att få av sig dem. 
Nu har hon i alla fall hittat och köpt tre pyjamasar åt honom så nu kanske han slipper kalla fötter nattetid. 
 
 

En händelse från det förflutna

Jag vet inte riktigt hur denna händelse kommit upp till ytan i min hjärna igen men de senaste dagarna har jag tänkt väldigt mycket på just det här. Kanske beror det på att jag inte mått så bra eller på grund av den stora uppmärksamheten som Metoo-kampanjen har fått. Denna händelse platsar kanske inte in där men hade kunnat gjort om det gått riktigt illa.
 
Det var sommarlov och jag hade tjafsat med min mamma så följde med min kompis och hennes dåvarande sambo hem. När vi passerade medborgarhuset såg vi en man sitta där på en bänk, han var ensam och drack öl och brevid sig hade han sin cykel. Lade ändå inte så mycket uppmärksamhet på honom utan fortsatte sura på mamma. 
När jag sedan skulle gå hem så frågade jag mina vänner om de inte kunde följa med mig hem, men de var för trötta och klockan var ju ändå inte mer än 23.00. 
Min kompis sambo sa i samma veva som jag gick att jag skulle akta mig för den konstige mannen. Hade helt glömt bort honom och även om han sade det på skämt så blev jag ängslig när jag lämnade lägenheten. 
 
När jag kom till medborgarhuset såg jag att mannen var kvar. Snabbade på mina steg en aning men ville inte att han skulle se att jag var rädd. Låtsades kolla på något bakom mig men ville egentligen se vad han gjorde, såg då att han försökte sätta sig på cykeln. Började gå ännu snabbare, mamma bodde bara ca hundra meter från medborgarhuset så det var inte långt. 
Jag tog vägen bakom boden där tvättstugan låg istället för att fortsätta på gång- och cykelbanan. Sprang den sista biten till ytterdörren och skyndade mig att låsa.
Mamma bodde i en lägenhet som påminde om ett radhus där varannan lägenhet var på övervåningen och varannan på nedervåningen. Mamma bodde på övervåningen. 
Smög ut på balkongen och såg hur mannen cyklade bakom garaget och svängde sedan in vid vårat hus. Han hoppade sedan av cykeln och började slita i vårat dörrhandtag, om han sett att jag gått in där eller bara chansade vet jag inte. Han tittade sedan in genom grannens fönster, hon som bodde dörr i dörr men på nedervåningen. Efter ett tag försvann han. Mamma kom ut och undrade vad jag tittade på. Sa åt henne att vara tyst och huka sig ner. Hon såg mannen och vad han gjorde.
Strax därefter ringde min syster och berättade att de sett mannen och att om jag inte var hemma än kanske jag skulle ta en annan väg för hon fick en sådan konstigt känsla, eller om det var någon annan som sett honom och fått den känslan. Minns inte exakt och är ju ändå 12 år sedan det hände.
Att jag varit sur på mamma glömde jag snabbt bort. Hon såg att jag var rädd och lugnade ner mig. Kan inte ens minnas vad vi tjafsat om den kvällen.
 
Dagen efter cyklade vi ner till polisstationen för att prata med dem om händelsen, att jag blivit förföljd av den här mannen. Mamma hade känt igen honom, han brukade ofta sitta på ett ställe som i Vännäs kallas för alkisparken, en park mitt i samhället där alkoholister samlas dagtid på somrarna, tragiskt men sant.
Polisen berättade att vi inte kunde göra en anmälan för ingenting hade hänt utan att jag istället borde känna mig smickrad. Mannen hade säkert bara tyckt att jag var söt och ville kolla närmare på mig. 
Här minns jag att mamma blev arg. Visst, ingenting hade hänt men det hade kunnat hända. Mannen må ha varit full men han hade ändå varit överlägsen om han flugit på mig, så liten och späd som jag var. Sedan att polisen tyckte att jag, bara 14 år gammal, skulle ta det som en komplimang att en man i 40-50 års åldern förföljer mig till mitt hem för att sedan rycka i mitt dörrhandtag och kolla in genom vad han trodde var mitt fönster det känns än idag så sjukt för mig. 
Kanske borde vi ha tagit det här med en annan polis eller kanske vidare någon annanstans men både jag och mamma kände oss rätt maktlösa när vi gick därifrån.
Jag minns att  det sista polisen sa innan vi gick ut genom dörren var att om han kom hem till oss ytterligare en gång så kanske det gick att göra en anmälan av något slag.
 
Även om det inte hände något den här kvällen så påverkar den här händelsen mig än idag. Jag har länge funderat över vaför jag är så paranoid utav mig och tror att den här händelsen kan vara en av anledningarna. 
Ibland önskar jag att det gick att resa tillbaka i tiden. Hade så gärna velat skälla ut den där polisen. Jag förstår att man inte kunde göra en anmälan men att ens tänka tanken på att slänga ur sig dem där orden till en 14-årig flicka som kommer dit och är rädd? Hade han sagt samma sak om det faktiskt hade hänt något?
 
Har alltid fått veta att jag är dålig på att förklara saker så gjorde en snabb skiss. Stjärnan ska då föreställa mig och det röda min gångväg. Det blå strecket är mannens väg.
Medborgarhuset ligger betydligt längre bort men bara så man får en hum om vad jag menar. Dessutom låg det då ett hus emellan som användes av brandkåren att öva på som var otroligt läskigt att passera. Samt träd och buskar som skymde cykelbanan för det andra lägenhetshuset.
 
Jag är så otroligt glad att ingenting hände mig den här kvällen men önskar att jag slapp de där tänk-om-tankarna och paranoian trots att det var så länge sedan det hände.
 

Betala för något som man inte har...

I början på sommaren så togs marknätet på våran kabel-TV bort och ersattes med digitalnät, tydligen var denna kommun en av de sista med att göra det. 
Så för att kunna fortsätta se kanalerna var man tvungen att skaffa ett digitalkort för 700kr. Detta gjorde inte vi eftersom vi liks skulle flytta och inte visste om vi ville fortsätta ha kabel-tv efter det då vi så sällan ser tv men hade ändå redan betalat in avgiften för kommande kvartal som är på 600 kr + 25% moms.
Så när vi i början av september får en ny räkning på 1260 kr (kabel-tv ca 600kr, internet ca 400kr + moms 25%) så Robert ringde dit för att säga upp det. Hon ville väl veta varför. Han frågade om man kunde se kanalerna utan kort. Nä det kunde man inte. Kan du se att vi köpt ett kort? Nej det har ni inte men ni kanske har varit bortresta och glömt köpa ett.
Nä så var inte fallet och han bad om att få säga upp det redan samma dag. Det skulle gå bra sa hon så länge vi sade upp det via mejl och så skulle hon skicka en ny räkning på endast internet.
Några veckor går och sedan får han ett svar att det kommer sägas upp från och med 31/12. Robert svarar då att han sa upp det i god tid innan nästa räkning skulle betalas och hade blivit lovad en ny räkning. 
Han fick då till svar att något sådant hade han aldrig blivit lovad och att det var 31/12 som gällde.
 
Så förra veckan tog jag kontakt med hallå konsument och de ansåg att det var vi som hade rätt men tyckte ändå att jag skulle kontakta telekområdgivarna. Så mejlade dem i fredags och såg nu att jag hade fått svar. Så här skriver dem om det hela:
 
 Som jag förstår ert ärende menar operatören att ni är betalningsskyldiga till och med 31/12 på grund av att ni har bindningstid. Ni skulle kunna argumentera för att detta är en villkorsändring. En villkorsändring under bindningstid får endast göras om det finns särskilda skäl som finns angivna i avtalet. En operatör som vill ändra avtalet ska underrätta abonnenten om ändringen minst en månad innan den träder i kraft. En abonnent som inte godtar de nya villkoren ska få säga upp utan att därvid drabbas av någon kostnad, avgift eller annan förpliktelse. 

Det finns inget formkrav för en uppsägning. En uppsägning är således giltig om den gjort via telefon. Operatören får inte ställa krav på att uppsägning måste ske via e-post.  
 
Vi har då alltså rätt att  säga upp vårat avtal om vi inte godkänner ändringarna och då gäller inte bindningstiden och inga extra kostnader kommer debiteras till oss. Vi sa upp det i god tid innan nästa räkning skulle betalas. 
Hur vi än gör så kan vi inte se dessa kanaler även om vi betalar till 31/12, i alla fall inte utan kort och vem lägger ut 700 kr för ett kort för att bara ha det i några månder? Inte vi.
Lite surt är det ju att vi redan har betalat för ett kvartal innan detta då vi inte hade några kanaler från juli och framåt. 
Så jag får se vad de säger då jag hör av mig till dem idag. Pappa skulle dit och prata med dem nu om ett kort som han sitter och betalar på som han har lämnat tillbaka, han fick ett nytt av hyresvärden och behöver därför inte sitta och betala ur egen ficka men ändå drar de det på hans räkning. Får se vad han fick till svar av dem då han kommer hit sedan.
 
 
 
 

Snabbhelg

Jag vet inte vart helgerna tar vägen längre, de passerar förbi så otroligt snabbt att man nästan inte hinner med. Denna var en sådan helg som försvann så där snabbt trots att Robert ändå var ledig i fredags.
Vi spenderade i alla fall våran helg hos Roberts mamma, min svärmor, i Storarmsjö. Igår blev det stugbygge och ja jag kan väl inte säga att jag var till så stor hjälp för grabbarna. Har nå strul med ryggont, mamma tror att det är ischiasnerven som är i kläm. Strålar som ut i ena benet, låser sig ALLTID då jag suttit ner och ska resa mig upp. Är som att det knyter sig i ryggen och sen börjar det bara snurra, inte så som det gör då man har lågt blodtryck eller dåligt järnvärde, utan det blir det där trycket i ryggen och sen rusar blodet upp till skallen och ibland svartnar det för ögonen några sekunder. Sen får man gå några steg som en gammal tant och sen blir det bättre. 
Borde kanske ta en snack med dem på vårdcentralen om det här men känner att jag inte har det så bra ekonomiskt att jag vill lägga ut pengar på denna kommuns sjukgymnast. Har hört från ett antal av hans patienter att den enda diagnosen de fått är att det kommer från bäckenet, spelar ingen roll om det är ett ben, nacken eller vart man nu har ont eller problem, det är alltid bäckenet! Lär ju få samma svar då mitt problem ändå sitter därikring. 
Följde ju med Robert dit förra året då han hade såna problem med nacken, det var bäckenet det med. Trots att Roberts problem började efter en bilolycka för 10 år sedan och han slog sig i ratten. Det är inte whiplash har han fått veta men något blev det då efter den dagen. Men enligt han här så går han lätt framåtlutat vilket kommer från bäckenet och inte alls har med nacken att göra.
Men nu halkade jag in på ett helt annat spår. Tillbaka till helgen.
 
Jag vet inte vad det var med Casper i fredags natt. Han har aldrig varit den som vaknat och inte kunnat somna om. Han åt visserligen rätt mycket under fredagen så tror att han vaknade ca 2 timmar efter att han somnade med magont eftersom det gick en stund och sen blev det blöjbyte. Men han kunde ändå inte somna om. 
Såklart så var jag då för en gångs skull otroligt trött och så får man inte sova. Kändes så typiskt!
 När klockan sedan slagit 03.10 blev jag less. Började då tänka att det berodde på ett spöke. Innan ni börjar skratta så ska ni veta att det har setts konstiga människor i det rummet och fram till att de möblerade om kunde jag inte sova alls där inne. 
Sedan var jag med om ytterligare en sak där. Höll på plocka ur saker som var i Caspers säng, Casper satt på golvet och helt plötsligt började han gråta hysteriskt och pekade och tittade mot dörren och såg jätterädd ut. Så fort jag lyfte upp honom kände jag lukten av parfym, något som en gammal dam skulle kunna ha men efter några sekunder var lukten borta och Casper blev lugn.
Så i fredags natt blev jag så less och tänkte sedan för mig själv att om det nu är något spöke här ge er iväg nu så att Casper får sova. Vill ni nu leka med honom eller vad det nu är ni gör för att hålla honom så här vaken och pigg (Casper var ändå på någorlunda bra humör med endast lite trötthetsgrin) så vänta med det i några timmar, i alla fall 5 timmar så han, och vi, får sova till klockan 8.00 i alla fall. 
Efter det tar det bara sekunder och Casper blir tyst som en mus, lägger sig ner och somnar direkt! Vaknar sedan klockan 08.00 pigg som en lärka!
Ni kan hålla med om att  det är lite underligt? Även för mig själv som kan vara en skeptiker ibland.
Så ja vi var lite trötta på lördagen och det kändes så surt att jag, trots försök, inte kunde somna om och sova mer en ett par minuter åt gången efter det att Robert tagit ner Casper och gett mig lite sovmorgon.
 
Men dagen flöt på rätt bra ändå om man bortser från ständigt återkommande ryggvärk och mensvärk. Var rätt trött igår kväll så vi gick inte och lade oss allt för sent. Sov enda till 09.00 imorse gjorde vi också alla tre.
Grabbarna for över och donade på lite mer med stugan men idag hade jag för ont i ryggen, dessutom går det snabbare för dem om jag inte är i vägen.
Har sedan haft en mysig eftermiddag och kväll med min lilla familj.
 
 
 
 

Casper Update

Var så länge sedan jag skrev en update om Casper nu, i maj var senaste gången! Trodde att jag skrivit något lite mer nyligt än så men tydligen inte. 
Skriver mest det här för mig själv eftersom jag gillar att gå tillbaka och läsa och det händer så otroligt mycket hela tiden att man snabbt glömmer. 
 
Han kan nu:
* Krypa på knäna! Så länge som han ålat fram med efter lite kryp på farmors gräsmatta med bra fäste lärde han sig tekniken tillslut.
* Stå utan att hålla i sig
* Gå! Men han kryper hellre då han tycker att det är lite läskigt. Lite seg med gången kanske han är men måste låta han ta det i egen takt. Vill dock påpeka att han går hur bra som helst så han väl går. Och bara idag så har han gått otroligt mycket.
De första riktiga stegen tog han 20 september.
* Säga lampa, pappa (utan att säga baba), nam-nam, omma (blomma), titta, mao (kisse, förut sa han kisse och ovve=vovve), anka, bä, nä, bompa (Bolibompa som han gillar att se nuförtiden).
*  Äta med sked riktigt bra! 
* Förstå så mycket som man säger åt han. Frågar jag om han har något i munnen gapar han, ber man han ta ut det ur munnen gör han det 9/10 gånger, inte om det är något som var gott/intressant att tugga på.
Om jag ber honom ta av sig vantar, mössa eller sockar/skor så vet han precis vart de sitter och hur man gör.
Frågar jag honom sedan vart sockarna/skorna ska vara försäker att sätta fast dem på fötterna. 
 
Han kommer snart kunna:
* Gå helt och hållet, han måste bara våga lite mer och jag är där och uppmuntar och berömmer vid varje steg han tar!
* Säga en väldans massa ord. Enligt BVC är han tidig med talet och bra på att uttala. Han sa pappa sist då vi var där och det chockade dem fast han sagt både mamma och pappa sen i maj. En sak är säker, han är otroligt duktig på att härma ljud och stavelser.
 
Han är:
* En riktig tjurskalle! Han är envis och bestämd. Ska han göra något så ger han sig inte i första taget, även om det tar tid. Och ska han vara hos pappa så ska han vara hos pappa, trots att pappa måste tillbaka till jobbet! Däremot så är han inte en sådan med hemskt humör bara för att han är bestämd av sig.
* Givmild. Han är den mest matglada människan som finns men frågar man om man får smaka räcker han alltid fram det han har.
* En pratkvarn! Det hör väl till om man samtidigt är så duktig på att härma ljud och ord och hela tiden verkar vilja lära sig nya. Sedan finns det ju en risk att han ärvt det från mig som aldrig var tyst då jag var liten. Kan man inte tro idag!
 
 Han som ville göra som morfar och sitta på stolen ♥
 
 
 

En bättre dag

Idag har det varit en bättre dag då jag försökt fokusera på framtiden istället för att tänka så mycket bakåt. Alltid då jag varit riktigt ledsen så får jag dagar då jag bara kör på och intalar mig själv att jag nu är på väg upp eftersom jag inte kan komma längre ner. 
Så har gjort en del saker, kanske inte jättemycket men en liten liten del för att må bättre. 
Förutom att försöka komma någon vart med mig själv och mitt mående så har jag också försökt få lite ordning här hemma. Jag känner mig inte riktigt nöjd med någonting egentligen, är väl i princip bara Caspers rum som jag ser har potential. Han har ju fått både taklampan och nattlampan jag fastnade för och har nu också satt upp tavellister som jag ställt böcker på. I måndags så tapetserade jag även hans gula byrå, blev halvt på impuls och halvt planerat. Har länge tänkt på det men att det blev just i måndags var helt och hållet impuls. Resultatet blev sådär. Var svårt att få tapeten att fästa överallt så ska göra lite småfix och måla kanterna vita runt om. Känner att det hade varit mycket lättare med en riktig tapetkniv istället för en papperssax och en kökskniv. Men känner mig långt ifrån missnöjd.
 
Tog aldrig någon före-bild men hittade den här bland mina foton. Den var inte fullt så neongul i verkligheten.
 
Resultatet. Det ser lite snett ut på vissa ställen, anledningen är att det är skenor på sidorna av lådorna fästa med skruvar. Dessa skenor sitter inte fast ordentligt, skulle behövas muttrar, för de lossnar från skruvarna vilket gör att lådan antingen åker åt sidan eller inte stängs helt vilket man kan se exempel på här.
 
Såhär ser det ut om jag fixar till lådorna som de ska vara. Ska fixa det där med skenorna och där det inte sitter fast ordentligt åt veckan någon gång.
 
Och nu till lite TMI. Men skrev ju tidigare om att Casper fått utslag samt var väldigt dålig i magen och var rädd att han kanske var överkänslig eller allergisk mot något i maten han ätit. 
Båda problemen är så gott som lösta nu. Utslagen han fick kommer troligtvis av kylan. Har fram till den här veckan smörjt med Miniderm som började fungera på en gång. Tidigare har han även varit torr som ett sandpapepr på ryggen, men det är helt borta nu.
Har denna vecka testat med Propyless och fast jag bara testat den i ett par dagar så tror jag inte den hjälper. Det beror säkert inte på salvan men tycker att han får mer utslag redan efter första användningen, trots att allt försvinnit med Miniderm. (intresseklubben antecknar!).
Hur som helst så ska vi få utskrivet till veckan den som passade bäst för just Casper.
Magen då? Funderade fram och tillbaka på vad det kunde vara som gjorde honom dålig i magen. Han åt egentligen ingen ny mat och hade heller inte testa något nytt. Casper brukar vi oftast få ge saker så att han blir mer normal i magen då han alltid är hård. 
Kom slutligen fram till en sak det kunde vara som ställde till det och det var vällingen. För inte så länge sedan så började vi ge han välling från 1 år. Fick ett öppnat paket med det förut av en vän som blandades ut med hans välling från 8 månader. Efteråt övergick vi till att bara ge det och inte långt efter blev han dålig i magen. 
Chansade då och bytte tillbaka till den gamla vällingen från 8 månader och efter bara 2 dagar blev magen bra. Efter 2 veckor med bekymmer och blöjbyten nattetid som störde hans nattsömn fick han äntligen bli bättre. Sen är han kanske lite hårdare i magen än vad han "ska" vara men han har alltid haft så här och verkar inte vara bekymrad av det. Med det menar jag att han inte verkar ha problem att få ut det. (intresseklubben antecknar igen! Men detta är livet som småbarnsförälder!)
Har tagit upp det med BVC att det är hårt och inte så ofta, förut bara en gång i veckan. De tycker väl mest att man ska vara nöjd att det kommer ut utan bekymmer.
 
 
 
 

Skitdag

Igår vaknade jag upp till en av de blåsigaste dagarna på länge och fick både oroa mig för att vårat garagetält skulle blåsa bort eller att vi skulle få ett träd över huset.
Idag däremot så vaknade jag till en sådan vindstilla dag att det kändes som om naturen höll andan. Allt var helt stilla. Nästan som lugnet före stormen fast tvärtom då stormen var igår. 
Men det lugna och stilla varade inte hela dagen, ute kanske men inte inne hos oss. Har bråkat med Robert. Kan inte säga att det sker jätteofta men det är inte så att det aldrig händer heller. Ibland behöver man rensa luften och ju längre tid som gått desto värre blir det. Och har man då en månad som är tuff ekonomisk samtidigt som man inte alls mår bra psykiskt vilket jag inte gör just nu ja då blir det om möjligt ännu värre!
 
Känner mig fortfarande ledsen över allt tjafsande. Mest för att det är så många olika trådar innästlat i det här att jag inte vet vad jag ska ta tag i först. 
Om jag nu ska ta det i det stora hela så kan jag nog dela upp det i tre punkter. Det är ekonomin, jobb och den psykiska ohälsan. Tre saker som jag inte gillar att dela med mig av egentligen men ändå vill kunna prata om. Jag är inte den enda personen på denna jord som har det jobbigt ibland. 
 
Nu sitter jag här, inte längre som föräldraledig utan som arbetslös. Har tidigare delat med mig om hur jobbigt jag tycker att det är att vara bosatt i den här kommunen efter allt som hände mig då jag växte upp. Jag är sedan inte någon jättesocial människa heller. Visst vill jag gärna lära känna lite mer människor och ha några fler vänner och det kanske låter enkelt för vissa men inte för sådana som mig som aldrig tar sig längre än till tanken att man skulle vilja för att man sedan inte har den där sociala kompetensen som krävs. 
Jag uttrycker mig alltid bättre i skrift än tal, blir nervös, stammar och tappar hälften av det jag vill ha sagt så fort jag öppnar munnen. Det tar sedan flera år innan jag kan prata med en person i min bekantskapskrets utan att känna mig besvärad av det. 
Så att skaffa ett jobb fullt med nya människor då du har svårt att bara anpassa dig till en är svårt. Sen har vi det här med att jag känner ständig oro över vad folk ska säga om mig till andra. Denna kommunen är, utan att överdriva, en av de ställen där jag ser att folk pratar otroligt mycket om varandra. De sitter även och pratar skit om sina närmaste vänner. Samt så är folk bra på att kommentera människor de inte känner men har man hört något av en person som man själv anser stå nära så är det ju sant. Eller?
 
Allt det här leder ju då såklart till att jag för tillfället inte har någon ekonomi alls. I alla fall inte denna månad, kanske inte nästa heller. 
Jag är glad att jag har Robert som ställer upp för mig men samtidigt får det mig att känna mig som en börda i mitt eget hem och vårat förhållande. Känner mig även som den mest värdelösa mamman på den här planeten trots att Casper inte har det ett dugg dåligt. Han har allt han behöver och mycket därtill och jag ger honom så mycket kärlek och beröm att om det kunde växlas till pengar så skulle han vara miljonär!
Men att jag inte kan vara där ekonomiskt tynger mig. Idag kostar det mesta pengar, är väl bara luften vi andas som är gratis egentligen. 
Utan jobb och utan pengar kommer man inte långt och det enda det har gett mig är psykisk ohälsa. Har haft promblem tidigare och i situationer som denna dyker det upp igen. Det gör mig mer handlingsförlamad att försöka söka jobb  och få pengar och få en bättre hälsa. Det är lite som om jag springer i ett ekorrhjul som aldrig kan stanna. 
Planen är i alla fall att sätta små små käppar i det här hjulet för att slutligen få det att stanna så att jag kan komma vidare och framåt. Jag vill gärna att det ska gå fort för att känna mig nöjd, att få må bra och skratta är det bästa jag vet. Men samtidigt vet jag också att vissa saker måste få ta tid för att bli bra.
 

Hemmahelg

 
Blev en hemmahelg nu helgen som var. Tanken var att vi skulle åka till stugan och bygga men han som hjälper oss kunde inte. Men inte mig emot, denna hosta gör mig liks så slö.
Lyckades i alla fall bli klar med städningen av huset, började ju i torsdags och blev klar på lördagen. Kan säga att det inte gick undan men vad gör det så länge man blir klar någon gång?
Under lördagen så byggde pappa och Robert även igen balkongdörren på övervåningen så nu ska det bara fixas till lite på insidan innan det ska tapetserar och läggas nytt golv. Kommer bli bra det här känner jag men är osäker på om vi kommer hinna klart till slutet av månaden som Robert vill.
 
I fredags fick jag  de där efterlängtade tacosen, och till lunch i lördags också. Robert gnäller på att det alltid tar så lång tid för mig att äta. Tror jag åt lunch över en timma på  lördagen. Men det är ju så förbannat gott och sen är det inte lätt att tugga med bara ena sidan av munnen då jag har en spricka i en tand på andra sidan.
Och så har vi det här med att jag gärna njuter lite extra de gångerna jag lyckas äta utan att ha en bebis intill. Han älskar ju all sorts mat och när hans är slut och jag ska hugga in på min då ska det såklart sägas nam nam 1000 gånger och dras i min arm. Funkar inte det så testas det friskt med låtsasgråt och skrik. 
Ska inte klaga för så länge han gillar mat så är det ju bra. Hoppas jag slipper att han blir kräsen och bara vill äta pannkaka... 
Men ibland vill man bara sitta ner och äta i lugn och ro och slippa äta maten kall, eller slänga i sig den så snabbt att man inte hinner känna vad den smakar. Så ja då tar det längre tid!
 
Men äta var ju inte allt jag gjorde i helgen, även om det låter som så. Hjälpte även Robert att få lite ordning i garaget på fredagen. Jag som älskar att sortera smågrejer hade inte alls något emot att stå där en stund och rensa bland mutter, skruv och bult.
 
På lördagkväll kom även en kompis till oss för att hälsa på och sova över. Han och Robert skulle ut och fiska igår.
Vi satt och pratade en stund, kollade lite gamla videoklipp och åt lite chips. Tänkte sedan att nu kommer jag somna direkt då jag lägger mig eftersom jag bara sovit strax under 4 timmar natten innan. Tji fick jag. 
Började med att Nova var törstig som bara den, hon ville inte ens äta mat vilket är konstigt då det gäller  det matvraket. Tidigare under dagen hade hon snott en panpizza och tömt slasken på diverse fynd, tänkte att det kanske berodde på det.
Efter fyra skålar vatten och två rastningar tänkte jag att nu blir det sova. Men nä då hade någon av dem kissat en syndaflod i sovrummet och hann bara börja torka innan Robert ropar från sovrummet att Nova börjar spy. Inte många sekunder efter vaknar Casper med jätteont i magen.
Men efter att ha torkat syndaflodskiss, tagit upp spya som bestod av 99% vatten, bytt bajsblöja samt tvättat bebis och bytt till ny pyjamas och gett mer välling blev det äntligen att sova.
 
Trots allt ståhej på lördagkväll/natt så vaknade jag och kände mig utvilad igår. Hittade varför Nova inte mått bra också. Hon hade nämligen ätit upp handavtrycket som vi gjort i trolldeg jag och Casper. Kan säga att hon inte var populär. Soptunnehunden som tar allt i sin väg och speciellt efter att hon löpt och gått ner i vikt. De senaste åren då hon löpt har hon först tappat MASSOR med päls och sedan rasat i vikt under löpet. Hon ser alltså i dagsläget ut som en hyena!
Nu när hon precis slutat löpa så har hon enorm aptit och äter allt. Visst äter hon under löpet också men har läst mig till att det beror på hormoner att de rasar i  vikt och efter löpet så tror de antingen att de är dräktiga eller så får de bara extrem aptit då hormonnivån blir normal igen. Detta stämmer perfekt in på Nova. Så även om hon alltid varit en soptunna när det kommer till mat så är hon 10 resor värre nu!
Så ja förstår att hon mådde dåligt men hon var som vanligt redan igår, hon får extra vatten och kollar till henne hela tiden. 
Gick även en sväng till pappa igår och skrev ut lite papper. Ett av dem var det ångestfyllda dagispappret, eller förlåt mig förskolepappret. 
Känner att jag skulle behöva prata med någon innan jag slänger mig in i karusellen bestånde av jobbsökning, dagis, tidiga mornar och jobb. Men vem ska jag vända mig till med min ångestfyllda hjärna? Vill ogärna prata med någon härifrån som redan tror sig känna mig bara för att alla tycks känna alla i den här kommunen. 
 
 
 

Jäkla förkylning

Började med feber och har nu kommit till hoststadiet. Var ändå ett par veckor sedan som jag låg i feber nu, började sedan bli bättre men i måndags blev det värre igen med halsont. Halsontet övergick sedan snabbt till rethosta och nu sitter jag här med en blandning av ret- och torrhosta och känner mig som en förkyld karl nästan.
Är bara så jobbigt då man vill ha energi, för man har massor som man måste göra och massor som man vill göra men sedan så orkar man ingenting. I tisdags orkade jag knappt något och när Casper somnade var jag helt slut, samma sak igår och då skulle Casper såklart skippa sin dagliga vilostund och vara lättretlig under kvällen. Hade kunnat vara värre, han hade kunnat vara sur hela tiden. 
Sedan kunde jag såklart inte somna tidigt heller på grund av hostan som höll mig vaken till strax efter två. Tur man har en son som låtit en sova till efter 9.00 hela veckan, känns guldvärt. Och nu jinxade jag säkert allt så imorgon kommer han vakna 6.00 (har aldrig hänt men någon gång ska väl vara den första?).
 
Men idag har inte hostan fått hindra mig, har tagit tag i lite saker som ska göras. Är inte klar än, och lär nog inte bli klar med den långa att-göra-listan idag heller men lite till borde hinnas med. Nu sitter jag bara och tar en paus innan jag ska bära massa saker till övervåningen. 
Vårat gästrum/hobbyrum ska renoveras, eller rättare sagt så ska en balkongdörr byggas igen, en vägg tapetseras, den andra ska troligtvis målas och sen läggas nytt golv. Men trots det så är det en del saker som ska in i garderoben och byrån därinne först (byrån kan snabbt tas ut sedan då vi påbörjar allt där inne).
Visst hade jag kunnat slänga in allt i garderoben och ta tag i det senare då vi är klara med att fixa rummet men känner att jag vill ha ordning och reda, d.v.s. sorterat, först.
Detta ska jag hinna ikväll, det är planen. Får se hur bra det går.
Det är ju tur att jag gillar att sitta och sortera och rensa bland mina saker. Det jobbiga är bara att få alla grejerna på plats.
 
Nä man kanske ska ta och sätta lite fart så att man hinner något innan det är dags att sova. Robert är ledig imorgon och då blir det tacos (fejkos till mig som äter det utan köttfärs) till middag, matälskaren i mig längtar redan!
 
 
 
 
 
 

BVC imorgon

Imorgon blir det en tripp till BVC med Casper. Han har som sagt varit dålig i magen nu sen fredag, började lite lätt på onsdag redan men inte så hemskt som det varit i helgen samt idag. 
Sedan så har han fått eksem på armar, ben och mage och är allmänt torr i huden också och tycker även att det är konstigt att han bara tycks bli röd runt själva pinkeriet och upp och inte på rumpan. Kan ju vara något med urinet som skapar dessa rodnader och prickar där (inte lika som eksemen utan mindre) men då tycker jag att det ska vara hela tiden och inte bara då han precis har bajsat.
Får höra vad de säger, har vänt och vridit på det sen igår för att komma på vad det kan vara. Kan det vara något han ätit trots att han inte äter så mycket nytt? Kan det bero på blöjorna trots att vi har samma märken och sorter som vi alltid har haft? (Libero på dagen och Pampers baby-dry 12 H på natten). Eller är det tänderna som spökar, när det kommer till magen, trots att han inte har haft problem vid tandsprickning tidigare och de som kommer upp nu ändå  har kommit fram en bit allihopa? Och beror kanske eksemen och den torra huden på att det är så kallt och fuktigt ute, för jag blir alltid torr och får klåda när jag blir kall.
Det känns som att det kan bero på nästan vad som helst. Han mår då prima annars. Enda gången han haft ont var i lördags men då var han också jätteröd och eftersom han vaknade med bajs i blöjan så är det som svårt för oss att veta hur länge han haft det där. Han blir röd snabbt har jag märkt eftersom jag byter blöjan nästan direkt då han bajsat så vem vet det kanske räcker med en timme för att  det ska bli så som han hade då.
 
Får se vad de säger i alla fall, hoppas innerligt att min matälskande lilla kille inte har fått någon födoämnesallergi. Varken jag eller Robert är allergiska. Eller jag är överkänslig mot kiwi, färsk ananas, rå orange paprika och rå chilipeppar. Och ja blekning till håret vilket ger mig blåsor. Men ingen har någon direkt allergi.
Så håller tummar och tår att även han ska slippa allergier. 
 Man blir bara så orolig då det inte hör till vanligheterna att han är lös. Han har varit det en endaste gång tidigare och det var första gången han åt glass men han har ätit det och druckit mjölk efteråt utan minsta lilla bekymmer. Brukar oftast vara tvärtom att han är lite för hård i magen.
Kanske lite dumt av mig att blotta ut mitt barns bekymmer på internet på det här viset. Man får väl tänka att han kommer bli vuxen nån gång också. Men kan ju hända att det finns någon klok människa därute med svar på mina frågor eller kanske befunnit sig i en liknande situation.
 
 

Helgen

Fredag:
Fredagen började med ett tandläkarbesök för Casper. Har enda sedan han hade svinkoppor haft svårt att borsta hans tänder och inte velat göra det till något obehagligt för honom. Har sagt till på BVC och nu vid 1 års kontrollen så fixade de en tandläkartid.
Väl hos tandläkaren gick det såklart jättebra och allt på grund av att hon lade på yttepyttelite tandkräm på tandborsten. Vi har inte använt tandkräm av den anledningen att det står att barnet måste kunna spotta ut det och att det inte är bra att svälja. Men det var visst ingen fara. Så nu är det problemet löst, i alla fall tills dess han känner att han inte vill längre.
 
Efter tandläkarbesöket så åkte vi mot Umeå, vi lämnade hundarna i Storarmsjö innan och tur var väl det för väl i stan så mötte vi upp Erik och efter ett besök på Jula blev skuffen full, var knappt så att barnvagnen fick plats (fick till och med montera isär den i flera delar!).
Anledningen var att Robert fick ett nytt verktygsskåp, precis ett sådant som jag sagt bara några dagar tidigare att han skulle haft och som jag hade köpt till han bara jag haft råd till det. Nu får jag komma på något annat att ge han den dagen man får råd till det.
Sedan blev det en sväng på IKEA för min del medan Robert och Erik stannade med en hungrig Casper i bilen, som fick äta lite. Men en varningens finger till alla föräldrar därute som matar sina barn med Sempers spagetti och köttbullar, köttbullarna är stora och fastnar lätt, det fick Robert vara med om. Såg bitarna sedan då han kastat ut alla köttbullar på parkeringen. Och då hade han ändå delat dem innan han gav till Casper.
Ja tur inte jag var med, det är det värsta som finns då han sätter i halsen, var med om det dagen innan han fyllde år då han fick melonskal i halsen inne på ICA.
Fick i alla fall tag i tavellisthyllorna till Caspers rum och ska montera upp dem så fort han vaknar, om jag hittar skruvar för det vill säga. 
 
Så fort vi åkte från IKEA så skulle Casper bajsa, intresseklubben antecknar, var bara det att det var löst som rackarn. Tur  det är nära till Erik. Men samma sak händer då såklart då vi åker därifrån.Tänker att det kanske inte kom något då det inte luktar, däremot har han en liten blöt fläck på byxorna som Robert garanterar är saft sen han åt middag. Så vi bestämmer oss för att  gå in på bolaget  först. Rafsar snabbt ihop det lilla vi ska ha, känner att han börjar lukta så skyndar mig in på ICA Maxi, Robert får samtidigt skäll av han i kassan att jag stack och ännu mer skäll då det enda han kan visa upp är mitt gamla leg. Han vill nog helst att jag ska komma tillbaka men det hade aldrig gått. För samtidigt står jag med en nerbajsad Casper. Det var inte mycket men så löst att det runnit igenom både body och byxor, även genom mina tröjor. Fick bli en ny tröja till mig och nya byxor till Casper då jag glömt packa med mig extra sen.
Men efter detta var det lugnt och vi kunde efter ett snabbt stopp i Vännäs fortsätta mot Storarmsjö där vi skulle sova.
 
Lördag:
Vaknade till ännu en bajsattack från Casper men denna gång var det värre, fick knappt byta på stackarn. Som tur är så har jag svärmor till hjälp och han får sedan sitta utan blöja ett bra tag och lufta. Röd som en tomat var han stackarn.
Vad det beror på att han var så dålig kan jag inte svara på. Kanske att han ätit något olämpligt eller så är det på grund av tänderna som håller på komma upp. Det har aldrig varit minsta lilla bekymmer tidigare men nu är så många på väg samtidigt. 
Casper fick i alla fall åka lite brum brum med pappa innan det var dags för oss att fara till Roberts syster och hennes sambo. I lördags var det nämligen ett år sedan våran vän gick bort. Det känns fortfarande så ofattbart och än håller man fortfarande på att bearbeta att han inte finns längre. 
Vi stannade i alla fall till och lämnade några blommor på graven innan vi for för att träffa alla. Hörde att folk tyckte att det var konstigt att vi alla skulle träffas och ha en mindre fest till minne av honom. Det hade aldrig han tyckt. Som det sas där, hade han velat att vi alla satt i ett hörn och grät eller att vi umgicks alla som vi gjort så måååånga gånger förut, åt mat, spelade den musik vi alltid spelade då vi träffades och bara pratade minnen?
Kvällen var rolig men lite kort då nästan alla, inklusive mig själv, blev otroligt tröttta.
 
Söndag:
Efter som vi kom i säng tidigt så kom vi även hem tidigt. Casper blev jätteglad då vi kom och fick knappt släppa ner han. Men sedan var svrämor ändå tvungen att ta han en liten stund till då vi for över till stugan och hämtade saker till huset. Pappa håller på bygga altanen så vi hämtade hem lite saker till det samt lite saker som vi ska ha hemma.
Innan vi åkte hem så åt vi pizza i Bjurholm med Roberts mamma. 
På kvällen blev det inte mycket mer än att se ikapp idol så långt vi orkade.
Robert blev även uppringd av världens skummaste typ. Är så att han har en annons på blocket som han lade ut igår och dem hann inte ligga ute länge förrän en man ringer. Han var lite svår att förstå då han hade brytning men han undrar i alla fall om det är kvar och Robert svarar ja. Konversationen fortsätter ungefär så här:
M (mannen): Jag ska ha den
R: Okej
M: Ja jag ska ha den fattar du?! (högt och lite argare)
R: Okej?
M: Ja fattar du inte att jag ska ha den? Och är det nå kinaskit?
R: Ena grejen kommer från Kina för det märket är ju därifrån
M: Jaha men jag ska ge dig ett annat pris. Du får halva för du får inte mer för den. 
R: Okej men då kan du ringa på en annan annons om det ska vara så.
M: Jag ska ha den och till det priset fattar du?! Du kan få 40 Euro
R: Men det har jag inget nytta av, ring på en annan annons istället.
Mannen fortsätter att låta elak och pratar halvskrikigt så tillslut lägger Robert på. Hela situationen känns lite obehaglig, även om jag oftast är överparanoid. Kollar upp numret på hitta, såklart är det inte registrerat men hittar det på en annan sida där mer än en person anmält människan bakom det för bedrägeri.
Hade lite svårt att somna efter det samtalet och hoppas att personen inte ringer igen eller får för sig att komma hit. 
 
Man behöver aldrig känna nån oro med såna underbara far- och morföräldrar som Casper har!