Onsdag

Kom inte på någon bättre rubrik så den får duga.
Drog mig i sängen riktigt länge idag och när jag sedan gick upp så började jag med att gå ner i källaren och ta upp tvätt och starta en maskin till och nu behöver jag förhoppningsvis inte tvätta mer förrän då vi kommer hem från stugan.
Sedan så har jag läst igenom sammanfattningar av det jag skulle läsa på den här studieguiden, gjort prov nr 4 och testa mig själv uppgifter samt även börjat på det första uppdraget och gjort lite mer än halva. Verkar som att jag kommer att bli klar med detta redan imorgon och ligger då långt före min tidigare planering vilket inte är helt fel. 
 
Nu ska jag äta en mycket sen lunch och efter det är det promenad hem till mamma som gäller för att hämta ett paket som jag har fått dit. Vad det är i det skriver jag om lite senare. Men för att få det att bli som jag vill ha det så kommer en del ommöblering behöva göras innan.
Får även se om jag får med mig Robert ut på en promenad idag. Vi var ute en sväng igår bara han och jag, vilket resulterade i att hundarna passat på att äta upp allt torrfoder för katterna medan vi var borta...men idag slipper vi det eftersom det inte finns någon mat att äta upp...
 
 
 
 

Vecka 9: Internet

Såg ett klipp i lördags som nyhetsmorgon hade delat. Där fick man bland annat se en 20 år gammal intervju med Alexander Bard och en till när de pratade om internet. Gillar hur fel den andra killen hade angående att folk aldrig kommer att vilja läsa tidningen på datorn. Påpekade detta för Robert igår när han kollade Aftonbladet på sin telefon.
 
Här är i alla fall klippet för er som kan vara intresserade av det:
 
 
 
Vi skaffade dator rätt tidigt men vi hade inte internet på den. Våran dator användes till att spela spel och det var dens enda syfte i flera år. Ville vi gå ut på internet så gjorde vi det på skolan, hos mamma, hos kompisar eller på biblioteket. Men till sist skaffade även vi internet och största anledningen till det var att jag hade så många hemuppgifter när jag gick i högstadiet som skulle göras på datorn och sedan mejlas till lärarna. Man skulle även söka fakta på just internet.
Så så började det och det dröjde inte länge förrän även jag fick en superseg dator med internet till mitt rum som jag inte bara använde till att mejla in uppgifter utan kollade även på youtube, spelade musik och chattade på MSN eller apberget.
 
Idag så har jag svårt att se ett liv utan internet, visst låter det tragiskt men så är det ju. För tillfället pluggar jag över internet och det tycker jag underlättar enormt mycket eftersom jag kan vara hemma och göra det. Men det är så mycket mer man kan göra med internet och eftersom de flesta redan vet vad så tänker jag inte rabbla upp det.
 
Visst finns det nackdelar med det också. För vissa så har ju internet tagit över helt och många har glömt hur man lever livet utanför internet. Tror att alla någon gång skulle må bra av att lämna sin smartphone hemma och gå ut i naturen och bara vara. Därför gillar jag att vara i stugan där vi inte använder det lika mycket som hemma.
 
 
 

Cartoonize my pet

Hade tråkigt för någon vecka sedan och slöscrollade igenom facebook på telefonen. Då såg jag en som hade lagt ut en tecknad bild på sin hund i en hundgrupp som jag är med i. Sidans namn stod även längst ner på bilden så gick in för att kolla vad det var.
Gjorde två bilder på Nova och Torgny då och sedan en på Roya. Gjorde även bilder på katterna men dessa gick inte att spara så det var lite tråkigt :/
 
Här är i alla fall bilderna på hundarna, inte exakta kopior på mina pälsklingar men lite likhet ser man och kul var det att göra. Cartoonizemypet.com heter sidan i alla fall för er som vill göra en tecknad avatar av era husdjur :)
 
Nova

Torgny

Roya
 

Underlig dröm

Somnade tillslut efter 03.00 någon gång, kanske närmare 03.30. Vaknade vid 10.30 att jag hade drömt en väldigt underlig dröm, inte för att det är så konstigt för att vara mig.
 
Det hela började med att Daniel kom hit med en stor väska full med mat och dricka. Jag vet inte om han kom från skolan eller någon militärövning ( i drömmen hade han börjat vara på GMU hela tiden).
Han tog i alla fall fram en gigantisk ost-och skinkbaguette och sedan tog han fram ett liknande plastetui som den förra bageutten låg i och jag blev överlycklig och frågade om han hade köpt en till mig också då jag var jättehungrig. Han tittade surt på mig och sa "Nä" och det visade sig att i det andra plastetuiet låg det bara dressing och bacon till den baguetten som han skulle äta. Jag tyckte att han var dum och han tyckte att jag skulle klä på mig. Hade tydligen duschat och sprang omkring i morgonrock.
Bara någon sekund senare var jag fullt påklädd och Birra var här. Hon skulle äta kött och pommes men portionen var så minimal att den knappt syntes på tallriken. Hon var såklart mer hungrig och började koka ris med grönsaker i. Det såg ut som att hon skulle göra ris till ett helt kompani och hela köket var fullt.
När jag sedan tittade på all disk så sa jag till Daniel att jag tyckte att de var konstigt att pappa aldrig kom hit och diskade utan att det bara var jag som gjorde det och han hade minsann druckit kaffe här.
 
Helt plötsligt befann vi oss ute i skogen och vi satt vid en eld. Birra fortsatte att koka ris som hon slevade upp i skålar och balanserade på en trädrot. Daniel vet jag inte alls vad han höll på med men något underligt var det i alla fall.
Vi gick för att spana på stugan som stod där vi var och försökte kolla in genom fönstren. Berättade för Daniel att man tydligen kunde sova där inne och till och med på vintern eftersom den var så bra isolerad och varm och han tyckte att vi skulle ta kontakt med de som ägde den så att vi kunde sova där.
Men när vi lyckades hitta ett fönster som inte var igentäckt med frostig tejp så såg det inte alls ut så. Den hade inget golv utan stod direkt på jord och dessutom var det hål rakt ut. Därinne stod en stor säng med halmmadrass och en trasig gräsklippare.
Sedan såg vi att det började skymma och bestämde oss för att vi skulle fara därifrån. Det kom då några män från skogen och jag blev lite rädd.
Innan jag visste ordet av det letade jag våran skoterkälke för nu hade vi tydligen åkt skoter dit. Och när jag hittade den och skulle stanna med skotern för att koppla på den så var det helt plötsligt dag och vi var i stugan, jag, Birra och Robert.
 
Stugan såg ut som ett bombnedslag efter ett tag för att jag och Birra hade lagat mat som vi inte åt. Hon kokade ris och jag gjorde pommes och massa annat.
Robert kom sedan och sa att vi skulle åka hem så vi började packa och städa undan och vi hällde ut massa skålar med ris och grönsaker...
 
När vi stod på isen och var redo att åka så kom en hel skara med folk, det var tydligen våra stuggrannar och de var bråkiga och jag började såklart stå och skrika på dem och försökte starta skotern samtidigt, men utan resultat.
Den ena stuggrannen skrek att hans plånbok var stulen och jag skyndade mig att kolla i min väska om min var kvar. Han blev ännu surare då och sa att det var jag som hade den men nu försökte gömma den längst ner i väskan.
Mitt i alla diskussioner kom Birra på skotern och jag hoppade fram framför henne och sedan for vi över, vi, Robert och stuggrannarna.
 
När vi kom över så hade gräsmattan kommit fram och vi blev vänner med stuggrannarna. Den ena gav den andra nått etui och sedan en låda med playmobile saker (som han för övrigt hade köpt av Robert som kollade ledsamt på när han gav bort den).
Jag vände skotern så att den stod mot stugan, hade tydligen parkerat den inomhus nu. Sa till Robert att vi kanske måste fara över igen men det tyckte han var onödigt. Kollar då på stugan och ser att det brinner i köket och skriker till Robert flera gånger att stugan brinner. Han tror mig inte först men sedan skyndar han sig till sin skoter och jag kör rakt ut genom en glasdörr med min. 
Innan vi åkte över hade jag även skrikit till Robert "ta din mammas brandsläckare" men fick bara till svar att "nä den måste hon ha för att överleva".
Vi hann inte hela vägen fram till stugan innan jag vaknade så ringde Robert när jag vaknade och sa att jag drömt att stugan brann. Han, som är där nu, svarade bara att den inte gjorde det och att det inte är någon fara. Nä det vet jag väl...
 
Drömmen låter inte lika underlig nu när jag skriver om den, har drömt betydligt konstigare. Men ha funderat länge nu varför Birra kokade allt ris och sedan aldrig åt det x) Vet inte hur många kilo ris som gick åt men ett ganska stort antal var det. 
 
 
 
  
 

Sova eller inte sova?

Funderar på om det börjar bli dags att hoppa i säng efter en dag med blandade aktiviteter. Vaknade tidigt men drog mig kvar i sängen och framför tvn i två timmar. Åt lunch och ägnade sedan två timmar till att läsa om amerikanska revolutionen och upplysningen. Efter det ville jag inte slösa på mer soltimmar så gick och handlade fika och sedan  gick jag och Torgny en promenad hem till mamma där vi blev kvar till strax efter 21.00
Väl hemma igen så började jag med att se Harry Potter som gå på tv nu men det slutade med att jag gick och satte mig vid datorn, med tanken att bara läsa en sida i historieboken under reklamen för att sedan bli sittande med att läsa hela kapitlet om franska revolutionen, göra anteckningar och svara på frågorna till det. 
 
Nu känner jag mig superpigg (till skillnad från tidigare ikväll då jag gick runt och gäspade som en tok) och funderar på om det är lönt att ens gå och lägga sig och försöka sova? Hade ju velat ta mig upp tidigt imorgon och göra bort morgondagens inplanerade studier på morgonen och sedan dammsuga och skura och efter det ha en lugn eftermiddag och kväll tillsammans med Robert.
Så att försöka sova eller att inte sova? Det är frågan...
 
 
 
 

Vecka 8: När jag blir stor ska jag...

...leva "Svenssonliv". 
 
Detta kanske låter dumt för vissa men jag har alltid varit den personen som, när andra velat spendera sitt vuxna liv med resor, utbildningar och festande, velat leva svenssonliv.
Jag vet inte varför men har sedan långt tillbaka sett mig själv som en person som velat gifta mig, skaffa hus och få barn. Kanske för att jag hade en av de bästa tiderna i livet när jag var mindre och bodde tillsammans med mamma, pappa och Daniel i vårat hus i Holmstrand utanför Åsele och velat ha det så igen. Så Volvo, Villa och Vovve är något som jag drömt om under min uppväxt. Husvagnssemester på sommaren ska det också vara och det började vi ju med förra sommaren.
 
Visst vill jag också resa men vem säger att man inte kan fara iväg bara för att man skaffat familj? Och visst är det kul att ha fest/fara på fest men känner att jag fått nog av det och blir egentligen bara less på att umgås med samma folk och ha samma konversationer till ljudet av samma musik som på senaste festen. Det är kul någon gång då och då men absolut inte lika ofta som tidigare. (Pensionärsvarning jag vet!).
Och utbildning är jag ju inte långt ifrån, visst det kanske inte ger mig välvbetalda jobb och en bättre klass i samhället men det ger mig en inkomst och en ekonomi den dagen man är helt färdig och fått ett fast jobb.
 
Än är jag inte gift men hoppas väl på att bli det någon gång och familjen består ju för tillfället bara av djur och huset har jag inte heller än, så kan inte säga att jag har kommit långt med planerna. Men är bara 23år och behöver väl egentligen inte känna någon stress. Tar dagen som den kommer och eftersom jag redan lever med mannen i mitt liv så kan man väl säga att jag har en bättre grund till allt detta än om jag skulle vart singel.
 
Kanske kommer jag i framtiden ångra dessa drömmar då jag väl lever det här livet, om det nu blir så. Men idag är detta det enda jag vet med hundra procent att jag vill göra "när jag blir stor".
 
 
 
 

Vecka 7: Kärlek

Vet att vecka 7 var förra veckan men bättre sent än aldrig.

Ordet kärlek kan betyda så mycket och uppfattas verkligen på olika sätt beroende på vem man frågar. I lördags var det alla hjärtans dag och det blev ett stort flöde av bilder på gåvor på instagram och facebook, jag var inte sämre. Fast gåvor är inte det viktigaste för mig, även om jag älskar att få dem!
 
 
 Jag känner kärlek till mycket. Ser mig själv som en väldigt kärleksfull person och älskar verkligen allt som har med romantik att göra. Romantiska låtar, filmer och böcker är det bästa jag vet. Men de jag känner mest kärlek till här i livet är dessa:
 
Robert
Det vore ju konstigt om jag inte började med att skriva om min andra halva och mannen i mitt liv. Trots att vi är helt olika varandra när det kommer till intressen och dylikt så är det något som får oss att dras till varandra. 
Kan inte heller säga att vi alltid kommer överens men oftast är det bara bagateller som ingen bryr sig om i slutändan i alla fall.
Jag älskar hur jag kan vara mig själv med Robert, hur vi kan skratta ihop, hur han får mig till att bli mer impulsiv och våga göra nya saker eller hur han kramar om mig efter att jag har drömt mardrömmar.
Jag känner en sådan enorm kärlek till den här personen och jag hoppas att jag/vi kommer att få ha det så för resten av livet!
 
 
 
 
Min familj
Jag är så glad att jag har min familj som alltid ställer upp för mig och jag vet inte vad jag skulle göra utan dem. Jag älskar att ha många syskon som man kan vända sig till när det behövs, även om vissa av dem kanske bor en bit bort och som jag kanske har sämre kontakt med så vet jag att de aldrig skulle tveka att hjälpa mig om jag skulle behöva det, eller jag dem för den delen.
När det kommer till mina föräldrar så kan jag erkänna att vi har haft våra dispyter genom åren men vem säger att barn och deras föräldrar alltid är överens? 
Älskar dem i alla fall otroligt mycket för allt de gjort/gör för mig, för det de har gett mig och för att de har gjort mig till den jag är idag.
Sedan får jag ju inte glömma att jag har en hel drös syskonbarn också. Tillsammans har mina syskon 16st! Vilken kärlek och glädje dessa människor kan ge! ♥
 
 
 
Djuren
Jag är den personen som blir lite små grinig när en person säger att ett djur inte kan tillhöra en familj. De är bara djur och kan lätt bytas ut! Kan lova att mina djur är familjemedlemmar och kan nästan se dem som mina små barn med mycket hår! 
Först så har jag ju underbara Mellis som hängt med mig i 10års tid nu och många fler hoppas jag på att få. Denna lilla blyga kisse som nu har blivit mycket socialare och inte längre bara "pratar" och tigger chips av mig går inte att sluta älska.
Sedan har vi Findus, världens busigaste, knäppaste och konstigaste katt som man bara måste älska trots alla hyss han hittar på. Mer social än hundarna är han också, speciellt när det kommer nya människor.
Och när jag ändå skriver om hundarna så kan jag fortsätta där.
Nova är den kärleksfullaste hunden jag träffat, nu har hon iofs Robert som favorit men älskar ändå våran lilla gris i mängder och med henne behöver man aldrig känna sig ensam då hon alltid är i närheten.
Sist men inte minst så har jag min lilla gosräv Torgny, Novas son. Väldigt speciell och pratig. Han kanske inte faller alla i smaken men jag tycker att han är helt underbar.
Älskar verkligen dessa varelser och har man en dålig dag så finns det inget bättre än att sätta sig och klappa en kurrande katt eller kramas med en mysig hund.
 
 
 
Vänner
När jag var yngre hade jag fler vänner än vad jag har nu men växte ifrån de flesta och kvar stod de allra viktigaste. Nämner inga namn nu för personerna vet själva vilka de är. Jag pratar om er som jag kan dela med mig till, er som har ställt upp ett x antal gånger dag som natt och er som jag har de roligaste minnena med.
Känner en vänskaplig kärlek till alla er som orkat med mig genom åren och som kommer att orka med mig även i framtiden. Ni vet vilka nu är ;)
 
 
 
 
 
 

Första "lediga" dagen på länge

Efter starten med historian förra veckan, med en liten tjuvstart helgen innan, så har det varit fullt upp. Har läst sammanlagt 141 sidor och svarat på en MASSA frågor sedan 7/2 sedan har jag jobbat två dagar och varit på sjukhuset med Robert en dag  så då blev det inte mycket gjort.
I förrgår läste jag igenom det sista och gjorde testa mig själv uppgifter och kollade på alla webblektioner och läste igenom lite noteringar från lärarna.
Igår blev det att hålla på hemma på morgonen, fara och lämna cellprov och sedan göra de tre proven som skulle göras. Stod att studieguiden var till igår men när jag skulle göra proven så stod det att sista dagen att göra dem var idag. Men gjorde dem igår i alla fall så idag har jag haft en "ledig dag".
 
Började dagen med att fara till mamma för att få hjälp att sy om Novas vintertäckte vi köpt åt henne eftersom hon inte har så mycket underpäls och fryser lätt på vintern. Hon blev överlycklig när jag testade den på henne igår. Svansen gick som en propeller och hon sprang runt i cirklar och hoppade runt som en tok. Ingen annan hund har heller fått komma nära den  idag för då har hon blivit sur ;p
629 hade den kostat tidigare men det var rea på granngården så vi gav bara 100kr för den, bra pris!
 
Nu är vi hemma igen och jag håller på att försöka få tag i kommunal men har suttit i telefonkö i 20 minuter nu och lär väl få vänta ett bra tag till. Ingen speciellt siffra på hur långt bak i kön man är får man heller utan man får bara veta att det är några samtal före...
Det har blivit nå strul med min medlemsavgift fast det står klart och tydligt på min senaste lönespec. att den blev dragen från senaste lönen. 
 
Nu sedan så kommer jag väl fortsätta denna "lediga" dag med att tvätta och städa lite så att det blir gjort. Hade gärna tagit en promenad med Robert men han var inte så sugen så då får jag göra lite nytta här hemma istället.
 
 
 

Jobbmåndag

Idag är det jobb 7-16 som gäller men efter en fullspäckad vecka förra veckan och en helg fylld med plugg så hade jag hellre haft en lugn dag idag.
Känner mig nästan stressad av att vara här nu när jag har så mycket att göra med studierna.  Trodde att det skulle vara lite första studieguiden men 109 sidors läsning, mycket frågor, 3 prov och webblektioner är ganska mycket på 9 dagar.  Dessutom är jag väl lite överambitiös som antecknar till varje text men lättare att komma ihåg det viktigaste om man antecknar det. 

Men idag är det som sagt jobb som gäller och när jag slutar har jag en telefontid med vårdcentralen och efter det ska jag en sväng till mamma och skriva ut papper till csn. När det är gjort funderar jag på att fara iväg med lite skräp till återvinningen och slutligen tvätta en maskin med tvätt innan jag kan känna mig nöjd med dagen.  




Grattis mamma! ♥

Stort grattis på födelsedagen och många kramar till min underbara mamma som blir 65 år idag! ♥
 
 

Ny soffa och lite annat fix

Tidigare i veckan så var vi som sagt och hämtade en soffa hos mamma som vi har fått av henne. Det var hennes gamla hörnsoffa som man kan bädda ut så att det i princip blir en dubbelsäng. Vi hade dessutom fått ett bord av mammas kompis som vi hämtade i samma veva.
Idag for vi till Storarmsjö för att köra över bordet och soffdelarna till stugan för att montera ihop dem. Men innan vi kunde göra det så monterade vi isär den gamla, illaluktande skräpsoffan som blivit lagad säkert 20 gånger och hade börjat göra sitt.
Det tog en stund innan vi kom på vart alla delar till soffan skulle sitta men sen gick det snabbt att sätta ihop den. Så nu står den där.
 
Efter att vi var klara med soffan så roade jag mig med att rensa ut tre lådor i köket då vi fått nya besticklådor av Roberts mamma. Den gamla får nu agera fack till skruvare, plåster, pennor, tejp m.m. i diverselådan därinne och de två nya till besticken och stekspadar, visp, osthyvlar m.m. som vi hade där. Blev mycket bättre och har stört mig på oordningen i lådorna sedan vi satte in det nya köket.
 
När vi kom hem från stugan så åt vi sen lunch/tidig middag bestående av pizza framför tvn och efter det har jag bara pluggat. Blir väl att fortsätta med det en stund till nu och sedan gå och lägga mig för imorgon ska vi upp tidigt och fara till sjukhuset där Robert ska få ta bort gipset och se handen för första gången sedan operationen.
 
Lite suddig bild men man ser i alla fall skillnaden i rummet med nya soffan :)

Trött, tröttare, jag

Somnade såklart sent igår med, vad hade jag väntat mig? Men till en viss del var det Roberts fel som höll mig vaken genom att smä jävlas med mig på skämt.
Gick då bara bra att jobba idag i alla fall och gick även bra att plugga när jag kom hem (varvat med hundpromenad och diskning). Värre blev det efter maten...la mig ner framför tvn ett tag för att vila maten, gick sedan och läsa några sidor men ögonen gick bara i kors så lade mig i sängen igen och har sovit några minuter och det gjorde det verkligen inte bättre!
Funderar starkt på att gå och lägga mig för kvällen typ nu och sova ut och ta nya tag imorgon...
 
 

Måndag

Då var denna dag snart över. Jag började dagen med att som vanligt vakna sent, så dygnet är fortfarande felvänt men imorgon blir det ändring på det då jag ska upp 06.00 för att fara och jobba.
Efter uppvaknade strax före 12.00 så promenerade jag hundarna, startade en tvätt, ringde till csn och skatteverket för att få klarhet i en massa funderingar angående årsinkomst, skatt m.m. När jag sedan var klar med allt detta så hade klockan hunnit bli 14.00.
Åt sen lunch och hann bara äta klart och läsa en halv sida i historieboken när Robert sa att det var dags att fara till mamma och lasta soffan vi fått och köra den till Storarmsjö.Gick lättare än vi trodde för mig och Daniel som bar soffdelarna som nu är i Storarmsjö.
När vi kom hem så var det bara att lasta av en grej hos mamma, ta en snabb sväng på second hand och sedan fara hem och göra sen middag och sätta igång och plugga. Har suttit i ca två timmar nu och läst och svarat på frågor om forntiden.
Nu blir det en sista promenad med hundarna och sedan hoppa i säng och sova så att man är utvilad för morgondagens jobb.
 
 

Har tjuvstartat

Eftersom jag inte alls hade speciellt mycket för mig denna helg så valde jag att tjuvstarta historiakursen igår. Har hållt på lite idag också och har läst och svarat på frågor om vägen till historia och källkritik och imorgon blir det att hålla på med forntiden.
Känns bara bra att komma igång så att jag inte behöver stressa med det och kanske kan jobba lite mer än förväntat om jag lägger min tid då jag inte har något för mig till att plugga istället för TV och mobilen som jag annars lätt gör. 
Sedan får man inte glömma bort att jag är lite knäpp och tycker att det är kul att plugga (iaf nu, förut hatade jag det som pesten!). Inte för att det har varit någon intressant fakta hittills utan bara handlat om bra-att-veta-fakta. Men från och med imorgon när man får läsa om forntiden och framåt så kommer det att bli mycket intressantare. 
 
Det blir i alla fall inget mer idag utan hade tänkt gå ut med hundarna på en stund och sedan sysselsätta mig med något annat tills nått bra program på tvn börjar och se på den dumburken ett tag innan jag går och lägger mig. Måste även försöka vända tillbaka dygnet så att jag inte gå runt som en zombie på jobbet på tisdag förmiddag då jag ska jobba 5 timmar.
 
 
 

Stormen Ole

Igår drog ju stormen Ole från Norge in över västerbotten. Märkte redan när jag for till mamma igår eftermiddag att det blåste en aning men inte så värst mycket och tänkte att om det inte blir värre än så här så har vi inte mycket att oroa oss för. 
Men värre blev det under kvällen och jag fick springa ut strax efter 21.00 och hämta igen våra soptunnor som blåst iväg på vägen. Hann precis ta bort den andra när det kom en bil. Tur vi hann se det på en gång. Så soptunnorna har fått stå i våran trappuppgång inatt. 
Så det har blåst på ganska bra och lät rullgardinerna vara neddragna i sovrummet och vardagsrummet hela dagen igår med, tänkte att jag skulle dra upp dem men med tanke på varningen om blåsten lät jag dem vara nere. Man kände ju till och med hur det blåste in runt fönsterrutorna, det drog inte kallt utan det blåste verkligen in! Nya rutor, ja tack! säger jag bara.
 
Men förutom det så hände det inte så mycket. Tänkte att jag skulle vakna till massa facebookuppdateringar om försvunna soptunnor, träd som fallit eller tak som blåst bort men ingen har ens nämnt något.
Sist det var storm så var vi hos en kompis och då försvann strömmen och värmen i flera dagar hos många människor, var även träd som fallit över vägen, el-ledningar och i skogarna. Många tappade massor med skog då. Och det kunde man läsa om överallt både på facebook och nyhetssidor, men nu ingenting.
Så jag antar att det kanske inte var lika hemskt blåsigt som sist eller så har folk bara slutat att uppdatera allt som händer på facebook och andra sociala medier ;)
 
Bild från Google, kunde inte låta bli.

Välkommen till hundfamiljen!

Har totalt glömt bort att berätta att Torgny blev pappa för tredje (och sista) gången i onsdags. 10 små valpar blev det men tyvärr var en valp död vid födseln. Mamma sa att den var jätteliten och inte alls utvecklad och dessutom var tungan i princip svart. Det var säkert en valp som skulle blivit bortstött redan i magen men inte blev det.
Men alla andra valparna mår bara bra, en var lite liten så den stödmatar mamma men den äter från Roya också.
Var bara och kollade på dem tvärt på kvällen i onsdags för att se hur de såg ut. De är ju inte så jätteroliga nu när de är så små utan det är ju roligare när de öppnat ögonen och börjar röra sig mer. Men söta är de i alla fall.
 
Bjuder på en bild på sötnosarna ♥
 
 
 
 

På måndag börjas det

Nu är det i alla fall bestämt att jag under våren kommer att plugga inför en gymnasieexamen och inte ett slutbetyg som det var sagt innan. Hade tydligen många kurser som jag läst som kunde omvandlas så att de passade in på en gymnasieexamen. 
På måndag börjar jag med att läsa Historia 1b och fick boken idag. Är verkligen taggad på att sätta igång och förhoppningsvis har jag snart ett gymnasiebetyg och inte bara ett grundskolebetyg. 
När detta sedan är klart blir det att försöka jobba så mycket jag bara kan och sedan läsa klart min USKA-utb nästa höst.
 
 
 
 

Vecka 6: Kallt

Denna rubrik passar nästan perfekt in på mig som i några veckors tid har gått och frusit i princip varje dag. Just idag har jag dragit för rullgardinerna i sovrummet och vardagsrummet och sedan har jag dragit för ett påslakan i köket bara för att testa om det blir lite varmare inne. Vi har ju fått veta att fönstren är gamla och att det är de som drar men än har vi inte fått veta om vi kommer att få nya rutor utan det enda vi vet är att ett kostnadsförslag blivit lämnat till hyresvärden i höstas.
Önskar att det var vaktmästaren som bestämde vad som skulle fixas eller inte och hade hand om ekonomin. Skillnaden mellan han och hyresvärden är ju att han kan komma hit och kolla upp vad som behöver bytas och vilket som är det bästa alternativet för oss. Hyresvärden som bor i Stockholm där de knappt har vinter borde inte säga så mycket. Tror faktiskt inte ens han vill ha något med detta hus att göra utan var nog bara ute efter ICA-byggnaden som detta sitter ihop med. Men nog om detta.
 
Tills vi får veta om det blir nya rutor eller inte så är det bara att fortsätta gå med en extra tröja och ta på sig tjocksockar/tofflor när det är kallt på golvet och invänta sommaren då vi istället har en bastu här uppe p.g.a. alla fönster som ligger mot solsidan i princip hela dagen.
 
 
 
 
 
 

Idag är det städning som gäller

Idag är det städning som står på schemat. Robert åkte en sväng till Nordmaling så då passar jag på att städa undan i lägenheten. Började ganska sent eftersom jag latade mig imorse p.g.a. dålig sömn inatt, ont i ryggen och revbenen nästan hela natten. Men har i alla fall hunnit en del och det är väl inte allt för mycket kvar att göra nu.
När jag skrivit klart detta blir det att rensa kattlådan och sedan gå ut med soporna och ställa tillbaka soptunnorna som snöröjarna kört på och iväg med en bit. Tror inte att de kommer att tömmas imorgon som de står nu. Sedan ska jag iväg med en massa skräp och pant och när det är gjort så tror jag att det bara är det tråkigaste kvar, dvs dammsugning och skurning...
 
När all städning är klar så får jag se om jag går en sväng till mamma eller om jag stannar hemma och passar på att se det jag vill se på tv tills dess att Robert kommer hem igen. 
Ska väl fortsätta med städningen nu för annars lär jag väl bli sittande här och då blir det inte mycket gjort idag.