Älskar bilden

Älskar den här bilden på Charlie och Torgny som min vän Birra har fotat. Har många gånger hört att två hanhundar inte går ihop med varandra men far och son, Torgny och Charlie, trivs verkligen i varandras sällskap.
Vill ni se mer fina bilder så rekomenderar jag er att kolla Birras blogg som är http://relife.blogg.se/
 
 
 

Då har jag blivit faster igen!

Igår så blev jag faster igen och den här gången till en liten kille. Är så glad för min storebror som inte bara fick sitt sjätte barn utan även för att han fått sin första son då han har fem flickor sedan tidigare.
Har inte varit och sett honom ännu då de kom hem idag men blir väl att gå dit och hälsa på dem någon dag i veckan.
 
 
 
 

Fredagspromenad

I fredags efter att vi ätit god middag med jordgubbspaj och vaniljsås till efterrätt så gick vi ut på en promenad. Vi började med att gå till sandkammen för att fiska men det blåste så mycket och var så mycket glas där att vi bestämde oss för att gå till "vårat" ställe på andra sidan älven istället. För att komma dit så måste man gå över en bro och istället för att ta vägen dit så gick vi genom skogen så att vi kom ovanför sandkammen och måste säga att jag älskar utsikten där.
 

Efter lite fotande så var det bara att fortsätta promenaden in genom skogen och sedan över bron. När vi kommit över bron så möttes vi av lösa hundar vilket Charlie inte gillade för fem öre. Men det gick bara bra, var bara fortsätta gå och inte låtsas om de andra hundarna.
 
 
 
Sedan kom vi tillslut fram till "vårat" ställe. Robert fiskade, Nova och Charlie busade som galningar och jag fotade och surrade med Robert som nog blev lite småless på mitt babbel. Jag fick även klättra ut på ett träd som rasat ner i älven för att rädda Roberts flöte som fastnat.
 
 
 
 
 
 
 
Robert lyckades även få upp en liten gädda, tyvärr inte samma gädda som bara minuter tidigare farit iväg med hans jigg.
 
Om Robert hade varit ledig i lördag och om det hade varit lite mindre insekter som höll på att äta upp oss så hade vi nog stannat längre än vad vi gjorde. Men det kommer fler gånger för sommaren har ju bara börjat :)
 
 
 
 

Lite nya kläder

Då har jag beställt lite nya kläder från H&M. Blev 290kr fattigare (om man räknar bort frakten) men två linnen, två par skor, en tröja, en kjol och ett par byxor rikare.
Älskar verkligen att handla på rea och speciellt när man får över 250kr i rabatt på det man köpt.
 
 
 
 

Vilken åska?

Imorse när jag vaknade och kollade facebook så såg jag att nästan alla skrivit om åska. Att det har åskat nästan hela natten här och att det mullrat så kraftigt att hela huset har skakat och blixtrat så att hela himlen lysts upp. 
Själv så har jag inte märkt någon åska över huvud taget utan har för första gången på flera nätter sovit som en stock. 
Och eftersom jag inte är ett stort fan av åskan så var det ju bara bra att jag sov så djupt att jag inte ens märkte av den. Men samtidigt så känns det lite dumt att jag inte ens märkt något om det nu har åskat så kraftigt som alla säger.
 
(Bild:Google)
 
 
 

On the road again

Efter helgen i stugan så blev det en heldags roadtrip tillsammans med Birra, Nova och Birras syrra Louise till Strömsund. Birra kollade på en häst som hon tänkte köpa och eftersom jag är så dålig på hästar så är min enda kommentar om den att den var hur söt som helst :)
På vägen hem så tittade jag även förbi hos pappa tvärt för att låna toaletten. Däremot så verkade han nästan gladare över att se Nova än mig xD Men ska ju dit nästa vecka igen och då ska jag vara där i några dagar medan Robert är i Vilhelmina och fiskar. Får se om Daniel får plats i bilen då det skulle vara mycket roligare om han också följde med dit.
 
 
 
 

Bilder från midsommar

Då var ännu en midsommar över och jag har haft det riktigt trevligt, trots irritationen över vissa gubbar som aldrig kunde vara tyst!
Däremot så är jag lite besviken över att det inte blev något bad men sommaren är inte slut än.

 
 
 

Min och Birras fina midsommarstång :)
 
Fin bild på Birra och Charlie
 
 
Var bara tvungen att lägga ut den här bilden :P
 
 
 
 
 
Robert lyckades få en gädda på mete
 
 
Vi hittade en fågel i skogen som inte var så pigg. Den reagerade knappt när man petade på den så tror inte att den hade så länge kvar att leva.
 
Är det kallt på sjön så gäller det att ha mössa på sig och så måste jag ju få bjuda på lite fula bilder på mig själv
 
 
 
 
Lilla monstret Charlie tillsammans med sin pappa Torgny
 
Okej blev kanske inte lite bilder utan snarare en hel del. Däremot så tycker jag att jag fotade väldigt lite i år jämfört med alla andra år. Men nu har ni fått se lite bilder i alla fall och vill tacka alla som var med och hade roligt tillsammans med oss :)

Midsommar i stugan

Idag åker vi till stugan på en gång när Robert slutar att jobba för att fira midsommar där. Blir den sjätte midsommaren i stugan och den sjunde midsommaren som vi firar tillsammans.
Hoppas på bra väder nu så att jag har en massa fina bilder att bjuda på när jag kommer hem igen ;) Tills dess så bjuder jag på lite bilder från förra midsommar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vattenläcka!

Vaknar idag av att någon knackar på dörren, eller rättare sagt hundar som ylar och skäller. Tänker att om det är någon som vill något viktigt så får de ringa först (för sist när jag skyndade upp så var det Jehovas). Inte långt efter det så ringer Robert och säger att jag måste kliva upp eftersom de kommer och ska kolla en vattenläcka, har tydligen börjat läka någonstans under vårat golv ner till frisören under oss.
Så nu har de kapat upp golvet under spisen, under diskbänken och inne i städskåpet och snart blir det väl resten av köket också.
 
(Bild:Google)
 

Då var ännu en helg över

Då var den här helgen också slut och det var länge sedan som en helg har gått så här fort. Känns som att den inte ens hann börja så var den slut. 
I lördags så hann jag bara vakna och så var det att bege sig av hem till mamma för att hjälpa Daniel att städa. Ville inte att han skulle göra allt själv eftersom han låg i feber. 
Efter att städningen var klar så for jag bara hem och duschade och bytte om och for och mötte upp Robert hos några kompisar till oss. Var egentligen inte sugen på att fara någonstans utan hade helst bara velat vara hemma och slappa. Men hade roligt i alla fall och vi var väl inte hemma förrän 03.00 någon gång.
 
Igår så gick jag bara och väntade på att Robert skulle vakna till liv så att vi kunde gå till mamma och hälsa på. Hon har ju varit i Stockholm i ca en månad och kom hem i lördags kväll. 
Fick fina doftljus av mamma med vaniljdoft och hon fick fotoboken som jag har gjort åt henne :)
 
Nu är det bara att se fram emot nästa helg som börjar redan nu på onsdag för våran del eftersom Robert har tagit ledigt torsdag. Så då blir det att vara i stugan och ha roligt med nära och kära och hoppas på att midsommar blir lika rolig som förra året.
Kommer även att fotas mycket så är bara att hålla utkik efter midsommar.
 

Sömnig!

Somnade inte förrän 03.30 inatt. Sedan ringer Robert och väcker mig 3 timmar senare för att fråga när bussen hem går. Trodde han verkligen att jag skulle kunna rabbla busstider när jag är alldeles yrvaken och dessutom tider från en busslinje som jag aldrig brukar åka?
Så han sa att han skulle höra av sig senare men det blev jag som fick ringa upp när jag vaknade istället. Då var det han som blev väckt. Hann inte ens säga klart alla tiderna innan han började snarka i mitt öra. Så för att vara på den säkra sidan så smsade jag tiderna istället. Nu återstår det bara att se om han hinner vakna innan bussen som han hade tänkt åka går, känns mycket tveksamt.
 
 
 
 
 
 

Trevlig lillebror jag har...

Måste bara säga att jag har en rolig lillebror, kommer hit för att umgås med mig och spela xbox och när vi tillslut lyckas få igång allt så somnar han på soffan och vägrar vakna. Och jag som trodde att jag var den tråkiga av oss två ;P
 
 

Internationella blodgivardagen

Idag är det internationella blodgivardagen för er som inte visste det. Jag är ju blodgivare men måste erkänna att jag hade glömt bort det och såg det bara av en slump nu när jag kollade mitt tidigare inlägg om dagar som firas i juni. Där hade jag nämligen skrivit upp internationella blodgivardagen.
 
Jag blev blodgivare efter att jag haft min praktik på Barn 3 på NUS i Umeå. Barn 3 är en avdelning där de behandlar barn med olika cancersjukdomar och hjärtproblem och det hände ganska ofta medan jag var där att någon utav dem behövde få blod.
Kände då att jag ville vara med och bidra på något sätt och bestämde mig för att jag skulle bli blodgivare. Nu vet jag ju aldrig exakt vem som får just mitt blod men det spelar ju ingen större roll då jag vet att det hjälper någon iaf.
Dessutom så skänker jag alltid de 30 kr jag får efter blodgivningen till barncancerfonden bara för att bidra med lite extra.  
 
Så idag så hyllar jag alla blodgivare och säger till er som inte är det,och kan bli det för är ju inte alla som kan det, att bli det. 
Robert klagar alltid på mig att han tycker att det är onödigt av mig att åka fram och tillbaka till stan för att lämna lite blod och sedan även skänka bort pengarna jag får för det. Men det struntar jag fullständigt i eftersom det känns så otroligt bra när man har gjort det. 
 
(Bild: Geblod.nu)
 
 
 

Detta var inte igår

Robert hittade några skivor sist när vi var i stugan som jag visste det var gamla bilder på. Hade totalt glömt bort att jag tagit hem dem tills idag då jag skulle leta en grej i min väska.
Så sitter och kollar på dessa bilder nu och säger bara att man får skratta. Nu verkar alla inte vilja fungera tyvärr utan får bara datorn att låsa sig men har lyckats föra över några till datorn som jag hade tänkt dela med mig av här. Säger bara att detta var verkligen inte igår!
 
Jag som 15 åring
 
 
 
Daniel 10år 
 
 
Jag när jag gick ut nian
 
Jag och pappa
 
För er som undrar, nä vi är inte helt hundra
 
 
Lite äldre bilder från konfirmationsresan till Uppsala & Stockholm 
 
Minns du detta Birra? Jätteglassen som ALDRIG tog slut. Slutade med att vi gav bort den till fåglarna
 
 
Vi for på någon vikingamarknad. Hade roligare bilder från det här men alla gick inte att föra över från skivorna tyvärr.
 
Och så en bild från konfirmationen måste jag ju ta med. 
 
Och sist men inte minst så måste jag bjuda på en 6år gammal bild på min älskling. Detta var bara några veckor efter att vi blev tillsammans ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det går inte alltid som man tänkt sig

Blir ingen fortsatt praktik för min del. Fick veta idag efter dagen var slut att de inte var mig de sökte, att jag var alldeles för lugn för en sådan här verksamhet.
Känns lite surt att jag bara fick två dagar på mig att testa på arbetet innan de bestämde sig för att jag inte passade in men på ett sätt så förstår jag dem. 
Så nu är det bara att fortsätta söka jobb för fullt och se vad som dyker upp. 
 
 

Trött!

Är riktigt trött idag och efter att ha pratat med Robert så har jag hört att jag inte är den enda. Ingen av oss har sovit speciellt bra inatt och det märks på oss. Så det känns som att det kommer att bli en tidig kväll ikväll, nu får vi se om vi håller det eller om vi fastnar framför tvn och blir uppe tills mitt i natten. Men blir i alla fall att försöka komma i säng tidigt.
Men först så blir det praktik, vet inte hur länge jag kommer att vara där idag utan vet bara att jag ska börja klockan 9.30

Helg i stugan

Nu har vi kommit hem efter en rolig helg i stugan med trevliga människor. Men har däremot inte blivit så mycket sömn som jag velat så har ingen större ork att skriva en massa så bjuder på lite bilder istället.
 
På fredagkväll blev det en kort fisketur innan vi bytte båt och for över och hälsade på de på andra sidan.
 
 
 
 
 
Första gången när de åkte iväg med ringen så hoppade Nova i och simmade efter, däremot så hann hon inte så långt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En ganska häftig bild som jag lyckades ta på gäddan när den hoppade :)
 
 
Lite mer sommarbilder och många fler kommer det att bli innan sommaren är slut. Efter midsommar kan jag garantera en till bildbomb! 
Måste ju även passa på att tacka alla inblandade för den roliga helgen och tycker även att detta måste göras om inom en snar framtid.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stugan idag

Om lite mindre än två timmar så är vi på väg mot stugan. Ska bli skönt att komma bort i helgen och imorgon så kommer även en massa folk och hälsar på så då blir det grillat och rattbåt! Men ikväll blir det bara lugnt med lite rensning inne i boden och stugan och så fiske när vi är klara.
Hoppas på mycket fina bilder så att jag har något att lägga ut när jag kommer hem på söndag.
 

Testpilot för mjukglass

Fick veta igår att jag blivit testpilot, via Smartson, på mjukglass från Arla som man gör hemma :) Har länge velat testa det och nu så får jag göra det gratis! Så var på ICA igår och kollade om det fanns några där men de hade slutsålt så får vänta tills de har fått hem. 
Sedan så får jag se vilken smak jag väljer och vad jag hittar på att ha till glassen och hur jag bestämmer mig för att äta den, om det blir portionsskål eller strut.
 
 
 
 
 

6 juni 2013

Medan Robert for och fiskade idag så har jag umgåtts med lillebror. Först följde jag med honom på pizzan och satt och surrade och sedan gick vi hem till honom och satt ute och lyssnade på musik och fortsatte surra. Vet inte vart tiden tog vägen men känns inte alls som att vi satt där så många timmar som vi gjorde.

Min utsikt idag då jag låg på gräsmattan och latade mig.
 
 
 
 
Vi tog även ut katterna och "kattnappade" Almas kattunge Prins.
 
 
 
 
Fotade även Alma när hon hoppade på studsmattan :)
 
 
 
 

Praktik

Var på arbetsförmedlingen tidigare idag för att prata mer om nystartsjobb som jag läst lite om. Fick även tips om att de söker folk på frasses och hon undrade om jag kanske var intresserad. Såklart så sa jag ja.
Så har varit och pratat med dem på frasses och kommer att börja med praktik under två veckor med start fredag denna vecka, som en testperiod och sedan får man se om man blir anställd eller inte.
Så håll nu tummarna för mig att det kommer att gå bra :)
 

Älskar dig ♥

 
För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Och jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår

Palt

Idag så blev det palt till middag. Men måste erkänna att jag fuskade när jag gjorde det. Istället för att göra det från grunden med riktig potatis så köpte jag pitepaltmix som man bara rör ut i vatten. Sedan så hade jag bacon i istället för fläsk då jag inte hade det hemma, men man tager vad man haver. 
Var pappa som rekommenderade pitepaltmixen och sa att det smakade ungefär som hemmagjord palt och kan inte annat än att hålla med honom, trots att inget klår palten som han brukar göra.
Får se om han och jag kanske gör riktig palt från grunden nästa gång jag åker dit och hälsar på :)
 
 

Inte riktigt min smak

Sitter och kollar skor på lightinthebox.com och hittar mycket snyggt men även en del skor som jag aldrig skulle köpa. Här är ett urval av skor som inte riktigt passar mig i smaken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Firas i juni

I juni finns det tydligen något att fira varje dag. Sitter och kollar på VK nu där de har lagt upp en lista på sådant som firas i juni och här är några av dem.
 
1 juni, mjölkens dag & mobilfria dagen
 
6 juni, Sveriges nationaldag (för er som inte visste det ;) ) men det är även fruktens, färskpotatisens och sillens dag
 
14 juni, Internationella blodgivardagen (något jag tycker att jag borde vetat eftersom jag är blodgivare men icket).
 
15 juni, Internationella jongleringsdagen 
 
18 juni, Internationella picknickdagen
 
20 juni, Internationella surfdagen
 
21 juni, Midsommarafton, Långsamhetens dag och Världsmusikdagen
 
22 juni, Midsommardagen
 
Det fanns såklart många, många fler och mer betydelsefulla dagar som nationaldagar och dagar mot olika sjukdomar. Men tog inte med alla så ni som vill veta mer kan gå in på VK och läsa. Såg även att det fanns en sida som heter www.temadagar.se där man kan se andra såna här dagar som finns men inte står med i almanackan. Där hittade jag även den här dagen: 8 juni, Världsstickningsdagen, låter som något för min mamma :)
 
 
 

Vår & Sommar 2013!

 
 
 
 
 
 
 
Fortsättning följer...