Lite seg update

Är mycket seg på att uppdatera men eftersom jag inte kan sova så kan jag ju passa på att göra det nu.

Hade en trevlig jul även om den inte blev som jag hade tänkt mig, trodde att jag skulle få slippa laga maten och städa men blev så rastlös av att bara sitta så gjorde allt. Och hade det inte varit för mig så hade vi nog inte fått mat förrän mitt i natten.
En del av julbordet, blev kanske dubbelt så mycket innan det var klart.
Novas och Torgnys julklappar, dom fick även en till men den hann jag inte fota.
3 minuter senare så var Novas julklapp slut
Men Torgny var inte lika snabb
Blomma som jag fick i julklapp, kan inte garantera att den kommer att leva länge men den är fin än så länge :P
Julaftonskvällen avslutades med kortspel, likör 43+mjölk och godis med älsklingen och efter det blev det film. Tyvärr blev det ingen god natts sömn eftersom en person envisades med att banka på ytterdörren och skrika, är glad att vi inte släppte in den här personen får då hade det blivit ännu värre.

Dom senaste dagarna har det inte hänt ett skit, har mest suttit och glott på en massa film med Robert och har även hunnit färga hans hår, rött! Inte min idé men söt blev han trots att han ser ut som en jordgubbe för tillfället, men han är min jordgubbe! <3

Redo för jul

Nu är jag redo för julafton, har fått både kläder och halsband som jag skickat efter och det enda som fattas just nu är ett par leggings eller strumpbyxor men det ska jag köpa på fredag innan vi åker.
Nu börjar jag längta till all den goda julmaten, förstår mig inte på dom som redan har ätit en massa julmat, jag kan äta det högst två gånger på ett år och sedan är jag less så sparar det till julafton för man vill ju inte bli less på det innan dagen då man ska äta julmat, och julmat i massor kommer det bli om jag känner min "svärfar" rätt!

Klänningen har jag köpt på bonprix för 199kr och halsbandet hitta jag på tradera för 1kr! Fast det tog lite tid innan jag fick det eftersom det skickades från Kina, men fick det ju innan jul så då spelar det ingen roll :)


Paket!

Nu har jag nyss varit och hämtat ett paket från bonprix, blev lite orolig över att det inte skulle hinna komma innan jul men jag visste ju egetligen att det skulle hinna komma innan eftersom jag beställde det så tidigt.
Blev även glatt överraskad och en aning chockad över att jag fick ta det på faktura, för eftersom jag har en skuld så brukar jag inte få ta saker på faktura.
Är i alla fall jätte nöjd och tror det blir att beställa lite mer saker därifrån efter jul, har hittat en fin klänning som jag vill ha :)

Full fart

I Fredags blev det oväntat mycket liv här, mycket folk var det också så mycket att man knappt kunde ta sig fram i lägenheten, men roligt hade vi i alla fall tills det hela spårade ur och vi fick skicka hem alla.
Det roligaste på hela kvällen måste nog varit "mini borat" som dansar till lmfaos - Im sexy and I know it och jag har (som många andra) det på film :P

Liten shoppinglista

Det blir inte mycket för oss att handla till jul i år, det som vi ska köpa är:
* Godis
* Gröt
* Messmör
* Grädde
Messmör och grädde är något som jag ätit sedan jag var liten, man vispar grädden och rör ihop det med messmör. Inte så nyttigt kanske men jätte gott och sen äter man ju det bara en gång per år och på julen tycker jag att man inte ska bry sig så mycket vad man stoppar i sig utan bara njuta av den goda maten.

Klart hanhundar kan ha rosett

Igår hade jag och Robert en diskusion om hanhundar kan ha rosett eller inte, jag vill nämligen köpa sidenband och göra som ett halsband med rosett till hundarna på jul.
Robert tycker att det skulle gå bra att göra en på Nova men inte på Torgny för han är ju en hanhund. För mig spelar det ingen roll, tror att han skulle bli riktigt söt i det :P

Plugga

Idag blir det att ägna hela dagen till läxberget som jag har här hemma, inte så roligt men det måste göras.
(bild: google)

♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick

Nu är jag inne på sista dagen på mina dag för dag inlägg och tycker faktiskt att det har varit ganska kul att skriva om alla rubrikerna.
Så hade tänkt avsluta dag för dag inläggen med att berätta om det värsta och bästa dygnet i mitt liv.
Det värsta och bästa dygnet i mitt liv, hittils. var när Nova skulle få sina valpar. På morgonen på valborg när jag vaknade så såg jag att det var nått fel med Nova, hon flåsade och flämtade så ringde mamma och sa att jag var helt säker på att valparna skulle komma idag. Medan vi väntade så tvättade vi en massa kläder och höll på att packa upp grejer eftersom vi inte hade bott här så länge då. Och när vi kom upp från tvättstugan så såg vi att vattnet hade gått, i sängen.
Så vi väntade och väntade, men när det inte hade hänt något ca 10 timmar senare så ringde vi till veterinären som tyckte att vi skulle komma in på en gång eftersom det gått så många timmar.

Han var inte glad av att behöva fara dit på valborg det hörde man direkt, han var inte heller glad över att det var en planerad parning.
Han kände och klämde på Novas mage och sa att vi var tvungen att röntga för att se så att det inte var nått fel.
Det visade sig att en valp låg snett och att det enda som skulle hjälpa var ett akut kejsarsnitt, på 20.000kr
Han gick sedan ut till Robert som satt i väntrummet eftersom han inte klarade av att vara där inne och till honom sa han något helt annat, att det inte fanns något annat val än att avliva Nova eftersom vi liks aldrig skulle ha råd med ett kejsarsnitt.
Så Robert kom in och tittade på mig och sa att Nova skulle avlivas då visste jag inte vart jag skulle ta vägen så sprang ut och praktiskt taget föll ihop på backen utanför och ringde till mamma och båda två skrek till varandra av förtvivlan, till slut bad hon mig ringa till pappa och höra vad jag skulle göra.
Jag skulle till slut få låna pengarna av en jätte snäll person som vi känner och sprang in och skrek ut det till veterinären och Robert.
Då klämmer han ur sig att ja vi kan ju vänta tills imorgon då blir det ca 8000kr billigare eftersom det inte är billigt att sätta ihop ett veterinär team så här mitt i natten och dessutom på valborg. Det gjorde mig bara mer arg när han först sagt att det var akut och att allt fostervatten var borta så var det inte säkert att valparna skulle klara sig.
Det sista vi frågar honom innan vi far är om valparna kan komma ut naturligt, han säger att det inte finns en chans att det ska hända det var helt omöjligt.

Vi for hem igen och det första Nova gör när hon får se mamma är att springa upp för trappen i full fart och sedan ner till Robert och sen upp igen som hon brukar göra när hon är glad.
När vi kom in så bäddade vi rent i hundbädden och sen satt jag och mamma uppe, vi kunde inte gå och lägga oss eftersom vi skulle vaka tills klockan 8.00 på morgonen då vi skulle tillbaka till veterinären igen.
Vid 4.00 tiden så ser mamma en tass komma ut och håller i tassen samtidigt som Nova krystar och efter ett tag får vi ut valpen. Nova börjar vifta på svansen och ser nästan lättat ut.
Sedan kommer valparna ut en efter en enda tills eftermiddagen dagen efter då den sista och nionde valpen kommer ut, rätt så mycket för att vara första gången. Tyvärr så fick vi ta bort en med gomspalt.
Men det bästa var när Robert ringde till veterinären klockan 8.00 och sa att vi inte kommer något eftersom det då hade kommit 4 valpar, veterinären blev bara tyst i telefonen innan han sa okej och la på.

Ja det var det värsta och bästa dygnet i mitt liv, det började med att vi fick veta att vi var fattiga och att våran älskade hund skulle dö och slutade med att vi fick 8 underbara valpar. Mamma tror att Novas språngmarsch upp och ner för trappen kunde ha gjort så valpen "la till sig"
Vissa kanske tycker att det är ju bara en hund, men det är det inte. Nova är som en människa, hon gör allt och är med oss precis överallt när vi far någonstans.
Men nu blir det inte att para henne igen, och bara för att vi tog det beslutet så bestämde vi oss för att behålla en valp, lilla Torgny.

Nästa vecka är det julafton

Sitter och funderar på vart den senaste månaden har tagit vägen, eller ännu bättre vart har det senaste året tagit vägen? Var det inte nyss jul?
Känner mig lite stressad över att dagarna går så fort men är glad att jag slipper tänka på julmat och sånt eftersom vi kommer fira julen hos Roberts pappa i år igen och han har redan fixat allt som behövs.

Men har i alla fall beställt kläderna som vi ska ha på oss på julafton och får hoppas att dom passar, var lite osäker på storleken på skjortan till Robert, men passar den inte får han ha på sig nått annat. Det är värre om klänningen till mig inte skulle passa för jag har verkligen ingenting att ha på mig.

♥ Dag 29 – Mina ambitioner

Nu kommer jag låta lite dum men jag visste inte riktigt vad ambitioner var. Men fick (efter att ha kollat runt lite) veta att det är något som man strävar efter i livet just nu, något som man försöker uppnå. Vet inte om det stämmer men jag hoppas det för det är det som jag ska skriva om.
Det jag försöker uppnå i mitt liv just nu är en utbildning, håller ju på utbilda mig till undersköterska för tillfället och hoppas även att kunna vidare utbilda mig till sjuksköterska sen, beroende på ekonomin då.
Ja det var lite om det, vet inte vad mer jag ska skriva om det.

♥ Dag 28 – Det här saknar jag

Jag saknar:
* Alla promenader med S då vi kunde vara ute och gå i flera timmar och prata om allt mellan himmel och jord.
* Eftermiddagarna hemma hos mig efter skolan med T & B då vi lyssnade på "bra" musik och fikade.
* Alla bilfärder med Robert.
* Mina syskon som är utspridda lite överallt i Sverige.
* Alla knäppa och galna stunder som jag har upplevt med alla personer som står/har stått mig nära, det är stunder som jag aldrig kommer att glömma.

Det är väldigt mycket jag saknar och skulle kunna sitta och skriva resten av dagen om alla underbara minnen, personer och stunder som jag skulle vilja tillbaka till. Men då skulle detta inlägg bara bli jobbigt att läsa och samtidigt svårt att förstå eftersom man måste varit med för att förstå vissa tokiga grejer.

♥ Dag 27 – Min favoritplats

Min absoluta favoritplats är i våran sommarstuga som ligger i Storarmsjö. Visst stugan är lite sne och kanske inte mycket för världen men det är världens mysigaste ställe enligt mig :)
Kunde inte välja en bild så det fick bli ett helt collgage med bilder istället.

♥ Dag 26 – Mina rädslor

Kan ju börja med att berätta att jag är en riktig fegis och är rädd för ganska mycket. Till exempel så är jag mörkrädd, varför vet jag inte men det har kommit nu när jag blivit äldre. Som tur är så vet jag andra som också är det så behöver inte känna mig ensam. Men är inte mörkrädd hela tiden utan det är något som går i perioder.
Småkryp är inte heller en favorit men ställer mig inte på en stol och skriker om jag ser ett, i alla fall inte om jag är bland folk där jag inte vill skämma ut mig ;), har jag en spindel på mig så kan jag sprätta bort den själv, beroende på storleken på den.
Råttor gillar jag inte heller vilket är lite konstigt eftersom jag själv varit ägare till små ökenråttor och som jag fortfarande skulle kunna tänka mig att ha.
Men råttorna vi har i stugan är mindre trevliga och nu sist när vi höll på att fixa inför sommaren så satt vi i och pratade och en råtta var nära på att springa in i stugan från uterummet men den sprang ut lika fort när jag skrek. Anledningen till att jag är rädd för dessa råttor är nog för att mamma skrämmer upp mig varje år med sorkpest hit och sorkpest dit och jag vet att det inte är någon trevlig sjuldom att få.

Det här är slöa dagar

Önskar att jag kan få bli frisk snart, har varit på vårdcentralen nu på morgonen och kollat öronen och fick veta att jag hade vaxpropp och uppsvällda hörselgångar, inte så konstigt att man har ont då.
Har även feber fram och tillbaka, eller tror att jag har det då jag fryst som en tok men samtidigt varit kokhet, blir att fixa en febertermometer snart, tänkte låna mammas örontermometer men den hade hon redan lånat ut till brorsan.
Nej nu får jag ta och bli frisk tycker jag!

♥ Dag 25 – En första

Blev inte en första utan två. Första snön och första gången Torgny får vara och busa i snön :)