Hem en dag tidigare

Var meningen att vi skulle hem idag från Bredträsk men eftersom Robert var tvungen att åka in till handkirurgen idag för ett återbesök så for vi igår istället. Vi var hemma relativt tidigt men det kändes som att klockan var hur mycket som helst då man var helt slut. Erik stannade kvar hos oss över natten så det blev pizza för oss fyra till middag igår kväll och sedan hann man knappt lägga skallen på kudden innan man somnade. 
 
Idag så åkte vi först till Holmsund och lämnade Erik innan vi åkte vidare mot Bergsboda för att lämna lite saker och sedan till handkirurgen. De kunde inte hitta något just nu men de sa att det skulle kunna vara en fraktur i båtbenet och det kan ta upp mot två veckor innan det syns helt på röntgen. Så nu är Robert hel gipsad på armen och inte bara med en skena som tidigare. Han är även sjukskriven fram tills den 20 oktober, däremot så blir det återbesök om två veckor igen för att se om det blivit värre eller sämre. Förhoppningsvis så har det blivit värre och slipper ha en fraktur på båtbenet och därmed vara sjukskriven i 12(!) veckor
 
Sedan idag har det inte hänt så mycket, har varit otroligt rastlös men haft noll energi! Hoppas på mycket energi imorgon så att man får något vettigt gjort här hemma. 
 
Robert just nu
 
 
 

En dag på akuten

Igår blev det en dag för mig, Robert och svärmor Mariette. Det började med att Robert ramlade ner för en stege på jobbet på fredagen. Trots att han ramlat och gjort illa både hand och höft så blev det ändå att fara till Bredträsk som planerat.
Blev lite jobbigt med förtältet då Erik inte var på humör att hjälpa till och Robert var skadad, tur att det finns snälla "grannar" här som kunder hjälpa till.
 
Igår blev det i alla fall att fara in till Ålidhems vårdcentral och kolla upp för att få det dokumenterat då det hände under arbetstid. Vi kom dit ganska precis 11.00 och gick rätt så snabbt då det näst intill var folktomt där. Efter besöket på Ålidhem så blev det röntgen för att röntga hand och bäcken. Allt detta tog en timma men sedan väntan på att någon skulle kolla igenom röntgenplåtarna och bedömma dem. 
Efter att han fått veta att det inte var något med handen eller bäckenet så skulle även huvudet röntgas och när han då skulle upp på röntgen igen så fick han inte gå. Så han fick välja mellan att ligga i sängen eller åka rullstol. Lite skrattretande men de har väl sina regler. Lite kul bara att han fått gå fram och tillbaka, upp och ner för trappor och dylikt bara minuter tidigare. Det blev i alla fall rullstol upp på röntgen som inte tog mer än några minuter. 
 
Efter det så fick vi sitta i väntrummet i lite mer än 3 timmar och vänta... När de tillslut ropade in han så fick han bara veta att han skulle gipsas och inte skallen då utan armen. Efter att handkirurgen hade fått se röntgenbilderna så hade han hittat något som inte var som de skulle och då blev han gipsad, vilket tog några minuter bara.
18.30 kunde vi i alla fall lämna sjukhuset och stan för att fara tillbaka till Bredträsk till alla som var kvar här. 
 
Imorgon blir det återbesök till handkirurgen för att ta nya bilder och så ska han få göra några övningar och sedan ska de bestämma om han ska få förbli gipsad eller hur de ska göra. Hoppas bara inte att vi måste vara där lika länge imorgon.
 


 

R.I.P underbara Prins ♥

Igår så fick jag höra att min systers familjs katt blivit påkörd. Känns så otroligt sorgligt även om det inte var min egen katt men denna katten var väldigt speciell. Han var mer som en hund än en katt, obrydd och social och väldigt kärleksfull mot vuxna, barn och hundar.
Kommer kännas otroligt tomt nu när man går hem till mamma eller Sandra och inte se honom sitta på trappan eller komma emot en och göra det där speciella lite prr ljudet som han alltid gjorde.
De begravde honom idag i en liten fin låda med rosor i, synd att man inte kunde vara där då. Det är konstigt hur ett så litet djur kan göra sådana avtryck hos en och hur snabbt de blir en del av familjen. 
 
Älskade fina "Bins", vi kommer att sakna dig ♥

Lååååång dag!

Idag har det varit en lång dag för min del. Började med att jag sovit rätt kasst inatt och vaknade 5 minuter innan väckaren och kände att de 5 minuterna hade gjort mycket just idag. Mådde inte heller hundra procent bra så det enda jag fick i mig när jag kommit till jobbet var en banan. 
Hann bara vara på jobbet i två timmar innan en av de boende hade blivit så pass dålig att denne behövde åka in akut och jag fick följa med. Var bara att trycka i sig en till banan och sedan fara.
Så fram tills klockan 15.00 har jag suttit på sjukhuset och agerat ledsagare. Men fick ju se en gastroskopi vilket jag konstigt nog tyckte var intressant.
 
Sedan när jag skulle  fara så gick jag och köpte en sallad, en riktigt dyr och tråkig en men tänkte att efter bara ha ätit två bananer på hela dagen så var jag tvungen att få i mig något innan bussresan hem. Dum som jag var så glömde jag att ta bestick och fick försöka använda en av mina plastskedar som jag har i väskan (fråga mig inte varför min väska är fullproppad med plastskedar) men det gick otroligt dåligt så blev inget med det.
Väl på bussen så hann vi inte många meter innan bussen stannade och blev stående, nått fel med bakdörren som öppnades vid ett rödljus och sedan inte gick igen som den skulle. Så vi blev stående ett tag och sedan hände samma sak igen när vi var i Brattby! Men inte nog med det så fick jag åksjuka och världens huvudvärk, går på ICA på en gång när jag kommer hem för att köpa alvedon då allt var slut hemma men då fick jag inte handla eftersom mitt leg gått ut! Var nära på att börja gråta inne på affären!
Som tur var kom Robert inte långt efteråt med husvagnen och där fanns det ett paket alvedon.
 
Men nu är allt frid och fröjd, fick min alvedon så nu är huvudvärken väck och med mat i magen så är även den nöjd. Fick även ett paket av en underbar vän idag så det gjorde min dag. Tack snälla du för de fina grejerna, de kunde inte ha kommit mer lägligt!
 
Nu ska jag ringa Robert som är på väg till Skellefteå och köpa nått skoj till oss (mer om det senare), skriva en packlista och packa lite kläder för i helgen och sedan lägga mig på soffan och ta det lugnt!
 
 

Trött ikväll

Har som sagt bara jobbat i 4 timar idag men känner mig helt slut i kroppen, vilket säkert beror på att jag har varit förkyld i snart 2 veckor och att febern lyst med sin frånvaro men att ledvärken ändå suttit i som om jag haft feber.
Somnade i alla fall en timma efter middagen och det är inte så vanligt när det gäller mig, var bara tänkt att jag skulle lägga mig under täcket en stund eftersom jag frös som en tok men då somnade jag istället.
 
Imorgon blir det ännu mera jobb och ett längre pass. Då blir det att jobba 7.30 - 16.30, men ska inte gnälla för pengar är aldrig fel. På fredag var det tänkt att jag skulle jobba samma tid men eftersom vi ska bort så fick jag ändra så att jag slutade 30 minuter tidigare. Men som det ser ut nu då jag fick veta att Roberts pappa skulle komma tidigare så måste jag nog ändra det igen och vara ledig eller bara gå halvdag. På mitt jobb har de i alla fall folk de kan ringa om det behövs folk, till skillnad från Roberts jobb där de har sina anställda och inga i reserv och då de har mycket att göra så kan inte han ta ledigt en sekund, till skillnad från mig.
 
Nä nu ska jag sätta mig och dö en sekund innan det är dags för hundpromenad och dusch och sedan den efterlängtade sängen.
 
 

4 timmars jobb

Ska snart iväg på jobbet och jobba i 4 timmar, väntar bara på att Roberts rast ska börja så att han kan hämta mig. Blev väckt av Robert imorse vid 6.40 då han sa att min telefon ringde, hann inte svara men ringde upp nästan direkt (d.v.s. så fort jag fått upp ögonen tillräckligt för att kunna se telefonen) men inget svar. Får ca 35 minuter senare ett samtal från vakansen igen om att de vill att jag ska jobba 7.30 - 12.30. Förklarar att jag hade kunnat vara där 7.30 om jag hade fått veta det tidigare eftersom Robert redan hunnit på jobbet (och eftersom de har fullt upp just nu så kan han inte bara åka därifrån närsomhelst heller) men frågade om det gick bra att jag kom efter 8.30 eftersom jag då kunde få skjuts och det gick bara fin fint. Så blir bara 4 timmar idag men bättre än ingenting och slutar i perfekt tid eftersom bussen kommer ca 15 minuter efteråt så behöver inte vänta nästan en timma som sist.
 
 
 
 

Uppe med tuppen

Idag så var man uppe med tuppen, gick ej att sova mer än några minuter åt gången efter det att Robert for så satte mig och spelde lite spel på telefonen och kollade lite tv innan jag klev upp.
Nu på morgonen har jag också ringt till vakansen för att se om de hade nått jobb denna vecka på Hjorten, men fanns inget tillgängligt än så länge. Hon jag pratade med skrev i alla fall upp mig som ledig fram tills fredag eftermiddag om det skulle vara någon som blev sjuk. Så det känns ju bra att man i alla fall kommer att bli meddelad om det blir någon förändring.
 
Nu blir det att ta lite och äta, duscha och sedan börja förbereda för lunch till Robert och efter det ska jag försöka att rensa i ena garderoben i sovrummet där jag har allt möjligt gval som inte sett dagsljus på jag vet inte hur många månader, vågar knappt öppna där i risk för att få allt över mig!
Så jag har det jag gör idag också.
 
 
 

+ & - Distansstudier

Eftersom jag snart ska börja läsa på distans, förhoppningsvis, för att göra klart mina kurser till undersköterskeutbildningen så hade jag tänkt skriva lite om vad jag tycker är för- och nackdelarna med att plugga på distans.
 
+

 • Du bestämmer själv - När man läser på distans så får man oftast veta vilka uppgifter som man bör läsa, vilka uppgifter som ska göras och när allt ska vara klart. Man får även veta om och när man ska ha prov eller liknanade. Men man bestämmer själv hur mycket tid man vill lägga ner på dessa uppgifter varje. Kanske vill man plugga några timmar varje dag eller så vill man göra allt på en dag (mycket dumt enligt mig).

 • Går att kombinera med jobb - Det går att kombinera studier på distans med jobb, speciellt om man jobbar som mig och bara jobbar då och då. Men jobbar man heltid så kan det bli lite mycket beroende på vilken takt man väljer att läsa kursen/kurserna på.

 • Olika takter - Man kan läsa på olika takter. Det vanligaste är 75-100% men jag tar oftast 75% eftersom senast jag läste på 100% så gick det väldigt snabbt och känner att jag inte hinner lägga så mycket tid på uppgifterna som jag vill på 100% takt.
  Jobbar man mycket så kan man ju läsa på 25% takt och jobbar man mindre som jag gör så kan man läsa lite snabbare. Man kan ju även ändra takten under tiden om man känner att det går för snabbt eller för sakta.

 • CSN - Läser man ett visst antal poäng och på 50%-100% så kan man (om man inte har för hög inkomst redan) få csn stöd, både bidrag och lån. Jag har tagit lån tidigare eftersom jag inte fick en krona någon annanstans ifrån och ville satsa på en utbildning. Nu vet jag inte hur jag ska göra eftersom jag jobbar extra och tror att jag kommer kunna klara mig på det. Men blir det att jag söker från csn denna gång så blir det nog bara bidragsdelen eftersom jag inte vill ha något mer på lån.
_
 
 • Kan blir stressigt - Några av kurserna som jag har läst har haft väldigt mycket uppgifter som ska göras på en veckas tid. Men är man bra på att schemalägga allt och dela upp det på varje dag så brukar det inte vara några större problem men det är ju inte alltid det går som man har planerat heller.

 • Man är helt ensam - Eftersom man inte har några klasskompisar att få tips och råd ifrån och inte heller någon närvarande lärare att prata med så får man se till att göra uppgifterna så bra som möjligt på egen hand. 
  Men lärare har man under kursens gång, det är bara det att det tar lite längre tid att få svar om man undrar något istället för att man bara träffar personen öga mot öga och frågar personen då.
  Man kan även säga att man har "klasskompisar" då det brukar finnas olika forum och liknande till kurserna där man kan få tips från andra men det är ju ändå inte samma sak.

 • Examinationerna kan vara svåra - Jag vet inte om det bara är jag eller om det finns någon som håller med mig om att examinationerna kan vara svåra. Kanske tycker jag det eftersom det nästan alltid har strulat för mig innan jag ska göra en examination. Eftersom man gör det över internet så behöver man en bra internetuppkoppling och en någorlunda bra utrustning så att man hörs och syns men det kan jag inte säga att jag har. Så innan nästan varenda examination så är det något som inte har fungerat helt och hållet. 
  Sedan om man inte har haft dden bästa kontakten med läraren under kursens gång så är det svårt att få en bra examination också vilket jag märkte under min första. Började med att jag inte fick igång allt förrän 1 minut innan det skulle börja och det med de dåliga vibbarna med läraren under kursens gång resulterade i att jag fick en blackout som sedan gjorde att jag fick ett lägre betyg än jag faktiskt förtjänade då detta var ett av mina starkaste ämnen. Men så kan det gå.
 
 
Rekommenderar ändå de som ska läsa upp några kurser att läsa på distans om de har möjlighet till det eftersom det är ett bra alternativ om man vill kunna göra andra saker som att jobba eller dylikt under tiden. Speciellt då man kan göra sitt egna schema och inte har ett bestämt där man måste vara någon annanstans under vissa tider och sedan är fast med läxor när man kommer hem.
 
 

Grattis pappa!

Idag är det min pappas 66e födelsedag och önskar att jag kunde vara där och fira honom men får fara dit och hälsa på någon helg framöver istället. Har i alla fall ringt och grattat och nu hoppas jag att han får en bra födelsedag!
 
såhär firade vi pappa förra året då han fick åka släpvagn genom Åsele.

Budgetförslag

Gick igenom ena garderoben med mamma för några veckor sedan, rensade och städade, och då upptäckte jag att vi nästan inte hade några lakan till våran säng eftersom flera har gått hål i och fått bli trasor istället.
Så satte mig ner och kollade efter nya lakan till sängen men alla som jag hittade kostade runt 200kr styck och det är inget som jag vill ge för ett lakan!
Så när Robert skulle in till stan så passade jag på att följa med honom för att fara på jysk där jag köpte 4 "vanliga" lakan och har nu sytt ihop två av dem med varandra och ska sy de andra sedan. Dessa lakan kostade 25 kr styck, vilket blir 50kr/varje stort lakan istället för 200kr som jag skulle få ge för det andra. Enda skillnaden är att man får lägga ner lite tid på att sy ihop dem (tar några minuter), lägga ut kostnaden för tråd (vilket det redan finns massor av här) och sedan så blir det ju en liten skarv i mitten, men inget jag lägger märke till i alla fall.
 
Så detta är ett förslag till er med dubbelsäng som inte vill lägga ut pengar på massa dyra lakan! Och eftersom jag nu har tjänat in 300 kr på att göra så här så kan jag ju lägga dem på andra saker till lägenheten istället ;)
 
Skarven märks inte så mycket, kanske för att det är så otroligt skrynkligt! ;p
 

Inte mycket energi här inte

Kan inte säga att jag har mycket energi. Förkylningen, som egentligen inte alls är allvarlig utan är bara lite snuvig och har ont i halsen, gör mig så förbannat trött i kroppen. 
Är ändå imponerad över hur mycket energi jag hade under mina 5 timmar på jobbet igen men sedan på eftermiddagen och kvällen var jag helt slut och Robert tyckte inte alls att jag såg kry ut. Dessutom har jag inte fått någon feber än, som jag alltid brukar få när jag blir förkyld, utan det enda som händer på tempfronten är att jag är lågtempad om man jämför med min normala temp.
 
Men får vila upp mig ordentligt ikväll och bara lägga mig och glo på tv eller läsa en bok. Robert kommer liks inte vara hemma så kommer inte ha något bättre för mig och städningen den får någon annan ta hand om ;) Någon som känner sig frivillig?
 
 

+ & - Timvikarie

Jag har tänkt länge på att göra denna kategori men har inte fått tummen ur förrän nu. Det som det handlar om är att jag kommer göra något som jag har gnällt över hos andra tidigare och det är att ha  en sorts"dubbelmoral" om saker och ting. Men har kommit fram till att allt har något negativt och positivt över sig och börjar med timvikarie.
 
Jag jobbar som sagt som timvikarie inom vården, något jag inte trodde skulle hända eftersom jag ett tag inte alls ville jobba inom vården längre trots att jag hade gått utbildning för att göra det. Men efter att ha gjort några ströjobb så har jag insett att det är det här jobbet som passar mig bäst!
 
+
 • Inga ledigdagar långt i förväg - Jag som är timvikarie behöver inte söka om ledig dag minst 2 veckor innan jag ska göra något eftersom jag bara kan tacka nej till jobb den dagen. Dock så funkar det inte i längen och man blir inte populär hos arbetsgivarna om man hela tiden tackar nej. Men har man något speciellt inplanerat ett viss datum som man inte vill missa så går det bra att tacka nej.

 • Valfrihet - Lite samma som innan, man kan välja när de ringer om man vill jobba eller inte och sedan om det är en själv som ringer och frågar om lediga arbetspass så kan man välja de pass som passar en själv bäst.

 • Jobb - Det mest positiva är ju att man i alla fall har ett jobb och jag trivs så otroligt bra där jag är, både med boende och personal, så skulle inte vilja byta ut det mot något annat.
_
 

 • Lite jobb - Det är inte så mycket arbetstillfällen som ges när man är timvikarie så det gäller ändå att ta vara på de dagar som erbjuds.

 • Ingen aning om inkomst - Eftersom man inte vet hur mycket man kommer att få jobba på en månad så är  det också svårt att veta hur inkomsten kommer att bli. Har man jobbat få dagar så blir ju inte inkomsten så hög. Men allt är ändå bättre än noll.

 • Stress - Hur glad jag än blir när de ringer och vill att just JAG ska jobba så känner man ändå stressen och speciellt när de vill att man ska komma dit på en gång. Jag har än så länge inte tagit ett sådant pass eftersom jag måste ha full kontroll på allt och det känner jag inte att jag har om de ringer till mig strax före 7 på morgonen och vill att jag ska vara där inom 5 minuter, fast nu tar jag mig oftast inte dit på den tiden heller eftersom jag måste vänta på närmaste buss eller tåg efter det att min cykel blivit stulen. Något annat som kan kännas stressigt med det är att man som sagt aldrig vet om de kommer att ringa så oftast är jag försiktig med att göra upp planer till dagen efter eftersom man kanske blir utringd på jobb.
 


+ & -

Hade tänkt att jag skulle göra en ny kategori som kommer att heta + & -, ganska uppenbart kanske vad det kommer att handla om. Är det inte det så får man helt enkelt hålla utkik och se efter vad det är ;)
 
 

Stugan

Nu i helgen som var så var vi i stugan fredag - söndag. 
På fredagen när vi kom dit så blev det storstädning där eftersom vi hade haft råttor (möss) inne och speciellt i sängen, ett ställe där de annars inte brukar vara, men eftersom Robert hade glömt kvar sängkläderna så var det lockande för dem. Som tur var så hade vi extra sängkläder hos Roberts mamma på fastland.
Dessutom så hade vi med oss Findus som faktiskt lyckades ta sina första råttor i helgen :)
 
På lördagen så gick vi upp och for över till fastland för att äta och sedan fixade Robert med våran båt medan jag läste fram tills dess att vi skulle äta middag. Efter middagen så for vi till en kompis med Alex, Johan och Viktoria eftersom Alex köpt en bil av honom som vi fick bogsera tillbaka till Storarmsjö.
Senare på kvällen så fick vi besök och for även och hälsade på några stuggrannar.
 
På söndagen så var det bara att kliva upp tidigt och packa och städa för att sedan följa med våran kompis till Lycksele eftersom han skulle köpa en bil. Vi var borta ganska länge och efter turen dit var det bara att fara tillbaka till Storarmsjö igen och hämta Findus, hundarna och packningen. När vi sedan kom hem så blev det städning av bilen vilket var välbehövligt med tanke på att det kändes som att man satt i en överfylld container full med rat.
 
 
 
 

Jobb i dagarna två

Nu blir det att jobba i två dagar. Idag är det ett kvällspass som gäller så ska vara där 16.15 - 21.15 och imorgon så ska jag vara där 6.45 - 12.00
Så det är inte så långa pass som det handlar om men det känns bara skönt eftersom jag har blivit dyngförkyld, dock ingen feber än så länge men känner mig helt knäckt och somnade inte förrän 02.00 inatt p.g.a detta.
 
Men nog med gnäll om det. Nu blir det duschen nästa och sedan greja lite här hemma så att man är klar tills dess att Robert kommer för att hämta mig och skjutsa mig på jobbet.
 
 

5 år som förlovade

Det blev många inlägg idag men det här blir det sista eftersom jag inte har tid att sitta här något mer sedan. Idag så har jag och min älskade Robert varit förlovade i 5 år ♥ 
Vi förlovade oss inte på det mest romantiska sättet, dvs inte det sättet som jag hade hoppats på, men förlovade blev vi och jag längtar enormt mycket tills den dagen då vi kommer vara mer än förlovade.
 
 

Fiskekväll nummer 2

Ikväll så blir det andra fiskekvällen för veckan, fast igår kan jag inte säga att det blev så mycket fiske (läs inget alls) och var inte så mycket vid vattnet heller för den delen. Anledningen? Jo vi skulle fiska vid ICA Maxi och då passade jag på att gå till H&M och titta lite och kom faktiskt därifrån med en del fynd, men mer om det senare. 
 
Nu ikväll så ska vi till Mjösjö, ett ställe där vi har varit ett antal gånger tidigare. Vet inte om det bara blir jag och Robert eller om några fler kommer att följa med utan det återstår att se senare. 
Tror inte att jag kommer att fiska ikväll heller utan överlåter det till Robert medan jag sitter i lugn och ro och läser, vilket jag tycker är det bästa med att fara och fiska ;)
 
 

Det här med valet

Nu är den 14e september snart här och det är dags för val och ännu tidigare för mig som måste förtidsrösta idag eller imorgon. Men jag har precis som förra valet noll koll på vad det är jag ska rösta på. Förra valet så struntade jag i att rösta just på grund av detta och ville inte heller rösta på det parti som andra sa åt mig att rösta på, bara för att de ville att jag i alla fall skulle använda min röst. Så kan både erkänna och hålla med om att jag var en lat soffpotatis. Men i år är i alla fall planen att jag ska rösta.
 
Det enda problemet är att jag fortfarande har noll koll. Vet vilka partier som jag INTE kommer att rösta på så det är ju i alla fall något positivit så nu måste jag bara läsa lite extra om de partier som är kvar som jag skulle kunna tänka att rösta på.
Helst av allt skulle jag vilja strunta i det denna gången också, tycker att det är nog stressigt att bara läsa om det överallt. Behöver bara kolla ut genom sovrumsfönstret så ser jag ett stort plakat på en partiledares ansikte som stirrar rakt emot mig! 
Men som sagt så ska man ju ta vara på sin röst när man nu har en och eftersom jag inte vill att något av partierna på min INTE-lista ska vinna så måste ju även jag dra mitt strå till stacken för att se till att det inte blir så.
 
Men varför ska allt vara så krångligt? 
 
 
 

Hackig sömn

Blev lite utav en hackig sömn inatt eftersom jag/vi blivit väckta hela tiden. Började med att vi inte somnade förrän strax före 23.00 och sedan så ringde Roberts pappa klockan 00.30 för att han ville att Robert skulle ringa till hans andra telefon då han hade tappat bort den. Så han gjorde det och den hittades igen ganska snabbt. 
Efter att ha blivit väckt så höll jag på att törsta ihjäl så då var det bara att gå upp och dricka något och sedan gå och lägga sig igen. 
 
Sedan klockan 03.30 så vaknar jag av ett konstigt ljud som piper konstant och går till slut upp för att kolla vad det är och ser att det är Findus som har lagt sig på datorn och trycker in en massa saker så att datorn piper för fullt. Var bara att stänga ner skärmen, återigen dricka något och sedan försöka somna igen vilket tog lite mer tid den här gången.
 
04.30 vaknar vi av världens duns, visar sig att det var Findus igen men den här gången har han rivit omkull en stol i köket som det även hängde en väska på med bestick i, så levde om ganska rejält.
 
Förutom dessa gånger så har jag vaknat ett x antal gånger när jag ska vända mig eller när en katt har hoppat upp och försökt ockupera min kudde eller bara försöka tränga in sig så nära som möjligt. På morgonen har jag även vaknat av en massa ljud utifrån.
Men trots denna hackiga sömn så känner jag mig i alla fall utvilad och har fått lite gjort på morgonen i alla fall och ska snart diska och sedan göra lite lunch till mig och Robert och sedan blir det en promenad med hundarna i det fina vädret och sedan fixa med tvätten som har fått lega hela veckan nu och bara vänta på att jag ska ta itu med den.
 
 
 
 
 
 
 
 

Gå till mamma en sväng

Vilken seg dag det har varit idag eller rättare sagt så är det jag som har varit seg. Hoppas att vi kan få en tid på gymmet idag och börja komma igång med det så kanske man får lite mer energi istället för att bara gå runt som en zombie hela tiden.
Nu ska jag i alla fall ta en promenad med hundarna hem till mamma och fixa lite kopior på papper till skolan och sedan så ska jag även hjälpa mamma med lite saker, städa husvagnen, kamma hundarna (eftersom jag kan hålla till utomhus där) och sedan ska vi se om vi får borsta Torgnys tänder eftersom han luktar riktigt dåligt i munnen.
Men först en sväng på ICA för att handla lite saker som ska med till mamma och sedan så är det bara att bege sig iväg.
 
 

Verkar som det blir en ledig dag idag

Idag har jag inte hört något om jobb så antar att det blir en ledig dag idag för mig, men inte mig emot eftersom jag ska försöka städa här hemma och sedan när Robert slutar jobbet så ska vi in till stan. Blir en sväng på Jysk för att köpa lite nya lakan och sedan ska vi till Erik för att hälsa på och lämna lite saker och se om han fortfarande förstår sig på datorn som han köpte av oss ;p
 
Men nu sitter jag och slappar i väntan på att Roberts mamma ska komma hit med "lite" (läs massor) med fiskegrejer som Robert skulle ha hem och efter det blir det en sväng på ICA innan det är dags att göra lite lunch till mig och Robert. 
 

Ännu en jobbkväll

Såg att jag hade ett missat samtal från vakansen imorse när jag vaknade så ringde upp dem på en gång och fick veta att de hade velat att jag jobbat dag idag men att de hade hittat någon annan. Men istället så kunde jag få jobba kväll, samma tur som igår och det tackade jag inte nej till.
Så det blir att jobba ikväll igen och jag hoppas att det kommer att gå lika bra ikväll som det gick igår kväll. Men det gör det säkert. Det enda som är mindre bra är att jag inte får någon skjuts dit idag utan måste ta bussen då Robert kanske måste jobba övertid idag, men får skjuts hem i alla fall så slipper stå och vänta på någon buss/tåg då i alla fall.
 
 

Jobbat klart

Då har jag nyss kommit hem från jobbet, hade turen att bli skjutsad både dit och hem eftersom någon "rolig" människa har snott min cykel och just nu har jag inte råd att köpa en ny. (Hoppas det lösa framdäcket lossnade på din första tur med den). Men nu räcker det med bitterheten.
Har haft en bra kväll på jobbet och även om det inte var allt för många veckor sedan som jag var där sist så var jag nervös på vägen dit, varför vet jag inte. Men allt gick bra så fort jag hade bytt om så kändes det som att det var igår som jag varit där senast. 
 
Nu blir det väl snart att gå och lägga sig framför tvn och hoppas på att man somnar lika lätt idag som man gjorde igår, har under de senaste veckorna haft många nätter då det varit svårt att somna och sedan sova hela natten utan att vakna en miljon gånger! Kanske för att jag gör noll saker på dagarna men som jag nämnt tidigare så blir det nog snart ändring på det.
 

Mycket på gång

Just nu har jag väldigt mycket på gång men hoppas att jag ska klara allt galant utan att behöva stressa upp mig i onödan.
 
Det som är prio ett just nu är väl att få jobba så mycket som möjligt och sedan är det väl även tänkt att jag ska plugga klart också. Var till skolan igår och pratade med studievägledaren om att få läsa klart kursen som jag hade kvar för att kunna kalla mig undersköterska. Men hon tyckte att det var mycket bättre om jag kunde omvandla mina gamla kurser till de nya kurserna och sedan läsa det som saknades för att sedan kunna få ett så kallat voc diplom som behövs idag för att kunna jobba som undersköterska och även kunna söka jobb överallt. Så det är det som jag ska satsa på, däremot så kommer det att ta lite tid men det kommer det att vara värt. Ångrar bara att jag var så seg på att göra klart detta men det hade inte spelat så stor roll eftersom de gjorde om allt höstterminen efter att jag slutat.
 
Förutom jobb och studier så är det lite andra saker på G också som troligtvis kommer att ta upp lite av min tid men hur mycket det återstår att se. Eftersom det inte är bestämt något än så länge om hur allt kommer att bli så vet jag inte så mycket om det.
 
Sedan så har jag redan massor med planer för nästa sommar eftersom jag vill få ihop en bra budget för att vi ska kunna gifta oss och sedan hitta på en massa roliga saker, resor och diverse utflykter med våran husvagn. Så får se hur det blir med det också. Kanske lite tidigt att börja planera inför nästa sommar redan nu men det gäller att vara ute i god tid.
 
Men än så länge är det lugnt och tar väl en månad ungefär innan allt med studierna och det andra kommer att vara på gång på riktigt.
 
 
 

Jobba extra ikväll

Ikväll så ska jag jobba extra, bara 5 timmar men det duger gott och väl för mig eftersom det var några veckor sedan som jag var där nu. Hoppas även att jag har kvar min delegering eftersom det lätt blir lite att göra annars, men det tror jag nog. 
Så det ska bli kul att komma och jobba några timmar ikväll och ska dessutom jobba en delad tur på söndag och då har jag i alla fall fått in några timmar denna vecka men förhoppningsvis så får jag in några fler dagar under månaden och kanske får lite pengar i oktober också.
 
 
 

Charlie 2 år

Idag blir lilla Charlie 2 år gammal och snart är det ett helt år sedan han flyttade härifrån. Saknar honom fortfarande jättemycket men jag vet att jag gjorde rätt beslut och att han har det jättebra där han är nu. Det enda som är synd är att jag har tappat bort telefonnumret till dem som jag sålde han till så har inte haft någon kontakt med dem sedan i julas.