Vecka 31: Sova

Tycker att denna rubrik var lite snarlik den som var för några veckor sedan, sömn. Men något borde jag väl komma på att skriva om.
Jag kan inte säga att jag har den ultimata nattsömnen men jag ska väl egentligen inte gnälla eftersom jag vet personer som bara sover 2-3 timmar varje natt och även då inte får någon riktig sömn.
Men jag vet inte hur många gånger på en natt som jag vaknar och oftast vet jag inte varför jag gör det och vissa gånger när jag har vaknat så händer det att jag ligger och stirrar upp i taket hur länge som helst utan att egentligen veta varför. Blundar jag så somnar jag på en gång så då känns det ju onödigt a tt jag inte gör det på en gång.
 
Så att jag sover dåligt resluterar i att jag ALLTID ser trött ut och oftast även är det. Men det har funkat bra hittills och har faktiskt haft vissa nätter då jag fått sova riktigt bra också.
Men nu har det blivit något värre. Sitter och oroar mig omedvetet om allt som kommer att hända nu i höst, är så mycket att tänka på och även om jag kopplar bort tankarna så fort de dyker upp så ligger de ändå och gnager. Och det jag struntar i att tänka på dyker upp på nätterna när jag sover. Drömmer nästan varje natt om det som jag inte vill tänka på och det är ännu en anledning till att sömnen är så dålig.
 
Om jag fick välja så skulle jag gärna lägga mig i ett mörkt och tyst hotellrum, lika mörkt som rummet var i Hemavan när jag sov där men gärna tystare eftersom det var ganska lyhört. 
Rummet får gärna ha ett fluffigt täcke och några fluffiga kuddar och sedan ska jag få sova hur länge jag vill.
Men vem behöver ett rum när man har en stuga. Kan inte säga att jag sover 100% bra men mycket bättre än vad jag gör hemma och det räcker gott och väl för mig.
 
 
 

Vecka 30: Mamma

Denna vecka är temat mamma. 
Jag och min mamma bor inte allt för långt ifrån varandra men under min uppväxt så har det varit några mil emellan oss. Jag saknade henne alltid och jag tror att pappa kände sig lite stött av att jag saknade mamma så mycket och satt hulkande i flera timmar efter att bussen stannat hemma. Men hade det varit henne som jag bodde hos så hade det nog varit tvärtom, att det var pappa som jag saknade hela tiden.
Så när jag sedan skulle börja gymnasiet och flyttaded hem till mamma så kom vi inte alls så bra överens som jag hade förväntat mig att vi skulle göra. Men mycket berodde säkert på mina tonårshormoner, nybörjat förhållande med Robert, dåliga inkomster och att vi bodde granne med min bror och hans barn och dessutom hade min syster precis gjort slut med sin dåvarande kille och flyttat in hon med med sina två barn.
Tillslut tog jag mitt pick och pack och flyttade ihop med Robert.
 
En flytt var nog det som behövdes. Nu idag så har vi jättebra kontakt med varandra även om vi fortfarande kan ha våra duster men om man jämför med hur det var tidigare så är det minst 95% bättre nu.
Jag älskar båda mina föräldrar så otroligt mycket, även om jag är dålig på att säga det åt dem öga mot öga. Kanske för att det inte är något som vi har sagt i våran familj, i alla fall inte mycket. Till Robert säger jag det MINST 4 gånger varje dag och kommer säga det till mina barn minst lika mycket.
 
Min mamma är verkligen speciell. Nästan allt som man ser hemma hos henne har hon knåpat ihop själv. Hon köper/får billiga möbler som hon kapar till eller målar så att de ser ut som hon vill ha dem. Hon köper tyger, gamla gardiner, dukar m.m på second hand för lite och ingenting och gör om till överkast, hundbäddar, gardiner, stolsöverdrag, sofföverdrag m.m. Allt ser sedan ut som nytt. 
Fick jag beskriva min mamma med 5 ord så skulle dessa vara Snäll, Kreativ, Fantasifull, Fin och Envis. 
Mamma, och pappa med förstås, har gjort mig till den personen jag är idag och det är jag glad för. Jag har fått med mig många bra värderingar som jag hoppas att jag kan föra vidare till mina barn i framtiden. 
 
 
 
 

Den där regndagen

Tidigare i veckan så skrev jag att det skulle vara mysigt med en regndag någon dag. Och idag är den här. Det bara vräker ner från himlen, vilket det varnats om nu sedan igår.
Men det är ganska mysigt att sitta i stugan och höra regnet smattra på taket. Och sen ikväll, om det har slutat regna då, så kommer det ju att lukta så där friskt och gott ute. Inte flr att jag bryr mig om det regnar hela kvällen och natten också. Men åska och regn i mer än en dag är något som jag hoppas att vi får slippa.
 
Nu är det bara att börja tänka på vad vi ska äta till middag. Och fortsätta ha en lugn och avkopplande dag. Som ni ser har jag inte ens bytt om till vanliga byxor idag utan går fortfarande i pyjamasbyxor. Men vem bryr sig en dag som denna?
 
 

Östersund

 
På måndagen åkte vi till Östersund för att fara på Frösö zoo. Var tänkt att vi skulle fara på tisdagen men vi åkte på måndagen istället eftersom vi inte hade nått större sug att gå på marknaden en dag till. Östersund kändes mycket roligare.
 
Vi åkte jättetidigt på morgonen efter natten med dålig sömn och kom fram strax efter 10.30 till djurparken. Tror att vi var och gick runt i fem timmar och åt även mat på restaurangen där. Men det såg inte ut som jag hade tänkt mig. Eftersom jag har längtat i nästan ett år att få åka dit så var jag ganska förväntansfull. Men det var mycket som var slitet och maten på restaurangen, som bara var snabbmat, var svindyr!
Sedan åkte vi runt i tåget och även om det inte kostade så mycket så tycker man ju att den som kör ska informera om djuren man åker förbi eller i alla fall stanna eller sakta ner och inte bara köra full fart förbi.
Så det kändes lite surt men djuren var fina och vädret likaså. Såg en katt som var inne hos kragbjörnarna och som fortfarande var där när vi gick förbi 3-4 timmar senare. När vi sa till om det var det ingen som sagt nått och vi fick veta att den brukar hoppa ner dit ibland. Jag vet inte om jag skulle vilja "umgås" med björnungar och deras mamma om jag var katt.
 
Men nog om babbel. Bjuder på en bildbomb istället. Får väl be om ursäkt för den dåliga kvaliteten på vissa av bilderna man fick zooma lite för att man ens skulle se ett djur på bilden. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Åsele

Förra söndagen så for vi som sagt till Åsele för att gå på marknaden, hälsa på pappa och för att vi skulle till Östersund så då kändes det bra att mellanlanda där.
Vi kom dit på förmiddagen och fick parkera en bit från pappa och fick gå med kattburen och hundarna en bit genom samhället men det gick bara bra. Fick däremot gå tillbaka till bilen en gång till sedan och hämta grejerna.
Vi gick några svängar på marknaden men jag tycker inte att det var nå speciellt intressant i år och sockar som det annars brukar finnas så mycket utav fanns det i princip ingenting av i år.
Men hittade tillslut sockar så köpte det och gick därefter och köpte hallonkola och sedan var jag nöjd. Robert hittade, suprise suprise, lite fiskegrejer.
 
Efter marknadssvängarna så gick vi till hembyggdsområdet för att kolla på Jon Henrik Fjällgren som skulle uppträda. Det blev en liten försening men det var värt det. Även om han inte sjunger ord så blir man så berörd. Låtarna känns så personliga och unika.
 
När vi hade sett det klart så for jag och träffade Birra och sedan så for jag och Robert och fiskade. Inte en enda fisk men många mygg-, knott- och sviarnbett. Vi var inte där så länge på grund av det. Men om man bortser från alla dessa så var det en väldigt fin kväll.
Efter fisketrippen blev det att fara tillbaka till pappa och äta lite palt och låna tvättmaskinen och tvätta en maskin innan vi gick och lade oss. Men trots att det var söndag och man tyckte att ja så mycket liv borde det väl inte vara då (trots att det var en dag kvar på marknaden) så var det livat hela natten och fick aldrig nån djupsömn.
 
 
 
 


 
 
 

Dagarna i stugan

 
Kan ändå inte säga att det har varit många knop. Robert har varit ute och fiskat varenda dag, antingen här i sjön eller i sjöarna runtikring.
Själv har jag bara försökt att göra så lite som möjligt. Det har blivit några svängar in till Bjurholm för att handla och två dagar förra veckan blev det kortare svängar till stan. Den första var på tisdagen innan vi åkte hit eftersom vi skulle lämna in en båtmotor åt Roberts låtsas pappa och så passade vi på att handla lite när vi liks var där.
Andra gången var på fredagen då vi for för att hämta ut en ny motor då den andra skar där vi lämnade in den. Men vi for hem först och upptäckte mer bin...men nu igår när vi var hemma så var det bara tio kvar så de måste ha varit där med ytterligare en drottning och lockat bort dem. 
Även jag har följt med och fiskat lite med Robert. Vi har dragit drag och vi har metat. På fredagen förra veckan blev det en långkväll bara vi två. Men det var bara Robert som drog fisk medan jag mest bara åkte med. Efter fisket var det tänkt att vi skulle bada men efter att ha svängt in på "Badön" och upptäckt att vattnet var mycket kallare än vi var sugna på så for vi till fastland och lånade duschen istället.

Sista dagen på veckan så åkte vi som sagt till Åsele eftersom det var marknad. Ingen av oss var speciellt sugna på att parta loss så därför valde vi att åka på söndagen istället för tidigare på helgen. Men mer om detta i ett annat inlägg sedan.
 
Det känns i alla fall otroligt skönt att sitta i stugan och bara kunna kolla ut över sjön, läsa så mycket man vill eller bara pyssla på med lite annat. Längtar verkligen inte hem men önskar att det kunde få vara lite lugnare. Men nu är Erik här och vet inte hur länge han kommer att stanna men förhoppningsvis så får vi de sista dagarna själva innan allvaret sätter igång igen och stressen återkommer. Men nu ska vi inte hoppa så långt fram i tiden.
 
Lite saker som jag vill hinna med att göra innan dess:
*Ligga ute i solen, så den får gärna vara framme de sista dagarna och när den väl är det vill jag ha varmare än 13 grader...
*Bada, även här så önskar jag att solen är framme. Så här sent har jag aldrig tagit mitt första dopp och igår satt jag och funderade på om det ens skulle bli något över huvud taget i år.
* Läsa mer. Igår läste jag i över två timmar i sträck men ändå så vill jag läsa mer. Men är ju besatt av att läsa och nu när man har tid så varför inte passa på? Lovade dessutom mig själv att ta det otroligt lugnt hela sommaren eftersom det kommer att bli en jobbig höst. Så ingen som helst stress alls i sommar. I alla fall försöka att inte stressa.
* Och om det nu ska vara grått, blåsigt och halvkallt så kan det väl lika gärna bli en riktig skitdag, bara en dag så att det inte behöver regna mer sedan på resten av tiden som vi ska vara här. Denna regndag så kan vi sitta inne och spela kort, starta igång eldarna, läsa, mysa och kolla på film på datorn. Men som sagt bara en sådan regndag och sedan inga mer gråa, tråkiga och halvmulna dagar utan bara dagar fyllda med sol och värme :D
 
 
 

Stugan

Nu har vi varit i stugan i lite mer än en vecka med endast ett kortare uppehåll i Åsele och Östersund. Dessutom var vi både till Holmsund och Vännäs en sväng igår kväll. Vi började med att hämta Erik i Holmsund och sedan for jag och lånade Daniels dator, det är därför som jag skriver nu eftersom jag hatar att skriva på telefonen. Lånade den egentligen inte för att blogga utan för att betala räkningarna, men blev bara sugen på att skriva lite eftersom jag gör det så mycket annars.
Sedan hann jag även hem en sväng för att duscha och hämta lite mer kläder och andra saker.
 
Så nu blir det väl att lägga över lite bilder från telefonen och lägga upp några inlägg i alla fall.
 
 

Måndag

Idag så tog jag en lång och välförtjänad sovmorgon. Jag vet inte hur många timmar jag fått sova i helgen men de är få och jag fick aldrig någon riktig djupsömn eftersom jag vaknade hela tiden.
Så idag har jag bara grejat på här hemma, tvättat massor med tvätt så att det hinner bli någorlunda torrt tills imorgon då vi ska fara till stugan. Nu ska jag inte ha med mig allt som hänger där men några plagg i alla fall.
Även katterna ska med till stugan så har lånat en ännu större transportbur av mamma så att båda ryms då våran är så liten.
Resten av veckan är inte riktigt planerad ännu utan det tar vi imorgon. Robert vill ta dagarna som de kommer medan jag vill ha en fast plan om vad vi ska göra och när. Så antar att vi får mötas någonstans på mitten.
 
Men jag har inte bara tvättat idag. Har även dammsugat, plockat undan, packat saker som inte var kläder och packat bort lite böcker som jag inte ska ha kvar utan som jag hade tänkt dumpa hos mamma och se om någon där vill ha dem annars får de väl kasta bort dem.
 
Nu blir det att vänta på att diskvattnet ska bli några grader kallare så att man kan stoppa ner händerna där utan att bli skållad och sedan när disken är klar så blir det väl bara att läsa eller kolla på tv tills dess att man blir så pass trött så att man somnar. 
Är väl tänkt att vi ska hinna en sväng till stan imorgon också innan vi åker till stugan så gäller att inte somna allt för sent inatt om man ska orka.
 
 

Vecka 29: Hem

Hem ljuva hem. Borta bra men hemma bäst. Ja det är ju lite av det man brukar säga.
Jag är egentligen en riktigt tråkig person men jag gillar faktiskt att vara hemma. Visst mitt hem är inte det ultimata och ibland orkar jag inte städa på ett par dagar. Dessutom så har vi ju alla bin och en dålig ventilation och lite andra småfel. Men ändå så gillar jag mitt hem.
Jag gillar hur jag bara kan sitta här och inte göra någonting och ändå trivas. Jag gillar hur jag kan vara mig själv och göra det jag känner för utan att någon bryr sig. Och jag gillar hur jag kan lämna det om jag känner för det och ändå alltid kunna komma tillbaka.
Dessa saker är ju visserligen ganska självklara men det är inte ofta man tänker på hur bra man har det egentligen. Jag har alltid ett hem att komma hem till, ett hem där jag kan låsa in mig och vara ifred eller dit jag kan bjuda mina vänner och familj. 
 
Men sedan är det ju prat om att detta hus ska rivas. Det är inget som är bestämt och ska jag vara ärlig så tror jag inte att det kommer att hända. Nu har de renoverat på vinden och dessutom renoverat balkongen här. Så det känns som att en rivning är lång borta när de nu håller på att fixa till här.
Så jag får njuta av mitt hem tills den dagen kommer att vi måste flytta till ett nytt. Och då får jag njuta av att vara hemma i mitt nya hem istället.
 
 

Vännäsdagarna 2015

Då var Vännäsdagarna förbi för i år. Jag brukar sällan vara hemma på Vännäsdagarna men i år skulle Robert bort och Daniel ville gärna att jag skulle vara hemma.
 
Fredag: Började dagen med att gå en sväng med Robert på marknaden. Allt hade inte öppnat ännu så det gick snabbt att gå eftersom det var så lite folk och Robert hittade det han skulle ha ändå, d.v.s. fiskegrejer! Vilken överraskning!
Sedan när vi kom hem så for Robert på en gång, själv så tog jag det bara lugnt hemma ett tag och plockade ihop lite grejer i väntan på Daniel och Nike. Åt lite mat med dem innan vi gick några svängar på marknaden. 
Efter det var det bara att hämta hundarna och gå hem till mamma och äta middag och sedan satt vi utanför ett tag och lyssnade på musik. Var tänkt att vi skulle sitta där under kvällen men när alla stack så tog jag, Daniel och Nike med oss hundarna hem igen och sedan for vi hem till Sandra och umgicks med henne och kollade runt i hennes nya lägenhet.
Väl hemma igen var det ingen idé att gå och lägga sig. Spelades hög och usel musik från hotellet så poppade egen musik här hemma samtidigt som jag satt och skrev lite på datorn. Kollade därefter på film på telefonen innan jag slutligen lyckades somna vid 05.00
 
Lördag: Väntade länge på mamma eftersom vi skulle gå en sväng på markanden tillsammans. Började med att vi gick hem till Sandra för att lämna lite grisöron och sedan så skulle vi följa med dem ut. Vi hann knappt komma dit förrän det började på att spöregna ute! Så det var bara att vänta ut regnet.
Sedan gick jag och mamma på marknaden hela dagen med varierat väder mellan regn och solsken. Vi gick även på en loppis och kollade och efter det så gick vi på frasses och åt middag.
 
Kvällen spenderades sedan hos min bror där vi satt och surrade och hade trevligt innan vi gick till hotellet.
Väl inne på hotellet tappade jag snabbt bort alla tills jag hittade Sandra och Wirginia igen. 
Efter hotellet blev det lite drama som jag inte tänker gå in på men jag är glad att det inte slutade värre. Alkohol är inte det bästa och är glad att i alla fall jag höll mig till en liten mängd.
Följde Daniel hem 05.00 på morgonen, mötte upp Sandra, fick skjuts hem, pratade med Robert och sedan kollade jag på film tills jag somnade.
 
Söndag: Klev upp 11.00 och väntade på Daniel. Vi gick ut med hundarna en sväng och sedan gick vi några varv markanden. Fick Daniel till att vinna en boll i klomaskinen åt mig eftersom jag är så kass medan han lyckades på första försöket. Sedan åt vi världens godaste vårrullar innan vi gick hem till dem.
Satt hos mamma hela kvällen, åt tacos nere hos Magnus och spelade Mario Party på Nintendo 64. Var som en zombie man mamma vägrade släppa hem mig eftersom jag hade mitt internet med mig och deras är ur funktion någon vecka eller två framåt...
Kom hem mitt i natten någon gång, rastade hundarna, duschade och somnade sedan på en gång jag la skallen på kudden, så hade det gärna fått vara varje natt.
 
 
 
 
 

Vecka 28: Något ytligt men viktigt i din vardag

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva under denna rubriken. Men om jag ska välja en onödig sak i min vardag som är viktig för mig så är det nog min telefon.
Jag kan ju inte säga att jag är beroende av den, skulle någon be mig att stänga av den i 24 timmar eller mer så skulle jag inte ha något problem med det. 
Men samtidigt så är det skönt att ha den för att den uppfyller så många funktioner.
*Jag kan snabbt kolla mejlen.
*Spelen och klippen på youtube funkar som bra tidsfördriv under längre bilturer och sömnlösa nätter när jag inte känner för att läsa en bok.
*Jag kan vara inne på sociala medier (helt onödigt egentligen men det är ju tyvärr så man kommunicerar i dagens samhälle).
*Jag kan fota, vilket jag gör mycket!
*Jag kan lyssna på musik, vilket jag också gör väldigt mycket tack vare Spotify och att jag har en snäll sambo som betalar premium åt mig. Nästan varje dag lyssnar jag på musik.
* Jag kan blogga, men det händer väldigt sällan att jag gör det från mobilen.
* När jag pluggade kunde jag snabbt kolla mina betyg och rättade uppdrag utan att behöva leta upp första bästa dator om jag var ivrig på at t få veta. Kunde även kolla upp vilka sidor jag skulle läsa i läroboken m.m.
* Google är i princip min bästa vän, hitta information snabbt och enkelt!
* Sedan får man ju inte glömma bort att det är en mobil. Så självklart så använder jag den till det som den ska användas till...ringa med! Även om det blir en del sms också.
 
Det jag försöker säga är att min telefon är viktig för mig eftersom den uppfyller så många funktioner. Jag behöver inte dra med mig en laptop, ingen mp3, ingen kamera, ja inte ens vårat internet om jag inte känner för det. Allt finns i denna lilla sak.
Men missförstå mig inte bara för att jag säger att den är viktig. Det är inte mitt liv och alltså kretsar mitt liv inte runt den heller. 
 
 

Städkväll

Tror att det får bli en städkväll ikväll. Har inte så mycket bättre för mig och dessutom så måste det verkligen städas. Planen var att göra det i helgen som var men eftersom jag inte alls mådde så bra så får det bli nu istället. 
Hade gärna velat göra klart innan helgen eftersom det är marknad då och då vill jag inte vara hemma och städa och dona en massa utan bara kunna göra det jag känner för.
 
Så min kväll är ju räddad ;)

Nova 7år! ♥

Idag blir våran älskade Nova/Gris 7år! ♥
 
Ibland tycker jag som att det känns som att vi haft Nova i en hel evighet, att hon alltid har funnits där och att alla minnen är sådana där hon är med. Men en evighet är det såklart inte men 7 år är inte fy skam det heller.
Jag är så otroligt glad att jag lyckades övertala Robert till att köpa denna underbara hund till oss. Det var min brors hund Molly som fått valpar och minns faktiskt vad jag gjorde den dagen, jag var på biltur med Sandra och Robert mitt ute i ingenstans. Sedan ringer Sandras telefon och Magnus berättar att valparna blivit födda.
 
Så hur övertalade jag sedan Robert så att vi kunde köpa en? Jag bar bara ut henne och visade honom hur otroligt söt hon var. Det var nog det smartaste jag gjort i hela mitt liv för han blev kär på direkten.
Sedan den dagen har vi inte ångrat oss en sekund. Hon har aldrig varit speciellt jobbig, om man bortser från vilken stor mattjuv hon är. Men alla hennes underbara sidor väger tyngre än denna enda dåliga.
 
Grattis på födelsedagen älskade hund! Hoppas på många fler år tillsammans med dig! ♥
 
 
Och ja jag får inte glömma att det även är Novas syster Royas födelsedag också ;)
 
 

Den här helgen...

...hade kunnat få varit bättre!
 
Började i fredags med att jag trodde jag skulle få fredagsmys med Robert men icke sa nicke. Såklart hade han andra planer. Men vi bestämde oss ändå för att ta en tur med båten på älven innan han for för att göra sitt. Vi hann inte ens vara ute i 30 minuter förrän det strålande vädret blev spöregn och istället för att fara in i en vik vi känner till och fika och prata blev det att skynda oss tillbaka eftersom det varnades för åska. Nu blev det ingen åska utan när vi hade kämpat med att få upp båten på båtvagnen igen så försvann alla svarta moln...
 
Vi hann knappt hem innan Robert bestämde sig för att fara. Själv tänkte jag mysa ner mig i soffan men slutade med att jag blev sjuk. Massa skit med magen som jag har haft nu hela helgen och det är inte förrän nu som jag börjar känna mig som mig själv igen...
På detta fick jag även UVI liknande symptom ett par timmar igår när Robert kom hem. Så fort jag började känna mig bättre for han igen för att nattfiska...detta fiskeintresse hade vissa gånger fått vara en aning mindre!
 
Men nu mår jag rätt okej och hoppas att det bara kommer bli bättre från och med nu. Robert är borta även ikväll och kommer väl hem tidigast imorgon natt eller tisdag morgon/dag. Jag är otroligt less på att sitta hemma och uggla och undrar om jag ska boka in någon dag i december kanske tillsammans med Robert då vi kan umgås bara han och jag utan att det ska behöva vara fiskerelaterat (missförstå mig inte nu, han får fiska hur mycket han vill. Men när han den senaste veckan bara varit hemma för att sova så blir man något less! Även jag vill ha lite tid för att umgås!)
Allt blir säkert bättre när lilla Trattny läkt ihop helt efter kastreringen. Han haltar lite nu, har gjort det sedan igår. Det händer däremot inte hela tiden utan bara när han har legat an stund. Funderar på om det är för att det stramar och för att han tycker det känns konstigt. Såret har då läkt riktigt bra och ser bara fint ut och dessutom har han ätit smärtstillande, så ont tror jag inte att han har men obehag känner han nog. Blir det värre imorgon kommer jag ändå ringa till veterinären för rådfrågning.
 
Hoppas att ni andra har haft en bättre helg än mig!
 
 
 
30 min senare...
 
 
 
 
 

Vecka 27: Klockan 12

Detta var ett litet annorlunda tema för veckan.
 
Så vad gör jag en vanlig dag klockan 12.00? Som det ser ut just nu så har jag nyss ätit lunch med Robert. Antingen hemma eller på ett lunchställe som vi brukar besöka för att äta lunchbuffé.
Har vi ätit hemma så plockar jag troligtvis av bordet vid 12.00 tiden och har vi ätit där borta så har jag nyss kommit innanför dörren. Det är en väldigt händelselös tid på dagen detta. 
 
Idag klockan 12.00 så kommer jag antingen vara ute med hundarna eller på väg till mamma eftersom jag ska förbi där tvärt. Känner fortfarande att jag inte kan vara ute mer än ett par timmar. Hade egentligen tänkt gå till Sandra men eftersom jag vet att jag kommer vilja vara där länge om jag går dit så är det bättre att gå dit någon dag sedan då jag har mer tid eller rättare sagt när jag känner att jag kan lämna Torgny längre än 1-2 timmar.
 
 

Man slutar aldrig att förvånas

Det sägs att man lär sig något nytt varje dag och det jag har lärt mig idag är att jag ska sluta bli förvånad över allt som händer i detta hus. 
Gick till mamma en stund idag för att jag var så otroligt less på att sitta hemma och glo. När jag sedan gick hemåt så såg jag från andra sidan vägen hur folk kollade och fotograferade något som satt fast på väggen på vårat hus. Såg att det rörde på sig och fattade snabbt att det var bin. För er som inte vet vilka problem vi har/har haft med bin i våran lägenhet så kan ni läsa detta: 
http://meyouweus.blogg.se/2015/june/alla-dessa-bin.html
 
Så på väggen satt en hel bisvärm...
Började genast med att försöka ringa till Robert och såklart skulle telefonen som funkat i flera dagar och veckor att krångla just då. Gick inte att ringa ut och gick inte att ringa till mig heller. Som tur var var Daniel med så fick tvärlåna hans telefon innan han skulle med bussen. 
Berättade läget för Robert som sedan ringde till fastighetsskötaren och skickade även lite bilder till honom. Sedan satt jag bara och väntade på att Robert skulle komma hem. När han gjorde det så ropade en kvinna från skolan på oss och vi gick dit för att prata. Hon hade ringt till en man som skulle komma och ta bort bina, troligtvis en biodlare eller dylikt. Hade tydligen hänt något liknande en gång förut men då var de på skolans staket och ett sorts lekhus som de hade där.
 
Så för ett tag sedan var han här för att ta bort dem. Var ut och kollade lite och hörde att han sa att han skulle lämna kvar hälften. Skyndade mig in och stängde rutan till sovrummet och startade fläkten på maxfart. Är van att få in 4-5 bin om dagen men hälften av den där svärmen? Nej tack!
Det sitter fortfarande många kvar på väggen men de flesta flyger runt utanför mitt fönster. Undra om hyresvärden kommer att vara lika nonchalant ang. dessa bin efter denna incident.
 
 
 

Ännu en dag har gått

Då var snart den här dagen slut. Har nyss gett Torgny hans smärtstillande så ska väl bara duscha och sedan gå och lägga mig. Robert är och fiskar fortfarande så får väl se vilken tid han hade tänkt dyka upp med sin fångst. Han är och fiskar gös och minst tre stycken vet jag att han har fått.
 
Återstår att se vad morgondagen har att erbjuda. Var en sväng på secondhand idag och köpte lite filmer på VHS (och jag som nyss gett bort två fulla banankartonger med sådana filmer till pappa). Så ikväll dammade jag av våran gamla VHS och kollade på Reine och Mimmi i fjällen. Minns inte när jag såg den senast men det var bra många år sedan.  Så nu om jag får tråkigt imorgon och fortfarande känner att jag måste vara hemma med Torgny kan jag ju alltid kolla på någon av de andra filmerna som jag har köpt. Och sedan när jag är less på dem så skickar jag dem till mamma eller pappa ;)
 
Hoppas att ni har haft en lite mer spännande och händelserik dag än vad jag har haft.
 
 
 
 
 

Dagarna blir så långa

Det jobbiga med att ha en nykastrerad hund är att man inte kan eller vill lämna hemmet allt för länge. För även om han verkar helt okej, enormt pigg med tanke på att det bara gått två dagar, så blir han så orolig när jag lämnar honom. Sedan känner jag mig dum om jag lämnar honom också. Jag menar är jag hemma och har möjlighet att ta hand om honom och då vill jag ju såklart göra det.
Men blir även så rastlös av att bara sitta hemma och speciellt när Robert far och fiskar varje dag direkt efter jobbet och sedan kommer han inte hem förrän på natten...
Jag vill också göra något, typ gå till mamma eller gå promenader (gärna med hundarna men det är helt omöjligt, Torgny får bara rastas och ylar för fullt om jag går en längre promenad med Nova, därför får hon följa med Robert och fiska på eftermiddagarna/kvällarna för att ta igen för de korta promenaderna).

Men sedan är det ju inte hela världen heller. Det verkar läka på bra och redan innan veckan är slut så tror jag att han kan börja gå lite längre promenader än bara rastning. 
Så några dagar till hemma med Torgny och mysa med honom blir det nog. Det är ju inte helt fel det heller. Igår så låg jag och latade mig framför tvn och åt grönsaker och dipp. Roligare hade det varit om jag hade haft alla kanalerna men det funkar fortfarande inte!! (Ilandsproblem jag vet!). Men att bara kunna göra ingenting är skönt ibland. För snart börjar Roberts semester och då kommer det bli mycket flyg och fläng.
 
Får ju även ta igen all städning och tvättning, sådant som lätt halkar efter när man inte är hemma. Kanske inte så roligt att göra men går rätt så bra om man tar lite i taget och eftersom jag har massor med tid över så funkar det alldeles utmärkt att göra så.