Förra veckan

Måndag: Var med Sandra och 3/4 av hennes barn i stan och kollade på Nicke Nyfiken 3 på bio. Efter det blev jag bjuden på middag på Tre kronor och sedan bagav jag mig till mamma för att kolla valpen som var dålig och sedan dog under kvällen i min famn. Vilket jag redan har skrivit om här: http://meyouweus.blogg.se/2015/august/vila-i-fris.html
 
 
 
Tisdag: Blev ett besök på vårdcentralen på morgonen för att träffa en läkare där. Efter det så gick jag med hundarna hem till mamma för att gå en promenad med Daniel och Torgny. Vi gick hela strandpromenaden från sandkammen till marahällanbron fram och tillbaka. 
Torgny var riktigt sugen på att bada men då vi inte hittade någonstans där han kunde hoppa i så blev det inget med det.
 
 

Onsdag: Fixade lite hemma  och när Robert slutade jobbet följde jag med han och Ante till Mjösjö och fiskade. Innan blev det även en snabb sväng till Storarmsjö för att hämta fiskegrejer och elmotorn som var där.
Blev bra med fångst för Robert men desto sämre för Ante som bara hade ett napp.
 
 
 
 
Torsdag: Min födelsedag. Blev 24år gammal och började dagen med att göra tårta tillsammans med mamma och Daniel. Men eftersom den tog så lång tid på sig att bli klar så fick det bli köpetårta för oss. 
Senare på eftermiddagen kom systeryster med familj och en kompis till en av hennes barn hit och fikade på tårtan som jag och mamma hade gjort. Blev riktigt lyckad, så blir säkert en sådan nästa år också.
Kvällen avslutades med en film som jag fick välja och då blev det 50 shades of grey.
Ja just det, lastade också på "skrotved" på Roberts jobb som vi tog med oss till stugan i fredags.
 
Inte den vackraste men oj så god!
 
En del av mina presenter, skriver mer om detta senare
 
Fredag: Bjöd mamma på fika på förmiddagen innan vi tog en sväng på secondhand där jag som vanligt hittade böcker. 
Efter det var det bara att göra klart det sista hemma och packa det sista innan det var dags att åka till stugan med Robert och hundarna.
Fick besök av Johan & Alex och sedan två till som jag inte har någon aning om vilka det var. Kvällen försvann i alla fall otroligt snabbt.
 
 
 
 
 
Lördag: Blev fiske i flera timmar under dagen i det fina vädret. Hade kunnat fota om det inte vore för att min telefon ätit upp all ström jag laddat kvällen innan.
Kvällen spenderades i alla fall med att bli myggäten och bada badtunna med trevligt sällskap + årets första och troligtvis enda dopp i sjön!
 
 
 
 
Söndag: Lastade av veden vi tagit med oss och packade bilen och begav oss hemåt. Blev mat på Tre kronor som sen lunch innan Robert begav sig ut och fiskade och jag for till mamma för att umgås och spela bingolotto.
Blev ingen vinst denna gången heller men var i alla fall riktigt nära på min drömvinst, en resa till Paris!
 
 
 
Keno i väntan på bingolotto



24år idag då

Ja då blev man 24 år då, känns som att det var igår då jag nyss fyllt 14år och skulle börja 8an men det var 10år sedan! 
Så vad har dagen att erbjuda då? Ingen aning faktiskt. Har städat undan lite och vikt en massa tvätt + gjort lunch till mig och Robert så ännu mer disk står i alla fall på schemat.
Var tänkt att pappa skulle komma idag men det blev inget eftersom Lea ville följa med och hon jobbar så de kommer någon dag nästa vecka istället.
Men mamma och Daniel kommer i alla fall på en stund. Vi ska försöka göra en marängtårta som jag hitta på facebook, så håller tummarna inför det projektet.
Sedan återstår det att se om det kommer någon annan eller inte. Var egentligen inte sugen på en massa firande just idag utan vill helst bara lata mig ikväll framför någon film tillsammans med Robert. Men får se hur det blir.
 
 

Vårdcentralen nästa

Snart blir det att bege sig ner till vårdcentralen för att prata med en läkare om lite saker. Var egentligen tänkt att jag skulle vara där 8.30 men de ringde 07.45 och berättade att min läkare blivit sjuk men att jag kunde få komma dit 10.00 istället och träffa en annan läkare, vilket egentligen var mycket bättre för mig eftersom jag då hann kliva upp och göra mig i ordning i lugn och ro utan att behöva stressa. 
 
Så ska väl torka håret och sedan slänga i mig nått snabbt att äta innan jag går.
 
 

Vila i frid

 När jag sa att jag skulle posta bilder på valparna så menade jag inte bilder/inlägg som detta. 
For i alla fall till mamma idag när jag kom hem för att jag skulle kolla till valpen som hon pratat om nu i ett par dagar som inte verkade pigg. Tog med mig värmedynan eftersom valpen var iskall. Den fick inte heller en chans att värma sig bland sina syskon då den inte orkade krypa efter dem när de bytte sida i bädden och Roya brydde sig inte om den heller. 
Så mamma har handmatat den nu i ett par dagar men den har knappt velat äta något. Testade med mitt finger om den ens kunde "snutta" och det kunde den. Försökte mata den och lade den i en filt på värmedynan och den blev genast lite varmare. Men det gick bara en stund innan den blev jättedålig i magen.
Efter ytterligare en stund började den småskälla flera gånger och testade då att mata den igen för tänkte att den kanske börjat piggna till nu när den började skälla och allt. Men hann knappt stoppa in flasknappen i munnen på den så tog den sitt sista andetag. Bara så där var den död.
Testade med att massera hjärtat och att blåsa in luft i munnen och nosen men inget hände. Den var visserligen bara 4 dagar gammal så chansen för överlevnad var inte så stor. Men det kändes hemskt att den skulle behöva dö för jag hade stora förhoppningar på att den skulle klara sig.
 
Jag och brorsans äldsta dotter begravde i alla fall valpen bredvid Prins och tycker att det känns surt att hon inte kunde få ett namn innan eftersom det känns så opersonligt på nått sätt (ja jag är medveten att det är ett djur och att det alltid funkat och alltid kommer att funka så att det är de svaga som dör medan de starka överlever, men det betyder inte att jag sörjer det mindre).
 
Det är bland annat händelser som denna som gör att jag inte tror att det finns en högre och rättvis makt någonstans som hjälper de oskyldiga i världen. Hade det funnits det så hade inte barn fått cancer och nästan nyfödda hundvalpar hade inte dött.
 


R.I.P lilla änglavalp
Se nu till att bli stor och stark vart man nu hamnar när man dör 

Nicke Nyfiken

Idag blir det att åka till stan med Sandra, Alma, Elliot och kanske Jesper för att kolla på Nicke Nyfiken på bio. Tåget går om lite mindre än en timma så ska väl slita mig från datorn och göra det som ska göras innan jag kan fara.
Var längesedan jag var på bio och ännu längre sedan som det var en barnfilm jag såg, senaste var väl Nasses stora film med pappa och en kompis. Vi var rätt så gamla då men Nalle Puh var inne och även fler i klassen var där. Pappa fick gå in gratis men tror inte att han tyckte att filmen var så bra då han somnade och började snarka mitt i. Lite pinsamt att jag fick väcka honom...
 
Hur som helst så tror jag inte att jag kommer att somna. Jag är ju fortfarande tillräckligt barnslig för att kolla på tecknat och dessutom så tycker jag att det är ganska kul ;)
 
 

Fisket tidigare i veckan

Men det var inte bara igår som vi var och fiskade. Även tidigare i veckan blev det några timmar i båten. Nämnde i ett av inläggen lite snabbt att vi var i älven men vi var också ett par timmar och testade i Pengsjö.
 
Älven
Vi planerade dagen innan att vi skulle ut på älven när Robert slutade jobbet. Så var klar strax innan och efter det var det bara att fara och sjösätta båten och åka iväg. Vi började med att vara i en vik där vi varit förut och det lönade sig eftersom Robert fick en gädda på nära 6kg. Tog bara ett tag innan han fick upp den i båten.
Efter att ha åkt runt där några varv åkte vi mot Vännäsby och stannade sedan under en bro för att äta. När vi nästan ätit klart såg vi något i vattnet vid Roberts flöte och upptäckte sedan att det var en bäver som hade span på oss. Synd bara att vi inte lyckades ta någon bra bild på den.
Vet inte när vi kom hem på kvällen men vi var ute ganska så länge, men tur med vädret hade vi och det var inte fy skam att få åka båt på älven några timmar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pengsjö
Sedan så var vi som sagt till Pengsjö. Jag var egentligen inte sugen och det var inte det perfekta vädret. Det blåste ganska kallt och sedan var det samma dag som Torgny bitit mig i benet så hela vänstra sidan var öm p.g.a det och stelkrampssprutan.
Robert skulle i alla fall lära mig att jigga men måste säga att jag såg inte det roliga i det. Hade napp från början men lyckades aldrig få någon fisk, å andra sidan fick inte Robert någon heller.
Vi blev inte allt för länge där eftersom vi åkte ut så sent och ja och så var det ju det där med att det blåste och var kallt.

 
 
 
 
 
 
 

En dag på havet och umeälven

Igår så klev vi upp tidigt, kopplade på båten och drog in till stan. Tanken var att starta från ICA Maxi och åka mot Holmsund där vi sedan skulle hämta upp Erik och Mats men när vi inte hittade någonstans att sjösätta båten (då alla vanliga utsättningar var igenbommade) så åkte vi direkt till Holmsund och sjösatte den där.
Så vi började med att plocka upp Erik och Mats och sedan åkte vi ut med båten. Robert fick sin första fisk rätt så snabbt men sedan var det dött på fiskefronten ett tag tills han fick upp sin andra, men mer än så blev det inte. 
Tog ett bra tag innan vi kom till ICA Maxi och vi mötte även upp en kompis till Robert.
Vä framme vid ICA Maxi gick jag för att handla och gå på toa medan Erik skulle handla mat. Tanken var att köpa korv med mos till han, Robert och Mats men när det bara fanns en portion med mos kvar så fick de andra två pizza. Första gången det serverats pizza i båten och utan bestick dessutom ;)
På vägen tillbaka ifrån ICA Maxi var det inte lika roligt. När vi kommit en bit började det blåsa sidovind och vi blev dyngsura för varje våg. Vi mötte då upp Roberts kompis och åkte bakom honom för att slippa få in mer vatten i båten.
När vi sedan var tillbaka i Holmsund igen så åkte vi runt och försökte få nån fisk men utan resultat. Vi fick även lämna av Mats då han tyckte att de var för kallt att fortsätta åka båt och sedan var han inte så pigg heller.
 
Hur som helst så var det en helt okej dag. Ett stort minus att man blev så blöt men sedan blev det jättefint väder och timmarna sprang iväg mycket snabbare än vad jag trott att de skulle göra. 
Kvällen spenderades sedan hos mamma där jag spelade Facebookspel och hjälpte henne att färga håret.
 
 
 
 

Mensvärk måste vara djävulens påfund

Det är inte så konstigt att jag känner mig helt slut idag. Först så kunde jag inte somna igår, det gick bara inte.Hade kanske lite väl mycket i skallen just igår och sedan gjorde inte värken i mitt ben och arm saken bättre. Blev biten av Torgny i onsdags när jag (som vanligt) gick emellan han och en annan hanhund, denna gång hans nemesis Rex och har gett upp hoppet nu på att de två någonsin ska kunna samsas. Fick i alla fall en stelkrampsspruta eftersom min mamma och morbror riktigt tjatade på mig om det. Så öm i benet eftersom betet fortfarande är svullet och rätt så blått och öm i armen, fortfarande, efter den förbannade stelkrampssprutan.
Så det jag vill komma fram till är att jag somnade senare än planerat för lade mig faktiskt i sängen väldigt tidigt igår. Försökte sova ett antal gånger men det fick bli mobilspel tills dess att jag kände att ögonen inte gick att hålla öppna längre, endast då kan jag somna. 
Men sov dåligt sedan när jag somnade. Har vaknat så många gånger att det inte ens har känts som att jag har sovit. Så när jag sedan vaknade klockan 05.00 imorse av en konstig känsla i magen som slutade med världens mensvärk så var det bara att ge upp det där med sömnen.
 
Har trots en seg start på dagen, klev inte upp från sängen förrän 10.30 utan låg bara och hade ont och tittade på tv, så har jag i alla fall hunnit diska lite, tömma tvättmaskinen, lagat lunch till Robert och varit hos mamma och fått hjälp med Torgnys sår som jag upptäckte imorse att han fått på svansen. Troligtvis har han blivit biten av nån mygga och sedan bitit upp ett sår. Ska tvätta det nu i några dagar och sedan funderar jag på om han ska få ha tratten, som jag egentligen skulle hämta men var duktig och glömde i alla fall hos mamma.
Kanske glömde jag den eftersom allt fokus ligger på Roya just nu som ska få valpar idag eller senast inatt. Det är då på gång nu och denna gång är det inte min hund som är pappa då han är kastrerad. Så kanske bjuder på valpbilder i helgen eller nästa vecka.
 
Just nu sitter jag bara här hemma, har fortfarande ont som tusan och funderar på om jag ska orka ta tag i resten av disken eller kolla lite saker inför imorgon då vi ska på äventyr under dagen.
 
 

Vecka 33: Fluffig

Det fluffigaste i detta hushåll, Torgnys rävsvans 

Vecka 32: Blickfång

En bild från när jag och Robert var ute på älven. Obs! tittade inte bara ner i en bok även om man lätt kan tro det.

Tack för denna helg!

Fredag: 
Var med mamma, min bror Göran och min morbror på Second hand och Resturcentrum och fyndade lite innan det egentligen var tänkt att jag och Robert skulle fara och fiska. Men istället så försökte vi leda reda på mannen som har hand om en stuga vi brukade hyra förut för att se om Robert och hans bror kunde hyra den på lördagen. Men det slutade med att vi istället kollade efter ett bra ställe att ställa husvagnen.
Robert for sedan för att hämta husvagnen medan jag for hem och latade mig vid tvn.
Vi åkte sedan tillbaka dit igen för att lämna husvagnen innan vi åkte hem igen för att kolla på tv innan vi somnade.
 
Lördag: 
Robert åkte till husvagnen någon gång på förmiddagen för att sedan komma tillbaka då han glömt köpa mask och för att han ville ha Nova med sig. 
Själv gick jag till mamma och lämnade Togge innan vi for till Alma för att fira henne då hon fyllde 6år, vart tar alla år vägen?

Kvällen spenderades med att äta tacos till middag hos mamma tillsammans med mamma, mina bröder och min morbror och blev kvar där till sent. Så min snälla bror Daniel var snäll och följde med mig hem.
Fick även spela lite Five nights at Freddys, det är läskigt men inte på det sättet man kan tro och dessutom plågar man sig själv med att fortsätta spela det då man blir så envis på att "bara klara en natt till".
 
 
 
 
 
Söndag:
Fick kanske inte det bästa uppvaknandet eftersom Torgny (som verkar glömt att inomhus inte är en toa helt plötsligt) bajsat i hela vardagsrummet och även kräkts på några ställen. Jag trodde att han hade fått mask men mamma intygade mig om att han kräkts upp spagetti som hon gett honom kvällen innan. Hur som så fick hon komma och hjälpa mig eftersom jag inte klarade av att ta upp det själv.
Även om det inte är mask så tror jag ändå att både Torgny och Nova ska få varsin kur eftersom katterna fått det och det är svårt att hålla kolla på allt de stoppar i sig när man är i stugan.
 
Sedan spenderade jag även dagen igår hos mamma och blev bjuden på middag ännu en gång men denna gång blev det grillat kött och hemmagjord klyftpotatis med sallad.
På kvällen följde jag med Robert för att meta men följde bara med ut till ett ställe eftersom myggen var som besatta. Då var det lugnare att sitta i bilen och läsa och låta Robert meta. 
Innan vi åkte hem blev det att fara ner på Roberts jobb så att han kunde göra nedsänkning innan det var dags att fara hem och sova.
 

Fattades bara det

Städade som sagt hela dagen igår och fortsatte med det när jag klev upp idag. Har skurat ur hela toan, diskat två gånger, bäddade med mitt nytvättade överkast och skurade. Precis när jag skurat klart så tänkte jag att jag kunde gå en promenad med hundarna medan det torkar så går in i sovrummet för att hämta nya sockar eftersom de jag hade på mig blev blöta. Hinner knappt komma in i sovrummet förrän jag förstår att nått är fel och ser att Torgny har kissat i sängen, skvättat på golvet och även droppat några droppar på mattan. 
Kändes lite surt efter att ha skurat överallt och både renbäddat sängen och lagt på ett nytvättat överkast och så går han och kissar fast han inte har kissat inne på över två år!!!
Kan ju inte säga att jag blev glad och skällde ut honom och nu kommer jag att ignorera honom för resten av dagen så att han förstår hur sur jag är på honom. Varför var han tvungen att kissa just nu? Just idag? Just när allt var nytvättat och renbäddat?
Så nu får jag bara hoppas att täckena hinner tvättas och torktumlas innan vi ska gå och lägga oss ikväll. Lade provosoriskt bara dit två omatchande påslakan nu, det ser för jävligt ut men det är smällar man får ta när man har djur.
 
 

Städat hela dagen

Idag har jag haft en riktig städdag. Eftersom vi har varit borta så länge så har det blivit ganska instängt här. Och även om jag städade innan vi for så har jag gått Extreme Clean idag!
Började i sovrummet med att renbädda och rengöra under sängen(!). Kan lova att det var behövligt för där har jag varit lat på att rengöra så det var mycket damm blandat med sockar, kattleksaker, godispapper, ett flöte som Findus snott och bitit sönder och hundhår.
Var även duktig och rensade min garderob och la in mina nya tröjor som jag köpte igår när jag och Daniel var i stan. Hängde även upp en massa saker som bara varit inkastade. Återstår att se hur länge jag lyckas hålla det i den ordningen, det brukar tyvärr inte vara så länge.
Sedan har jag tvättat alla skåpsdörrar och handtag som finns i köket och torkat av kylskåpet in och utvändigt och torkat av alla ytor i alla andra rum.
Burit ner saker i källaren har jag också, tack Daniel för hjälpen med det.
Och ja en massa annat med men ids då inte skriva upp allt.
 
Så varför har jag städat som en tok? Jo för att det var behövligt, för att jag kände mig inspirerad efter att ha sett nått konstigt program på tvn i söndags som handlade om folk som var städgalna (en kvinna städade sitt hem 40timmar i veckan!!) och för att pappa, Lea, min farbror Olov och min faster Gun kommer hit imorgon och då kan det ju gärna få se lite bra ut så att man slipper skämmas.
Nu är det bara skurningen kvar men det tar jag imorgon när jag vaknar för ids inte göra det nu. Nu blir det att blogga lite, kolla lite böcker på olika sidor, ta en lång och välförtjänad dusch och efter det bara lägga mig i sängen och kolla på TV med en kopp te.
 
 
 
 
 
 
 
 

När jag fyller år...

...vill jag ha:
 
En läslampa!
Jag vet inte hur många gånger som jag suttit med ficklampan från telefonen eller pannlampa när jag ska läsa i mörkret. Har haft en sådan här förut men den var inte lika bra utformad som denna. Så en sån här från teknikmagasinet hade inte varit helt fel.
En 5års dagbok.
En sån här har jag önskat mig ett bra tag men har aldrig blivit av att jag har köpt en. Hade varit kul att ha och skriva i och blicka tillbaka på det man har gjort genom åren. Sedan att man bara behöver skriva lite varje dag underlättar eftersom man annars lätt får skrivkramp eller skriver ned en massa onödigt.
 
Böcker
Det vore väl konstigt om jag gjorde en önskelista utan att säga att jag önskar mig böcker. Trots att jag för tillfället äget 247 stycken så skadar det ju aldrig med några till, speciellt inte när det kommer ut nya hela tiden och så många som man vill läsa.
Vad jag önskar mig för böcker blir det att skriva om på min bokblogg eftersom jag tycker att den hör bättre hemma där.
 
Presentkort
Presentkort är aldrig fel eftersom man kan handla vad man vill. Speciellt bra tycker jag att de är de gångerna som man verkligen behöver något som i vintras när jag använda mitt presentkort jag fått av Roberts mamma i julklapp till att köpa något som jag verkligen hade ont om, byxor. Så ett presentkort kan vara bra under dåliga tider. 
 
 
 
 
 
 

Sommaren var kort och det mesta regna bort

Nu har vi varit hemma sedan i lördags och det känns otroligt konstigt och ångestfyllt. Att vara i stugan är till vissa delar jobbigt då man saknar toalett, rinnande vatten, tvättmaskin och att ha el 24/7 men när man åker därifrån så känns alla dessa grejer som att de är värda att vara utan.
Men vi har ju inte vara varit i stugan trots att vi har varit där väldigt mycket i sommar. Förutom att vara i stugan så har vi ju varit på djurparken på Frösön i Östersund, vilket jag redan har skrivit om. Sedan så var vi ännu en sväng åt det hållet förra veckan då vi åkte till ett ställe utanför Strömsund för att köpa en båt men det kan jag skriva lite mer om senare.
Två marknader har vi även hunnit med, den här i Vännäs och den i Åsele och Robert har hunnit med en sväng till Gävle också. Men sedan har det bara varit stugan och det har varit underbart. 
 
Vädret kanske inte har varit det bästa men trots det så kan jag inte minnas en sommar som har gått så här fort. Inte ens sommarloven sprang i väg i samma takt. 
Vad som händer i höst vet jag inte än. Är lite saker som är på gång som inte dragit igång riktigt ännu men nu är det inte länge kvar. 
På ett sätt känns det skönt att bara leva dagarna som de kommer men samtidigt så är det lite stressigt också att inte veta vad som kommer att hända denna tid om en vecka, i alla fall för en sådan som mig som vill ha koll på allt.
 
Vacka Storarmsjö