Holmsund idag

Idag så åker vi till Holmsund och hälsar på och stannar tills imorgon. Faktiskt min idé men är så less på att sitta hemma och glo och sedan så har Vännäs världens tråkigaste majbrasa. Några få pinnar som brinner ner på en timma på andra sidan vägen från där vi bor så vi behöver inte ens gå ut utan kan se den från fönstret.
Så åker hellre till Holmsund och grillar och har trevligt och dessutom så får jag träffa den här sötsaken...
 
 
 
 
 

Fullt upp idag

Sitter och tar det lugnt en stund innan jag ska sätta igång med dagen. Ska börja med att luncha med Robert och Ante och sedan när jag kommer hem blir det en promenad med hundarna i det fina vädret. Efter promenaden blir det hem och sopa och skura trappen, känner att det är våran tur den här gången. Och efter att trappen är städad så ska lägenheten städas.
Efter det, beroende på hur mycket klockan är, så blir det att börja med maten. Ska göra något som jag aldrig har gjort tidigare så får hoppas att det kommer att smaka lika bra som jag har intalat mig själv att det kommer att göra.
 
Blev i alla fall god frukost idag, det tyckte jag att jag förtjänade. Goda mackor med avokado och tomat, juice och jordgubbar.

Lite så känns det just nu


Flytvästar, check!

Då har jag beställt flytvästar till hundarna så nu kommer de att vara säkra i båten i sommar. Trodde aldrig att det här var något jag skulle behöva köpa men eftersom vi har en båt nu som går lite snabbare än fiskebåten så kändes det säkrast att köpa flytvästar till hundarna.
En annan anledning är för att Nova har börjat hoppa i sjön från båten, antingen för att hämta en boll som hon själv har kastat i eller för att vi är nära land och hon vill vara först.
 
 
 
Nova med sina fina Doggles
 
 

Nytt hem!

 Jag blir alltid lika glad när jag lyckas köpa något riktigt billigt på tradera. Senaste fyndet är denna snygga väggdekor som ska sitta i sovrummet. Endast 1kr (+frakt) fick jag det här för! Ibland lönar det sig att vara snål. :)
 

Muffins

Robert började prata igår om hur sugen han var på något som jag brukade baka med att han inte kom på vad. Så bara för det så blev jag sugen både på att baka och på att äta något riktigt gott fika. Ställde mig tillslut och gjorde bärmuffins (hallon&blåbär) och de blev riktigt goda!
 
 

Tradera

Har budat på lite små grejer till lägenheten på tradera. Kommer jag att få dem? Troligtvis inte alla då jag budar så snålt men vissa gånger har det hänt att jag fått riktigt bra grejer för lite och ingenting. Köpte tillexempel en hel kasse med böcker för bara 1kr + frakt förra året och de flesta böckerna var helt nya!
Robert däremot budar ofta ganska "mycket" och på flera saker samtidigt och sedan glömmer han bort att han har budat.
 

Städdag :(

Idag så är det bara städning som gäller här hemma och det är riktigt tråkigt. Och  segt går det också när det är varmt som en bastu här inne. 
Efter städningen blir det i alla fall att äta god middag, fläskfilé med hemmagjord klyftpotatis!
 
 

Nytt till sommaren

Är sugen på att handla lite nya kläder, skor m.m till sommaren. Så ska väl försöka ta mig in till stan när jag får min lön och se vad jag hittar för roligt. Här är i alla fall lite saker som jag har kollat på.
 
 
 
 
 
 

Stugan då

Då sitter man i stugan och kollar lite film på youtube medan killarna är ute och pimplar. Försöker få upp värmen här inne och har lyckats få upp det ill 14 grader än så länge så förhoppningsvis är det varmare ikväll så att man kan sova här utan att frysa.
Höll även på få världens chock när vi kom hit och jag skulle ställa in matvarorna i ett skåp och såg en död mus ligga där, skrek och slängde igen skåpsdörren. Fy säger jag bara, inte roligt.
 

Stugan imorgon

Imorgon bär det av till stugan igen, ska jag vara ärlig så har jag faktiskt ingen lust att fara dit i helgen igen men när Robert ber så snällt så är det svårt att säga nej. 
Nästa helg ska jag i alla fall ha min hemmahelg och då får Robert säga vad han vill. Nu har det varit 2 helger i Haparanda och 3 helger i stugan så börjar känna mig ganska less.
 

Städparty

Var på städparty igår hemma hos mamma. Tänkte att jag skulle vara duktig och inte köpa något men kunde inte hålla mig från att köpa en ansiktshandske som man rengör ansiktet med. Hoppas bara att den funkar på dyngan som Robert brukar ha i ansiktet efter att ha jobbat en hel dag. Tänkte först köpa setet med en ansiktshandske, en kroppshandske och en flaska med schampo för 599kr men Robert tyckte att det var för dyrt så köpte bara ansiktshandsken. Slapp i alla fall köpa olivtvålen som man ska ha till eftersom mamma hade en över som jag fick.
Sedan efter visningen var slut så blev det gofika innan det var dags att gå hem.
 

Bilder från helgen

Har helt glömt bort att lägga ut bilder från helgen som var, men bättre sent än aldrig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grattis Daniel!

Grattis Daniel som fyller 17år idag!!
 

Borta över helgen

Idag åker vi till Roberts mamma, om vi ska sova hos henne eller i stugan är inte bestämt ännu utan det får vi se när vi kommer dit. Känns nästan smidigare att sova i stugan när Nova höglöper nu och de har en hanhund, trots att det är lite storleks skillnad på dem men hundar är inte dumma. Men samtidigt så tar det ett bra tag att få stugan tillräckligt varm för att kunna sova där.
Imorgon blir det i alla fall att fara och pimpla på dagen och sedan på kvällen ska vi till en kompis och äta tacos och bada badtunna och sedan sova hos honom.
 
 

fikapaus!

Vet inte riktigt vad jag tar paus från då jag inte har gjort något speciellt idag. Önskar att jag kunde ta en paus från min onda rygg som bara blir värre och värre men ryggvärken vägrar ta en paus.
Hur som så blir det risifrutti, loka och tv tittande en stund tills Robert slutar jobba och det blir dags att släpa sig ut och möta honom.




Nya skor!

Fick mig ett par nya skor igår :) Men i år ska jag inte nöja mig med ett par nya skor utan ska även köpa lite mer sommarskor. Vill ha ett par ballerina skor i någon fin färg också och några finare skor som man kan ha när man går ut eftersom Torgny bet sönder mina förra sommaren, de går fortfarande att använda men måste stängas med en säkerhetsnål.
 
 
Här är i alla fall en bild på skorna jag fick igår
 
Har suttit och kollat lite på skopunkten nu. Blir väl att fara dit och kolla den 25e när jag får min lön. Får väl passa på att köpa 3 par skor då, 2 par till mig och ett par till Robert vars skor håller på att ramla i bitar då han haft dem så länge.

 
 
 

CV

Sitter och försöker få ihop ett CV som jag kan skicka till min jobbcoach innan jag ska dit imorgon förmiddag. Inte det lättaste att få ihop något som låter bra då jag har gjort så få grejer. Man vill ju ha ett intressant CV som kan få arbetsgivare intresserade men mitt låter så otroligt tråkigt. Jag skulle inte kolla en extra gång om jag var arbetsgivare. Men nu ska det här bara vara ett utkast och sedan ska hon hjälpa mig imorgon med att få det att låta bättre.
 

Påskbilder




Mina små rävar leker



 
 
 

Påsken

Har haft det riktigt underbart i påsk och dagarna tog slut lika fort som de började känns det som. Vi var som sagt i stugan och kom dit i torsdags. När vi kom fram så var det bara att börja köra över grejer på en gång och vi hann väl precis klart tills Erik, Mats och Torgny kom. Trodde att det skulle bli livat mellan hundarna eftersom både Torgny och Charlie är lite reserverade mot andra hundar men de började leka på en gång :)
 
Vi har i alla fall hunnit med en hel del pimpling, skoteråkning/skoterkörning, grillning, rökning och solande. Var fint väder varje dag och lyckades bränna mig ganska rejält i ansiktet på fredagen, det gjorde även Robert. Sedan var även isen bra, inget vatten någonstans och så var den lika tjock som isborren är lång.
Men i söndags så var det slut på det roliga då vi for hem igen. Var helt slut när vi kom hem och hade kunnat gå och lägga mig och sova så fort vi kom innanför dörren. Men blev slöande på soffan resten av dagen istället tillsammans med Robert.
 
Bilder kommer senare idag och den här gången ska jag försöka att hålla det löftet.

Haparanda och Hemavan

Jag vet att jag är lite seg på att lägga ut bilder här men nu får jag väl skylla på att det har varit påsk och att jag inte har varit hemma.
Men här kommer i alla fall bilderna från när jag var i Haparanda och Hemavan.
 
HAPARANDA
 
Blev som sagt lite chockad när jag kom in i hotellrummet och såg två sängar. Trodde att jag hade kommit fel först så gick ut och kollade rumsnummret igen :P
 
Hallen

En dåligt bild på rummet
 
Badrummet, tyckte att det var lite komiskt att ett rum för en person hade en större dusch än ett rum för två personer. 
 
På bussen på väg hem igen.
 
HEMAVAN
 
 
 
 
 
 
 
Blev bara "bussbilder" från resan fram och tillbaka till Hemavan. Hann aldrig ens kliva av bussen då det var samma buss som gick tillbaka hem igen, så var bara att sitta kvar. Men man ser i alla fall hur fint det var där, skulle gärna vilja åka tillbaka dit någon gång men då vill jag faktiskt kliva av också :P