Första advent

Som de flesta nog redan vet så är det första advent idag. Jag hade då noll koll på det enda tills för några dagar sedan, annars brukar jag hålla reda på det. Visste inte heller att det var skyltsöndag förrän igår kväll. Så vi har varit ut som tvärast men var väldigt lite i år och noll julstämning när det knappt är någon butik som julskyltat eller ens lagt ner tid på att anstränga sig i år. 
 
Jag försökte i alla fall väcka julstämningen till liv igår genom att börja julpynta lite smått hemma. Tog fram den nya vita julgranen (äntligen så har vi skaffat en) och klädde den lite lätt men är inte helt nöjd. Sedan ställde jag även fram lite annat pynt. 
Idag så har jag bakat snöbollar, lyssnandes på julmusik, och tänt det första ljuset. Nu väntar jag bara på att klockan ska bli 18.15 för då ska vi spela bingolotto, äta snöbollar och ha mys. 
 
 
 
Snöbollarna, ojämna och inte de vackraste, precis som det ska vara.
 
 
 Novas monsterögon i bakgrunden!
 
Glad första advent!
 
 

Umeå x3

Denna vecka så har jag varit till Umeå tre gånger och handlat så nu är jag rätt så less på att vara där.
Första gången var i torsdags när jag åkte in med systeryster Sandra vilket passade jättebra eftersom hon liks skulle till tandläkaren på eftermiddagen. Blev inte så mycket handlat för min del men hittade julklappar till två personer i alla fall.
 
På fredagen åkte jag in med Robert och gick med han ett tag tills han blev less och for till Holmsund för att hämta sin pappa. Medan han var borta så gick jag på stan själv och handlade lite mer julklappar och en till mig själv, ett nagelstämpelkit som jag har letat efter ett tag.
Efter shoppingen blev det att fara och hämta ved utanför Bjurholm, med en massa strul på köpet då släpet inte bara var dubbelbokat utan trippelbokat. Löste sig i alla fall efter många om och men.
 
Igår, lördag, så var jag in med Robert och Erik på alla "gubbaffärerna" d.v.s. Clas Ohlson, Jula och Biltema. Men hann även med en sväng på Willys och ÖoB.
Fick med mig lite julklappar hem igår också och Robert fick en massa grejer av sin pappa.
 
 

Mys söndag

Är väldigt seg på att skriva här men är kass på att få allt att funka via mobilen och sedan är datorn upptagen nästan hela tiden då Robert använder den.
I söndags när Robert kom hem efter att ha varit borta sedan lördagsmorgon så hade vi myskväll. Först så hjälptes vi åt att göra middag som blev korvsoppa (största favoritmaten i min familj) och på kvällen blev det bingolotto och till det åt vi morötter, paprika, gurka och dipp och så drack vi årets julmust, julmusten som ska ha en ny smak varje år men jag kände inte så mycket skillnad.
Vi vann däremot ingenting på bingolotton och Robert tyckte bara att det var drygt att de förlängt programet för en massa extra babbel.
 
Förut hade vi alltid lugna dagar på söndagar. Vi klev bara upp ur sängen för att gå ut med Nova och ge henne och katterna mat. Sedan så åt vi oftast mat i sängen också vilket mest blev mat från Frasses eller rester av det vi ätit på lördagen. 
Men nu för tiden så är vi inte så lata, bara nästan.
 




 

Hela dagen försvinner

Vi har börjat sova jätte länge på dagarna nu och det känns som att hela dagen går åt när man vaknar så sent, dessutom så går man runt som en zombie hur länge som helst efter att man har vaknat också.
Idag var det tänkt att vi inte skulle sova längre än till 10.00 så Robert ställde väckaren men ändå så vaknade vi inte förrän 11.30.
Robert hade däremot varit uppe vid 10.00 men vägrat väcka mig eftersom han tyckte att jag såg så söt ut så nu måste jag komma på ett sätt att se extremt ful och äcklig ut när jag sover så att han väcker mig.
 
Så planerna för dagen blev inställda eftersom vi vaknade senare än planerat så får hitta på nått annat att göra istället. Ska se om jag lyckas övertala Robert att fara till Returcentrum i Vännäsby men kändes nästan som slöseri med tid då han nu har fastnat framför History...
 
 
 

Senaste nytt

Har varit utan dator i några dagar nu eftersom laddaren till våran har gått sönder och det blev inte bättre när Robert tog fram hammare för att försöka "laga" den själv. Så tills vi har köpt en ny laddare till datorn så har vi lånat mammas nya stationära som hon köpte i somras. Hon har fått tillbaka sin gamla som hon gillar bättre så hon hade inget emot att vi lånade den här.
 
Förutom det så kan jag inte säga att det har hänt så mycket, är fortfarande förkyld och hostar som en tok på nätterna och vaknar en miljard gånger och är zombie på dagarna. Pratade med vakans igår som ville att jag skulle jobba samtidigt som de tyckte att jag skulle vara hemma tills jag blev helt frisk eftersom det har varit så många sjuka i personalen redan och att smitta de äldre var långt ifrån en bra idé. Börjar bli less på att inte få jobba och kommer få leva på luft nästa månad om jag inte blir frisk snart!
 
Nu blir det att göra så lite som möjligt och hålla tummarna att man kanske får bli frisk någon gång!
 
 

Är otroligt less på skolan!

Den 1/9 var jag inne på skolan och skickade iväg en ansökan om att få läsa klart min USKA-utb på distans. Eftersom utbildningen ändrades termin efter jag slutat så är jag tvungen att sätta ihop flera av mina gamla kurser för att bilda en kurs av de nya samt göra de kurser som fattas. Vi räknade på att det skulle ta högst 2 terminer att göra klart allt och då hade jag även ett dimplom som tydligen var bra att ha.
Var även tvungen att bifoga lite betyg som jag var tvungen att få hitskickade, vilket gjorde att det tog lite extra tid. 
 
12 dagar efter att jag skickat in mina betyg till studievägledaren så får jag ett mejl om att hon är sjukskriven och vilka jag ska kontakta istället. Försöker i ett x antal dagar att ringa men får bara svar av växeln en enda gång! Trots att jag ringt vid en massa olika tillfällen och dagar. 
Ger upp ringandet och kontaktar en annan studievägledare via mejl, eftersom de inte skriver ut deras telefonnummer på hemsidan. Fick till svar efter några dagar att hon skulle kontakta Åsele, det var snart en månad sedan. Trots att jag skickat henne och frågat hur det går så får jag inget svar.
 
Ja jag är medveten om att detta låter mer som ett surt mejl istället för ett blogginlägg men är så otroligt less på skolan just nu. Det är snart 2.5 månad sedan som jag skickade in ansökan som skulle ta upp till 3 veckor att godkänna eller ej, jag skulle vilket som få svar om det. Men när man inte får veta något alls så blir man less!
Jag vill mer än allt göra klart denna utbildning så fort som möjligt så att jag kan få bättre lön, bättre kompetens, större chans att söka andra jobb och även kunna söka jobb som USKA i andra kommuner och kanske få ett deltids- eller heltidsjobb istället för att jobba som tim.vik och på papper räknas som arbetslös.
 
Blir att skicka mer mejl imorgon eftersom det känns lönlöst att ringa, och ingen kommer heller att ta mig seriöst med denna röst då jag knappt kan prata.
 
 

Förkyld...

Sitter hemma och är förkyld så blir itroligtvis inget jobb alls i veckan. Pratade med dem i måndags och sa att jag i alla fall ville vara hemma måndag och tisdag men när det inte hade blivit bättre igår, snarare värre, så sa jag att det nog inte var så smart att jag jobbade idag heller. Hon jag pratade med sa åt mig att hålla mig hemma eftersom de inte ville ha någon mer förkylning i personalgruppen eller att de äldre ska bli smittade. Sedan sa hon att det även är en långdragen förkylning som går, hoppas inte det!
Ingen feber i alla fall så det är då något positivt, nu är det bara halsen som ska bli bra och den envisa hostan som ska försvinna innan jag kan kalla mig för frisk igen.
 
 

Lite kort om helgen som var

Skriver lite kort om helgen som varit.
 
Fredag:  Jobbade till 16.30 och dagen kändes otroligt lång, mest för att det var mycket att göra på kort tid plus att jag inte fick lunchrast förrän 14.00, som det kan bli ibland när man är för lite folk.
Under kvällen fick vi besök av Johan, Alex och Christoffer. Blev lite singstar och wii. en mycket trevlig och rolig kväll med andra ord.
 
Lördag:  Blev att fara och äta pizza när vi klev upp och efter det for vi till min svärmor och Roberts mamma Mariette. Vi blev bjuden på fantastiskt god mat (hade inte förväntat mig annat när det var hon som lagat den) och efter middagen badade vi badtunna. 
Efter det var Robert chaufför och jag åkte bara med honom, så mycket bilåkande innan vi kom hem igen.
 
Söndag: Vi hjälptes åt att städa lägenheten, trappen och tvättstugan eftersom de ska komma någon gång i veckan och städa undan överallt. De ska även komma och kolla bristerna i våran lägenhet och trodde att de skulle komma idag men så blev det inte. 
När vi nästan var klara så tog vi en paus och for in till stan för att äta på Eurasia, ingen av oss hade ätit där tidigare eftersom vi nästan bara far på Great Eastern. Lite dyrare var det men maten blev helt klart godkänd, även om jag tycker att det är mycket godare sushi på Great Eastern.
Efter det så fixade jag det sista hemma medan Robert for till Storarmsjö och lämnade lite grejer. Efter det var jag helt slut och fick bara ondare och ondare i halsen, så kvällen spenderades med att dricka te och kolla på EMA på MTV.

Har varit lite flitig idag i alla fall

Kan inte säga att jag har gjort extremt mycket idag men har varit lite flitig i alla fall. Var först och hjälpte mamma att bära upp lite saker till min storebrors lägenhet som han har skickat efter. Han var inte hemma och hade heller inte beställt leverans till dörren. 
Sedan for jag och handlade med mamma och köpte lite saker till middagen som jag skulle göra till Robert, vet inte vad det kallades men var med räkor, chili, vitlök, sweet chili och kryddor och så pasta till det. Jag som varken äter räkor eller stark mat (och framförallt inte chili eftersom jag blev så dålig sist) åt nudlar, grönsaker och grönsaksbiffar.
Har även städat lägenheten idag och har precis skurat klart så nu väntar jag bara på att det ska torka och sedan ska vi hem till mamma och hämta Togge som varit där i flera veckor nu. Får se om han kommer bli glad att komma hem eller om han kommer att sakna mamma och Roya.
 
 
 
 
 
 

Saknar er redan ♥

Orkade aldrig skriva något när vi for i onsdags, tänkte göra det från surfplattan men när den låste sig hela tiden så blev jag bara less och när vi väl var framme så hade jag varken tid/ork/lust att sitta vid datorn och blogga.
Vi for i alla fall till Gustavsberg utanför Stockholm för att lämna Lillan som ska bo hos min bror och för att hälsa på släkten där nere. Det var 7 år sedan som jag var där och hälsade på sist så tyckte att det var dags. 
 
Lite kort om resan:
 
Onsdag:
Vi for rätt så tidigt på onsdagmorgonen, efter att jag varit nere på vårdcentralen och lämnat blodprov. Skulle egentligen lämna prov klockan 10.30 men efter att ha åkt dit och prata med dem så fick jag lämna provet på en gång. Sedan så for vi hem och lastade bilen och hämtade mamma och Lillan och sedan for vi. 
Första stoppet var i Nordmaling där vi gick in på Fahlgrens eller vad det nu heter och handlade lite, hittade en gullig gris till våran lilla gris Nova. 
Andra stoppet blev strax utanför Sundsvall efter att ha stått i bilkö hur länge som helst på grund av en bilolycka efter vägen. Då blev det lite fika och bensträckning + rastning av hundarna. När vi var klara så hade de öppnat den vanliga vägen igen så vi slapp köra runt allt där olyckan var. 
Sedan kom vi till nästa avspärrning och fick köra runt E4:an hur länge som helst och vi räknade på att det blev över 3 mils omväg än om vi bara hade tagit E4:an hela vägen. 
Tredje stoppet blev i Uppsala där vi köpte lite mer fika, sträckte på benen och rastade hundarna. 
Sedan så åkte vi raka vägen, virrade bort oss mitt inne i centrala Stockholm men Robert,som bara kört där en gång tidigare för massor med år sedan och dessutom bara kunde använda en arm, körde riktigt bra i Stockholmstrafiken.
När vi kom fram så surrade vi med Patrik och Ingegerd ett tag innan min bror Göran kom förbi och sedan hans dotter Sabina och min morbror Lasse. 
 
Torsdag:
Vaknade rätt så tidigt av att mamma kom, hon hade sovit hos Göran första natten. Klev upp och for och handlade med Robert och sedan efter en stund så for vi och grillade korv och fiskade med Patrik. Lite dåligt bara att maskarna vi hade köpt var döda och ingen fisk blev det heller. 
God tacos blev det till middag och efter det somnade både Patrik och Robert och vaknade bara till någon gång under kvällen. Så satt och pratade med mamma och Ingegerd och kollade lite på tv med dem. 
 
Fredag:
Vaknade och hade beslutsångest om vad vi skulle göra. Slutade med att jag och mamma gick hem till Göran för att kolla lite kläder som vi skulle ta med oss hem. Efter det åkte jag, mamma, Robert och Göran till Brisak och kollade i några timmar (blir lätt det när mamma är med) och sedan for vi till en loppis en bit därifrån. När vi kom tillbaka så åt vi middag och efter det for vi ner till hamnen på karaoke, riktigt kul var det och jag och Robert sjöng "När vindarna viskar mitt namn" av Roger Pontare (han gjorde det bättre än oss). Lyckad kväll i alla fall och jag var helt slut efter allt promenerande under dagen och dessutom den långa vägen dit och hem så jag somnade med kläderna på och vaknade inte förrän 09.00 nästa dag (första gången på hundra år som jag sovit en hel natt utan att ha vaknat en endaste gång!)
 
Lördag:
Försökte få liv i Robert eftersom det var tänkt att vi skulle ta bussen in till Stockholm och antingen fara till Gamla stan eller Skansen, men det var helt omöjligt. Gick istället en promenad med mamma, Patrik, Lillan, Nova och Norris. Kände under promenaden hur något tittar på mig och kollar upp och ser ett rådjur inte alls långt ifrån där jag står: Visar Nova rådjuret just som det börjar springa iväg och hon blir helt tokig och skällig och gnällig men lugnade sig när vi började gå, de andra hundarna trodde att hon fått ett frispel xD
Efter promenaden så for jag och mamma ner till centrum och mamma visade vart hon hade bott när hon bodde där, vart mina syskon gått på dagis och lite annat skoj :) Vi handlade lite och var inne på zooaffären och kollade, blev lite chockad när jag var där första gången med Robert och såg att de hade apor därinne! Dock inte till salu, men söta var de.
Sedan åkte jag ner med Robert eftersom han tjatat om kebab i flera dagar, men det blev sallad för mig. 
Till middag blev det pizza och sedan så gick vi ner på nästa karaoke som var bara några meter ifrån där Patrik och Ingegerd bor. Dock var vi inte borta i mer än 20-30 minuter innan vi var less och gick hem igen. 
Satt uppe länge och pratade med mamma och Ingegerd innan jag gick och lade mig. 
 
Fick träffa mitt syskonbarn Alicia som jag inte träffat på 7år(!) och nu var hon inget litet barn längre som hon var då. Fick även träffa hennes syster och min barndomskompis Angelika som jag inte heller träffat på ett tag men tror att det var runt 10 år sedan som hon och jag sågs sist!
 
Söndag: 
Vi klev upp 5.30 och packade in allt i bilen och städade undan lite innan vi for strax före 07.00
Kändes inte alls roligt att fara hem men eftersom Robert skulle till sjukhuset idag så var vi så illa tvugna. Denna gång gick det problemfritt att köra igenom Stockholm och var nästan ingen trafik. 
Första stoppet blev i Tierp där det blev en bensträckare och köp av frukost. 
Stopp nummer två blev inte förrän i Sundsvall då vi skulle på Ikea. Första gången Robert var på Ikea och han gillade det inte alls. Han åt bara och sedan måste han ha sprungit igenom hela affären för han ringde efter inte alls lång tid och sa att han var i bilen och väntade med Nova, och sov xD
Jag och mamma hittade det vi och andra som vi handlade åt skulle ha och allt som allt var vi där inne i 2 timmar.
Sedan var det bara att fortsätta hem igen och vi var väl hemma 17.00 
Var helt slut under hela resan hem och somnade till lite då och då och väl hemma, efter att ha ätit lite, somnade jag flera gånger innan jag tvingade in mig i duschen för att sedan bli lite piggare fram tills 23.20 då jag inte orkade vara vaken längre. Hade somnat tidigare om det inte vore för att det var så mycket intressant på tv.
 
Jag saknar i alla fall alla er som jag träffade i Stockholm och hoppas att vi kan åka ner igen snart! Robert vill ju flytta ner till Gustavsberg eftersom han trivdes så bra och jag kan hålla med honom att det inte hade varit helt fel, men samtidigt så älskar jag allt som norra Sverige har att erbjuda och dessutom känns det som världens lyx att få bo nära sina föräldrar här uppe. 
 
Nu när jag nästan skrivit en hel roman om de här dagarna så bjuder jag på lite bilder istället.
 
Bild 1: Findus och Nova myser på morgonen innan avfärd. 
Bild 2: Novas gulliga Miss Piggy hon fick i Nordmaling.
Bild 3&4 Höga kusten bron.
 
 Bild 1: Lillan under grill- och fisketuren.
Bild 2: Nova spelar tv-spel.
Bild 3: Söta Norris ♥
Bild 4: Vackra Snövit som började vara framme lagom tills att vi skulle fara. ♥
 
 Bild 1: Lillan sover började känna sig som hemma och lade sig och sov på soffan med Patrik.
Bild 2: Egobild/Selfie på toan på karaoken i hamnen. (bara för att alla måste ha en sådan bild).
Bild 3: En bild på fiskarna i akvarimet.
Bild 4: Roberts present till Patrik, en syrepump formad som en rumpa!
 
 Och sist men inte minst, en bild på maten på Ikea, för det måste man väl bara ha? Jag gillade det medan Robert inte alls var lika positiv.