Idag och imorgon

Idag så kände jag att jag var otroligt less på att ligga hemma helt ensam (då Robert är i stugan), så tog med mig Findus och gick hem till mamma så att han kunde leka med syrrans katt så att han kanske är lite lugnare inatt och inte bråkar med Mellis hela tiden så att jag får sova i lugn och ro (dock blev det inte mycket till lek). Kändes som att jag lika gärna kunde sitta där och göra ingenting och i alla fall ha sällskap istället för att sitta här och göra ingenting ensam.
Så det är vad jag har gjort idag, dessutom blev det pizza  till middag, eller de andra åt pizza och jag åt sallad bara för att det är det enda som faktiskt är gott att äta då man är sjuk.
 
Imorgon så åker jag troligtvis till stugan och kommer ligga där och ta det lugnt. Vill ha frisk luft. Men samtidigt så är jag inte helt säker på hur jag ska göra ännu, under andra omständigheter och med andra människor i närheten så hade det varit lättare att bestämma sig. Men ändå så lockar stugan mer än att bara sitta hemma och stirra.

Svårt att bestämma mig

När jag får min första lön så är planerna som så att jag ska köpa utemöbler till våran paviljong som vi köpte förra året. Vet ungefär hur jag vill göra det och nu står det mellan två olika möbelgrupper, båda från ÖoB och båda till samma pris. 
Men har så svårt att bestämma mig för vilken jag vill ha och det finns för och nackdelar med båda...
 
 
Fördelar: Stort bord och det är smidigt om man tillexempel vill fika där eller spela kort. 

Nackdelar: Man måste köpa till dynor till stolarna om man vill sitta en aning skönare. 
 
 
Fördelar: Det jag tycker är finast, dynor följer med och man får dessutom en smart förvaring under bordet. Mysigt att sitta vid om man ska läsa eller bara sitta och prata.

Nackdelar: Inte så mat- och kortvänligt kanske.
 
Just nu lutar det faktist mest åt möbelgruppen med soffan och fåtöljerna. Men Robert är fortfarande mer inne på den andra. Vi har varit och kollat på dem båda i söndags men vilket det blir återstår väl att se när man står där med pengar i hand. Någon av dem kommer de definitivt att bli. Sedan så ska Robert tydligen smacka upp partytältet bakom stugan också och då har vi ett bord, bänk och två stolar där där man kan sitta och äta och spela kort om vädret tillåter. Och skulle det spöregna så vill man nog inte sitta i paviljongen heller utan då är man nog hellre inne och gör dessa saker och även inne har vi ju plats att äta och spela kort.
 
Förutom att handla möbler så ska jag även köpa lite andra saker på ÖoB som jag har spanat in (de hade mycket fint i år) och det är dessa som det känns i dagsläget.
 
Först så såg jag dessa ljuslyktor som skulle passa perfekt på bordet i paviljongen med vita alt. grå ljus i :)
 
Sedan hittade jag en planteringsstege som jag inte hade tänkt använda till plantering utan även den vill jag ha i paviljongen och lägga filtar på så att man har filtar när man sitter där inne om det skulle bli kallt. Dock så vet jag inte om det bli denna eftersom jag är osäker på om den kan stå inne i paviljongen eller inte. Annars får det bli något annat.
Sedan så behöver jag bara köpa filtar och vilka det blir återstår även det att se. Möblerna är i alla fall prio 1 och det känns så kul att äntligen kunna köpa något nytt och fint till stugan som jag själv har tjänat ihop pengar till, vilket bara gör mig mer peppad på att jobba!
 
(Alla bilderna i detta inlägg kommer från ÖoBs hemsida!)
 
 
 
 

Vad ska man göra åt denna röra?

Vet inte alls vart man ska börja eller sluta med den så kallade röran som vi har hemma i lägenheten. Tänkte att jag kunde ju vara duktig och göra litegrand nu när jag liks är hemma. Men märks att jag inte är hundra procent pigg trots att febern nu tycks att flytt sin kos. Min plan var att plocka undan lite saker från hallen och vardagsrummet och kanske dammsuga. 
Nu har jag startat en maskin med tvätt och vikt ihop det som rymdes i en halv liten ikeapåse och plockat undan ytterst få saker så att det knappt märks och är redan helt slut...
 
Men sedan så är det inte bara det som syns som skulle fått göras något åt här hemma. ALLA skåp som vi har i hela lägenheten skulle fått varit rensade och ordnade så att man hittar något när man letar och inte bara måste ducka för allt som ramlar ut ur alla överproppade skåp för att sedan skynda sig att stänga det igen! Vet även att i och med att jag nämner ALLA skåp så ingår även min garderob och gruvar mig redan för att göra mig av med sådant som jag anser att jag säkert kommer kunna ha igen "någon gång i framtiden", vilket jag sagt i tre år nu...
 
Nu när jag har tid så har jag ingen ork och när jag väl har ork så har jag ingen tid...får ta ett stort ryck på onsdag istället då jag är ledig.
 
 
 
 
 

Kurt-Ellen?

Daniel: Emelie gissa vilka som ska till Åselemarknaden?
Jag: Ingen aning
Daniel: Kartellen
Jag: Jaha?
Mamma: Vilka var det som skulle komma sa du? Kurt-Ellen?
 
xD
 
 

Det här med att vara sjuk...

Ingen feber idag då tempen bara ligger på 36.6 men känns jättevarm fortfarande :/ 
Hur som så trodde jag helt fel igår att det bara skulle bli lite feber och att det sedan skulle vara bra då jag imorse vaknar upp med värk i hela kroppen igen och en näsa och hals som båda känns igentäppta. Så ska snart masa mig iväg på ICA för att handla nässpray, har dragit ut på det hela dagen men nu börjar det bli en aning jobbigt med andningen.
 
Dessutom så åker Robert till stugan idag så får vara helt ensam. Visst hade jag kunnat följa med och ligga där i sängen och lata mig hela dagarna, inte så stor skillnad på att vara där eller hemma och göra samma sak. Men då hans pappa ska med så vet jag att det kommer bli en hel del cigarettrökning inomhus (för han inte för mig, usch!) så andningen kommer inte må bra av det. Dessutom så kommer det inte vara så lugnt som det brukar vara så sömnen kommer bli otillräcklig och just nu har jag bestämt mig för att sova ut denna sjuka så att jag är hundra procent återställd på måndag!
 
Men sedan så ska Nova också med vilket på ett sätt är positivt eftersom hon får vara ute och bada, springa, leka och åka båt hela dagarna och så slipper jag vara ute och promenera då jag inte känner mig pigg. Men negativt för att jag inte får ha någon av hundarna hemma hos mig då Torgny fortfarande är hos mamma. Kan ju hämta honom iofs men då återkommer vi till det här med promenaderna ;/ Får nöja mig med katterna tills på söndag.
 
 

Typiskt...

Igår så hade jag en lätt huvudvärk hela dagen, tänkte inte så mycket på det utan jobbade på som vanligt. Sedan på kvällen, ca 45 min innan det var dags för mig att fara hem, så kändes det som att hela skallen skulle explodera, kunde inte ens ha diademet på mig eftersom det fick det att göra ondare i huvudet.
Sedan när Robert kom och hämtade mig efter att jag slutat så var det bara att skynda sig hem och ta alvedon, hann knappt få ner den förrän jag kräktes.
 
Huvudvärken och illamåendet släppte efter några timmar så att jag kunde sova men då vaknar jag istället imorse med feber ;/
Så nu sitter jag här med värk i hela kroppen och en feber som går upp och ner hela tiden. Känns inte alls skoj :(
 
Ringde även och sjukanmälde mig imorse och sedan ringde de upp mig igen eftersom de undrade hur jag mådde och om jag kanske gjorde smartast i att vara hemma hela veckan då de inte kunde få tag på någon som hoppade in istället för mig om jag skulle vara sjuk även fredag då vakansförmedligen är stängd p.g.a klämdag. Så är sjukskriven hela veckan. Kommer kännas enormt surt om jag nu skulle vakna på fredagmorgon och vara pigg som en lärka men inte kan fara och jobba men å andra sidan så ska jag nu ta tillfället i akt och vila ut mig till 100% den här gången och inte köra på som vanligt så fort febern har lagt sig.
 
 
 

Några positiva händelser!

Har åter igen blivit inspirerad av facebook och ska därför göra som de flesta gör där och skriva lite positiva händelser och saker, kan behövas efter det förra inlägget.
 
1. Solen har varit framme och sommaren är här! Underbart!
 
2. Det är så underbart att Robert har körkort igen och att man nu kan ta sig vart man vill, när man vill och hälsa på alla underbara människor som tidigare bara kunnat hälsa på oss!
 
3. Våran tv till sovrummet är tillbaka och troligtvis fungerar den som den ska igen ;)
 
 
 

Är som ett frågetecken...

I torsdags så skrev jag det här inlägget: http://meyouweus.blogg.se/2014/may/ja-ibland-har-man-ratt-att-bli-forbannad-pa-manskligheten.html
 
Det jag inte visste när jag skrev det här var att det pågick/pågått/skulle hända igen den här dagen och att det skulle hända en till av mina familjemedlemmar!
Eftersom det redan står i tidningen, dock inte så detaljerat, så kan jag lika gärna skriva vad det handlar om. Det som har hänt är att en man har antastat två stycken i min familj. Den ena är Roberts syster och den andra är mitt syskonbarn!
 
Jag har varit förbannad, irriterad, arg, ja allt man kan bli när man får höra om nått sånt här och när man dessutom får veta att denna person har åkt fast för detta ett x antal gånger tidigare så blir man inte gladare precis! 
 
Nu när jag får veta att det troligtvis inte kommer att bli något särskilt av det utan att polisen släppte mannen efter förhör, trots vissa medgivanden om att han gjort dessa saker, och endast ber min släkt att ta kort på honom så känner jag mig bara tom. På dem så lät det som att mitt syskonbarn eller någon annan skulle agera lockbete utanför mannens bostad så att de sedan kunde fota och ge polisen bevis!
 
Jag vet inte vad jag ska säga, de vet vem det är, han har erkänt till en viss del och ändå så händer det inget! Jag blir bara så ledsen eftersom jag vet hur dåligt dessa personer mår som råkat ut för det här och de verkar knappt få någon hjälp efteråt! Är det meningen att fler ska råka ut för det? Att fler personer ska behöva gå runt och må dåligt innan polisen kan agera? 
Nu kanske de gör det utan att man vet om det men min magkänsla säger att detta bara kommer att sopas under mattan...
 
 
 

Helgen

Fredag:
Jobbade först 6.45-16.00 och sedan kom Robert och hämtade mig när jag slutade och så bar det av till stugan på en gång. 
När vi kom dit så gjorde vi inte så mycket egentligen, Robert spikade upp lite plankor ovanför våran nya ytterdörr och jag rensade ur ett skåp. Sedan blev det grillade hamburgare till middag och efter det orkade vi inte göra så mycket.
 
Lördag:
Vaknade runt 10.00 (SOVMORGON!!) och for med Robert och hans mamma in till Bjurholm för att handla lite och hälsa på lite folk :)
Sedan hann vi bara komma tillbaka så kom Roberts kusin och var snäll och hjälpte oss med krattningen på ön, så nu ser det bra ut. 

Vi blev sedan bjudna på grillat hos Roberts mamma och efter det for vi och hämtade upp en kompis och drog iväg och fiskade. Vi var på ett ställe en bit in i skogen och när vi satt där så mullrade det hela tiden men regnade inte så mycket och det var fortfarande varmt.
Sedan kommer Robert och säger att det är bäst att vi går till bilen innan vi får allt över oss. Vi hann bara sätta oss i bilen och köra några meter då hela himlen öppnade sig.
Vi for då vidare till ett annat ställe några mil bort där vi grillade innan vi sedan drog vidare till Nordmaling och hälsade på lite folk där.
 
Vi var väl hemma runt 04.00 på morgonen men roligt hade vi i alla fall :)
 
Söndag:
Vaknade inte allt för sent och for direkt på ICA med Robert för att hämta ut hans körkort och sedan bar det av mot stan för att gå på Biltema, Jula, hämta ut våran saknade tv på Netonnet och sedan ÖoB och lidl innan vi for och åt på Max.
 
Efter stadsvistelsen så åkte vi och fiskade men var inte varmt i blåsten! Robert fiskade och jag satt mest och läste, först i grillstugan där och sedan i bilen eftersom det både var så kallt och sedan rök det in så Robert sa att jag kunde sitta i bilen om jag ville istället. 
Blev i alla fall en öring för Roberts  del som nu ligger i frysen och väntar på att ätas upp någon gång snart ;)
 
Så har haft en rolig och händelserik helg i helgen och ser fram emot nästa lediga helg nästa vecka ;)

Ja ibland har man rätt att bli förbannad på mänskligheten!

Ibland så har man rätt att bli förbannad på mänskligheten och idag är en sådan dag. Fick veta en sak igår som gjorde mig riktigt förbannad och inte bara för att det är en familjemedlem till mig som råkat ut för detta utan även för att sånt här får ske om och om igen av vissa personer utan att det blir några störra åtgärder!
 
Vet inte om jag ska skriva ut vad som har hänt för att varna andra att såna här personer finns bara runt knuten där vi bor eller om jag ska strunta i att skriva ut det för att skydda personen som råkat ut för det.
Hur som helst så är det som hände så otroligt hemskt och jag har svårt att förstå att vissa personer tycks kunna göra vad de vill om och om igen utan att det blir någon större sak av det sedan. Och har du varit full när det skedde så tycks man få ett frikort till friheten, speciellt om man inte minns så mycket av det man har gjort, för det har man ju sett tidigare i andra sammanhang.
 
Men den här gången så hoppas jag att det blir en större utredning och ett hårdare straff! 
 
 
 
 

Promenad ner till älven

I fredags då jag kom hem så blev det en promenad med Daniel, Torgny och Lillan ner till älven. Var jättefint väder, dvs inte för kallt och inte för varmt. Förvåntsvärt nog så var strandpromenaden tömd på hundar, annars brukar man träffa ett par hundar i alla fall när man är där och går.
 
 
 
Försökte ta en bild på Lillan men eftersom hon var mer vild än tam så blev det bara suddiga klumpar. Gick inte ens att försöka lura henne att man hade godis i handen, lika vild i alla fall. Men nästa gång kanske jag lyckas fota henne också :)

Ledig dag i solskenet!

Idag är jag ledig och har nog aldrig uppskattat ledigheten lika mycket som jag gör just nu då jag börjat jobba. Dessutom så är det strålande sol idag! 
Ska snart ut på en promenad med Nova.Funderar i alla fall på om vi ska ner till strandpromenaden och gå (jag och Nova) och sedan gå till mamma när vi gått den klart eftersom man kommer upp vid henne.

Men innan jag kan gå någonstans så ska jag invänta att Robert hör av sig och se om han kommer hem och äter idag eller inte. Sedan så måste jag även tvätta en maskin med tvätt och starta en till innan jag går ut så att jag har fått lite gjort i alla fall. Tvättning och städning hamnar väldigt mycket i skymundan då man jobbar har jag märkt.
 
 
 

Dubbelgrattis!

Idag får jag säga grattis till två stycken, Robert och Findus.

Till min underbara, älskade sambo så får jag säga grattis eftersom han tog igen körkortet igår! Äntligen så klarade han teoriprovet och det är han väl värd som han har kämpat. 5 gånger fick han göra provet innan han klarade det men nu har han körkortet och det kommer att underlätta så otroligt mycket för oss*
Så grattis igen älskling! ♥
 
 
Sedan så får jag säga grattis till lilla söta missen våran som blir ett år idag. Kan inte fatta att vi inte ens har haft honom i ett år ens då det känns som att vi har haft honom lika länge som jag har haft Mellis. Kanske för att han syns och hörs precis hela tiden!
Grattis Findus ♥
 
 

Första dagen på jobbhelgen

Då har jag gjort min första dag på min första jobbhelg. Kom precis hem efter att ha slutat 16.30 och hann med tåget som gick 16.35, man ska vara lycklig att tåget stannar precis utanför där man jobbar ;)

Dagen har varit helt okej, hade lite mycket i hjärnan under morgonen så glömde helt bort en sak som var ganska viktig men får tänka att nästa gång kommer jag inte att glömma det.
Resterande av dagen har gått bara bra, känns inte som att man är där så många timmar som man faktiskt är, i alla fall inte när det finns saker att göra. 
Slår vad om att jag inte kommer att skriva samma sak på söndag efter att ha gått delad tur och inte tar mig hem de fyra timmarna som jag har rast.
 
Nu blir det i alla fall middag och lite tv, är själv hemma med katterna. Robert och Nova for till stugan och Torgny är fortfarande hemma hos mamma. Ska väl dit efter jag vilat maten och ta en liten promenad med min lilla räv innan det är dags att fara hem och sova så att man tar sig upp i tid imorgon då bussen går en timma tidigare då.
 
 

Tisdag 13/5

Idag så var det jobb 7.30-16.30 som gällde så sovmorgon en timma för mig! ;D Dagen har gått rätt så bra och börjar komma in i det mer och mer även om vissa saker fortfarande känns nytt.
Sedan efter jobbet så åkte jag med Robert och Tina in till Umeå eftersom Tina skulle låna våran bil och fara på Biltema, så vi hängde på och jag har handlat lite saker till stugan och lite annat.

Sedan jag kom hem så har jag inte gjort så mycket, endast lagat lite mat och latat mig och gäspat. Tycker inte att jag anstränger mig så mycket på dagarna men det känns i kroppen nu att man börjar komma in i rutinerna för att kliva upp tidigt och sova tidigt. Så snart blir det att hopp i säng och se om man kanske lyckas ta en längre sovmorgon imorgon eller om man vaknar samma tid som imorse.

Hela förra veckan

Måndag:
Första dagen med inskolning. Gick rätt så bra men kände mig verkligen ur form med allt som hade med vårdyrket att göra. Är så mycket småsaker som man ska kunna som jag hade glömt bort. Tillexempel hur man sätter på ett sele när man använder lyft och så där. Sedan så är ju alla olika även de äldre så mycket man måste lära sig om personerna också.
 
Tisdag och onsdag: 
Inskolning dag två och tre, kommer knappt ihåg vilken dag som var vilken så de får vara en enda dag ;P
Däremot så var det i onsdags som jag fick veta att jag kunde få jobb till 10 augusti om jag ville och det tackade jag ju inte nej till. 

Torsdag: 
Var ute med reklamvagnen för sista gången, var faktiskt en riktigt bra dag med strålande sol och träffade många trevliga människor. Skriver om torsdagen senare på ett eget inlägg om det.
Sedan på kvällen så var vi ute och fiskade, eller Robert, Sören och Johan fiskade medan jag försökte få upp eld (funkade tillslut med lite hjälp), lyssnade på musik och kastade pinnar till Nova.
Sedan när vi skulle hem så startade inte bilen...men vi tog oss iväg efter ett tag tack vare lite hjälp från Roberts fina mamma.
Kollade även på båten som Robert köpt, en 8m träbåt som vi nu har sålt och fick gå plus på. 

Fredag: 
Jobb första dagen och jag som började först fick ta rapport. Visade sig att jag visste vem det var som jobbat natt. 
Var lite nervöst att jobba mycket självständigt men jag tycker att det gick bra så får hoppas att de andra också är nöjda.
Sedan när jag skulle hem så går jag dit bussen ska stanna, träffar en kille där som undrar om jag också ska mot Vännäs och om det var kvar över som bussen skulle komma. Jo svarade jag. Så vi väntade och väntade men ingen buss kom. Sedan ser vi en buss komma och går över på andra sidan där den ska stanna (vi stod på fel sida eftersom det regnade ute och då kändes det bättre att stå i en busskur än under öppen himmel).
Men då står det Ej i trafik på den bussen, så vi går tillbaka igen.
Sedan kommer en buss från fel håll, från Vännäs men det står mot Vännäs resecentrum så vi kliver på. När jag säger till chauffören att jag ska till Vännäs så ser han lite fundersam ut och säger till sist att han ska ju till Umeå. Berättar för honom att det står Vännäs och han säger då att han måste glömt att ändra.
Han säger att det kanske var bussen som ej var i trafik som var den vi skulle åka men tycker det låter konstigt att de bara struntar i att ta upp oss om det står i tabellen att de ska stanna där.
Hur som så fortsatte vi vänta ett tag till och tillslut så kom bussen. Frös som en tok och gjorde det hela kvällen. 

Somnade efter maten tillsammans med Robert. Fick sedan väcka honom så att han kunde plugga ett tag på teoriprovet.

Lördag:
Åker till stan på morgonen eftersom Robert har teoriprov, gick inte hela vägen fram för han men han var nära. Nästa försök blir senare i veckan och kommer att hålla tummar och tår för min sötis!
Efter vistelsen i stan med teoriprov och lite shopping + inlämning av tvn som lagt av så for vi hem. Robert stannade dock inte hemma utan han for till stugan.
Jag däremot tänkte gå till mamma efter lite lunch och vila, fick besök just innan jag skulle gå så satt och surrade med han ett tag innan jag gick.
Gick till mamma och träffade min storebror Göran från Stockholm som varit uppe i några dagar. Åt middag där och sedan gick jag hem i lagom tid till att Eurovision skulle börja.

Söndag: 
Hade min lata morgon som jag skrev om igår. Tittade på filmen Dear John och sedan gjorde jag mig i ordning och gick och mötte mamma på ICA. Handlade födelsedagspresenter till min bror och sedan gick jag dit och åt smörgåstårta och var där ett tag. 
Efter det blev det pizza för mig, Robert och Daniel innan det var dags att gå hem till mamma och förbereda sig för examinationen som blev ett stort stressmoment från början. Började med att vi inte fick igång Daniels dator och innan allt var inkopplat på mammas dator så inser jag att jag glömt min legitimation hemma som man måste ha för att få göra provet. Cyklar hem och hämtar det på mammas cykel som känns som att man har ettans växel i hela tiden på när man cyklar (hon har inga växlar). Så man fick trampa som en tok.
Var helt slut när jag kom tillbaka 5 minuter innan provet. Var även helt nollställd under de två första frågorna jag fick innan det släppte och gick bättre. 
Fick ett C på hela kursen som jag hade satsat på så jag är nöjd.

 

Lazy Sunday

Nyss klivit upp, har dock varit vaken sedan klockan 7.30 men har legat och pratat i telefonen, spelat lite och kramats med djuren.
Nu har jag tagit med kuddar och täcke in till vardagsrummet och ligger på soffan i Roberts röda tomtebyxor (mjukisbyxor) och tittar på film. Hade kunnat kolla i sovrummet om det inte vore för att tvn är trasig och inne på rep.

Efter filmen ska jag ta en dusch, gå ut med Nova, fixa lite hemma och sedan gå hem till mamma för att sedan följa dem hem till storebror Magnus eftersom han fyller år idag.
Sedan efter det blir det att plugga lite inför min examination som är klockan 21.30 ikväll, lite sent men man får ta den tid som finns.
 
 

Jobb till 10 augusti

Då har man jobb fr.o.m fredag och enda tills den 10e augusti. Känns lite surt att missa hela sommaren och allt som har med stugan att göra men man får försöka att vara där så mycket som möjligt medan man är ledig istället och om Robert har körkort så blir det ännu bättre. 
Har i alla fall fått gå in på en annan persons rad så har ett klart schema, däremot så vet jag bara hur de två närmaste veckorna kommer att se ut eftersom jag inte har kollat tider för längre fram än så men det är ingen brådska med det.
 
Nu gäller det bara att lära känna alla boende och all personal lite bättre. Sedan så måste jag lära mig att kommunicera lite bättre med dem.
Känns i alla fall bra att ha ett jobb och få lite inkomst under några månader och till hösten så blir det nog en resa någonstans med Robert, dock ej utomlands men till Stockholm kanske.
 
 

Brattby vårdhem

Igår så följde jag med Sandra, Mattias och Alma till Brattby vårdhem. De hade varit dit i lördags på kvällen också men då skulle jag och Robert se film så stannade hemma. Och var nästan lite tur det eftersom jag kom på sedan hur mörkrädd jag är och dessutom hade Isabella sprungit omkring och skyddat sig med en kniv/litet svärd eller vad det nu var. Hur som så hade hon tydligen råkat sticka folk med den.
 
Men igår följde jag i alla fall med dit. Det jag tycker är lite synd är att allt har blivit förstört sedan de stängde. Rutorna är sönderslagna och Thailändare som har bott där har lämnat högar med skräp och kläder omkring sig. Hade varit häftigare om det fått vara som det lämnades, det hade även varit lite kusligare då.

För er som inte vet vad Brattby vårdhem är för något så var det tidigare ett hem för människor som då kallades för utvecklingsstörda, förståndshandikappade eller störda. D.v.s människor som inte fungerade normalt.
Det blev invigt 1950 och är osäker på när de lade ner eftersom jag har sett två olika årtal, 1984 och 1998.
Efter att vårdhemmet lades ner så har det varit studentbostad, föreningar som hållt till här och det har även varit en loppis vilket vi märkte när vi var dit och hittade ett helt rum med gamla loppisgrejer som bara lämnats kvar i kartonger, på hyllorna eller kastat direkt på golvet med prislapparna kvar.
Men sedan fanns det även saker som visade på att det hade varit ett vårdhem som gamla sängar, droppställningar, taklyftar m.m.
 
 
 
 
 
 
 
 

Sedan så går ju även ryktena att det ska spöka på vårdhemmet, vilket jag inte finner helt otroligt. Miljön är kuslig och när man vet vad som har varit där så blir det genast lite kusligare. Man tänker att det borde ha bott folk där som sedan gått bort.
Däremot när man ser dokumentären om Brattby vårdhem  på Youtube så känns det som det var ett harmoniskt ställe där människorna trivdes i varandras sällskap och inte som det hemska mentalsjukhuset som jag hade inbillat mig att det var.
När man kommer dit så får man lite kalla kårar och hade nog varit värre om man gått där på natten. Men å andra sidan så känns det mer tragiskt över att det blivit förstört än läskigt.

Däremot så fick jag denna bild av Daniel då de hade varit där på kvällen, denna bild känns lite mer spooky än bilderna som jag har tagit.
 
 
 
 
 
 

Inskolning dag 1

Idag är det första dagen på inskolningen på hjorten i Vännäsby. Börjar klockan 12.00 så det är ju ett tag kvar tills dess. 
Har faktiskt haft praktik där en gång men det var några år sedan och sedan dess har de hunnit stänga och öppna upp på nytt så mycket kan ha hänt under den tiden.
Minns dock att praktiken inte gick så bra och att jag fick byta praktikplats eftersom min handledare hade ångrat sig och inte längre ville ha någon praktikant eftersom hon tyckte att det var så jobbigt att hon behövde förklara allt. Men tänk er själva när man bara gått utbildningen i ett fåtal veckor och så ska man börja göra allt det praktiska som man bara pratat om tidigare, var inte så lätt.
 
Men nu kommer det säkert att gå bättre, kommer dock vara lite ringrostig idag eftersom det är snart två år sedan som jag höll på med något inom det här yrket. Men går nog fort att komma in i det igen skulle jag tro.
Så 12.00-20.30 blir dagens pass och sedan har jag ett pass imorgon och ett på onsdag.
 
Nu blir det i alla fall en dusch, göra sig i ordning, fixa matlåda och sedan gå ut med Nova och efter det invänta tåget. 
 
 

Ta en liten paus från pluggandet

Har nästan sedan jag gick upp suttit och läst om Hinduismen, mer intressant än vad jag hade räknat med att det skulle vara.
Men nu tar jag en liten paus och går till mamma och hälsar på en stund, var några dagar sedan jag var där sist. Sedan så ska jag lämna Torgny där också i några veckor eftersom Nova börjat löpa nu och då får han vara hos mamma. Än så länge är det ingen fara men Nova börjar bli ganska irriterad på att han ska vara och tvätta henne och jag blir irriterad på att han ska gå runt och dreggla där hon har legat eller suttit. 
Kommer verkligen kännas tomt utan honom hemma och mamma kommer känna som att hon bor på ett hunddagis med tre hundar hemma hos henne.



Grattis Torgny ♥

Idag blir min lilla räv 3 år gammal. Kan inte fatta att det nu är tre år sedan den värsta/bästa natten i mitt liv. Har aldrig växlat så mycket i humör som den dagen. Gick från att vara förväntansfull-glad-orolig-ledsen-förkrossad-lättat-glad igen på bara några timmar. 
Det som hände när Nova skulle föda var att ena valpen fastnade så hon kunde inte krysta fram den. Vi åkte till veterinären för att få hjälp och efter en röntgen så såg de att ena valpen satt fast. Till mig sa veterinären kejsarsnitt och till Robert i väntrummet sa han att det finns inget ni kan göra förutom kejsarsnitt eller avlivning av eran hund. Och eftersom jag ser på er att ni inte kommer att ha råd så är det lika bra att ni tar bort hunden och valparna på en gång! Sedan så var det tydligen bråttom också enligt honom.

Jag kom ut och var glad att det skulle lösas och möter en Robert som säger att vi ska avliva henne! Blev så förkrossad och visste inte vad jag skulle göra. Kejsarsnittet skulle gå på 20.000 kr, pengar som vi omöjligt kunde ha eftersom vi såg så fattiga ut enligt veterinären.
Fixade i alla fall att jag skulle få låna dessa pengar av en bekant till oss och gick till veterinären och skrek nästan ut det till honom.
Då kläcker han ur sig att ja men så bråttom är det inte, vi kan ta det imorgon på morgonen istället. Men vi slapp åka tillbaka dit eftersom valparna föddes av sig själv med lite hjälp av min mamma som såg när den första var på väg ut och lyckades vända till den någon cm och sedan gick allt bara bra.
Däremot så dog en liten valp som föddes med gomspalt och inte kunde äta, inte ens vid handmatning. Nova ville inte ens vara med valpen och krafsade bara filtar över den, så den levde inte så länge. ♥
 
Men är glad att det gick bra tillslut och att jag fick min underbara söta lilla Togge! ♥