Nu är Torgny kastrerad

Igår blev Torgny kastrerad, vilket känns otroligt skönt för oss eftersom vi nu inte behöver lämna bort honom så fort Nova löper för att riskera tjuvparning. Kanske lite dumt att kastrera honom på sommaren men jag vet inte när Nova ska börja löpa nästa gång, men det känns som snart, så ville inte ta några risker.
 
Operationen gick bara bra men istället för att hämta honom klockan 15.00 som avtalat så fick vi komma och hämta honom klockan 13.00. Anledningen: Han ylade som en tok från det att han vaknade tills vi kom och hämtade honom. De sa att de hade försökt ge honom sällskap men det dög inte.
Så han var lite pipig hela dagen igår och från 06.30 tiden imorse var det samma sak. Försökte få honom att lägga sig ner och vila men det gick inte så bra. Så gick upp sedan och gav honom hans smärtstillande så nu sover han i lugn och ro.
 
En annan sak som händer när man får tillbaka ett djur från en operation är att djuret är nerdrogad efter all narkos och smärtstillande. Och hur dumt detta än låter så är det lite kul att se, i alla fall om djuret även har tratt på sig.
Torgny får ju bara gå ytterst korta promenader nu så tar han bara till andra sidan vägen så han får göra sitt. Men igår tyckte att han att det var mer intressant att ta sats rakt in i alla lyktstolpar och sedan bara stå där och stirra rakt in i stolpen. 
 
Så idag blir det att göra så lite som möjligt och bara vara hemma och ta hand om Torgny som blir orolig så fort jag försvinner mer än 5 minuter. Får passa på att fortsätta med den monstruösa tvätthögen och hoppas på att vi får den där tvättmaskinen till lägenheten snart.
 
 
 
 

Veckan som var

Skriver lite om veckan som var eftersom jag inte skrev någonting på hela veckan.
 
Måndag: Robert var hemma från jobbet för att fara på vårdcentralen och trots att han ringde precis när de öppnade så fick han inte telefontid förrän mitt på dagen och tid för läkarbesök sent på eftermiddagen. Han fick veta att det blivit inflammation i tummen och helst av allt skulle de vilja sprätta upp såret och rengöra det och sy igen men det vägrade Robert eftersom det skulle förlänga hans sjukskrivning ytterligare.
Själv så läste jag hela dagen eftersom jag var försenad med mitt sista uppdrag. Så läste ut min bok, som inte alls var rolig att sträckläsa men mer om det i min andra blogg, och sedan höll jag på med uppdraget halva natten. Skrev, lyssnade på en radiopjäs på 90 minuter, läste en novell som inte alls var bra att läsa mitt i natten men lyckades till slut få ihop svar som jag kunde vara nöjd med.
 
Tisdag: Var in till NUS tillsammans med Robert för att prata med en person där. Passade även på att köpa mer rengöringssaker och förband till Roberts tumme.
Åkte en snabb sväng till Holmsund för att kolla en affär och för att se hur Erik hade det efter midsommar.
 
Onsdag: Ställde väckaren på 12.00 eller nått sådant så sovmorgon för min del men vaknade ändå ett bra tag innan dess. Hade sedan examination klockan 14.00 och var inte ett dugg nervös och kom ihåg mitt leg den här gången, trots att jag inte behövde visa det eftersom det var samma lärare som i förra kursen.
Fick veta senare under dagen att jag fått ett B på sista uppdraget och ett B på hela kursen. Har kämpat otroligt hårt i den här kursen och trodde aldrig att jag skulle få bättre än D eftersom betygskriterierna var svårare än vad jag tänkt mig. Så är superstolt över ett B :)
 
 
 
Senare på eftermiddagen åkte vi till en camping utanför Trehörningsjö för att komma bort. Ingen av oss var speciellt sugna på att vara hemma. Synd bara att det spöregnade hela kvällen och natten.
 
Torsdag: Åkte till Trehörningssjö för att gå på affärer. Eftersom det bara fanns två stycken så gick det undan. Blev enormt sugen på att köpa en prydnadsräv man har utomhus, som en trädgårdstomte fast en räv. Men nästan 500kr för något som jag bara kommer ha i stugan och knappt se kändes inte värt det.
Det blev sedan lite fiske på eftermiddagen och Robert lyckades få en öring på 2.8kg :)
 
 
Fredag: Robert åkte in till Bjurholm när han vaknade för att hämta Johan. Själv stannade jag kvar i husvagnen och kollade på film och mös med hundarna. När Robert och Johan kom var de snabba ut för att fiska, är glad att jag valde att inte följa med eftersom det blev skitväder med spöregn. Då mår man ganska gott i husvagnen.
 
Lördag: Fiske för killarna direkt då de vaknade, jag slappade i husvagnen ännu en dag. Fiska kan jag göra tillsammans med Robert nästan när jag vill så lät bröderna vara ifred. 
Vi åt sedan middag tillsammans alla tre innan de for ut på sin nästa tur. Men blev inte så nöjd på dem på kvällen då jag (paranoid som jag är) först intalade mig själv att det hänt nått då en helikopter cirkulerat runt i 25-30 minuter runt sjön. Och när jag sitter där och har skrämt upp mig själv  till max så får jag ett snap av Johan att Robert har drunknat. Inte kunde jag ringa heller så fick skicka till mamma på Facebook så att hon kunde ringa o.s.v. Var inte ett dugg glad på någon utav dem. Sådant skämtar man inte om...
 
Söndag: Otrolig värme i husvagnen på morgonen, 35 grader i den och ännu varmare i förtältet. Gick ut och kastade lite boll med hundarna i sjön så de fick svalka av sig, själv doppade jag skallen och fötterna. 
Städade sedan ihop inne i husvagnen i väntan på killarna som var ute och fiskade och for redan innan jag vaknat.
Åkte hem på eftermiddagen någon gång och blev en efterlängtad pizza till middag, vet inte hur länge jag varit sugen på pizza. Något annat som var efterlängtat var en dusch!!! Är ju det bästa som finns ibland.
Blev även ett kort besök hos mamma på kvällen för att skriva ut lite papper.
 
 

Bredträsk

Tidigare i veckan for vi till Bredträsk en kväll för att fiska, eller som vanligt fiskade inte jag utan satt bara och tog det lugnt och läste m.m. Fiskningen överlämnade jag till Robert och Johan. Var inte alls så varmt trots att solen lyste men ändå härligt att få komma ut i friska luften några timmar.
Tyvärr så tror jag att detta var sista gången vi var i Bredträsk. Sjön är jättefin och campingen likaså men nu när de har ändrat reglerna till endast ett spö per person så känns det inte värt att vi ska fara dit för trollingfiske. Ett spö är lite lite när man fiskar så och köpa flera fiskekort för att få använda mer spön kändes inte heller värt det eftersom det inte är så lätt att få ädelfisk där.
Lite synd på ett sådant otroligt fint ställe där vi var med husvagnen många nätter förra året.
 
 
 

Midsommar 2015

En vecka har gått sedan midsommar så kanske lite sen uppdatering men det tar tid att vila upp sig efter denna högtid, dessutom så har veckan varit fyllt av så mycket annat så har inte riktigt haft tid att skriva om det heller. Men nu har jag det.
 
Vi åkte ut lite tidigare, redan på måndagen var vi där. Det var skönt att jag och Robert fick lite egentid och kunde ta det lugnt med att göra det lilla som var kvar på ön. Jag köpte blommor som jag planterade på framsidan och baksidan, hörde att några hade dött redan men på midsommar stod de där och det var det som var tanken. Köpte även en uggla, och som jag har letat efter en uggla. Vet inte varför jag fick dille på ugglor helt plötsligt, kanske för att de är ÖVERALLT! Hittade tillslut en i Bjurholm som fick duga som dekoration på trappan framför stugan.

Vi började firandet redan på onsdag kväll, eller de andra började fira medan jag satt och pluggade. 
På torsdagen åkte vi mot Holmsund för att hämta Erik och Mats. Robert fick fara själv sista biten för att hämta dem medan jag letade febrilt efter en ny foundation på H&M (blev tre olika sorter!) bara för att de tagit bort den jag har använt i snart 10år!!! Efter det blev det att shoppa loss på ICA Maxi, inte kul när man inte hittar ett skvatt och speciellt inte när man har bråttom och måste springa runt i en gigantisk affär med en vagn som ville styra åt fel håll...!
 
Det blev en rätt okej midsommar tillslut, synd bara att det var så fruktansvärt kallt och att det blev lite drama. Men det är väl sådant man får räkna med när man är flera stycken och när största delen av de som är där dricker. Själv var jag nykter.
Hur som helst så är jag glad att jag kan fira midsommar och andra högtider med så många underbara, fantastiska och roliga människor runt omkring mig. Vad livet hade varit tråkigt utan vänner och familj!
 
Här kommer lite bilder. Upptäckte nu att det inte blev några bilder på hundarna men massor på Findus...Men blev väldigt lite bilder överlag tycker jag, mest troligt för att min telefon konstant var utan ström så fort det hände något intressant.
 
Mina blommor och andra dekorationer
 
Findus mådde som en gud i stugan trots att han inte alls var peppad på vägen dit...
 
 
 

Vecka 26: Favoritplagg just nu

 
Har kanske använt den här tröjan två gånger sedan jag köpte den men trots det så måste jag nog säga att den nog är min favorit, eller en av mina favoriter. Visst, den kanske ser lite tråkig och alldaglig ut men den passar min stil. Dessutom är den frankrikeinspirerad vilket var en av anledningarna till att jag köpte den från första början ;)
 

Vecka 25: Midsommar

Nu är det midsommar och vi är fullt uppe i galenskaperna, som varje år. Har blivit en del små tjafs redan men det är väl sådan man får ta när man är så många. Tror vi var 13 stycken igår och får se hur många vi kommer att bli idag.
Vi började då dagen idag med att äta sill, ägg, potatis m.m. Robert var ju så duktig och skulle koka ägg men det slutade med att han istället kokade de färdigkokta äggen som Mats tagit med sig...

Ikväll och imorgon blir det nog fisketävling, vi tjuvstartade lite smått igår men är väl mer på allvar idag och imorgon skulle jag tro. Däremot är det inte det härligaste vädret för att sitta i en båt, även om man inte ska klaga allt för mycket då solen lyser i alla fall.
 
Förutom fisketävling är det mycket mat som ska ätas. Vi har massor med kött och tillbehör så jag tror nästan att det skulle kunna föda oss alla i över en vecka framåt ;)
Men om man bortser från fisketävling och att vi kommer att äta mycket mat så vet jag inte riktigt vad som kommer att hända så därför tänker jag inte skriva så mycket mer just nu utan skriver istället ett inlägg på måndag och önskar er alla som läser en TREVLIG MIDSOMMAR!
 
 

Förra helgen

Eftersom jag just nu befinner mig i stugan så har det varit lite svårt att skriva. Däremot var min lillebror snäll att låna ut sin dator till mig så att jag kan plugga. På söndag ska det sista uppdraget skickas in och på onsdag nästa vecka har jag examination. Så måndagen kommer att vara en lugn och bekymmerslös dag. Men nog om kommande dagar för nu hade jag tänkt skriva lite om helgen som var.
 
FREDAG

Börjar dagen med att äta lunch med Robert och efter det så följs jag och mamma på Second hand för att kolla lite. Mamma hittade lite småsaker och en ny jacka och jag köpte lite böcker men mer om det i in andra blogg, meyouweus.blogg.se/laser
Efter second hand var vi till fiket och fikade,  kände att jag ville bjuda igen till mamma som bjudit både mig och Robert på mat flera gånger de senaste månaderna. Vi fikade och surrade och gick sedan hem till mammas väninna för att hämta blomskott och lite andra smågrejer.
 
 
 
Var egentligen tänkt att jag skulle följa med Robert till stugan på fredagen men hade ingen ork eller lust till det, mådde väl inte helt hundra heller så bestämde mig för att stanna hemma.
 
Under kvällen blev det jättevarmt ute så bestämde mig för att ta med Torgny på en promenad ner till älven och kanske träna lite hundmöte men inte en endaste människa med hund på hela strandpromenaden! Klockan var ändå bara 21.00 men ingen ute! Den enda vi såg på hela promenaden var en fiskare men annars var det öde. Inte mig emot egentligen eftersom jag då kunde släppa lös Torgny och fota lite.
 
Vi gick även en sväng förbi mamma på vägen hem och stannade där någon timma och precis när jag stack näsan utanför dörren öppnade sig himlen och det började på att spöregna. Man kunde inte tro att regn var på väg eftersom det var så soligt och varmt. Så blev lite blöt där jag gick utan jacka.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
LÖRDAG
 
Hade planerat att städa hela dagen och skrev till och med en lista på allt som skulle göras men så blev det inte. Istället fick jag kasta ihop lite saker och tvärduscha innan jag mötte upp Robert på ICA. Vi handlade lite mat och blommor och for sedan vidare mot Agnäs för att gå på gårdsloppis. Var ute efter en uggla men hitta ingen så istället fick det bli en stor nallebjörn till stugan. Känns som vi börjat samla på sådana nu men en hemma, en i stugan och en i husvagnen får räcka om vi själva ska få plats.
Sedan for vi till stugan och planterade blommor och såklart lyckas min klantiga sambo med att kapa sig i fingret med en gersåg...ja spiknykter. Men är nått fel på den så skyddet åker inte ner som det ska. Är bara glad att han klarade fingret. Vi åkte inte in förrän dagen efter då Robert tyckte att det såg bra ut men läkaren vi träffade på söndagen tyckte ändå att det var synd att vi inte kom in dagen innan så att han fick sy.

Blev i alla fall lite fiske på kvällen, dock inte lika intensivt kanske som Robert är van vid på grund av hans skada. Men det var en fin kväll att vara ute på sjön. Däremot var det inte så varmt väder, 3 grader + så vinteroverallen var på.
 
 
 
SÖNDAG
Jag snabbstädade och sedan åkte vi till Umeå för att fara på vårdcentralen för att kolla upp Roberts tumme. Han fick omläggning och jag fick beröm för mitt bra arbete med att lägga om det under lördagen.
Sedan fick han även en stelkrampsspruta, vilket tog emot mycket för honom som är så nålrädd. Dessutom fick han antibiotika för tio dagar framåt.
Efter detta var det bara att försöka få i sig nån mat då vi var hungriga som vargar och sedan for vi hem. Jag städade trappen, tvättade och plockade undan hemma. Var helt slut när jag gick och lade mig sedan och inte så konstigt efter en sådan händelserik helg som jag själv hade räknat med skulle bli ganska lugn...
 
 
 
 
 
 
 

Alla dessa bin!

Enda sedan vi flyttade hit har vi haft problem med bin i lägenheten. Sommar som vinter, höst som vår har de kommit in genom spisfläkten eller genom ett öppet fönster. Första gången, strax före jul för några år sedan, fick vi en UV-lampa. Denna lampa lockade till sig bina som kom flygande för att sedan ge dem en stöt. Men denna lampa fick vi bara låna under några veckors  tid. 
I flera år efteråt har vi påpekat detta problem och det var inte förrän i december förra året som det börjades tas på större allvar. Men det var inte förrän i april i år som det började på att hända saker. De gick då ner i skorstenen, där bina håller till, för att försöka suga upp dem (fråga mig inte hur) men det gick relativt dåligt eftersom hela murstocken är full med (hör och häpna) honung! Honungen är i ett sådant tjockt lager att det inte kunde komma åt så långt ner i murstocken som de hade velat. Det visade sig även senare att det fanns gamla rapporter på rinnande honung i murstocken!
Det har i alla fall varit lugnt med bin nu i ett par månader tills för kanske två-tre veckor sedan då de återigen började på att ta sig in i lägenheten. Att de kommer in genom ett öppet fönster kan jag stå ut med, det är ju bara att stänga fönstret, men att de kommer in genom ventilen på toaletten är inte okej! Paniken som uppstår när man sitter på toan eller står i duchen och bara hör det där surret är inte så rolig! Vi har iofs ett nät ovanför ventlien, ett nät som de plockade bort och satte på fel plats efter att de plockade ut ett kajbo i våras. Det här nätet gör nu ingen nytta alls och bara idag har 3-4 stycken bin kommit in där.
 
Nu är det så att man inte kan göra vad som helst med bin för att de är fridlysta men hur roligt kan deras liv nuvarande vara? Bin brukar väl vara i dvala på vintern men här kommer de in i våran varma lägenhet och flyger i cirklar och landar på golvet i utmattning och självdör om inte vi hinner vara framme med flugsmällan. För även om de nu är så ofarliga som folk säger så har vi ändå djur som kan sticka sig och jag har väl inte heller någon större lust att trampa på ett bi.
Idag har de varit extremt jobbiga. Förutom att det kom in inte mindre än 2 bin när jag skulle sätta mig på toan så blev Findus stucken idag också! Satt på toa (låter som att jag inte gör annat...) och ser Findus nosa på ett bi på golvet som jag vet är död. Han flyger sedan rakt upp och jag skriker till, dels för att jag tror att jag tagit miste på biet och att det kanske inte alls var död och snart kommer flyga emot mig. Och dels för att jag tror att jag ska få en katt med alla klorna ute rakt i knät. Inget av detta händer.
Men det som faktiskt händer är att Findus, redan i luften, tar fart iväg och springer in i Mellis, som demonstrerar med ett jam, och sedan vidare, nästan in i elementet, sedan in i vardagsrummet, sladdar in i köket och vidare till sovrummet där han springer ett varv runt sängen i hög fart innan han slinker in under den och vägrar komma fram. Att Findus vägrar komma fram är EXTREMT ovanligt. Det räcker bara med att viska hans namn ibland och sedan blir man inte av med honom. Men efter att jag insett att han blivit stucken av det döda biet som jag, när jag granskade det närmare, såg hade taggen ute blev jag orolig och jag förstår att han blev rädd. 
Har googlat, läst om bistuckna katter och pratat med mamma om det och som jag förstår ska det inte vara någon fara. Han fick en röd prick på nosen men han verkar vara som vanligt. Däremot tog det lite tid innan han vågade sig fram underifrån sängen, men godis fungerade som en bra mutning.
 
Det enda som jag riktigt stör mig på av hela den här sitationen är att vi redan i slutet på förra veckan pratade med våran vaktmästare ang.detta om att nätet är ditsatt på fel sätt. Det är ju bara onödigt att ha ett nät där om det inte gör någon nytta! Vi ville att han skulle komma så fort som möjligt och rätta till det (själv rör jag ingenting där då dessa bin skrämmer livet ur mig och vill inte ha flera stycken på mig). Som jag uppfattade det skulle han komma i veckan och trots att han varit ute i trappen och sprungit har han inte kommit förbi för att fixa det.
Nu när vi sagt till om problemet som de lovade att fixa i princip på en gång så undrar man ju om det hade funnits en ersättning att få om det nu vore så att Findus blivit dålig och behövt veterinärvård. Nu är det mycket ovanligt att något händer p.g.a ett bistick men även katter är olika.
Det känns bara så surt att saker och ting ska behöva hända innan någon tar en på allvar!
 
Så här såg det ut en kväll då jag gick ner till tvättstugan. Alla svarta prickar är döda bin!
 
 

Sifo undersökning och presentkort

För länge sedan så fick jag hem en enkät från Sifo. Det var flera A4 sidor som handlade om allt från vilken bil som fanns i hushållet till vilka tidningar man läste. Jag, som tycker att det är lite kul att fylla i undersökningar, började genast kryssa i men blev less efter några sidor då det tog lite tid.
Till en början så skulle man få en premieobligation värd 100kr om man skickade in enkäten men eftersom jag inte hann skicka in i tid, då jag inte blev klar i tid, så fick jag sedan hem ett brev. Denna gången kunde jag välja mellan presentkort, lotter eller andra saker till ett värde av 100kr, denna gången var det mer intressant så jag fortsatte med enkäten men hann ändå inte skicka in den i tid. Fick sedan ytterligare ett brev med samma innehåll men denna gången fick man välja  något för 200kr. 
 
Så nu sitter jag här med ett superpresentkort på 200kr som jag inte riktigt har bestämt mig än på vilken affär de ska spenderas på. För er som inte vet så är ett superpresentkort ett presentkort där man får en summa och sedan får man själv välja vilket/vilka presentkort som man vill ha för den summan. Ganska smart present om man inte vet vad man ska köpa till någon.
Man kan ju även dela upp summan på flera presentkort men jag känner att 200kr är bättre att ha på samma ställe. Funderar på H&M eller Lagerhaus men finns även andra affärer som lockar. Överväger just nu vilken som är mest nytta för mig...
 
 

Vecka 24: Frukost

Jag är ingen frukostmänniska utan jag tycker nästan att det är lite jobbigt att äta frukost. Därför äter jag ingen frukost när jag är hemma utan väntar tills Robert kommer hem på lunchen och äter med honom då istället. På helgerna så äter jag det jag känner för när jag blir hungrig.
Men förut när jag gick i skolan och nu när jag jobbar så äter jag alltid frukost för om jag inte gör det så kommer jag inte att orka och min mage kommer att låta som ett ånglok och det tycker jag är otroligt pinsamt!
Det jag brukar äta till frukost då är antingen fil/yoghurt med flingor, ett glas saft och sedan försöker jag alltid att trycka i mig en macka men oftast får hundarna dela på över halva för mackor känns som att de växer i munnen på morgonen. Och har jag mycket tid så brukar jag göra gröt.

Har kommit fram till att det är lättare att äta mat till frukost än att äta mackor, fil/yoghurt, gröt eller liknande, sådant äter jag hellre på kvällarna. Så om jag ska äta frukost så tycker jag att det är lättare att få ner lite rester från middagen dagen innan än en limpsmörgås. Men det finns såklart undantag för det också då alla dagar inte är likadana. Åt faktiskt flingor och mjölk till frukost i helgen men då hade jag iofs varit vaken i 3.5 timma innan också så hungern hade börjat sätta in.
 
En gång när jag skulle med systeryster och familj till stan fick detta bli min frukost. Minns att jordgubbarna inte alls var goda och att resan till stan sedan blev inställd...
(Det är juice i glaset och inte avloppsvatten, var bara det att jag exprimenterade lite med bilden och råkade radera originalbilden... )
 

Kreativiteten flödar!

Får ju faktiskt tillbaka på skatten i år och tänkte då att jag skulle köpa några tavlor till sovrummet (Frankrikeinspirerade såklart!) men för två stycken skulle jag få betala nästan 600kr och då ingick inte ramar. Och eftersom de bara var 20x30cm hade jag nästan velat ha tre stycken vilket blev nästan 900kr + tre ramar då för ca 100kr/styck. Ca 1200kr för tre stycken då vilket är ganska mycket pengar som man istället kan lägga på annat.

Så istället för att lägga ut dessa pengar bestämde jag mig för att göra egna tavlor till sovrummet. Letade upp lite texter på Google som jag ritade av och detta blev resultatet utan ramar. Har hittat ramar som jag ska köpa sedan.
Så istället för ett ett pris på 1200kr kommer jag att landa på 140kr ;)

 
Ber om ursäkt för den suddiga bilden
 

Torsdag

Igår så fick vi fara in på en liten spontantripp till Umeå när Robert slutade jobbet. Det är så att han håller på med att bygga om en båtvagn som han köpt och när han i princip var klar med allt så gick något lager i däcken sönder. En kompis kunde fara in och köpa ett igår under dagen men såklart så klantade Robert sig och tappade ner lagret till andra sidan som var helt. Det gick sönder utan möjlighet att laga det. 
Så det var ju bara att pallra sig in till stan och hämta ett nytt som Roberts kusin var snäll och for och köpte eftersom vi aldrig hade hunnit innan stängningstid.

Efter att ha hämtat lagret åt vi lite innan vi for till Roberts farmor och hämtade lite plaststolar som vi nu måste fundera ut vad vi ska göra av. Just nu tar de upp hela skuffen på bilen.
Sedan när vi hämtat stolarna blev det en sväng på MM innan vi for hemåt.

Roberts jobb var nästa stopp. Han fixade det sista på båtvagnen innan vi for och lämnade både båt och vagn hemma hos mamma. 
Jag tiggde till mig en mjukglass innan vi for till Sören och Tina för att hämta lite saker vi hade där. Alltid lika trevligt att hälsa på dem och fint har de också där de bor i sitt nya hus i Stärkesmark :)
 
Hann sedan bara svänga in till Vännäs då vi såg en räv vid eldsoffan. Försökte fota den men det var inte det lättaste när Robert hela tiden skulle köra närmre. Enda bilden jag fick var en suddig bild på den när den sprang iväg.
 
 

DIY: Ljus

Ibland så får jag pyssel-il. Är ingen expertpysslare men ibland tycker jag att det är roligt att hålla på. När mamma fyllde år bestämde jag mig för att göra ett eget ljus till henne och köpte tre kronljus i olika färger som jag smälte och hällde i ett glas. Blev inte jättenöjd men ändå inte helt missnöjd. Tyvärr har jag ingen bild på det.

Sen när Robert fick några värmeljus med extra lång brinntid i födelsedagspresent och det visade sig att de inte alls hade längre brinntid utan att veken brann upp snabbt och lämnade över hälften av allt stearin kvar så bestämde jag mig för att ta reda på det och sparade det i en burk.
Tog hem burken förra veckan när jag var i stugan och kollade sedan lite inspiration på Youtube och hittade en som gjorde ljus som liknade vattenmeloner genom att antingen blanda stearin med kritor eller något färgat vax.
Bestämde mig i alla fall efter att ha sett videon att göra regnbågsljus!

Köpte pappersmuggar tidigare i veckan, tyvärr fanns det bara stora men det funkade det också. Och sedan köpte jag kritor igår. Så nu på morgonen har jag hållt på ett x antal timmar med att få till ett regnbågsljus och är faktiskt riktigt nöjd!

Började med att ta en veke från ett av kronljusen som jag använde till mammas ljus, behövde ju bara en när jag gjorde den så hade två över. Sedan tog jag en metallplatta som veken sitter i på ett vanligt värmeljus och satte fast veken i den (fick först använda en syl) och sedan tog jag bara saxen och tryckte ihop så att den inte skulle ramla ut.
Ställde det sedan i muggen.
 
Sedan smälte jag stearin och krita i en burk som jag ställt i kokande vatten. 
OBS! Det blir lite stearin i kastrullen efteråt så brukar få diska några gånger med rätt så
varmt vatten och använda svinto för att få den ren!
 
Färg nummer 1: Cerise
Färgerna är mycket mörkare innan de har stelnat. Vissa färger tycker jag även har varit ljusare innan.

Färg nummer 2: Lila
OBS! Vänta på att det stelnat innan nästa färg!
 
Färg nummer 3: Blå

Färg nummer 4: Grön

Färg nummer 5: Gul
Såg väldigt grön ut tills den stelnade.

Färg nummer 6: Orange 

Färg nummer 7: Röd (glömde fota den färgen).
 
Sedan när jag var klar med alla färger så ställde jag in muggen i kylskåpet en stund så att det fick stelna ordentligt innan jag skalade av pappret och här är det färdiga resultatet!

 
Känner mig mycket nöjd må jag säga! Kommer garanterat göra fler såna här med med andra färgkombinationer!

Testade även att göra ett annat ljus jag sett med den biten av veken som blev över. Detta resulterade först i detta!
 
Tur Google finns i såna här lägen så man vet hur man får bort det ;)

Resultatet blev rätt okej ändå. Har inte stelnat riktigt på bilden. Har ljuset i kylen nu så hoppas det blir ljusare i färgen när det stelnat klart.
 
 
 
 
 
 


 

Läsa, läsa, läsa!

Är helt uppe i läsningen just nu. Förutom uppgifterna som jag ska göra och det jag ska läsa i läroboken så måste jag snabbt läsa ut boken jag läser (Har strax över 100 sidor kvar nu så det går framåt i alla fall) eftersom jag inte vill påbörja en ny innan jag läst ut den då jag läst över halva redan,
Så fort jag har läst ut den här blir det att läsa en av de böckerna som jag lånade på biblioteket tidigare i veckan. Den som jag tycker låter mest spännande är en ungdomsbok men funderar på att läsa den i alla fall och har jag tid över sedan börjar jag läsa den andra.
Så det är vad jag gör nu. Läser, läser och läser lite till samtidigt som jag försöker att göra allt annat som ska göras i ett hem...

Ärenden

Då har jag gjort lite ärenden. Har dragit ut på det hela dagen känns det som men har under vissa stunder på dagarna noll lust, ork eller energi till att göra någonting och att masa sig ut då känns otroligt jobbigt. Jag vet inte varför jag känner så här till och från, eller har mina aningar om vad det kan vara men inget som jag orkar spekulera ytterligare i just nu.
 
Men nu är det gjort i alla fall.
Var först på biblioteket och lånade två av böckerna som fanns på boklistan till litteraturkursen. Någon av dem ska läsas innan den 11 juni och tragiskt nog är det den som jag tycker verkar tråkigast som är skriven för vuxna, den andra måste vara ungdomsversionen. Får se vilken jag väljer eller om jag läser båda. Vill ju även läsa klart den jag läser nu men över 200 sidor kvar i minimal text...
Efter att ha hittat böckerna och skulle låna de i lånedisken så fick jag en pinkod och så visade hon som jobbade mig hur man själv kunde låna böckerna med hjälp av en dator. Tydligen så ska det bara vara att dra lånekortet, logga in med pinkoden, lägga böckerna på bordet och sedan finns de där och då är det bara att skriva ut kvittot. Låter som att jag är helt facinerad men det känns kul med något nytt även om det kan vara ganska trevligt att låna i lånedisken också och få tips och råd av de som står där och scannar in böckerna.
 
Efter biblioteket var jag på apoteket och hämtade ut nästa omgång av mina hormontabletter, nu blir det dubbeldos men får hoppas att jag slipper dubbla biverkningar. Är redan zombie 24/7.
Och sedan en snabb sväng på Konsum för att handla dricka och mjölk. Träffade min underbara svägerska Therese på vägen in och småpratade lite med henne. 
 
Så nu sitter jag återigen hemma. Svettas som en tok trots att det börjat blåsa ute så är det ändå varmare än vad man tror och skinnjacka var inte så smart val...
Nä ta och laga lite middag så att vi kan äta lite snabbt när Robert kommer hem för sedan blir det en sväng till mamma och lämna lite saker och umgås med den här tjejen en stund ;)
 
 

Vänjaurträsk

Torsdag-söndag så var vi ute med husvagnen i Vänjaurträsk, men vi började redan i onsdags med att köra dit båten. Tänkte skriva lite kort om dessa dagar.
 
Torsdag: Började dagen med att städa lägenheten och packa det sista som vi skulle ha med oss samt handla sista maten. Sedan när Robert kom hem 16.00 var det bara att packa bilen och fara för att hämta Kåre.
Efter att ha plockat upp honom for vi till Storarmsjö och packade in det mesta i husvagnen, kopplade på den och for till Vänjaurträsk. Blev inte så mycket gjort när vi kom dit. Grabbarna lekte med fiskegrejerna och jag tog det bara lugnt.
 
Foto: Kåre

 
 
Fredag: Skit väder med spöregn men det hindrade inte de fisketokiga från att fiska. Själv stannade jag kvar i husvagnen och tittade på film.
När de kom tillbaka blev det kött och ris till middag och vädret var mycket bättre så passade och tog lite bilder. Är enormt sugen på att köpa en kamera nu så att jag slipper fota med telefonen och dessutom få lite klarare bilder.
 
 
 
 
Lördag: Kom tre stycken till med sina trollingbåtar och våran båt blev den minsta utav dem alla. Vi åkte ut mitt på dagen någon gång och fiskade. Var jättefint när vi for men sedan började det blåsa en aning. Jag fördrev tiden med att läsa, lösa korsord, plugga och sova i båten medan de andra fiskade.
Efter några timmar åkte vi in till land för middagsbreak, jag bestämde mig däremot för att stanna kvar när de for ut på sin andra sväng. De kom tillbaka några timmar senare för att grilla lite korv och sedan ut en tredje och sista gång för dagen/natten.
 
 
 
Söndag: Vaknade av att det regnade som bara den, tycker synd om de som sov i tält och hade 1dm vatten inne i tältet på morgonen. Själv tyckte jag att det var nog jobbigt att bara gå ut och pinka i regnet, blev dyngsur av bara det.
När vi vaknat till och regnet lugnat ner sig packade vi ihop våra saker och for och lämnade huvagnen i Storarmsjö. 
Sedan for vi tillbaka och hämtade båten, var lite jobbigt för svaga mig och Robert att själva slita upp båten på släpvagnen men det gick tillslut. Efter det for vi tillbaka till husvagnen och hämtade lite grejer innan vi for hemåt. 
Väl hemma lämnade vi bara hundarna, jag bytte om och tvärpackade upp lite mat innan vi åkte till Umeå för att fara och handla lite småsaker på Biltema och äta på Balder.
Blev ingen rast och ro när vi sedan kom hem igen för då var det bara för mig att städa trappen och tvättstugan och för Robert att fara på jobbet och ha nedsänkning och efter det for han återigen till stan men den här gången för att hämta en båtvagn. Det känns som att det var något som vi behövde investera i då det är både jobbigt att hela tiden låna släp samt att dra upp båten för hand är inte alltid det lättaste och är man själv är det näst intill omöjligt!

Det var i alla fall en händelserik helg med 10 öringar totalt, dock så fick Robert bara en.
Låter som att Robert ska med sitt "FiskeCrew" även i helgen och fiska men då någon annanstans. Får se hur jag gör om jag stannar hemma eller följer med, allt beror på vädret. Så länge jag inte är lika besatt som Robert så kommer jag inte att sitta i en båt hela dagen i spöregn eller kraftig blåst!
 

Vecka 23: juni, juli, augusti

Då var det första juni och det känns som att månaderna bara springer iväg. Denna månad ska jag även vara klar med mina studier så det är inte så länge kvar nu. Sedan får jag se om det blir en gymnasieexamen eller ett slutbetyg. Den ena av dem kräver ett gymnasiearbete men ska skriva till min studievägledare idag och höra vad hon säger om det hela.
 
Det känns konstigt att det redan nu är sommar, för det känns inte som sommar. Senast i helgen satt jag med täckbyxor på, visserligen för att jag åkte båt och det blåste litegrand men man tycker ändå att det borde bli lite varmare väder snart.
 
Jag har väl inte allt för mycket planerat inför de kommande månaderna. Men går allt som jag vill nu med min inkomst så hoppas jag att få vara ledig i sommar. Förra året jobbade jag konstant mellan maj-augusti och från augusti och framåt har vi haft en del jobbiga månader så en sommar tillsammans med Robert utan måsten är något som jag verkligen behöver nu för att kunna koppla bort lite tankar och ta nya tag till hösten igen då jag ska jobba mycket, mycket mer än vad jag gör nu.
Men det återstår fortfarande att se vad sommaren har att erbjuda men hoppas värme och massa skoj tillsammans med nära och kära.
 
Bjuder på bilder från förra årets juni, juli och augusti