Holmsund

Då va vi i Holmsund för att träffa Erik och Mats. Om vi bli kvar här tills imorgon är ännu inte bestämt. Robert gjorde illa ögat på jobbet idag, han fick in en flisa ögat som han fick fara till vårdcentralen och ta bort.  Så han har lite ont just nu och blir det inte bättre inom 24 timmar blir det vårdcentralen igen.
Vet inte om han har otur eller oo han bara är klantig. 


Fishing with daddy

Robert gillar verkligen inte att handla kläder, om inte kläderna har något med fiske att göra. D.v.s. det är en fisk på, märket är av samma märke som gör fiskegrejer eller det är någon text på som relaterar till fiske. 
Satt och kollade runt på internet och hittade en body till bebisar och kom fram till att den dagen vi får barn så är det detta som Robert kommer att köpa till honom/henne.

 

Mardrömmar hela natten

Inatt har jag drömt mardrömmar hela natten, även igår natt var det mardrömmar fast då bara nån mardröm.
Vaknade 05.20 och ville inte sova mer, då hade jag drömt 4 mardrömmar och tänkte att nä nu får det räcka! Somnade i alla fall om sen 06.35 för var verkligen jättetrött men tjurade och höll mig vaken. Sedan jag somnade om blev det inga mer mardrömmar och vaknde för 15-20 minuter sedan, känner mig inte så utvilad som jag önskar att jag vore men fick i alla fall sova en stund till utan dessa hemska drömmar.
 
Så nu blir det väl att försöka ta sig in i duschen och spola av sig och förhoppningsvis vakna till så att man kan sätta igång och plugga en stund innan Robert kommer hem och äter lunch med mig.
Sedan blir det väl att plugga ett par timmar till och sedan städa lite och efter det får man se vad kvällen har att erbjuda. Är ju trots allt valborg så något annat än sitta hemma och plugga måste man väl ändå hitta på, i alla fall i ett par timmar.
 
 

Grattis morfar ♥

Idag har min morfar namnsdag, eller säger man hade eftersom han inte lever längre? Jag säger i alla fall har.
Min morfar är den enda jag har träffat av mina mor- och farföräldrar men jag var bara nått år när han gick bort så jag minns honom inte.

Jag skulle göra vad som helst för att få ha mina mor-och farföräldrar i livet. Jag önskar att jag fått träffa min mormor, min farmor och min farfar och fått prata med de hur mina föräldrar var när de var små. Och självklart önskar jag även att jag fick lära känna min morfar i en ålder där jag i alla fall hade haft något minne av honom.
Minns att jag alltid var avundsjuk när jag var yngre på de i skolan som kunde hälsa på sina mor-och farföräldrar. De berättade om allt roligt de hade gjort, om presenterna de hade fått och hur de kunde bjuda dit sina kompisar på världens godaste fika. Själv hade jag aldrig den möjligheten.
 

På bilden fr. vänster, min mamma, min låtsasmormor Rut, min kusin Maria, jag (bebisen med det stora huvudet) bredvid min storasyster Sandra. 
Snett ovanför min kusin till höger är min moster Cathrine, min storebror Magnus och min morfar Tyko/Tycko (är osäker på stavningen).


Underbara djur!

Ibland kan ni göra en tokig. Men oftast är ni helt underbara! ♥
 
Ber om ursäkt för att jag i princip bara lägger upp collage. Men
de är så roliga att göra så kan inte låta bli! ;D

Tur man har en snäll lillebror...ibland ;)

Igår fick jag hjälp av Daniel med lite saker. Först så for han och handlade lite åt mig medan jag höll på med middagen. Kyckling, potatis och morötter i ugnen blev det igår.
Sedan efter att vi ätit middag så sorterade vi upp alla min papper och räkningar från oktober 2013 och fram tills den här månaden. Jag gav han papper som han sedan slog hål på och lade i högar.

Efter att han var klar med det så sorterade jag upp högarna i månader som jag sedan lade i datumordning och satte in i pärmar. Är bara 2015 kvar nu men hade ingen pärm för i år så ska göra det så fort jag har fixat en. Känns så bra att ha det bortgjort och ett stort tack till min lillebror som kunde hjälpa mig med det så att det i alla fall gick en aning snabbare än vad det brukar göra för mig när jag gör det själv.
 
Idag blir det i alla fall inte att sortera papper utan idag blir det bara att plugga, plugga och plugga lite till. Ska läsa om hur man skriver en pjäs bland annat och se om jag lyckas lära mig grunderna till det. Sen så måste jag också komma på lite bakgrundsinfo till novellen som jag ska skriva, men än så länge har jag inga idéer.
Så det är vad jag ska göra idag.
 

Umeå

Igår gick jag ner till Roberts jobb på eftermiddagen för att åka med honom och en arbetskamrat in till stan. De skulle på hälsokontroll genom jobbet och jag passade på att gå på stan under tiden. Hade egentligen inte något speciellt jag skulle köpa utan skulle mest bara kolla lite kläder inför sommaren som jag kollat upp på olika hemsidor, vad som finns på affärerna o.s.v.
Hittade ändå tre tröjor på rea på Gina Tricot och Bon/Jour tröjan kommer att bli min absoluta favorit. Superskön och sitter bra. :)
Men var inte så kul att gå på stan som det brukar. De håller på göra om överallt så många affärer var byggarbetsplats, men det blir nog bra när det är klart.
När jag var klar gick jag och mötte upp Robert och sedan hämtade vi upp hans arbetskamrat innan vi for hemåt.
 
T-shirt 29kr
Moln som liknade snöklädda berg
en till T-shirt 29kr
Dricka: Simspons dricka med strawberry cream smak, inte smakat ännu. Pepsi Twist med citron, smakade som pepsi med friskare smak och 7UP med körsbär. Smakade som Coca-cola med körsbär men såklart utan cola smak
Bon/Jour tröjan som jag älskar! ♥

Vecka 17: Rosa

Jag gillar rosa. Jag har alltid gillat rosa. Till och med min blogg är rosa. Men tro vad man vill, mitt hem innehåller faktiskt väldigt lite rosa.
 
Redan när jag var liten så älskade jag färgen rosa. Jag var riktigt "tjejig" (fast i dagens samhälle där precis allt är könsneutralt så är det kanske fel att kalla just rosa för tjejigt).
Allt jag ägde var visserligen inte rosa, hade väl saker i regnbågens alla färger. Men rosa var den finaste färgen enligt mig. 
Jag gillar fortfarande rosa, det är en färg som man lätt kan kombinera med andra färger, en färg som, enligt mig påminner om romantik vilket även speglar min personlighet och det är även en färg som får mig att tänka på Girl-power (japp nu var jag inne på det där "förbjudna" igen om att rosa bara associerar till tjejer).
 
Har i alla fall gått runt idag och fotat lite av det i våran lägenhet som man kan hitta som är rosa. Har även ett par ljusrosa skor som jag tänkte fota men de är inte fina längre, inte på långa vägar, så struntade i det.
Måste även tillägga att om jag hade haft Robert hemma så hade jag även tagit en bild på min telefon eftersom även den är rosa. ;)
 
Så varsågod: Ett rosa collage på saker från mitt hem.
En rosa leksaksgris tillhörande mina hundar. Ett neonrosa nagellack från MM. Några rosa böcker från min 
bokhylla. En grön/rosa magnet på kylskåpet. Ett rosa block. Ett örngott i några rosa nyanser. En rosa dammvippa. En rosa nalle jag fick på min ettårsdag. Ett rosa doftljus. En rosa plastblomma (som Robert hatar). En rosa glasburk där jag förvarar lösviktste. Och slutligen en rosa hudlotion från Victorias Secret som jag fick i julklapp.
 
 

Debattartikel

Försöker att skriva en debattartikel men det går inte så bra. Jag som annars brukar ha en massa saker som jag är för eller emot kan inte komma på en enda sak. Har frågat andra om hjälp att komma på ämnen att skriva om men fortfarande står det still.
Jag har skrivit upp några ämnen men kan inte komma på några bra argument till dessa ämnen. Hittar kanske ett eller två argument men det är nästan för lite. Sedan kommer jag inte på några bra motargument till dessa heller. Suck!
Har i alla fall tills ikväll på mig så än finns det tid...
 
 

Kärlek och Dr.Seuss

Citat: Dr.Seuss

Blandväder

Vädret idag har vi som en gott och blandatpåse. Börjar med okej väder, men en aning grått. Därefter blir det ännu gråare tills det börjar på att regna, blir uppehåll, börjar på att hagla, blir uppehåll, börjar på att hagla ännu mer än första gången, övergår sedan till regn och sedan sol under kvällen.
Passade på att ta en promenad vid 20.30 medan det fortfarande var soligt och ljust ute. Mötte upp Robert som kom från jobbet efter att varit och hållt på med vårat projekt till stugan, en båt vi köpte förra året. Han fick ta Nova för hon var så lat. Sedan vände jag och Torgny om och gick hem. 
Blev en dusch för Togge när vi kom in, det jag fullkomligt hatar med denna årstid är allt grus som de drar in. Hade visserligen säkert räckt med att bara torka av han med en handduk men har planerat i två veckor nu att duscha han så ikväll fick det bli av. Jag var inte så populär men det glömdes snabbt bort efter duschningen var gjord.
Får se vad kvällen har att erbjuda, funderar på film men inget bestämt ännu.
Imorgon blir det i alla fall en sväng hem till mamma och se vad hon har för sig.
 
Bjuder på en bild från gårdagens promenad
 
 

Ännu en sväng till stan

Senare i eftermiddag, eller rättare sagt när Robert slutat jobbet, så blir det att åka till stan ännu en gång. Anledningen till det är att Robert glömde köpa en sak till helgens projekt och idag är enda dagen som han har tid egentligen att åka dit och handla.
Så ännu en sväng på biltema blir det idag. Börjar bli less på dessa tråkiga affärer så ska tjata till mig en tripp till ÖoB bara för att få lite variation på det hela.
 
 

Redan torsdag

Denna vecka bara rusar iväg och det är knappt så att man hinner med. 
Igår så var vi in till sjukhuset eftersom Robert hade tid för en undersökning och eftersom jag var lite ikapp med studierna då jag satt och pluggade i tisdags kväll så följde jag med som sällskap. Vi var lite tidiga när vi kom dit så vi fick vänta en stund, när det sedan var hans tur så var han borta ca 30 minuter, kom tillbaka och fick återigen sitta och vänta i väntrummet eftersom hans läkare var försenad efter en operation. Så ännu längre väntetid och sedan fick han vara där inne ett bra tar när det blev hans tur.
Blev sedan en snabb sväng till Biltema och Jula för att inhandla lite saker till Roberts senaste projekt som han nog kommer att hålla på med i helgen, men mer om det då.
 
Så dagen igår försvann snabbt och nu är det redan torsdag. Min dag började 08.15 med att kolla telefonen och ligga och dra mig i sängen tills för en timma sedan. Sen dess har jag letat fram Roberts gamla CV och gjort ett nytt åt honom som stämmer in med tiden, det gamla hade inte ens rätt adress och vi har bott här i 4 år nu i slutet på denna månad.
Passade även på att förnya mitt egna CV eftersom det inte uppdaterats på två år och det är mycket som hänt sedan dess. Så det är visst inte bara veckan som rusar iväg. De senaste åren har även de försvunnit i en hast.
 
Nu ska jag fortsätta dagen med att göra i ordning lunch. Inte så ansträngande eftersom jag bara ska värma lite saker i ugnen och i mikron 
 
Efter lunchen, och om Robert godkänt sitt nya CV, så ska jag sätta mig ner och plugga i några timmar. Den här veckan ligger jag riktigt bra till och betyget A på förra veckans uppdrag som jag fick igår gör det ännu mer peppande. Önskar att jag kunde läsa den här kursen under en mycket längre tid för det är så roligt och man lär sig så otroligt mycket! Så om ni någon gång ska läsa upp era gymnasiebetyg och inte vet vad ni ska läsa och har fria tyglar så föreslår jag kursen Skrivande. Mycket varierande uppgifter och man får verkligen träna sin skrift, vilket många i vårat avlånga land skulle behöva.
 
 

Dagens planer

Då har Robert nyss varit hemma och ätit lunch. Blev bara pasta- och skinksallad till han idag då jag vaknade så sent. Vet inte varför men har börjat vara så seg på att kliva upp vissa dagar och det är oftast de mornarna efter att jag sovit bra på natten och inte somnat allt för sent som det blir så.
Vaknade ändå 08.00 någon gång och tänkte att jag skulle kliva upp men så blev det inte, somnade istället om och vaknade efter 10.00 istället. Hade lätt kunnat somna om då och sovit några timmar till men då hade inte Robert fått nån lunch och hela dagen hade varit bortkastad.
 
Så nu när jag har ätit och plockat undan så är det dags att göra klart det som ska göras till skolan och skicka iväg det.
Efter det en snabbstädning, städade hela lägenheten igår så behöver inte städa mer än max 30 minuter idag. Men ska tvätta några maskiner också och ta upp lite rentvätt, är nog det som kommer ta mest tid.
Sedan 16.00 så ska vi till Storarmsjö, jag och Robert, för att fixa lite med båten vi köpte förra sommaren och som nu kommer bli stugbåt eftersom vi har den andra i Bredträsk.
 
Så jag har lite att göra idag också. Får se hur länge vi kommer att vara borta men lät på Robert som att det inte skulle vara allt för länge. Efter allt är klart så blir det säkert en lugn kväll framför tvn eller en bok och förhoppningsvis får jag somna extra tidigt ikväll så att jag kanske tar mig upp i vettigare tid imorgon.
 
 

Livet är underbart just nu!

Skorpan är återigen hemma! ♥
Fick äntligen mina pengar!
Ligger för första gången sedan denna kurs började bra till tidsmässigt!
Handlade mat idag och blev glatt överraskad när jag såg priset.
 
 
 
 

Stan igår

Igår följde jag med mamma och Magnus in till stan för att handla lite schampo, balsam, kattsand, bajspåsar etc hem. 
Fick ju bli glad igår eftersom CSN fick in mina papper från skolan i onsdags så fick pengarna, som jag har väntat på i några månader, idag. Men eftersom brorsan skulle in igår så fick jag låna pengar av mamma så länge.
Så vi började med att fara på MM-Mycket mer för pengarna där jag handlade det mesta i städ- och hygienväg och så klart curruketchupen som jag såg sist när jag var där med pappa. Förut så fanns curryketchup att köpa på ICA men sedan tog de bort det av någon anledning. Jag var helt besatt av den och det finns inget godare till friterad kyckling! Så var bara tvungen att köpa en och testa för att se om det var samma smak och det var det! 
Men nog om det.
Efter MM for vi på Rusta eftersom mamma skulle köpa två nya mattor och hon hade turen att få de två sista av det mönster som hon var ute efter.
Efter Rusta blev det Coop Forum och Willys. Passade på att handla lite mat hem men ville inte handla för mycket eftersom jag inte hade gått igenom kyl/frys och skafferi. Annars blir det ju lätt att man handlar en massa onödigt som man inte behöver.
Sedan blev det ännu en sväng till Rusta eftersom mammas väninna också ville ha en matta. Men efter det var det färdighandlat och vi kunde fara hem och börja packa upp våra grejer.
 
 
 
 

I wish that I could be like the cool kids

 

Äntligen!

3 veckor sedan,idag, som jag beställde denna bok och har fått klara mig utan den, med ett par dagars försening på mina uppdrag. Så ligger några sidor efter som jag nu ska läsa och sedan fortsätta med nästa studieguide.
Det var tur att det inte var historia som jag läste för den boken hade jag inte klarat mig utan eftersom i princip allt i den kursen handlade om det som stod i boken.
Men nu är den äntligen här i alla fall och jag fick en sak mindre att bekymra mig över.
 
 
 
 

Vecka 16: En person som står mig nära

Det kanske inte är så svårt att lista ut att en person som står mig nära, om inte närmast av dem alla, är Robert!
I 8 år har vi hängt ihop och varit med om allt från glädje till sorg. 
Det finns få människor som känner mig lika bra som Robert. Har nyss blivit medveten om att han känner mig mer än vad jag trott. För ibland så känns det som att han inte lyssnar, och det kanske han inte gör heller, men han lyckas nästan alltid komma ihåg de viktigaste delarna. Så jag blir alltid lika chockad när han kommer hem med saker som jag älskar utan att jag bett om det eller att han kommer ihåg något viktigt jag sagt och med hundra procent intalat mig själv att han inte hört.
 
Men det är inte bara han som står mig nära utan jag står såklart även honom nära. Jag vet saker om honom som jag tror att få vet. Jag vet exakt hur hans kroppsspråk ändras innan hans humör ens hinner göra det. Jag vet även redan innan han gör något vad han ska göra, de flesta gångerna i alla fall.
 
Vi känner varandra utan och innan, även om jag måste få "skryta" om att jag fortfarande känner Robert bättre än vad han känner mig men det är bara för att jag är så bra på att läsa av personerna runt omkring mig och mitt minne för små detaljer, detaljer som andra kanske inte lägger märke till.
 
Jag hoppas att vi ska kunna stå vid varandras sida för resten av våra liv och fortsätta kunna dela allt. Oavsett om det är lyckligt, ledsamt, roligt, tråkigt eller ja vad som helst så hoppas jag att vi aldrig ska kunna känna att vi inte kan prata med varandra om det.
Jag vet att det kanske är lite kliché att skriva detta men jag kommer nog alltid att älska Robert oavsett vad som kommer emellan oss, för det jag känner för honom kan ju omöjligt bara försvinna! ♥
 
 
 

Skorpan vart är du?

I tre dagar nu har Daniels och mammas katt Skorpan varit borta. Det låter inte sådär jättelänge men för en katt som varit borta 24 timmar som längst och knappt lämnar gården så känns det otroligt länge.
Jag och Daniel var ute och letade efter henne igår och kollade även igenom hela källaren. Samma sak gjorde vi idag tillsammans med Sandra och Jesper men vi tog då en lite annan sväng. Samt att jag och Daniel återigen letade igenom hela källaren och även vinden, men inte ett spår av katten.
Satte även ut efterlysningar på Facebook igår, många delningar har det blivit men ingen har hört av sig. 
Vi har även ringt och pratat med polisen om någon fått in en katt eller tips om en katt men ingenting. De tog i alla fall en anmälan och mammas personuppgifter i fall att de skulle få in någon.
 
Hemska tankar snurrar såklart i skallen på en och även om det som sagt inte gått så lång tid så känns det konstigt att hon inte kommer när man ropar på henne.
Jag håller i alla fall tummarna och hoppas för allt i världen att hon snart ligger hemma igen, i sin favoritkorg i vardagsrummet tillsammans med Turbo och Kitte.
 
 

Lite kort om gårdagen och dagen idag

Man ska inte ropa hej har jag märkt. Bara för att jag skrev tidigare i veckan att jag är så glad att jag nu inte drömmer lika mycket mardrömmar så vaknade jag såklart upp igår, en aning omtumlad, efter den andra mardrömmen för natten! Dessutom så vaknade jag mycket senare än tänkt och missade det jag skulle se på TV.
Men trots att jag vaknade sent så hann jag ändå göra lunch till Robert och efter det möta upp pappa och hans särbo Lea på Secondhand.
Efter det blev det en sväng på ICA innan vi for till mamma för att äta tårta och annat gofika och även för att återigen gratta Daniel som fyllde år i tordags.
När vi hade fikat klart åkte vi en sväng till Vännäsby och returcentrum för att kolla lite och vi blev kvar där ett bra tag.
Efteråt skjutsade pappa tillbaka mig till mamma innan han och Lea åkte hemåt. Blev kvar hos mamma under kvällen och vi delade på en pizza till middag.
När jag sedan kom hem runt 22.00 tiden så trodde jag att jag skulle somna snabbt eftersom jag sovit så oroligt natten innan men så blev det inte och tror att klockan hann bli 02.30 innan ögonlocken slutligen föll ner.
 
Så det var lite kort om gårdagen. Idag så vaknade jag rätt så sent och har nu suttit med mina studier i 2.5 timme och ska väl ta och göra lite annat ett tag nu. Känner att jag bara sitter och gäspar nu och då är det hög tid för en paus.
Senare i eftermiddag blir det i alla fall att skriva dikter (Yay...inte min starka sida) och efter det blir det att ha myskväll med hundarna, katterna och någon bra film.
 
 
 
 

Grattis Daniel! ♥

Grattis älskade lillebror på 19-årsdagen! ♥
 
 

Vecka 15: Sömn

Jag har en väldigt varierad sömn med perioder då jag, enligt mig själv, sover dåligt. Men man ska väl inte klaga så länge det finns personer som endast sover ett par timmar per natt och ändå tycks funka hela dagen.
Men nu de senaste nätterna, sedan vi kom hem från stugan, så har jag sovit riktigt bra. Har fortfarande vaknat på nätterna i vanlig ordning men störs inte lika mycket av det. Så har kunnat känna mig pigg och utvilad när jag klivit upp vilket känts toppen.
Något annat som jag är glad över är att jag nu inte drömmer lika mycket mardrömmar längre. Förut så kunde det vara flera gånger i veckan som jag vaknade av att jag drömde mardrömmar. Nu är det väl max två gånger i månaden. Ännu en sak som känns otroligt skönt att slippa!
 
 

Påsken 2015

Då var påsken slut för i år och våran påskhelg spenderades i stugan. Vi åkte dit i torsdags efter att Robert slutat jobbet, han hade turen att bara jobba halvdag så vi tog oss iväg rätt så tidigt. 
Vi började med att åka till Holmsund och hämta Erik och Mats och efter det blev det en sväng på Ersboda för att köpa ett nytt elverk på Biltema.
Dagarna i stugan har vi spenderat på sjön och kollat på när Robert har fiskat. Varje ställe vi for till såg ut som ett mulvadsland efter att Robert borrat klart alla pimpelhål.
 
Vi har även haft någorlunda tur med vädret, även om det kanske varit lite grått emellanåt. Men plusgrader har vi haft i princip hela tiden och om man jämför med sist då vi var där så har det knappt blåst något heller.
Det enda som hamnar på minussidan är väl gubbarnas babbel tidigt på morgonen och om samma saker hela tiden...och inget av intresse.
Men om man nu bortser från det så har vi haft det riktigt trevligt. 
Igår hann vi knappt komma hem och duscha innan vi låg i sängen och funderade på att göra kväll, ca 16.00 på eftermiddagen xD. Men det blev TV istället.
 
 
 

Vecka 14: April

Igår gick vi in i April och det var länge sedan som några månader har gått så fort som dessa tre senaste månader har. 
Igår så for vi och hämtade en hundvalp hos mamma och for iväg med den till svärmor och svärfar, Mariette och Roger, och sa att det var våran och att vi nu skulle ha tre stycken. Men chocken de sedan fick när vi berättade att den var till dem var obeskrivlig. 
De fick ta bort deras hund i somras och vi, tillsammans med Roberts syskon och respektive, tyckte att det nu var dags för dem att skaffa en ny hund eftersom vi sett hur mycket de velat ha en. Och nu har de sin lilla Wilma som de nästan direkt bestämde att hon skulle heta.
 
 
Övriga händelser den här månaden är att jag nu har börjat en ny kurs eftersom jag gjort klart historia 1b och nu är det skrivande som gäller. Dock har jag inte fått boken ännu eftersom CDON var otroligt sega och kommer hamna lite efter i början. Det känns surt men det är sånt man får ta när allt inte funkar som det ska.
 
Robert började även första dagen på jobbet igår efter 6 månaders sjukskrivning. Det kändes väl sådär för han. Jobbigt när man vant sig att vara hemma men samtidigt skönt att komma in i rutinerna igen.
Han fick i alla fall en mjukstart eftersom han bara jobbar 1.5 dag denna vecka.
 
Den 9e denna månad fyller min lillebror 19år så ska väl fara dit och fira honom och så är det väl sagt att pappa också ska komma hit någon dag där runtomkring.
 
 


Sedan får vi inte glömma att det är påsk nu också och jag hoppas att våran påskhelg kommer att bli lyckad. Och när jag ändå är inne på påskhelgen så kom jag på att jag har massor att göra innan Robert slutar klockan 11.00 så ska fortsätta med det.
 
 
Vi får se vad resten av månaden har att bjuda på men hoppas i alla fall att den får vara fylld med solsken och glädje. Så mycket sol och töande på tisdag och framåt för nu vill jag ha vår!
 
 
 



 
 

Vecka 13: En bild på en person vars liv jag följer på internet

En vecka sen men det får duga ändå ;)
 
Vecka 13 handlade det om att lägga ut en bild på en person vars liv jag följer på internet men det  tänker jag inte göra. Istället hade jag tänkt dela med mig av lite klipp från Youtube.
 
 
 
Allt började med att jag såg den här videon på youtube en natt då jag inte kunde sova. Sedan kollade jag även på en massa andra klipp med Matthias och började sedan att prenumerera på hans Youtubekanal. Sedan började jag även kolla på hans frus, Amanda Faye, Youtubekanal och följer även henne + deras gemensamma kanal nu. 
Tycker att de gör så bra och roliga videos som man inte kan bli annat än glad utav. 
Så dessa är två personer vars liv jag följer på internet. 
  

Försöka sova

Det har varit en händelserik dag idag och räknar med att dagarna framöver kommer att vara lika händelserika. Men mer om det imorgon för nu hade jag tänkt försöka ta mig i säng och förhoppningsvis får jag sova lugnt hela natten utan en massa besvärande mensvärk. Behöver vara utvilad för att ta mig igenom morgondagen.
 

Åselemarknad och Åselenappet

I helgen som var blev det en sväng till Åsele med Robert och Nova för att gå på marknaden och för att Robert skulle vara med i fisketävlingen Åselenappet som var i lördags.
 
Fredag: Vi for tidigt i fredags morse eftersom vi skulle till Bredträsk på vägen för att Robert ville fiska, kanske inte så ovanligt. Det var verkligen skitväder men jag, och Nova, hade tur att det gick att köra ut bilen på isen så att vi kunde sitta i den medan Robert var ute i snö och blåst med frånvarande fiskelycka.
Efter några timmar i bredträsk så fortsatte vi våran färd mot Åsele. När vi kom fram blev det att ta varsitt skrovmål på ett ställe jag inte varit på sedan jag var lite, blev en aning nostalgisk.
När vi sedan kom till pappa så blev det bara att lämna packning och hund för att sedan ta en sväng på marknaden, vilket tog max 10 minuter då den var extremt liten i år.
Senare på kvällen bjöd pappa på supergod middag innan han for iväg på ett möte och Robert for och umgicks med min bror Magnus och en kompis till honom. Jag däremot fick vänta på att pappas möte skulle sluta och sedan åkte vi till mina bröders mamma där de med familjer var. Min ena bror, Anders, fyllde år så det blev både smörgåstårta och tårta när vi kom dit.
 
 
 
Lördag: Vaknar tidigt av att en exalterad Robert tycker att jag borde kliva upp någon gång, klockan måste ha varit 7.30...
Tar en morgonpromenad med Nova och sedan klockan 10.30 åker vi till Stamsjön där fisketävligen höll till. Den började inte förrän 12.00 men är glad att vi kom dit den tid vi gjorde eftersom vi inte hade fått en lika bra plats annars.
Trodde att jag skulle få vara på isen med Robert men det var bara tävlande som fick vara på isen så jag satte mig på Novas filt i skuffen (med luckan öppen) i solen och höll tummarna och läste en bok.
14.00 när tävlingen slutade så for vi hem till pappa och bytte om innan vi gick till hembygdområdet och tog en fika och efter det så kollade vi på prisutdelningen. Av de 245 som fått en fisk eller mer så hamnade Robert på plats 33 och fick ett pris. Är så glad för hans skull som fick ett pris i alla fall även om det inte var första till tredje pris men revansch nästa år!
Hörde även i efterhand att det var många som inte fått en endaste fisk så för dem måste det ha kännts ännu surare.
Efter prisutdelningen så for vi hem till pappa och åt sedan middag med mina bröder + deras familjer och pappas särbo Lea. Hade riktigt trevligt och fick skratta mycket.
Kvällen blev sedan lugn för våran del.
 
 
 
 
Söndag: Vaknar och äter och sedan går jag, Robert, Pappa och Nova en sväng på det som var kvar av marknaden, d.v.s. typ ingenting då nästan alla for under lördagskvällen och fler under söndagsmorgonen. Det kändes ännu surare men Daniel fick sitt godis som han ville ha och Nova fick lite ben, en boll att ha i vattnet och en ny älg till leksakssamlingen.
På ett sätt förstår jag de med marknadsstånden att de for eftersom det varnats om snöstorm men samtidigt är söndagen den dag då det handlas mest då alla är på fisketävlingen på lördagen och när både den och prisutdelningen är slut så är även marknaden stängd för dagen. Så fick sedan läsa i efterhand på Åselemarknads facebooksida att de som lämnade marknaden innan avtalad tid skulle inte få komma tillbaka nått mer och inte heller på sommarmarknaden som är en av landets största.
Men men strunt samma.
Vi for efter promenaden hem till pappa och fikade tillsammans med Anders och familj innan vi begav oss hemåt. Men det blev ett kort stopp hemma eftersom vi nästan direkt for vidare mot stan för att fara på biltema och jula och sedan for vi och åt Tacos på Nattöppet.
Kvällen avslutades sedan med Bingolotto av oss pensionärsungdomar ;)
 
 
 
 

1 april

Japp idag är det första april och än har jag inte blivit lurad. Men något som gärna hade fått varit ett aprilskämt hade varit dagens hemska mensvärk! Gör ont oavsett om jag ligger, sitter, står eller går och håller tummarna för att det bara är idag som det kommer att göra så här ont för annars kommer det att bli en jobbig påsk.
Förutom mensvärk idag så är det även Roberts första dag på jobbet efter 6 månaders sjukskrivning och jag hoppas att det går bra och att han inte överanstränger handen första dagen då han har tappat mycket styrka i den.
Men han är duktig på det han gör så det ska nog inte vara några större bekymmer, får se om han ringer när han har fika halv 9 så får jag se hur det går.
 
Nu blir det att kravla sig tillbaka till sängen med en tallrik fil och flingor och försöka ligga under de varma täckena ett tag och se om denna värk och illamåendet jag har ger med sig.