Internationella blodgivardagen

Idag är det internationella blodgivardagen för er som inte visste det. Jag är ju blodgivare men måste erkänna att jag hade glömt bort det och såg det bara av en slump nu när jag kollade mitt tidigare inlägg om dagar som firas i juni. Där hade jag nämligen skrivit upp internationella blodgivardagen.
 
Jag blev blodgivare efter att jag haft min praktik på Barn 3 på NUS i Umeå. Barn 3 är en avdelning där de behandlar barn med olika cancersjukdomar och hjärtproblem och det hände ganska ofta medan jag var där att någon utav dem behövde få blod.
Kände då att jag ville vara med och bidra på något sätt och bestämde mig för att jag skulle bli blodgivare. Nu vet jag ju aldrig exakt vem som får just mitt blod men det spelar ju ingen större roll då jag vet att det hjälper någon iaf.
Dessutom så skänker jag alltid de 30 kr jag får efter blodgivningen till barncancerfonden bara för att bidra med lite extra.  
 
Så idag så hyllar jag alla blodgivare och säger till er som inte är det,och kan bli det för är ju inte alla som kan det, att bli det. 
Robert klagar alltid på mig att han tycker att det är onödigt av mig att åka fram och tillbaka till stan för att lämna lite blod och sedan även skänka bort pengarna jag får för det. Men det struntar jag fullständigt i eftersom det känns så otroligt bra när man har gjort det. 
 
(Bild: Geblod.nu)
 
 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0