Vi flyr fältet!

I helgen blir det att fly till stugan då det är nattklubb på hotellet bredvid. Vet bara hur mycket det levde om förra helgen och nattklubb är alltid något värre. Dessutom kommer det stå och skrikas ett bra tag utanför också när festligheterna har tagit slut där inne. 
Så nu när vi vet om att det kommer vara nattklubb så rymmer vi till lugnet. Imorgon blir det att pimpla hela dagen och äta gyros gjort på muurikkan. Hoppas bara inte att det kommer vara alldeles för blött på sjön.
 
Båda hundarna ska också med eftersom jag inte vill lämna Torgny hos mamma nu när Roya fått valpar. Dessutom ska vi ha chaufför på våran egen bil så vi behöver inte oroa oss om hundhår, kräk eller annat som hundarna kan råka göra eftersom det är våran egen bil. Städade den igår och ska snart ner och hämta upp mattorna som ska spolas av innan de läggs in i bilen igen. Sedan är det bara att packa bilen i god tid och invänta att Robert ska sluta jobba.
Men först fika lite så att man piggnar till.

 
 
 

Helt galet!

Var helt galet på konkursutförsäljningen igår! Ringde mamma 20 minuter innan de skulle öppna men då var det bara hon, en vänninna till henne, brorsan, brorsans tjej och systeryster där. Men 20 minuter senare när jag kom fram dit var det kö för att komma in nästan enda ut på gatan!
Var så fullsmockat därinne så att man nästan fick klaustrofobi. Folk trängdes och knuffades och när det var så fullt att man knappt kunde komma fram så kom det folk med stora barnvagnar och bara körde in i folk som stod och köade och tyckte att de var korkade som inte flyttade på sig eftersom det gjorde barnen stressade av att vara därinne! När man ser hur mycket folk som köar utanför så kanske det är dumt att ta med sig små, små barn om barnen blir stressade av det och att sedan skylla på de som står i kö att de är i vägen. Man kan ju inte rå för att utrymmet är litet och de flesta stod redan upptrycka mot väggen innan de kom med sina barnvagnar.
Hade de dessutom väntat i 40 minuter så hade det varit betydligt mindre folk och mer plats att styra vagnarna på.

Hur som helst så var ju folk ändå som galningar. Slet ner kartonger och fyllde med godis och fick allt för lite och ingenting. Brorsans tjej köpte en hel korg med mentos för 50kr, egentligen var det 3 "rör" för 20kr. Bara korgen tom kostade 4 gånger så mycket som det hon fick ge för allt. 

Jag fick i alla fall med mig ett nytt klösträd till katterna, bajspåsar, hundben, 2 böcker, kattmat, godis, chips, 10L cola och lite små prydnadsgrejer hem. 200 kr betalade jag för det och tyckte väl att det var ett helt okej pris trots att vissa fick billigare priser än andra när de kom till kassan.



 
 

Dagen är räddad!

Dagens schema
* Frukost
*Jobb
*Konkursutförsäljning på sega
*Lunch
*Mer jobb
*Tvätta
*Middag
*Städa
*Packa
*Duscha
*Sova
*+ några promenader med hundarna emellanåt
 
Någon fler än jag som har dagen räddad med en massa "skojiga" aktiviteter? 

All these words I don't just say


Så många minnen. Grattis på födelsedagen!

Vaknade med ett leende

Känner mig så glad idag! Inte ofta man vaknar med ett leende men idag så gjorde jag det. Nu sitter jag och väntar på att mamma ska komma hit och sedan ska vi fara och kolla på secondhand där de tydligen har gjort om och sedan ska jag på ICA och spana in årets bokrea. Efter det ska jag hem till mamma och pyssla med grejerna som jag har fått. Och på vägen dit så får jag ha på mig min nya, fina jacka som världens bästa pappa köpte till mig igår :D
 
Nä ta och fixa disken här hemma, gå ut med hundarna (om de inte ska med till mamma) och sedan göra mig i ordning.
 
 

Pyssel

Idag blir det att pyssla med det här :D Visar bilder på resultaten senare ;)
 


 
 
 

Buller och Bång!

Känner mig som en sur gammal tant och inte som den 22åriga ungdom som jag faktiskt är. Men måste få gnälla ibland jag också.
Att bo bredvid ett hotell med pub kan ha sina fördelar ibland. Tillexempel så behöver man inte ta med sig jackan dit och betala för att hänga av sig den där, utan man lämnar den bara hemma. 
Sedan så kan man gå hem för att gå på toa om det skulle vara jättelång kö just då.
Men det finns nackdelar också och en av dem fick jag uppleva igår, och det är allt buller och bång!
Har sovit dåligt hela veckan och igår strax innan 00.00 så orkade jag inte vara vaken längre då ögonen bara gick i kors på mig. Tänkte att jag kunde sova till 01.20 då Robert skulle komma hem och så kunde vi gå ut en sväng med hundarna innan vi kunde gå och lägga oss "på riktigt". 
Hur som så gick det inte att sova eftersom hotellet hade fest och deras bas gjorde så att det vibrerade i våra rutor. Så for jag somnade till så vaknade jag lika snabbt igen och höll seriöst på att gå i taket! 
 
Sedan så höll de på enda till 02.00 prick. Antar att det var en privat fest eftersom de inte hade annonserat ut någonstans om ett evenemang. Men normaltsett så brukar dessa privata fester hålla på till 00.00 och som senast har de slutat att spela 01.00
Men igår så tror jag nästan att de började spela 00.00, var i alla fall då det började leva om riktigt högt. 
Ja varsågoda att kalla mig gnällig men hade jag vetat om att de skulle ha något där igår så hade jag inte brytt mig lika mycket. Då hade jag kunnat fara någon annanstans. Men när man inte fick veta något innan så var det som svårt med det. 
Sedan så var det även en som mamma känner som hade stört sig på basandet från hotellet och hon bor ca 200m härifrån med massa hus emellan.
 
Men det finns inget att göra åt saken. Det enda man kan göra är väl att flytta. Men som sagt hade jag vetat om det innan att det skulle bli livat där under natten så hade jag inte brytt mig. Men när de aldrig annonserar ut och dessutom höjer volymen efter 00.00 så har man väl rätt att bli lite irriterad iaf?
 

Valpar!

Har nyss kommit hem efter att ha varit och kollat på valparna som mammas hund fick inatt :D Var tänkt att jag skulle var där och hjälpa dem när de föddes, men när syrran ringde klockan 1.30 inatt så hade jag varken ork eller lust att gå upp. Så gick dit idag på eftermiddagen istället.
8 valpar blev det totalt, 5 tikar och 3 hanar. Torgny är pappa den här gången också men nu blir det inga mer bebisar från honom eftersom han ska kastreras i vår. Kanske han blir lite lugnare men det är inte främsta orsaken till att han ska kastreras, utan främsta orsaken är egentligen att han bor med sin mamma och vi vill inte ha någon tjuvparning mellan mor och son. Inte så lätt att hitta hundvakt alla gånger Nova löper heller.
 
Men åter till ämnet, bjuder på lite bilder som jag tog på valparna när jag var där.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Examination idag

Om några minuter så är det dags för examination och just nu sitter jag bara och väntar på att klockan ska gå. Alla andra examinationer som jag har gjort har varit 30 minuter långa men denna är bara 15 minuter lång. Är lite smånervös som alltid men jag tror att det kommer att gå bra och alla grejer verkar fungera till 100% idag till skillnad från förra gången då de inte hörde vad jag sa så jag fick ringa istället.
 
 

Love ♥

Bara för att jag och Robert snart firar 7år tillsammans så var jag bara tvungen att göra den här som jag hittade på en annan blogg idag :)
 
Vad heter ni? Emelie & Robert
Hur träffades ni? Var ute och gick med en kompis när Robert och hans kompis frågade om vi ville åka bil med dem. ;P
Hur länge har ni varit tillsammans? 6år, 11månader, 15 dagar
Är ni förlovade? Ja sedan 2009
Bor ni ihop? Jepp
Har ni barn? Inte än
Har båda körkort? Nej
Kommer du ihåg er första kyss? Ja det gör jag
Vem sa "Jag älskar dig" först? Robert
Vem är äldst? Robert som är 4 år äldre
Vilka stjärntecken är ni? Jag är lejon och Robert är vattuman
Vem fyller först på året? Robert, han fyller år i Januari
Vem är längst? Robert
Vem sjunger bäst? Egentligen är nog ingen av oss speciellt duktig, men jag är nog lite bättre. ;P
Håller ni i handen på stan? Ja
Var nån av er oskuld när ni träffades? Ja
Kände ni varann innan ni blev ihop? Nej
Vad har ni gemensamt? Vi delar nog gemensamma åsikter och saker och ting men när det kommer till intressen så är vi helt olika
Blev du kär i första ögonkastet? Det vet jag inte
Har ni någon speciell låt? "Vart ska vi sova inatt?" Får mig att tänka på när vi blev tillsammans men jag vet inte om det är våran speciella låt.
Har ni några "fri kort"? Inte några jag känner till i alla fall 
Har ni gråtit i varandras armar? Ja, fast jag är nog den som har gråtit mest
Har ni varit utomlands tillammans? Nej det har vi inte
Vem lagar bäst mat? Robert är riktigt duktig på att laga mat så måste nog säga han, men jag är bättre på att baka så det jämnar ut sig
Vad använder ni för preventivmedel? ---
Vad gör ni en vanlig fredagskväll? Ofta så är vi i stugan på helgerna och grejar på där
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Inte varje gång. Det skulle bli lite smådrygt om vi gjorde det hela tiden. Men varje dag i alla fall.
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? 10 mils avstånd, så det var en bit.
Blir du lätt svartsjuk? Ja tyvärr...
Brukar ni bråka? Det händer. Svårt att inte gå varandra på nerverna ibland när man bor under samma tak och då båda är envisa och tjuriga. Men är alltid bara om småsaker som är över på några minuter.
Ringer eller SMS:ar ni mest? Det beror på, men SMS:ar tror jag.
Vilken är hans/hennes finaste kroppsdel? Ögonen 

Just for you!

Till dig Robert 
(Bild:Google)

Jag är glad för jag är nöjd!

Gjorde som sagt mitt sista uppdrag i Samhällskunskapen tidigare idag och nu tidigare ikväll när jag skulle kolla min hotmail så såg jag två nya mejl från skolan, på det ena stod det att mitt uppdrag blivit rättat och på det andra stod det att omdömet blivit ändrat. Gick genast in för att kolla betyget på uppdraget och höll på ramla av stolen när jag såg att det var A! 
Undrar vad det var innan, inte för att det spelar någon större roll. 
Är så stolt över mig själv just nu och jag som bara satsade på ett C på hela kursen men har under de senaste två uppdragen fått ett betyg som varit bättre än C, så kanske borde ha satsat på ett lite högre betyg trots allt!
 
Jag har aldrig varit direkt intresserad av samhällskunskap eftersom jag alltid har tyckt att det varit svårt men den här kursen har varit riktigt rolig och jag har lärt mig mycket nytt och användbart inför framtiden och det har inte alls varit så svårt som jag tidigare har trott.
Nu sitter jag och funderar på att kanske läsa samhällskunskap 2 också.
 
 

På min önskelista just nu!

Efter att ha pratat med pappa tidigare ikväll om en jotexkatalog som han hade fått så blev jag sugen på att gå in och kolla på deras hemsida. Hittade nästan på en gång det här påslakansetet som jag nu bara måste ha!
Hade passat rätt så bra att beställa nytt nu när jag hade tänkt rensa ut trasiga, gamla sängkläder. Men frågan är om ekonomin täcker detta? Hm återstår att se...

(Bild:Jotex.se)

Osociala Emelie

Har varit totalt osocial sedan vi kom hem från stugan i söndags kväll. Vi kom hem ganska sent och det första jag gjorde när jag kom innanför dörren var att packa upp alla matvarorna, diska en av backarna med disk och sedan städade jag lägenheten som jag tyckte luktade kattlåda och gjorde en del fynd som Findus har lämnat efter sig. Vet inte vad man ska göra med den katten för att få han att göra båda sina behov på kattlådan och inte bara kissa där. Nu är det inte såhär alla gångerna men nästan.
 
Sedan igår så satt jag och pluggade i princip hela dagen förutom en snabb sväng till mamma för att hämta igen Torgny som varit där i helgen. 
Slutade plugga 20.45 och då åt jag "middag" eller vad man nu ska kalla det för den tiden på kvällen.
 
Idag har det varit samma sak då jag har hållt på med ett uppdrag till skolan, det sista uppdraget för den här kursen. Fick ett B på mitt förra så ska bli roligt att se vad jag får för betyg på det här men har gjort mitt absolut bästa och är nu äntligen klar!
Nu ska jag ut med hundarna på en längre promenad innan jag bara lägger mig och tar det lugnt resten av kvällen. Tänkte egentligen diska men det har Robert varit snäll och redan gjort. Kanske ska vara duktig och slänga in en maskin med tvätt så att jag också kan känna att jag bidragit med något här hemma idag? Fast å andra sidan så har jag hela dagen imorgon på mig att städa och tvätta eftersom jag har 0 planer!

Stughelg

Blir att vara i stugan i helgen och vi åker dit nästan direkt då Robert har slutat jobba. Nu sitter jag och väntar på att hans mamma ska komma hit och hämta Nova + packningen som åker dit i förväg. Sedan ska jag fara och handla åt min mamma som är sjuk och gå och lämna hennes grejer + Torgny som ska vara där i helgen eftersom vi får besök av en som är allergisk. Det brukar gå bra men nu har Torgny fällningsperiod så tussar överallt! Då är det bättre att han får vara hos mamma och leka med barnen, även om han nog skulle tycka att det var skoj att vara med oss i stugan också.
 
Så ta och stänga av datorn och packa ner den i ryggsäcken eftersom den måste med om jag ska kunna plugga imorgon, då jag inte ens har hunnit öppna boken idag.
Stress, stress, stress men förhoppningsvis lugnar det ner sig tills dess att man har kommit fram till ön.
 
 

Alla ♥ dag

Idag är det alla hjärtans dag, som nog de allra flesta redan vet. Fick detta av Robert på facebook imorse vilket gjorde min dag♥

"Glad Alla hjärtans dag. Älskar dig med hela mitt hjärta. Du är min sol min måne mitt allt."
 

Detta hade jag verkligen inte förväntat mig då Robert inte brukar vara så romantiskt av sig så det kom som en glädjande överraskning :D
 
Varje dag med dig är speciell och inte bara dagar som denna.
Älskar dig mer än allt och är så glad att jag har dig ♥

Grattis på er!

Februari är en månad fylld av födelsedagar. I onsdags var det mamma som fyllde år. Och igår fyllde syrrans äldsta dotter Isabella 13år, och jag som inte tycker att det var länge sedan som hon var en liten bebis!
Sedan idag så fyller en av de bästa vännerna år nämligen Birra! Önskar att jag kunde vara där och gratta dig idag men får gratta dig i efterskott när vi ses istället :)
 
 
En bild på en liten Bella-bus :D Grattis igen i efterskott Bella! ♥

Och Grattis Birra som fyller 23år idag! ♥
 

Papperssverige!

Dagen har knappt börjat och är redan otroligt less! Började med att jag fick ännu ett avslag från csn och denna gång var det samma visa "det fattas 70 poäng från då du sist studerade". 70 poäng som jag redan har "tjänat" ihop efter att ha läst två kurser på 100p vardera efter jag fick första beslutet så ligger egentligen 130p plus för tillfället.
 
Så ringer till csn som inte har fått in något papper från skolan om att jag faktiskt har fått ihop dessa poäng. De vill att jag kontaktar skolan jag läser på på distans (ej skolan jag läser via).
Så kontaktar dem och de säger att det inte är de som har hand om det utan skolan som jag läser via. 
Försöker ta kontakt med den skolan men går ej ett ringa så fick mejla istället och nu sitter jag här med mensvärken från hell och försöker varva ner efter insikten om att jag inte får några pengar den här månaden heller förutom de 1200kr som jag har tjänat ihop genom att jobba men de kommer försvinna väldigt snabbt till räkningar, både gamla och nya...
 
Nä säger som mamma, papperssverige. Förra veckan fick jag komplettera med papper som skolan egentligen skulle ha fixat. Fixade även lite extra papper som kanske skulle komma att behövas bara för att vara säker och så glömmer skolan de allra viktigaste pappret. 
Hade det inte varit för att jag ska till stugan idag så hade jag gått och dragit täcket över skallen och inte klivit upp förrän imorgon, för just nu har jag inte lust att göra någonting!
 

Idag blir det också tre

Idag blir det också tre distrikt som ska göras och ska snart sätta igång, men först få i mig lite frukost. Tänkte att jag skulle äta det som jag står mig på längst så därför fick det bli havregrynsgröt idag.
Däremot så är sista huset på första distriktet vårat hus så kommer hinna hem och äta lite lunch också när det är klart vid 11.00-11.30
Sedan nästa vecka så är det (förhoppningsvis) bara två distrikt och jag har fått byta till mig det här distriktet som jag ska göra nu mot ett av mina längre distrikt. Så nu kommer jag även kunna äta lunch och slipper det där långa distriktet och slipper ha 30 minuters promenad hem efter sista hushållet, så det känns riktigt bra! 
Men idag är det som sagt tre som gäller och samtidigt som jag har skrivit det här så har jag tryckt i mig min frukost så nu är det bara att bege sig ut.
 
 

Grattis mamma!

Min fina mamma fyller 64år idag! 
Grattis mamma på födelsedagen ♥

Alltid lär man sig något nytt

Sitter och pluggar samhällskunskap just nu och går faktiskt riktigt bra, kanske för att det mest handlar om saker som jag känner till sedan tidigare, så det är mer en upprepning än en inlärning. Men lärde mig nyss en sak som jag inte visste sedan tidigare och det är att man tydligen får gifta sig med sina syskonbarn eller med sina föräldrars syskon. Sedan får man även gifta sig med sina kusiner och i vissa enstaka fall sina halvsyskon, men det visste jag sedan tidigare så det kom inte som någon överraskning.
 
Sitter just nu och tänker på mina syskonbarn och mina föräldrars syskon och jag skulle verkligen, absolut, aldrig någonsin vilja gifta mig med någon av dem! Bara tanken på det känns fel och ordet incest ringer som en klocka i skallen på mig trots att det är fullt lagligt. 
Men om jag nu rent hypotetiskt skulle gifta mig med en farbror/morbror och få barn med den här personen så skulle altså jag bli kusin med mitt eget barn och min mamma eller pappa skulle bli faster/farbror till sitt eget barnbarn!
Fast min släkt kan vara lugn, älskar dem alla men absolut inte på det här sättet! Nä nöjer mig med min fina, underbara Robert som fästman och framtida man.
 
 

Lär bli en lång väntan... ;p

Beställde nyss H&Ms katalog och fick detta till "svar" efter beställningen.
Lär få vänta ett tag om jag ska vänta tills januari ;p

Glassmonstret har talat

Överdriver inte när jag säger att jag ÄLSKAR glass, finns nog inget som klår glass och jag äter det vid alla årstider (även om det kanske blir något större intag under sommaren ;) )
Såg i alla fall igår på facebook att GB hade lagt ut bild på de nya glassarna för i år och sedan kunde inte jag tänka på annat på hela dagen ;p, okej så överdrivet kanske det inte var men nästan i alla fall.
Normalt så brukar de kanske få in en eller två nya sorter som jag blir sugen på att testa men i år är det betydligt fler, ungefär allihopa! Här är i alla fall de sorterna som jag är mest sugen på:
 
Magnum White har jag ju iofs testat tidigare men är så glad att den är tillbaka då den var en av mina favoriter! Vet att den finns i miniglass men det ska vara med citronsmak och det är jag inte så förtjust i när det gäller glass, mår alltid illa av det.
 
Magnum med Marc de Champagne. Blev lite nyfiken på den här glassen och hoppas att den smakar lite gott som den är fin.
 
Calippo Bubblegum. Smakar den som jag har förväntat mig att den kommer att smaka så kommer detta bli en favorit i sommar. 
Cornetto Cheesecake Glory. Behöver inte ens förklara varför jag vill testa den här glassen, räcker väl med att kolla på bilden?
 
Cornetto King Cone Choklad. För alla oss som älskar chokladglass, jag och min lillebror Daniel inräknade. 
 
88an äter jag bara ibland men tycker det är riktigt gott. Så även denna måste testas.
 
 
Och sist men inte minst en gammal goding, winner taco som jag brukade äta när jag var liten. Hur god som helst och såg den för några månader sedan på GBs nostalgi sida. Även denna kommer det bli ett antal av, måste ju passa på innan de försvinner igen.
 
Sedan så finns det bara en glass som jag önskar kom tillbaka och är solero ice som var en isglass fylld med jordgubbar/jordgubbssylt. Min absoulta favoritglass någonsin!
 
(Alla bilderna kommer från www.gb.se)
 

Hatar detta väder

I februari brukar vi ha snö och minusgrader  inte töväder, snöblandat regn och slask. Fortsätter det vara så här varmt så kommer vi få ställa in våra planer om att vara i stugan på påsk, vilket känns väldigt tråkigt.
Dessutom ska vi till stugan i helgen, inget jag ser fram emot precis. Det kommer verkligen inte vara roligt att köra fast på sjön på vägen över till stugan och sedan försöka dra loss skotern i massa vatten. Men vad som händer återstår väl att se då det bara är tisdag idag.
 
En sak till som känns mindre lockande är att jobba på Torsdag. Robert sa igår att jag omöjligt kan gå runt med tidningsvagnen i massa slask. Men det är bara att härda, lite slask har ingen dött av och 6 timmar med blöta fötter är väl inte så farligt?
Sarkastiskt och småsur? Ja lite kanske. Men är bara så otroligt less på detta väder!
 
Bild från förra påsken, känns inte som att det kommer se ut såhär i år.
 
 
 

Idag är det städning som gäller

Ja som jag skrev tidigare i veckan så har jag planerat att städa idag. Ser faktiskt inte allt för hemskt ut och är egentligen bara att bära ner tvätten till tvättstugan, tvätta, dammsuga och skura kvar. Men var tvungen att lägga mig ner en stund efter den svettiga promenaden med Torgny.
För det första så har det kommit mer snö nu och idag är det plusgrader igen så man halkar omkring som bambi på hal is med draghunden Togge på den hala snön. Sedan kommer en hund mot oss (som tur var på andra sidan vägen) och en hund bakom oss så kan inte stanna. Detta hade varit ett väldigt lätt scenario om det inte vore för att Torgny hatar andra hundar när vi är ute och går och gör utfall och skäller. 
Så blev en kortare promenad än vad jag först tänkt mig p.g.a alla hundarna för det var inte bara dessa två vi mötte. Men det är bara att fortsätta med min träning med honom, någon gång borde han väl lära sig att andra hundar utomhus inte är farliga. För tror att han gör så här för att han inte vill att de ska komma nära honom sedan den gången förra året som han blev attackerad av en lösspringande jakthund när han och Mats precis kom utanför porten till Mats lägenhet, för så här har han inte varit innan.
Men nu har jag vilat tillräckligt. Så är bara att bege mig ner i tvättstugan nu då och sedan ta det lilla som är kvar och sedan invänta Robert som jag inte har någon aning om när han hade tänkt komma hem.
 
Min fina Torgny ♥

Äntligen klar!!!

Nu är jag äntligen klar med uppdrag nr 2 i samhällskunskapen och måste säga att det här uppdraget var en riktig utmaning för mig. Det handlade om det som jag är riktigt dålig på och det är politik. Mina dåliga kunskaper om politik fick mig även att avstå från att rösta under förra valet. 
Men nu är det gjort och jag känner att jag har gjort mitt bästa. Så nu kan jag ta helg på riktigt och ska börja med att ta Torgny på en omvägspromenad hem till mamma. Ska hjälpa henne att klippa Royas klor och sedan ska hon hjälpa mig med Torgnys. Såna här gånger saknar jag Charlie som inte alls brydde sig och försökte springa iväg under kloklippning utan han låg bara i mitt knä. Hur som helst så kommer det kännas mer som något roligt än ett måste just nu att gå ut och promenera och klippa klor eftersom jag har suttit med datorn hela dagen och låtit hjärnan gå på högvarv, så ska bli glad att slippa den ett tag ;P
 

Plugg, plugg och åter plugg

Idag blir det att plugga och är glad att jag har sovit rätt så bra inatt. Däremot så var jag mer sugen på att städa lägenheten just nu, mest bara för att jag inte alls har tid utan det är något som jag har planerat att göra på söndag. Och på söndag kommer städlusten att vara som bortflugen igen bara för att jag då kommer ha all tid i världen.
 
Nu ska jag först fika, vet hur det kommer att bli annars om jag inte har ätit innan jag börjar utan gör det mitt i då blir det lätt att jag börjar med något annat när jag har ätit klart. Så kan jag göra andra saker sedan när jag har gjort klart dagens uppgifter. :)

Äntligen hemma

Kom hem 18.00 och var helt slut och då hade jag inte ens delat ut till adresserna som var längst bort eftersom det fattades tidningar. När jag bara hade ett distrikt kvar så tyckte jag att det såg lite ut i vagnen och räknade tidningarna och det fattades över 40 st så ringde och pratade med jobbet som ville att jag skulle dela ut tills det tog slut och skriva det i rapporten sedan, vilket jag har gjort nu.
 
Nu ska jag lägga mig i sängen och pusta ut och sedan blir det en snabb rastning med hundarna innan det blir att sova. Sov otroligt dåligt inatt p.g.a massa mardrömmar men efter en dag som denna så hoppas jag på att få sova ut inatt och imorgon är det plugg som gäller.

1 av 3

Fick ett extra distrikt idag eftersom personen som har det här är sjuk. Nu har jag precis gjort klart extra distriktet och sista adressen på det var våran adress så passar på att slänga i mig lite mat eftersom jag aldrig brukar hinna äta annars. Ska väl även ut en sväng med vildingarna. 
 
Sedan så är det bara mina ordniare distrikt kvar vilket brukar ta från 08.00-14.00/14.30 och hade tänkt börja med det klockan 12.00 så kommer väl vara klar med den sista 18.00/18.30 och vara hemma ca 30 minuter efter det eftersom det tar så lång tid att gå efter att man har varit på sista stället. Kan lova att jag är otroligt less redan men får tänka att det bara är idag.
Sedan har jag skickat och frågat om jag får byta ett av mina till det här jag gjorde nu. Hoppas verkligen att jag får det eftersom jag då:
* Slipper konka med mig allt på en gång vilket väger 75-80kg i startvikt . Istället kan jag ta tidningar till ena distriktet först och sedan till det andra.
* Hinner äta lunch vilket jag inte hinner annars eftersom det är långt hem från sista lådan på mitt första distrikt. Då är det smartast att bara fortsätta med nästa och äta middag när man kommer hem.
* Sedan så får de som vill ha tidningen på det här distriktet den mycket tidigare än annars eftersom jag börjar med detta så de slipper ringa in och klaga varje gång de inte har fått den innan 12.00 vilket hon sa att de brukar göra.Jag lämnade den 10.20 (onödigt fakta)
 
Så hoppas verkligen att jag får byta, men det återstår att se. Nu ska jag i alla fall äta och sedan fortsätta med 6-7 timmars promenerande till.... :/

Tråkmiddag

Idag blir det tråkig middag, antingen så blir det fiskpinnar och potatismos eller så blir det köttsoppa med pasta. Just nu lutar det mest åt det senare alternativet men samtidigt så känns det enklare att göra det imorgon efter jobbet eftersom jag inte brukar ha någon större ork när jag kommer hem efter att ha gått en hel dag och imorgon blir det även en längre sväng eftersom jag har fått extra hushåll för veckan.
 
Jag tycker att det kan vara roligt att laga mat och baka men vardagsmat som fiskpinnar och potatismos, makaroner och korv och spagetti och köttfärssås är otroligt tråkigt att göra, även om man gör om recepten lite. Nä då är det roligare att göra gratänger, grytor och pajer som man aldrig har testat tidigare. 
Men det får bli en annan dag för idag så blir det tråkig vardagsmat...
 
 

Förkylning på G?

Har sedan i måndags inte känt mig pigg, skyllde i måndags på helgen i stugan med lite sömn men det kan jag ju inte göra nu när jag har fått sova.
Går i alla fall omkring och fryser och har ont i hela kroppen, precis som jag brukar få när jag har feber men nu har jag inte haft någon feber. De gånger som jag har kollat har tempen legat på 36.8 varje gång.
Känns i alla fall inte så roligt. Kan ju vara så att jag har någon förkylning på G men att det inte har brutit ut än. Syrran, mamma och lillebror har ju/har haft feber de senaste dagarna så man vet ju aldrig om även jag blir drabbad.
Däremot så brukar jag alltid få feber en gång på hösten och en gång när det börjar bli vår, det slår aldrig fel. Men just nu har jag verkligen inte tid att bli sjuk då jag har så många projekt på gång framöver.
 
 
 

Man ska aldrig ropa hej...

Skulle aldrig ha skrivit att det skulle bli en lugn helg i stugan, för det blev helt tvärtom. Trodde att grabbarna skulle sköta sitt med vedspisen medan jag bara eldade i vardagsrummet och satt och läste och pluggade. Men så blev det inte då Roberts pappa inte alls ville hjälpa Robert utan han satt hellre och hade mundiarré i soffan i vardagsrummet och han var inte ens tyst i en minut (tog tid och såg om han kunde klara av det). Och ni som läser och känner honom/känner till honom vet hur han är och till er som inte vet så ska ni vara glada för det för jag tänker nämligen inte ge någon mer förklaring än att han inte var nykter.
 
En sak som jag fick göra var att klättra upp på taket. Vi har ett väldigt lågt tak så ingen fara om man skulle ramla ner. Men för mig som är så otroligt höjdrädd, som till och med får svindel om jag står på en stol för länge, så var det en plåga. Men jag var tvungen att göra det när vi skulle sätta fast röret på utsidan väggen till kaminen för det var ingen annan som kunde. Roberts pappa stod och höll i röret och Robert satte fast det i väggen och min uppgift var att se till att det höll sig rakt genom att hålla i en lina som var knuten fast längre upp på röret. Klarade av det men skakade som ett asplöv. 
Nu har vi i alla fall en vedspis i köket som vi kan elda i för värme och matlagning.
 
Sedan så har jag kört skoter, både när vi kom dit och skulle över med alla grejer, vilket blev några vändor, och även på lördagen tog jag några varv utanför ön med Nova för att vila skallen från allt babbel ett tag. Nova blev i alla fall överlycklig då hon älskar att åka skoter.
På lördag kväll kom även en kompis till oss + Roberts lillebror och hälsade på. Blev lite saker inplanerat som jag hoppas sker för kommer bli årets roligaste grej i såna fall. Men det återstår att se om den ena personen eller båda kommer att banga ur eller inte.
 
Nä nu har jag babblat på för länge och bjuder på lite bilder från helgen istället.
 
Nova
 
Full fart på Nova i snön
 
 
 
 
 
 
Nova efter skoterturen på sjön :)

 
Payback efter allt babbel. Ni som undrar vad det är så är det en sak man använder för att öppna upp käften på en gädda för att få ut kroken utan att bli biten i fingrarna.

Sa till Robert att jag skulle göra en snögubbe, han hade nog väntat sig en stor och inte min lilla som var mindre än Novas skalle. Däremot så fick den inte stå kvar allt för länge eftersom Nova tyckte att det var roligt att "döda" den och äta upp den.
 
 
Röret till vedspisen. Här kan ni även se hur lågt tak vi har.
 
Vedspisen innifrån och första testningen av att steka kött på den och det blev hur bra som helst, tog bara lite längre tid. Sedan så står plankan där eftersom luckan är trasig men det ska Robert fixa så att man även kan använda ugnsdelen på den. Då blir det jordgubbspaj till efterrätt på midsommar :D