Stugan!

Imorgon den här tiden så sitter vi i stugan och har det bra. Jag, Robert, Charlie, Erik, Mats och Torgny blir det som åker dit. Tyvärr så får Nova vara hemma då hon löper och vill inte ha några inavelsvalpar, men hon kommer nog ha det riktigt bra hos mamma där hon ska vara över helgen.
Längtar i alla fall riktigt mycket tills jag får fara ut och bara ta dagarna som de kommer och inte behöva bry mig om någonting alls och sedan att jag får träffa min söta Torgny är ju också ett plus.
 

Då har jag jobbat klart!

Då har jag jobbat klart mina dagar och kan njuta av ledigheten nu i påsk. Vad som kommer att hända framöver vet jag inte men jag känner på mig att det kommer att gå bra :) Något hittar jag säkert att göra.
I fredags så for jag som sagt till Haparanda igen, resan gick bra trots att jag hade lite ont i nacken när jag kom fram. Sedan blev jag även förvånad när jag kom in till mitt rum och såg att det fanns två sängar där. Gick ut för att kolla så att jag kommit rätt. Sedan var det bara att försöka bestämma sig för vilken säng man skulle sova i. Tänkte köra ole dole doff men det fick bli den där man såg Tvn bäst.
Sedan dagen efter så fick jag fara hem med en tidigare buss och behövde sedan bara vänta i ca 20 minuter på bussen hem och fick dessutom sitta inne på busstationen och vänta och slapp sitta på vasaplan och frysa. Och inte nog med det utan kom hem till en nystädad lägenhet och fick maten serverad, det är inte illa!
 
I måndags var det sista dagen och då blev det en resa till Hemavan fram och tillbaka. Riktigt lång resa det där på 12 timmar! Men fint var det där och jag hoppas att jag får fara dit någon fler gång och faktiskt kliva av bussen. Nu var det samma buss som gick tillbaka så hann inte ens kliva av.
Däremot så blev det inte så många enkäter utdelade, inte så många som åker buss till/från Hemavan på en måndag märkte jag.
 
Har tagit lite mer bilder från de senaste resorna som jag ska lägga ut under dagen. Vet inte om det blev så mycket bättre kvalitet på de här men finare motiv är det i alla fall. 
 

Haparanda here I come...again!

Ja imorgon blir det ännu en sväng till Haparanda. Inget jag hade trott att jag skulle göra om men nu blir det så :) Hoppas att det är mycket folk på bussen imorgon så att jag kan dela ut så många enkäter som möjligt. Och den här gången ska jag inte göra misstaget med att sätta mig innerst eftersom det var så jobbigt sist att tränga sig förbi, men samtidigt så gillar jag att ha en fönsterplats.
 
Sedan så kommer jag sakna Robert oerhört mycket trots att vi ses igen på lördag eftermiddag. Att man kan vara så kär i någon att bara minuter ifrån varandra kan kännas som en hel evighet.
Men jag får väl göra saker som gör att tiden går fortare så att jag snabbt är hemma igen. Eftersom jag inte har någon dator med mig den här gången så hade jag tänkt lyssna på en CD bok och sedan hoppas jag att de visar bra filmer på vägen som man kan kolla på. 
 
 

Bilderna

Har lovat att lägga ut lite bilder från min jobbvecka så gör det nu.Inte så roliga bilder kanske och inte världens bästa heller. Just de här dagarna så ville min telefon inte ta bättre bilder än så här.
Fick även veta igår att jag ska göra 2 turer till, en gång till till Haparanda på fredag - lördag och sedan så blir det en tur till Hemavan i början på nästa vecka. 
 
 
 
 
Enkäterna
 
Ett av mina "snygga" akupressurarmband mot åksjuka. Tro det eller ej men det fungerar faktiskt vilket jag var väldigt skeptisk mot när jag köpte dem.
 
Sedan så var det en resa till Haparanda. Första gången i mitt liv som jag fick sova på hotell. Hade intalat mig själv att första gången på ett hotell skulle vara tillsammans med Robert men så blev det inte. Istället fick jag spendera natten där helt ensam.
Men det var inte det som var det värsta utan det värsta var att hitta dit. Tog första höger som skylten sa, visade sig att jag hade gått en stor omväg runt allt och det var inte varmt ute! Var riktigt frustrerad när jag ringde mamma och frågade om hon kunde hitta någon vägbeskrivning. Men efter många om och men så kom jag fram till hotellrummet och kunde värma mig.
 
Fråga mig inte varför jag tog kort på detta, tyckte väl bara att de såg gulliga ut. Däremot så var jag väldigt tacksam över att kunna dricka te på rummet när jag vaknade på morgonen och utan mjölk och socker så dricker jag inte te. Så var glad över att det här fanns även om mjölken inte var det godaste.
 
Fönstret i hotellrummet. 
 
Utsikten från rummet. Det syns inte på bilden men man kunde se IKEA från rummet, dit jag hade en språngmarsch på morgonen för att köpa sovrumslampor. Nästa gång blir det inget IKEA då jag varken har råd eller tid till det.  
 
Stör ej skylt
 
Skylt till städning
 
Vattenkokaren som fanns på rummet gjorde mig lycklig. Var riktigt gott med varm oboy efter att ha vandrat omkring i kylan utomhus.
 
En bild på andra sidan av rummet, ett skrivbord, en tv och så en liten bänk.  
 
Min sovplats. Vaknade på natten och tänkte lite små surt att de var snåla med täcket som inte ens var tillräckligt långt. Det visade sig sedan att jag hade vänt täcket åt fel håll och hade kortsidan där långsidan skulle vara och vise versa.
Men måste faktiskt erkänna att sängen var lite kort och jag är ändå bara 1.65 lång.
 
Ja en helt ointressant bild på toan. Blev däremot sugen på att ha ett sådant här stort handfat inne i våran badrum. Synd bara att man bor i lägenhet och inte kan bestämma så mycket som man vill.
 
Ännu en bild på handfatet och duschen i bakgrunden. 
 
Ska som sagt till Haparanda igen nu i helgen så får se vad det blir för rum som man får då. Förhoppningsvis kan jag sova lite bättre den här gången. Sist så var det inte så roligt att vakna klockan 04.00 och sedan tog det 45 minuter innan jag kunde somna om igen.
 
 
 

19 mars 2013

Den här dagen har bara försvunnit från mig känns det som. Pappa kom hit på förmiddagen för att hälsa på, han skulle även fara och hämta ut några saker till bilen så vi for dit nästan direkt. 
Efter det for vi till mamma och fikade de goda bullarna som pappa hade med sig och efter det blev det en sväng på returcentrum i Vännäsby tillsammans med mamma och pappa. Fick en ny kaffepanna till stugan så nu om någon ska ha kaffe så slipper vi starta elverket varje gång då denna kan användas på gasolspisen.
Sedan blev det även en trave med böcker till bokhyllan, 7 stycken "nya" + en bok jag fick av pappa när han kom hit.
 
 
 
 
När vi for därifrån så var det nästan bara att sätta sig på tåget på en gång för att fara in till Umeå och hämta mer enkäter då jag har fått lite extra turer. Tog väl en timma fram och tillbaka. Efter den resan så åkte jag med pappa och Daniel ner på Roberts jobb för att lämna lite saker innan vi for på pizzan och åt. 
Fick fel pizza först så fick en ny + att jag fick ta med mig den andra hem så nu har Robert kvällsfika ikväll när han kommer hem från jobbet.
Nu vet jag inte vad jag ska hitta på, funderar på att slänga mig på soffan en stund och slå på tvn och se om det finns något intressant att se på.
 
 

Bilder kommer

Ja då har jag jobbat klart mina pass. Känner mig fortfarande seg i kroppen efter allt åkande fram och tillbaka. Mådde riktigt dåligt igår så lyckades inte dela ut den sista enkätbunten, så ska väl ringa och tala om det senare idag. 
Annars så har det väl bara gått bra, har tagit lite bilder som jag ska lägga upp senare under dagen hade jag tänkt :)

Haparanda here I come!

Snart så sitter man på bussen på väg till Haparanda. Får se hur det kommer att gå på vägen dit men förhoppningsvis så slipper man bli åksjuk. Behöver i alla fall inte springa omkring lika mycket på bussen som jag måste göra på tåget.
 
(Bild: www.wikipedia.se)

Gick ganska bra

Igår så gjorde jag min första dag med att dela ut enkäter. Gick ganska bra. Hade inga problem med utdelningen och insamlingen utan problemet var att jag blev åksjuk. Hade 4 turer på morgonen och 2 på eftermiddagen. På kvällen när jag gick och lade mig i sängen så kändes det som att hela sängen gungade och det var ändå 3 timmar efter att jag klivit av tåget.
Så nu på morgonen har jag pratat med de på vårdcentralen om att få bättre åksjuketabletter på recept. Egentligen så skulle läkaren kontakta mig den 22a men kan inte vänta tills dess då jag ska till Sundsvall imorgon. Så det blir eventuellt att få ett akutrecept istället och betala 200kr extra, men det är det värt om det kommer att få mig att slippa den hemska åksjukan!
Nu är det bara att hålla tummarna och vänta på att telefonen ska ringa.
 
 

Imorgon är första dagen

Imorgon börjar jag första dagen på mitt nya jobb med att dela ut enkäter på tåg och bussar. Visst det är bara den här veckan ut men det ska bli roligt så länge det varar.
Så får bara hoppas på att det kommer att gå bra. Men jag kan den här turen som jag ska åka imorgon utantill eftersom jag åkt den ett x antal gånger. Så om något skulle gå snett så skulle det väl vara att jag blev åksjuk.
 
 
 
(Bild:Google)

Blev inget jobb

Var tänkt att jag skulle börja jobba imorgon och har sett fram emot min första dag. Imorgon skulle jag åka mellan Umeå-Lycksele. 
Men eftersom posten har klantat till det så att jag inte hann få allt material som jag behöver så blev det ingenting utan den turen får vi ta någon gång längre fram istället.
Så får sitta hemma och ha tråkigt i helgen. Hade kunnat följt med Robert och åkt skoter men kände mig inte tillräckligt pigg för skoteråkning och pimpling.
 
 

Till stugan

Fick nya jotex tidningen idag och hittade lite saker som skulle vara jättefint att ha i stugan. För nu är det ju inte länge kvar tills man ska börja fara dit och sova där på helgerna. Det börjas på påsk och sedan dröjer det nog tills i maj och isen har släppt. Men så länge är det inte kvar :)
 
 
 
 
Den här hade varit hur fin som helst att ha framför stugan mot sjön eller nere på bryggan med en massa fina blommor i . 
 
Eftersom vi inte har någon ström så kan vi aldrig ha för lite solcellslampor
 
Ännu en sak som skulle passa framför stugan, varje år så försöker vi plantera där men vi lyckas sällan få något mer än ogräs att växa. Så då hade det varit mycket finare att ta bort allt ogräs och sedan sätta den här framför stugan istället med fina blommor i.
 
Man måste ju ha någonstans att förvara alla trädgårdsverktyg och det här hade varit perfekt
 
Har länge sagt till Robert att jag skulle vilja ha en sådan här till stugan, men istället för att skaffa en ful och tråkig så kan man skaffa den här isället.
 
Sedan så hittade jag den här som hade varit jättefin på bordet i uterummet. Det jag tycker är mysigt med stugan är att det är så gammaldags utan vatten eller el (förutom elverket då). Så den här skulle passa in i den stilen.
 

Hundhår överallt!!

Åh vill ut i det fina vädret! Men istället så ska hela lägenheten saneras på allt Nova hår som är precis överallt, hittade till och med hundhår i frysen!
Mamma ska i alla fall komma hit och hjälpa mig senare, ska ju tas bakom soffan och på lite andra ställen där det kan vara svårt att komma åt. Soffan hade jag ingen lust att styra runt själv idag, inte med den här hostan i alla fall.
 
Nä fortsätta här hemma kanske och börja med det lättaste, ta av alla fönsterbrädor, bord, bänkar. För även där ser det ut som om Nova har legat och krälat.
Önskar att jag hade sluppit bli sjuk i helgen som var för då hade det nog inte hunnit bli så här mycket hår överallt!

Ut i stormen!

Vaknade av att det var underbart väder ute med strålande sol och vad är det nu? Jo snöstorm!! Men snöstormen ska inte få hindra mig, mår bättre idag så ska passa på att ta en sväng till mamma för att gratta min fina storasyster som fyller år idag!
Sedan så måste jag ju fara och träffa Chalie, han är hemma hos mamma nu ett par dagar så att jag kan få vila ut helt så att jag är frisk och kry när jag börjar jobba på lördag.
 
Grattis till världens bästa syster!

6 år idag ♥

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag så har jag och Robert varit tillsammans i 6 år! 

Less...

Känner mig riktigt less på allt idag. Har ingen ork till att göra någonting då jag fortfarande är sjuk men har heller inte lust till att bara sitta still och se klockan gå!
Däremot så verkar febern ha försvunnit även om det känns i hela kroppen som om den fortfarande var kvar. Fast för mindre än 24 timmar sedan hade jag ju hög feber så hade inte förväntat mig att vakna som en helt ny människa imorse precis. Men febern är borta för tillfället i alla fall så det får jag väl se som något positivt.
 
 

Sjuk :(

Ja även jag lyckades bli sjuk. Har en feber som går upp och ner och en hosta som bara blir värre och värre. Hoppas verkligen att jag ska vara frisk tills på lördag då jag ska börja jobba men det ska nog inte vara några problem.
Tills dess blir det att ligga och kurera sig och inte röra på sig i onödan, märkte att det var jobbigt nu av att bara ta sig upp för trappen till lägenheten.