Månadens roliga

Nu sitter jag och sorterar upp räkningarna och snart är det dags att börja betala. Det måste vara det roligaste varje månad, eller kanske inte. Men är förvånad över hur lite räkningar det var denna månad eftersom vi nu har några saker som är bortbetalda och dessutom så har vi några räkningar som bara är per kvartal eller varannan månad och denna månad fick vi ingen av dem. Men hur som så svider det varje gång när man ser summan på kontot minska i rasande fart.
 
 

Godnatt till publiken

Jobbkvällen gick bara fint och även cykelturen dit gick bra eftersom jag fick låna mammas cykel. Trodde att det skulle ta jättelång tid eftersom det känns som att man cyklar med ettans växel i hela tiden (och nej det går inte att göra nått åt eftersom den inte har några växlar), men tog mig dit jättesnabbt så lånade den tills imorgon då jag ska cykla hem när jag slutar jobba eftersom Robert inte kan hämta mig då. Får dock skjuts dit så det sparar jag ju in lite tid på.
 
Nu efter jobbet så har vi sett på Click och nu blir det att gå och lägga sig så att man orkar med att jobba imorgon också. 
Så godnatt till publiken!

Jobb i 6 dagar

Ja nu är det jobb i sex dagar som gäller och har redan gjort första dagen som var igår. Nu är det bara fem korta dagar kvar på fem timmar vardera innan det är dags för sex dagars ledighet för min del. 
 
Men idag så fick jag i alla fall sovmorgon då jag inte börjar förrän 15.30 idag så än har jag några timmar på mig att göra ingenting. Ska dock till mamma innan jag far till jobbet och byta cykel där eftersom jag ska låna hennes och se om det går lättare att cykla med den eftersom min är otroligt trög emellanåt och får ta i för att få tramporna att gå runt och sedan tar man sig inte så långt framåt, detta beror troligtvis på att kedjan är så ospänd. 
 
Vad jag ska hitta på när jag är ledig har jag inte bestämt än men Robert får semester samma dag som jag har min första lediga dag så slipper ju sitta hemma ensam och ha tråkigt i alla fall. 
Men innan jag kan fokusera på de lediga dagarna så ska jag fokusera på dessa jobbdagar.
 
 
 
 
 
 
 

Inredning

Vill så gärna inreda en massa och nu så har jag både en paviljong och en husvagn som ska inredas och fixas för att göras mer personliga. 
Till paviljongen så är det nya möbler som ska fixas men det ska även skaffas varma, mysiga filtar dit och något som kan göra det lite ljusare där inne. Hittade en takkrona som man ställer blockljus i men tror inte att den funkar att hänga i paviljongen eftersom den kommer vara för högt upp, för tung och för ostadig. Så får hitta något annat istället.
 
Sedan så är det husvagnen som ska fixas och i första hand så vill jag byta ut 70-tals tygerna på dynorna och skaffa något fräshare, sedan behövs det nog inte göras så mycket mer just nu, kanske fixa lite snyggare rullgardiner också men dynorna är prio 1. 
Sen så ska det ju såklart skaffas täcken, kuddar och dylikt ut till husvagnen också så att det finns och att vi slipper ta med oss hemifrån hela tiden. 
2-3 roliga sällskapsspel hade inte heller varit helt fel, inte för att det har så mycket med inredning att göra.
 
 

Första natten i husvagnen

Igår så köpte vi som sagt en husvagn och den såg mycket bättre ut än vad jag hade förväntat mig att den skulle se ut. Så igår efter köpet så skulle Robert kolla besiktningstid för att få den besiktad också och han hade turen att hitta en tid imorse, tyvärr så var den i Lycksele.
Så vi stuvade in hundarna i bilen och lite packning i husvagnen och for iväg på en gång och sovde sedan över där på parkeringen utanför besiktningen, låter lika glamouröst som det var och utan värme dessutom. Men den behövde besiktas innan helgen eftersom Robert ska fara bort och fiska då. 
Men allt gick bara bra och det enda felet som var var en lampa som var fel färg. Värre är det med bilen dock som vägrar starta ibland (läs ofta) vilket även hände just innan vi skulle in och besikta. Tur att det finns snälla människor som både kommer med startkablar när batteriet lägger av eller bara agerar putthjälp när det behövs.
 
 
 
 
 

Man ska ha husvagn...

Idag så blir vi eventuellt med husvagn. Robert fick en fix idé för några dagar sedan att han ville ha en husvagn nu när han har körkort. Även jag tyckte att det lät som en bra idé att skaffa en husvagn men var dock inte lika stressad med det som Robert som redan har hittat en som kanske blir våran idag.
Sedan så kommer det bara att vara matchande träningsoveraller till mig och Robert som saknas innan vi kan börja kalla oss för riktiga svenssons och börja ge oss ut på husvagnsemestrar runt Sverige.
Robert ska eventuellt börja "semestra" med husvagnen redan i helgen, så får se hur det blir med det.
  
 

Midsommar 2014

Denna midsommar har varit riktigt rolig men jag tyckte nästan att den kändes lite kort. Kanske för att jag kom dit en dag senare än alla andra eftersom jag jobbade några timmar på fredagen. 
Vet inte hur jag ska kunna summera den här helgen i text så bjuder på lite bilder istället.
 
Eftersom mamma följde med systeryster med familj till Stockholm så fick vi vara hundvakt till Lillan i helgen. Som jag förstod redan från början så skulle hon bli Mats lilla ögonsten och fick hålla koll på henne på hemvägen så att hon inte råkade följa med Mats hem :p
 
Mats i Boratdräkt/Mankini, redo för att åka lite ring
 
Sedan fick han kravla sig upp på land efter båtturen ;P

"Man får inte sova på ön!"
 
Hade en till bild som jag var sugen på att lägga ut men ångrade mig i sista sekunden eftersom jag inte tycker att det var 100% rätt att lägga ut den, men rolig är den i alla fall. Nästan lika rolig som Mr.Chainsaw (Mr.Chainshow!)
 
Det enda dåliga med denna midsommar måste ha varit vädret med regn, hagel och blåst. Men ska inte gnälla, vi fick faktiskt en del solglimtar också ;)
Men å andra sidan, vem behöver sol när man umgås med en massa roliga människor som lyser upp tillvaron? Så tack till Robert, Erik, Mats, Johan, Viktoria, Alex, Samuel, Camilla, Sandra och alla ni andra för denna midsommar!
 
 
 
 
 
 

Skenet bedrar

Vädret idag har varit lurigt då det ena sekunden har varit strålande sol (vilket det var imorse då jag cyklade till jobbet) för att i nästa börja regna. 
Vid 14.00 tiden idag så kom det lite skurar och min första tanke var att nej nu kommer jag få cykla hem i regnet. Men sedan när klockan var 15.30 så var det soligt igen, dock med en del mörka moln en bit bort men tänkte att de kanske inte skulle komma förrän senare. Men så fel man kan ha. Precis när jag bytt om, ca 30 minuter senare, och tittar ut så ser jag att det börjat regna lite lätt och hinner knappt börja cykla iväg förrän det öser ner, så liknade en dränkt råtta när jag kom hem till mamma.
Sedan hinner jag bara parkera cykeln där så slutar det att regna och solen tittar fram, tills dess att jag ska hem vill säga då det åter igen hade börjat spöregna.
Men nu sitter jag hemma i värmen och har inte planerat att gå ut något mer idag eftersom jag inte har några hundar hemma då de är i stugan tillsammans med Robert. 
 
 
 
 

Midsommar närmar sig med stormsteg!

Ja nu är det inte många dagar tills midsommar snart är här, helgen som vi börjar på att planera dagen efter den har slutat känns det som.
Så vi har hållt på fixa i stugan, handlat och kört ut lite grejer redan. Men än är det som sagt några dagar kvar så tills dess så bjuder jag på några bilder från midsommar 2012 & 2013
 
2012
 
 
2013
 
 
 
 
 

Dagen så här långt

Ja då är jag hemma på timmar efter att ha jobbat 7-12 och 16.15 ska jag vara tillbaka för att jobba fem timmar till innan den här dagen och arbetsveckan är slut och efter det så får jag vara ledig i tre hela dagar!!
Dagen hittils har gått bra, trodde det skulle bli mycket stress eftersom vi var en för lite då vi egentligen ska vara tre stycken på förmiddagen men det har flytit på bra.
 
Nu ska jag passa på att få undan lite disk och en maskin med tvätt och sedan vila lite innan jag ska cykla tillbaka till jobbet igen. Jag och Robert fixade mammas gamla cykel igår så att jag kan använda den om han inte kan skjutsa mig. Men gnekigare och rangligare cykel får man leta efter. Än så länge har jag lyckats ta mig framåt men återstår att se hur länge den håller ihop ;p
 
 
 
 
 

Tröttheten tar över

Denna dag har verkligen varit fullspäckad med information och praktiska övningar och övningar där man själv fick agera patient och åka lyft, inte den roligaste upplevelsen så känner nu större sympati för de som tvingas åka lyft varje dag.
Så dagen gjorde mig inte piggare precis och försökte sova en stund när jag kom hem men blev inget med det och inte kan man sova nu heller eftersom jag har ett täcke i tvättmaskinen som snart ska kastas in i torktumlaren eftersom det behövs senare ikväll till Roberts bror som ska sova här.
 
Men man får väl passa på att gå ut med hundarna, duscha och fixa lite här innan man går ner och tar ur torktumlaren för att bädda och efter det hoppas jag på att kunna somna och få sova i ett svep HELA NATTEN! Och imorgon är det jobb som gäller.
 
 
 
 
 

Behöver mer sömn!

Vet inte hur bra detta kommer att bli eftersom jag skriver från mobilen.  Hur som helst så är jag riktigt trött idag och önskar mig verkligen en lång sovmorgon snart.  Eller bara en natt med sammanhängande sömn, det hade inte heller varit helt fel. 
Idag har mannen som jobbar på kommunen kört gräsklippare i parken mittemot och om han ändå hade börjat vid 07.00 och inte 06.00...så kanske man kunnat sova tills väckaren ringde utan att bara halvsova tills dess.
Innan dess har jag vaknat ett hundratal gånger känns det som.
Nä att få sova i en stor fluffig säng med fluffiga täcken och kuddar tillsammans med Robert i ett relativt mörkt rum hade inte varit helt fel just nu. 

Skit TV

Idag så har vi varit och lämnat in våran TV på rep. ännu en gång. Vi fick hem den för inte alls många veckor sedan efter att ha lämnat in den för att den inte startade utan den stor bara och blinkade hela tiden. När vi fick tillbaka den så var moderkortet bytt och allt skulle tydligen funka som vanligt.
Vi har varit otroligt sega på att sätta tillbaka den på dess vanliga plats igen men igår så gjorde vi det och jag testade den och den startade, satte även in vårat boxerkort och gjorde en kanalsökning och det stod att den hittade alla kanalerna. Men när jag sedan bytte till en kanal som man behöver kortet till så låste sig TV:n. Då fick man ta ut kortet och stänga av TVn och sedan starta igen.
 
När vi tillslut insåg att det inte fungerade med kortet i så bestämde vi oss för att titta på någon av kanalerna som funkar utan kort, dvs 6:an. Men gick inte många minuter innan TVn bara stängdes av av sig själv och gick sedan inte att starta. Testade att försöka starta om den på knappen flera gånger och har även låtit den vara av över natten och testat vid två olika tillfällen idag men inget hände utan den stod bara och blinkade (lampan ska lysa om den ska kunna starta och inte blinka). 
 
Så nu är den åter igen inskickat på rep och det för samma problem som sist men denna gången kunde det gå lite snabbare, sa dem iaf men vet inte om jag ska lita på det eftersom det är midsommar nästa vecka.
Hur som helst så hoppas jag att den funkar felfritt nästa gång vi får hem den.  Men å andra idan har det varit samma problem tre gånger så får man ut en ny TV.
 
 
 

Lite kort om dagen

Ja då var man hemma, blev att sluta lite tidigare för oss som inte skulle jobba inom hemtjänsten. Dagen har gått bra men det blev mycket information och mycket om samma sak, men när det är viktiga saker det handlar om så är det väl bra med upprepning. Men för mig som har medicindeligering så kändes det som mycket upprepning. Däremot så fick vi även göra ett prov om det som jag tycker var rätt så bra.
 
Sedan hade vi ju även turen att bli bjudna på fika två gånger och även lunch, så det var ju snällt av kommunen att bjuda på det ;) 
Mindre kul är väl träsmaken man har i arslet efter att ha suttit hela dagen men imorgon blir det nog bättre eftersom vi kommer ha mer praktiskt och öva på förflyttningar och liknande. 
 
Nu gör jag så lite som möjligt, väntar på att Robert ska komma hem och fråga honom om vi ska följa med min syster med familj och ut och äta eftersom hennes barn slutat skolan idag så blir det att äta ute för dem och då undrade hon om inte vi skulle med. Så får se hur det blir med det.
Annars så får det bli couscous och grönsaker för min del idag igen och Robert får väl äta det som är kvar sen tidigare.

Introduktionsutbildning idag

Idag så är det dag 1/2 på introduktionsutbildningen och ska vara där 08.00, har även tagit reda på vart exakt det är nu så kommer nog inte att vara någon fara att hitta dit.
Dessutom så är jag uppe i tid, tillskillnad från vad jag drömde inatt då jag drömde att jag vaknade strax före åtta och Robert likaså och det blev ett väldigt stressande eftersom jag hade en massa hundar som skulle ut, dessutom så fick jag välja mellan att sminka mig eller att borsta tänderna. Sedan hade jag packat två små väskor fulla med en massa papper, böcker och block men det liknade mest två soppåsar fulla med skräp!
 
Men nu kan jag försäkra mig om att jag både hinner fika lite, gå ut med Nova, kleta på mig lite foundation och borsta tänderna innan 7.30-7.40 när jag ska gå och det utan att stressa får jag hoppas.
 
 
 
 

Enda lediga dagen

Idag är den enda dagen denna vecka som jag är ledig och det var nära att även denna dag skulle få gå åt till jobb eftersom vakansen ringt mig i två dagar nu och bett mig jobba kortdag idag men eftersom det inte verkar som att man får jobba sju dagar i streck (iaf inte måndag-söndag) så har jag fått tacka nej. Så då fick jag sovmorgon idag och kan dessutom passa på att städa soptippen som jag kallar hem.
 
Imorgon och på fredag ska jag däremot inte vara på jobbet utan jag ska vara på introduktionsutbildning för sommarvikarier där man får veta lite om läkemedelshantering, lagar, lyftteknik m.m så det ska bli intressant. 
 
Nä nu har jag inte tid att sitta här mer, måste få ordning här hemma innan jag bryter ihop på röran. Frågan är bara vart man ska börja någonstans...

De senaste dagarna

Åkte till stugan i fredags och har varit där i helgen. Var inte så fint väder när jag for dit men behövde inte göra så mycket annat heller än att sitta framför kaminen och ta det lugnt. Så har blivit mycket slappande och läsning.
Men har även hunnit varit med Robert till Bjurholm en sväng, staplat lite ved och hämtat igen lite plank som Robert har tagit från sitt jobb.
 
Igår blev det såklart strålande sol och då var det nästan bara städning och packning som gällde. Sedan när vi for hemåt så skjutsade vi först hem Roberts pappa och efter det så var det tänkt att vi skulle fara och köpa en vattenpump till stugan så att vi kan få in vatten från sjön, men allt hade hunnit stänga 15 minuter innan vi kom dit, så det får bli en annan dag.
När vi kom hem från stan så följde vi med Sandra med familj och fiskade i ett par timmar och efter det for jag och Robert och hyrde film och hade myskväll :)
 
Bjuder på lite bilder från helgen.