Jul

Ibland är det så surt att skolan krånglar, csn krånglar och allt bara krånglar. För hade jag haft pengar just nu så hade jag köpt dessa fina julsaker från Rusta och gjort lägenheten riktigt julfin. Men det kommer ju alltid en jul nästa år...
 
(Alla bilderna är från rusta.se)
 

Hjärntumör och Zombies

Ibland undrar jag hur knäppa drömmar man kan drömma egentligen. Inatt fick jag först en hjärntumör och sedan blev jag jagad av zombies.
 
Ja först så drömde jag som sagt att jag fick en hjärntumör/hjärnblödning. De kunde inte veta exakt vad det var förrän de hade röntgat huvudet men hade fått en stor knöl snett bak på huvudet. Allt det här hade hänt efter att jag hade ramlat någonstans, kunde inte minnas när eller vart. 
Min läkare var ingen mindre än Derek "McDreamy" Shepherd från Greys anatomy, jag jobbade tydligen tillsammans med honom och alla andra från Greys anatomy (kanske har kollat lite för mycket på det programmet?)
De hade lite problem med att röntga min skalle då de hela tiden var något i vägen, visade sig sedan att det var massa skräp och dylikt på apparaten som de använde så jag fick komma tillbaka när de hade rengjort den.
När huvudet sedan var röntgat och tumören, som det nu tydligen var, skulle tas ut så frågade jag honom om jag skulle överleva operationen. Han tittade bara på mig så frågade istället hur stor risken var att jag skulle dö och han sa att det var 10-20%. Så sa att oddsen var bra för att jag skulle överleva och att de nu kunde söva mig.
Vaknade sedan upp efter operationen och var precis som vanligt och tumören var helt borta.
 
När jag sedan vaknade (på riktigt) så var det första jag gjorde att känna på huvuet om jag hade några knölar eller stygn. 
 
 
 
 
Sedan andra drömmen handlade som sagt om zombies. Det började med att jag var i ett hus med massa folk, både de jag kände och några som jag aldrig sett tidigare. 
När vi stod utanför så kom det en och körde på min farfar och hans pappa. (några som jag aldrig har träffat och vet väldigt lite om hur de ser ut men i drömmen så var båda klädda i långa svarta rockar och hade långt skägg ner till magen och höga hattar.)
De hämtade sedan något i huset och försvann.
Efter det så drömde jag samma senario igen men då var mamma och ena brorsan med. Sa åt dem att skynda in i huset eftersom de skulle bli påkörda annars. Knuffade även in farfar och farfars far.
Vi gömde oss under en säng där mamma låg och åt en macka och klagade på att den var så torr då hon inte fick något smör till den eftersom jag hade smörpaketet bredvid mig. Men kunde inte skicka den till henne eftersom vi var tvugna att ligga helt stilla för att inte märkas.
Männen i bilen hade tagit några personer utifrån och tvingat in dem i bilen för att sedan köra några varv runt i en cirkel för att få dem att glömma vad det sett.
 
Männen hade även den här gången varit inne och hämtat en sak i huset. Det visade sig att det var en liten svart plastapa som kunde, om den hamnade i fel händer, göra folk till zombies. Och det var precis vad som hände. 
Det räckte med att personen gjorde en person till zombie och sedan behövde den personen bara peta på någon annan för att den också skulle bli zombie och så fortsatte det. 
Jag och mamma hittade däremot en röd kudde som man kunde lägga handen på och så gick man från att vara zombie till att bli sig själv igen. 
 
Jag tog med mig mamma och några av mina syskon till en skola där min syster satt och skrev upp namn på de som inte hade hunnit bli zombies ännu. 
När det sedan kom en hel flock med zombies åt vårt håll så skyndade vi oss hem till mig där den svarta apan skulle ligga. Vi började med att elda upp en tändare i ett askfat (ingen aning om varför) och sedan eldade vi upp apan och alla blev normala igen.
 
 
 
 
 
 
 

Ny header

Efter lite kämpande så har jag äntligen lyckats få in en ny header. Får se hur lång tid det tar innan jag byter igen.
 
 
 

Torgny ♥


 
Fotograf: Birgitta Isberg
 
 
 
 
 
 

Sista veckan

Nu är det sista veckan med matte1b, på fredag skickar jag in mitt sista matteuppdrag och sedan så är det bara en muntlig eximination kvar och efter det så är kursen slut och då är det bara att börja med nästa kurs som är Engelska 6. 
 
 

En mycket trevlig helg!

Har haft en mycket trevlig helg i helgen.
 
Fredag:
Hade myskväll tillsammans med Robert, såg film och åt en massa gott. Däremot var det lite surt att det skulle ringa folk till Robert hela tiden och babbla på hur länge som helst. Så ett kom-i-håg till nästa gång, stänga av telefonerna.
 
Lördag:
Började dagen med frukost och sedan en promenad ner till Roberts jobb för att bära tegelstenar från företaget som håller till bredvid. Vi tog även med oss hundarna som fick sitta och titta på medan vi bar. Gick rätt så snabbt då det bara var 90 tegelstenar som behövdes och speciellt när man bar några stycken åt gången. 
 
 
 
Efter det så gick vi hem och förberedde middagen som blev regnbåge, potatis och löksås. Bjöd även en vi känner på middag.
När vi ätit klart så for vi in till stan för att spela biljard. Första gången för mig men måste säga att det gick riktigt bra ändå. 3 timmar och 22 minuter höll vi på, eftersom de på bowlinghallen var så noga med minuterna så kan ju inte jag vara sämre.
 
 
Hann väl inte mer än komma hem förrän jag var less på att vara hemma, nattklubb på hotellet som resulterade i att våra rutor (speciellt de i sovrummet) skakade och sängen vibrerade enda tills klockan 02.00 på natten. Tittade på några avsnitt av Greys anatomy tillsammans med Robert för att fördriva tiden och slippa höra allt oväsen. 
Gick väl sådär.
 
Söndag:
Igår så blev det en latdag. Räknade matte i sängen när jag vaknade och kollade på lite film. Robert däremot hade klivit upp tidigt för att fara och pimpla. Något jag tyckte var dumt och hade helt rätt när isen bara var 3 cm tjock och Robert lyckades gå igenom isen och bli blöt upp till midjan.
 
 
När han kom tillbaka från fisketuren/simturen så for vi och åt pizza och sedan hem och latade oss under resten av dagen innan det var dags för att göra lite nytta + middag. Även igår blev det godmiddag, fläskytterfilé och hemmagjorda pommes frites och löksås. 
Efter det så blev det ännu en myskväll tillsammans med min älskling ♥
 
 
 

Utelåsta

Har nyss fått leka inbrottstjuv tillsammans med Robert då vi blev utelåsta. Naprapaten här uppe slutade samtidigt som vi skulle ut med hundarna och trodde att han A) Inte skulle låsa då han visste att vi gick ut eller B) Inte lyckades låsa ordentligt eftersom han nästan aldrig lyckas annars, så tog inte med mig några nycklar. Men såklart så lyckades han idag och vi blev utelåsta.
Så Robert fick ringa runt och försöka få tag i någon som hade grannens nummer men utan resultat och eftersom ingen av oss var särskilt sugna på att stå ute i regnet och vänta på att han kanske skulle komma hem så bestämde vi oss för att bryta oss in istället. Tänker inte säga hur vi gjorde eftersom jag inte vill göra någon annan sugen på att försöka ;) Men in tog vi oss i alla fall, även om det tog ett tag, och från och med nu blir det att aldrig lämna nyckeln hemma igen...
 
 
 
 
 
 
 
 

Slö dag

Idag blir det en sån där slö dag känner jag. Fryser och är trött men ska väl ändå försöka göra lite matte så att jag hinner klart kapitlet innan onsdag. Kordinatsystem var inte min starkaste sida märkte jag men det är väl bara att öva och öva tills det sitter, som med allt annat. 
 
Tror Robert är helt tvärtom mot mig idag. Han har redan varit på jobbet och lastat ett släp fullt med pallar och dyligt som vi fått för att elda och sedan har han även hunnit sälja några bilstolar som vi haft stående nere i källaren. 
Jag själv blir nästan bara tröttare av att se han flänga runt fram och tillbaka. Kan han inte dela med sig lite av sin energi istället?

Sötaste kissen ♥

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Middagsgäster

Idag så har vi haft storstädning av hela lägenheten eftersom vi ikväll får middagsgäster. Då blir det att bjuda på helgrillad fläskytterfilé med potatisgratäng eller potatis och grönsaker i ugn (beroende på vilket av det man själv vill ha till) och sedan blir det väl en massa annat smått och gott till det.
 
(Bild:Google)