Hamnat i trans

http://www.youtube.com/watch?v=F-4wUfZD6oc
Jag vet inte hur man lägger ut ett videoklipp så att man kan se den direkt här men gör så här tills jag lärt mig det.
Har lyssnat på denna låt flera gånger idag och den är helt underbar, man hamnar som i trans när man lyssnar på den.

...

1. VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Ja vad gjorde jag när jag var 10år? Minns inte men umgicks väl mycket med mina kompisar.

2. VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
För ett år sedan gjorde jag inte så mycket, gick första terminen på USK.

3. FEM SNACKS DU GILLAR?
Choklad, Salt & Vinägerchips, Ostbågar, såna där sega bars med nötter, bär och choklad och tillsist frukt.

4. FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL?
Its my life - Bon Jovi
Another brick in the wall - Pink Floyd
Your song - Elton John
Here (in your arms) - Hello Goodbye
Come what may - Nicole Kidman & Ewan McGreggor (Moulin Rouge).

Dom två första hade vi som examenslåtar när vi gick ut nian och av någon anledning sitter texterna fortfarande kvar i skallen, det mesta av dom i alla fall.

5. FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MÅNGMILJONÄR?
Köpa ett hus, fixa en ny sommarstuga, åka utomlands typ Frankrike och Irland, köpa en stor båt till Robert och handla en massa skoj till mig och min familj.

6. FEM DÅLIGA VANOR?
Är lat, dålig på att städa (städar för sällan), är cola beroende, äter för mycket onyttigt och kan aldrig gå och lägga mig i tid.

7. FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA?
Mysa med älsklingen, busa med hundarna, vara med familj och vänner, shoppa och ha kul :) 

8. FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA? 
Skor med spetsig tå, såna här fula byxor som ser ut som ett par för stora långkalsoner, något med för liten storlek.
(blev bara tre får återkomma till den här frågan senare)

9. FEM FAVORITLEKSAKER?
Datan, Wii, mobilen, Tvn och hundarna (vet att dom inte kan räknas som saker men kom inte på något annat).

Städning!!

Håller på att städa för fullt här hemma, ska bli skinande rent har jag bestämt mig för vill ju att det ska vara fint i helgen då älsklingen fyller år och en massa folk kommer hit. Vet redan nu att det kommer se likadant ut efter helgen som det gjorde från början men får ha fint en liten stund i alla fall :)

Sen ikväll blir det Sveriges mästerkock och nästa vecka blir det lite av ett (ilands-)problem för min del för vad ska man se när två bra program visas samtidigt? Det ena är Sveriges mästerkock som jag nu fastnat för och det andra är Chuck. Trodde aldrig att det kunde visas två bra program samtidigt, inte med tanke på att vi bara har fyra kanaler på tvn.

(Bilder: Google)


Dålig på att uppdatera

Är väldigt dålig på att uppdatera så ska göra det lite snabbt nu.
I helgen så var vi och pimplade på lördagen jag, Robert och hundarna. Blev några fastkörningar så man hade ganska ont i kroppen dagen efter efter att ha slitit lös skotern. Sedan på söndagen blev det en riktig långpromenad för våran del. Men kan säga att det blev +/- 0 på träningen eftersom vi hunnit äta på frasses två gånger och på pizzan en gång under helgen. Och även om jag bara ätit vegomeny och kycklingsallad så tror jag inte att det är så bra i alla fall.

Sen nu i veckan så är det skola, pluggning och städning för hela slanten och vill göra bort allt innan helgen eftersom vi ska göra en massa skoj. Först på fredag är det ut och äta i stan som gäller eftersom Robert fyller år på lördagen. Efter det kanske det blir att fara och spela biljard innan krogrunda eller så blir det krogrunda på en gång. Kul kommer vi nog ha.
På lördag vet jag inte än vad som kommer att hända, fika kommer det i alla fall att bli - smörgåstårta :)

Ska även fortsätta med månaderna så fort jag får tid med det för det var ju mer än 3 månader förra året ;) Det lilla "problemet" är att alla bilderna är på externa hårddisken och har inte orkat koppla och det känns tråkigt att skriva utan att lägga till några bilder.
En bild från i helgen, blev lämnad mitt ute i skogen medan Robert for och letade igen stället där vi skulle pimpla och samtidigt trampa ett spår dit så att vi inte skulle fasta, vilket vi gjorde ändå.
Torgny hade fullt span på maten, på den här bilden ser man även hur lik han är en räv både på färgen och på svansen.

Mars 2011

I mars hände det i princip samma saker som i februari, blev att fara och pimpla en massa tillsammans med Robert och jag tror inte vi gjorde så mycket annat förra vintern.
Börjar med den 4 mars, dagen innan våran 4års dag. Hade praktik den dagen och när det inte var länge kvar av dagen så kände jag att jag började må riktigt illa men tyckte inte att det var värt att säga något eftersom det inte var så länge kvar av dagen, mindre än en timma. Hann bara komma innanför dörren hemma när jag var tvungen att lägga mig ner och hela rummet snurrade som en enda karusell och det fick mig att kräkas. Hade turen att bara kräkas en gång men illamåeendet satt i tills sent på kvällen och jag och Robert som skulle äta god middag och ha mysigt tillsammans.
Dagen efter, på våran 4års dag, så for vi ut och pimplade tillsammans med en som Robert känner och hans sambo/fru, dom fick en massa små abborrar men jag tog ändå priset när jag fick en fin röding :)
Gissa om min fisketokiga sambo blev lite smått avundsjuk när jag fick denna? Jag blev i alla fall riktigt glad av att ha fått upp den :)
Så här såg det ut på morgonen innan vi skulle fara iväg, dom vi var med tog bilen dit. Vi hade med oss mycket grejer även denna gång så fick åka på skotern tillsammans med Robert och Nova.

En bild från fisket

En bild från när vi var på väg hem, var jätte fint väder hela dagen. Men tror Nova var otålig på att få fara iväg för hon satt kvar på skotern eller så ville hon bara åka mer, skotergalna hund!

 

En till bild på fisken, innan Robert rensade den. Här ser man storleken på den lite bättre än vad man gjorde på andra bilden.

 


Sen var vi även några helger i stugan, första helgen vi var ut dit så hade vi planerat att sova i stugan men vi fick inte upp värmen riktigt så vi for över till Roberts mamma och sov där istället. Andra gången var vi bara över tvärt till stugan. Blev lite fisketurer runt omkring och en med Roberts syskon vilket jag ska ha bilder på någonstans men hittar dom inte så ni får nöja er med dessa.

 

En bild på stugan som jag tog när vi var över dit.

Bild från ena kaminen inne i stugan

Älsklingen har parkerat skotern på ena bryggan utanför stugan.


17 januari 2012

Kom hem från skolan för en stund sedan, blev inte mycket gjort där idag. Vi svarade på 3 frågor och sedan var det lite betygsprat från förra terminen och så kollade vi på en halv film och då har vi ändå varit där från 8.30 imorse, med undantag från 50 minuters lunch.
Får se vad som händer imorgon och jag hoppas att den här terminen inte blir lika strulig som förra då allt började komma i ordning lagomt till terminsslutet.

Annars idag så fyller mitt ena syskonbarn 7år och får se om jag går dit senare. Just nu känner jag mig som ett lik eftersom jag inte har sovit många timmar dom senaste två nätterna och skulle gärna vilja gå och lägga mig tidigt ikväll, helst 20.00 så att jag får sova ut men ändå kunna gå upp tidigt imorgon eftersom jag har en uppgift som ska göras innan jag börjar skolan kl 12.00
Ska ha som mål att försöka gå på ALLA lektioner den här terminen, har märkt att mycket av betyget sitter i närvaron och är man borta bara några dagar så kan det drabba betyget ganska hårt, speciellt med tanke på att vi bara går 2.5 dagar i veckan och sedan har praktik i 5 veckor.

Februari 2011

I februari blev det mest bara en massa pimpling för våran del. Första turen var i början av februari när jag, Robert och en kompis till oss for ut till en liten sjö och minns att det var en riktig otursdag. Dagen började med ena skotern gick sönder och när det var fixat och vi kom fram till sjön så fick vi inte det fina vädret som var lovat utan det blåste ganska mycket. När vi sedan skulle hem så körde vi fast med kälken så det tog ett tag innan vi fick lös den.
Sen på vägen hem så var vi tvugna att stanna eftersom det stod några älgar inte så långt ifrån oss, så ville ju fota :)
Minns inte om vi fick en eller två fiskar men vet att dom grillade en fisk i alla fall.

"Lilla" fastkörningen med kälken, är glad att jag åkte på skotern så att jag slapp sitta där bak när den tippade.

 

En bild på älgarna, dom var lite närmare först men såklart så flyttade dom på sig när jag tog fram kameran. Är glad att vi lämnade Nova hemma, räcker med att hon jagar renar.

 


Andra pimpel turen var helgen efter och då for vi till ett ställe där vi är medlemmar, kommer inte ihåg vad det heter nu men vi var där ganska många gånger förra året och pimplade. Den här gången fick även Nova följa med.

 

En bild på mig och Nova på väg dit, vi fick inte plats på kälken eftersom den var helt fullastad. Man ser lite smått i bakgrunden hur mycket grejer det är. I kartongen är det bara ved.

'

Nova och älsklingen på skotern. Nova måste vara den skotergalnaste hunden som finns och hon blir riktigt sur om hon inte får åka. Riktigt söt blev hon i sin röda tröja ochh mössan vi gjorde åt henne, fast på bilden hade mössan blivit en halsduk, men allt för att lilla Nova inte skulle behöva frysa :)

 

En till bild på Nova

Efter att ha eldat upp all ved och även kartongen som det låg i så fick jag och Nova plats i kälken. Däremot så fick vi sitta på ett galler som vi brukar ha under grillringen, inte det skönaste att sitta på.

Nästan hemma, var jätte trött och jätte kall. I år blir det inga skoterturer dit bort eftersom isen på älven inte kommer hinna lägga sig och leden går över älven. Så blir det att åka bil om vi ska dit och pimpla.

 

 


Men sen så blev det även en del skoterturer utan kälke, pimpelgrejer och hund, skoterturer då Robert (enligt mig) körde som en galning. Blev mycket skrikande för min del, feg som jag är!

 


Dagens klädval

Idag har jag på mig detta
Ett långt grå/blått linne från ellos (väldigt nopprigt och blev det redan efter första-andra tvätten men gillar det ändå).
Ett par jeans från Only.
En rosa rutig skjorta från Gina Tricot

En timma senare

Idag var det upprop på skolan så har nyss kommit hem därifrån, gick dit för ca en timma sedan och är redan hemma igen. Var tänkt att vi skulle ha en heldag men eftersom det bara stod upprop på lappen som vi fick hem så var det många som hade andra planer för resten av dagen och eftersom halva klassen skulle vara borta så tyckte inte lärarna att det var lönt att börja idag.
Så imorgon är första "riktiga" skoldagen med nya kurser och nya lärare.

Januari 2011

Nu blir det att skriva lite om förra året och börjar väl med Januari ;)

Året började med att jag fick en puss av min älskling på tolvslaget men det blev inte mycket festligheter eftersom vi skulle ut med skotern dagen efter. Blev en sväng över till stugan för att kolla till den och rensa undan lite och sen for vi bara runt till dom andra sjöarna för att kolla hur det såg ut på dom.


I mitten av januari började jag första dagen på undersköterskeutbildningen, var tänkt att jag och min syrra skulle gå tillsammans men hon fick förhinder och kunde inte börja. Så jag såg det som en rolig grej och ville verkligen ha något att göra på dagarna så jag började i alla fall och tycker faktiskt att det är riktigt roligt och tror att det här yrket kommer att passa mig ganska bra.

 


Sedan for vi även en sväng till Pengsjö och pimplade jag, Robert och Daniel. Blev ganska kallt på slutet och Daniel var nog den som frös och klagade mest men å andra sidan hade han inga bra skor och lämnade tjocksockarna hemma.

Bilden längst upp: En bild på våran packkälke som jag, Daniel och Nova åkte på, inte det härligaste men vi tog oss både dit och hem helskinnade men väldigt kalla.

Bilden till vänster: Nova jagade en pinne och sprang upp och ner för backen ett antal gånger och hon vägrade ge sig.

Bilden till höger: Jag och lillebror Daniel sitter inne i "grillkojan" och fikar och värmer oss. Tror vi satt där inne mer än vad vi satt och pimplade så kanske inte så konstigt att det inte blev någon fisk för oss.

 

 

När vi kom hem så var Nova så trött och kall så bäddade ner henne i fåtöljen och där låg hon nästan hela kvällen och hade det mysigt.

 


Sen i slutet av månaden så blev det dags att fira älsklingen som fyllde 24år, blev lite smörgåstårta och fest med roliga människor :)

 

Inte den vackraste bilden men inte heller den värsta. Är nästan glad att förra kameran gick sönder för det var svårt att få en bra bild med den.

 


Dagens klädval

Har ju sagt att jag ska lägga ut bilder på det som jag har på mig och kommer göra det lite annorlunda. Kommer inte vara några design kläder och kommer göra det lite annorlunda. Testar bara som en kul grej så vet inte om det är något som jag komme fortsätta med sen heller.
Så dagens klädval är: En svart cardigan, ett prickigt linne och ett par jeans. (Som ni märker skriver jag inte upp några märken på kläderna. Mest för att jag inte vet vad det är för märke och är för lat för att ta reda på det).
Vet inte om man ser så bra på bilderna men är full med hundhår idag efter att ha gosat med lilla Torgny.

Helgen börjar lida mot sitt slut

Snart är ännu en helg slut och imorgon börjar jag skolan igen så klockan 10.00 sitter jag där för upprop, hoppas inte att dom hade tänkt att vi ska ha en heldag första dagen som sist men det får man väl se när man kommer dit. Vet att det kommer bli information om CSN och nya schemat, som det brukar vara första dagen.

Helgen har varit helt okej förutom en del småsaker i fredags men igår var det ganska lugnt och god mat åt vi också :)
Idag har det inte hänt så mycket, varit på pizzan och ätit deras underbart goda kycklingsallad och sen har jag bara suttit och pluggat medan dom andra har suttit/sitter och kollar på film.
Sen så har även lilla Torgny, eller Toggelito som jag kallar honom, kommit hem igen efter att ha varit hos mamma nästan hela veckan då Nova varit på höglöpen, har kännts riktigt tomt utan honom här hemma och tror han saknat mig med för han hoppade nästan upp i famnen på mig när han kom in.

Full som ett as - spykalas

Jag är inte full, det finns andra som tar hand om det åt mig ;P Och rubriken kan ju stämma in på en eller flera av dessa, ingen nämnd ingen glömd.

Sen "årskrönika"

Har lite idé torka om vad jag ska skriva om eftersom det som händer nu på dagarna inte är värt att skriva om. Så funderar på om jag ska göra en liten genomgång om vad jag gjorde förra året och skriva månad för månad och sedan lägga ut lite bilder från varje månad och händelse som jag tänkt skriva om.

Photoshop

Fick ju photoshop på datorn i fredags, är nog en av dom sista som testar det för första gången nu och för dom allra flesta känns det rätt så gammalt. Men för mig är det helt nytt och har bara testat en funktion hittils och det är att göra svart/vita bilder med färg, något som jag fastnade i på en gång för det var riktigt roligt.
Här kommer lite bilder på det jag satt och pysslade med i fredags efter att ha fått programmet på datorn, måste bara säga tack till snälla Mattias som fixade det åt mig :)
En bild på våran gamla båt som jag ångrar att vi sålde
Nova
Fiske

Tisdag 10 januari 2012

Ja snart har ännu en dag gått, idag så blev det först sovmorgon till ca 12.30, måste verkligen försöka vända på dygnet nu så att jag tar mig upp nästa vecka när skolan börjar igen, får sluta med att vara uppe hela nätterna och sova halva dagarna.
Efter min långa sovmorgon så blev det att impulsstäda, tog bort allt som låg och skräpade och dammsög hela lägenheten och klockan hann bli 14.00 innan det blev dags för frukost (om man nu kan kalla det för frukost den tiden på dagen). Sen resten av dagen har det inte hänt så mycket, lite plugg & lite mer städning.



Nått annat som är idag är att det är Mellis födelsedag, inte direkt så att jag firar min katts födelsedag med pompa och ståt eftersom hon ändå inte skulle förstå att det men kul att nämna i alla fall att min lilla kisse blir 7år gammal idag och jag undrar vart alla åren har tagit vägen. Funderar ändå på att gå och köpa en tomat till henne eftersom det är det bästa hon vet!
Mellis som liten kattunge, bara några veckor gammal.

Sen så hade jag tänkt lägga ut bilder på vad jag har på mig på dagarna, men hade inte tänkt göra som dom flesta gör och lägga ut en helkropps bild mot spegeln eller liknande utan bara en liten bit på själva plagget. Tänkte bara göra det som en kul grej, gjorde det först för att testa dom olika funktionerna på kameran eftersom jag inte har lärt mig dom än.
Här är ett exempel på de jag menar.
Jeansleggings, långt linne och huvtröja.

Klar med skrivuppgiften!

Nu är jag klar med skrivuppgiften och känner mig riktigt duktig eftersom jag alltid brukar göra klart allt sista dagen när det ska skickas in, men nu har jag 3 dagar på mig att läsa igenom, rätta ev fel och lägga till eller ta bort något ur texten.
Så nu blir det att ta med hundarna på en promenad till mamma för att hämta paketen till Robert och sedan ska jag hem och förbereda för dagens middag och efter det blir det att ta det så lugnt som möjligt resten av kvällen tillsammans med min älskling :)

(Bild: Google)


Fortsätta plugga

Idag blir det att fortsätta plugga så att jag blir klar någon gång. Ska börja med att göra i ordning lite fika och sedan sätta mig ner och fortsätta skriva romananalys.

Sen när jag är klar så blir det att ta hundarna och gå och hämta några paket hemma hos mamma, inte till mig tyvärr utan till Robert, en massa fiskegrejer som han har beställt från tradera.

Avverka lite läxor

Nu ska jag sätta mig ner och avverka lite läxor, ligger efter med en svenska uppgift som har deadline på fredag! Skulle egentligen börjat med den för länge sedan och göra lite i taget så att jag skulle slippa stressa men den har total glömts bort under jul och nyår...


Gott nytt år!

Är nog den sista som önskar gott nytt år men nu har jag sagt det i alla fall. Hoppas att alla hade roligt på nyår, själv fick jag sitta och höra hockeyprat hela kvällen, inte det roligaste att lyssna på så var tvungen att gå och lägga mig och vila skallen ett tag innan tolvslaget.
Enda bilden som blev bra på våra raketer, bättre med en än ingen alls.