Midsommarlängtan

Längtar redan nu efter midsommar då man får vara i stugan och ha roligt och äta god mat. Satt och kollade på H&Ms hemsida igår och hittade kläder som jag gärna hade haft på mig på midsommar men även om man kanske skulle införskaffa dessa så är det inte säkert att vädret tillåter en att ha på sig dem. Förra året var det sol men inte alls varmt så man fick gå runt med tjockjacka och huttra. Året innan var det lite varmre och hade faktiskt klänning på mig några timmar i alla fall.
Men om vi nu låtsas att det kommer bli strålande sol, massor med plusgrader och ingen blåst rakt emot ön så hade dessa kläder varit perfekta. Skorna kanske inte ser så himla speciella ut för världen men är man på en ö så får man välja skor efter underlaget. Dessutom är modellen på dessa supersköna och jag har haft flera par tidigare.
 
 
 
Alla bilderna kommer från H&Ms hemsida

Börjar gå mot ljusare tider

Och med rubriken så är det inte bara våren och sommaren som jag syftar på.
Jag har under ett antal veckor nu haft strul med CSN men nu ser det ut som att allt börjar på att lösa sig vilket känns otroligt skönt.
Har försökt att kombinera studierna med jobb men det har inte alltid varit det lättaste då det är tufft att lära sig stora delar av en lärobok på 400 sidor på en månad samtidigt som man har frågor till varje del i boken att besvara, webblektioner och föreläsningar att se och prov och uppdrag att göra.

Jag är mycket väl medveten om att det finns folk som har det körigare och kan kombinera både jobb och studier med hushåll och familj och att jag gnäller om två eller ibland tre av dessa låter kanske inte så jobbigt.
Men känner att jag ville göra detta nu och att jag vill göra det på mitt sätt, dvs att vara överambitiös för en gångs skull och få ett betyg som JAG kan känna mig nöjd och stolt med, speciellt nu efter flera månaders väntetid på att studierna ska börja äntligen får chansen till det.
Jag känner även att jag som timvik. har större möjligheter än om jag vore fast anställd så varför inte passa på?
Men utan ett litet stöd från CSN har det varit svårt och med en lön på strax över 1000kr (vilket man får om man bara har tid att jobba ett par dagar i månaden eller inte får någon tid de dagar som man har tid över) så kommer man inte så långt.
Är glad att jag har världens bästa pojkvän som, trots sjukskrivning, gör att det ekonomiska läget ändå är någorlunda stabilt.
Men nu är det i alla fall så gott som löst med CSN och jag kan lyfta bort en av stenarna från mina axlar, fortsätta att ge 110% på studierna, jobba mina dagar (och hoppas på fler nästa månad för jag gillar att jobba) och sedan bara slippa bekymra mig och lägga ner tid på det här.
 
Har även andra saker som jag går och funderar på dagar som dessa men idag känns dessa problem inte lika jobbiga som igår. För har man mycket på gång och mycket att tänka på så kan även små problem bli stora problem. Så kändes det i alla fall igår men nu börjar jag kunna se ljusare på vissa saker och hoppas att det får fortsätta så.
 
 

Känner mig nöjd

Nu är det sista uppdraget för den här kursen inskickad och det jag nu har kvar är att göra en examination, vilket kommer att ske på tisdag.
Hade igår problem med att komma på vad jag skulle skriva och hur jag skulle formulera texten till det jag skrev. Jag hade efter betyget i förra uppdraget satt väldigt hårda krav på mig själv för att få samma betyg igen.
När det sedan komm ett antal frågor som jag kände mig lite osäker på, men som jag nu i efterhand förstått bättre och lärt mig mer utav, så trodde jag inte att jag skulle lyckas få ihop något vettigt.
Nu, bara några minuter efter att jag skickat in mitt uppdrag till skolan, så känner jag mig nöjd över min prestation. Så är glad för vilket betyg jag än får nu för kan gå och lägga mig ikväll och känna mig stolt över det jag har gjort. 
Det låter som att jag gjort något större och mer spektakulärt än att bara skriva och lämna in en uppgift till skolan men även små framsteg kan ses som stora :)
 
Nu ska jag ta en promenad med Nova för att rensa hjärnan och sedan blir det att börja med middagen. Förhoppningsvis så är Robert på väg hem från fisket i Bredträsk nu så att jag slipper äta middag ensam.
 
 

Rocka sockor och solförmörkelse

Inte nog med att det är fredag idag utan det är/har varit mycket på gång i landet idag. Det är säkert många som har märkt att facebook fylls av bilder på personer som har omaka sockar på sig och för er som inte vet anledningen till det så är det för att stödja alla människors olikheter och även för att uppmärksamma internationella downs syndrom-dagen som är imorgon.
Jag läste om detta för några dagar sedan och var först helt säker på att det skulle vara imorgon eftersom det är då som det är internationella downs syndrom-dagen men det var tydligen idag och det för att uppmärksamma det innan imorgon har jag läst mig till.
Även jag, och Robert, har hakat på trenden med omaka sockor idag. Roberts lillasyster har Downs syndrom och hon är en av de finaste människorna jag känner. Hon och alla andra unika människor i världen förtjänar att uppmärksammas idag.
 
 
Kunde ju även passa på att använda mina s.k "Charliesockar" då den andra är hål i ;)
 
Sedan har vi också solförmörkelsen som redan har varit idag. Jag ville så gärna se den och trodde att det bara var att ta på sig solglasögon och sedan titta mot solen men riktigt så funkar det inte. Läste om det var igår eller imorse att det var helt okej att titta på solen med vanliga solglasögon men efter att ha kollat upp det lite mer och sett varningstecken från läkare så kändes det inte lika smart längre, även om jag kan erkänna att jag (dum som jag är) försökte under några snabba sekunder.
Försökte även fota genom ett par solglasögon men det blev misslyckat.
Så även om jag inte såg solförmörkelsen på det sättet som jag ville se den så har den ändå märkts av idag. Lägenheten fylldes av ett annorlunda mörker som påminner lite om hur det blir precis innan ett åskväder.
Hoppas att ni andra både lyckades se och fota solförmörkelsen, själv får jag vänta till 2039.
 
Bjuder på en misslyckad bild från solförmörkelsen, bättre än såhär blev det inte. Tur att Google finns.
 
 

Vecka 12: Magkänsla

"Jag är synsk" är tre ord som jag säger flera gånger i veckan. Jag har många gånger förutsett att saker ska hända redan innan de händer. Vissa gånger kanske det beror på tur och andra gånger på att jag är så bra på att lära mig personers röreslemönster att jag vet vad de ska göra och säga innan de faktiskt ha gjort det.
Men jag vet att detta inte är samma sak som magkänsla.
 
Jag har mer än än gång känt på mig saker och magkänslan har sagt åt mig att jag ska göra si eller så. De flesta gångerna så väljer jag att gå emot min magkänsla och det är oftast sådana gånger som saker och ting slutat dåligt.
En tragisk sak som hände för snart 10 år sedan var att efter en vistelse hos mamma så får jag världens konstigaste känsla på morgonen men kan inte riktigt komma på varför jag får denna känsla.
Säger sedan när jag står i trappen och ska fara hem med pappa och Daniel, som från ingenstans, att vi måste ta med oss Mindy (Mellis mamma) för annars så kommer hon att dö.
Mina föräldrar undrar varför jag tror något sådant, Mindy hade det ju bra hos mamma och mådde utmärkt. Sa att det bara var en känsla jag hade och sa flera gånger att vi måste få ta med oss henne hem men det slutade med att vi inte gjorde det utan hon fick vara kvar hos mamma.
Kommer tillbaka till mamma någon/några veckor senare och får reda på att Mindy har dött. Mamma hade hittat henne under bron med avbruten ryggrad. Vi vet än inte idag om det var våran elaka granne eller en bil som rådde för det. Men grannen var inte dålig på att visa hur mycke hon avskydde våra katter och jagade ofta iväg dem från tomten fast än hon visste att det var våra.
När mamma tog henne till veterinären sa han att hon var förlamad i alla benen och hon skulle omöjligt ha kunnat krypa från vägen. Ryggraden var även av på ett sådant sätt att det inte hade kunnat bero på en bil utan det liknade mer som att hon från sidan klämts, troligtvis en dörr på väg in i trapphuset.
Jag hade länge gått och tänkt på det jag hade sagt om att Mindy skulle dö och magkänslan sa hela tiden åt mig att något var fel så blev inte bara ledsen när jag fick veta att hon dött utan även sur för att ingen litade på min magkänsla lika mycket som jag gjorde då.
 
Fina Mindy, du är och kommer alltid vara saknad ♥

Helgen som var

Har verkligen haft fullt upp med studierna nu i tre dagar men nu ser det ut att gå i lite mindre tempo i ett par dagar i alla fall innan det är dags för de två sista dagarna på kursen. 
Helgen var fylld med allt annat än studier så därför blev det inte att skriva något om lördagen i söndags heller som jag lovat så skriver om hela helgen nu istället då jag har en minut över.
 
Fredag: Kliver upp tidigt och åker till Storarmsjö tillsammans med Robert. Det är strålande väder och vi hittar en bra plats på sjön där vi sätter oss för att fiska, eller Robert fiskar rättare sagt och jag håller på med annat.
När vi ska börja göra mat på murrikkan så kommer vi på att vi har glömt några saker i stugan och jag får köra tillbaka dit för att hämta det, stänger av skotern och får sedan kämpa som *** för att få igång den igen. När jag slutlitgen blev förbannad på den så gick den igång.
På kvällen fick vi besök av trevligt folk, tråkigt bara att vi inte fick igång elverket som verkar ha pajat.
 
 
Lördag:  Dagen spenderas med Robert, 3 hundar och 10 andra personer i Ottervattnet. Hade en helt underbar dag med perfekt väder. Tråkigt nog blev det inga bilder eftersom jag inte hade någon ström i telefonen så lämnade den i stugan.
Något annat som också var tråkigt, i alla fall för Robert, var det dåliga fisket. Det blev inga fiskar förrän på eftermiddagen då vi satte oss bakom ön där vi höll till och det var inte någon skrytstorlek på dem heller.
Men i överlag så hade vi en toppendag och det kändes surt att behöva fara hem på kvällen men vi hade inte så mycket val då jag skulle upp klockan 06.00 på söndagen.
Kvällen spenderade vi framför tvn och melodifestivalen.
 
Söndag: Klev upp 06.00 och gjorde mig i ordning för jobbet. Jobbade 5 timmar och mycket har ändrats sedan jag var där sist men det gick bra att jobba och det timmar flöt på ganska snabbt.
När jag slutade klockan 12.00 så kom Robert och hämtade mig och sedan for vi raka spåret till Storarmsjö för att fiska.
Robert lyckades få en gädda på 5.8kg som vi nu har infryst hos svärmor och som jag ska ge till mina bröders mamma så att hon kan ge katterna :)
Efter fisket for vi över till stugan och hämtade lite grejer, sedan till Bjurholm och panta och handla innan vi for hem och spelade bingolotto (lika stor vinst som alltid, dvs 0kr).
Sen var det tänkt att jag skulle hem till mamma för att hjälpa henne med att ändra annonsen om valparna på blocket men somnade 20.30 så det blev inget med det ;p 
Kan inte minnas då jag var så trött sist.
 
 

 
 
 
 
 

Slut för idag, tack för idag!

Hade en underbar dag igår med Robert i Storarmsjö och en underbar idag  med massa trevliga människor! 
Men mer om det imorgon.  Nu ska jag sova så att jag tar mig upp imorgon då jag ska jobba 5 timmar på förmiddagen och sedan fiska några timmar med Robert😊
Godnatt! 



Torsdag

Då var denna dag snart slut. Har varit väldigt lat sedan jag kom hem och inte gjort så mycket förrän den senaste timmen då jag har skrivit vad jag ska läsa på den kommande studieguiden som jag ska börja med imorgon. Känner att det kommer att bli kämpigt med över 100 sidor läsning + massor med frågor på bara 7 dagar och när de är klart så blir det två dagar med uppdraget.
 
Har i alla fall haft en bra dag idag. Började med att man vaknade tidigt imorse och trots att jag kanske inte sovit allt för många timmar eller allt för bra den här natten heller (börjar bli en vana med dålig sömn känner jag) så var jag pigg imorse. Vaknade 07.00 men låg och kollade på tv tills 07.30 och sedan gick jag upp och gav Nova mat, gjorde mig i ordning, tände ljus, åt frukost, gick en promenad med Nova och sedan höll jag på med lite småfix till strax före 09.00 då de som skulle kolla upp bina och ventilerna kom. Och strax efter de kom pappa, Lea och Daniel.
 
For, som jag tidigare skrev, till stan där vi var på Biltema, ÖoB, Jula, Musikanten och MM. Blev inte mycket shopping för mig som är fattig nu men köpte billiga nagellack för 10kr styck på MM + en concealer för samma pris (eftersom jag sällan använder det så ville jag inte köpa en dyr på en gång). Blev även lite plastmuggar på halva priset till stugan eller husvagnen och ansiktsmasker. Fick även ett Lasse Åberg påskägg av Lea, har velat haft det med katten länge nu så blev otroligt glad :)

När vi kom tillbaka hit så gick vi på Second hand, förutom Daniel som blev kvar hos oss. Han fick även träffa männen som hållt på här hela dagen som berättade att de fått bort många bin som höll till en halvmeter nere i skorstenen men det var långt ifrån alla de kunde få tag i eftersom de inte tog sig längre då hela skorstenen var full med honung...låter ju normalt.
De har ju även varit här och tagit ut kajboet från ventilen inne på toaletten så nu kanske det kommer kännas fräshare därinne framöver.
 
Jag for i alla fall på Second hand och shoppade tre böcker för sammanlagr 9kr, halva priset på allt är inte dumt ;) Fick även några böcker av pappa idag :)
Efter det så for vi och åt då pappa bjöd på mat på pizzan. Och efter det blev det en sväng till mamma för att kolla på valparna och hälsa på där.
Sedan när jag kom hem så har jag som sagt inte gjort något vettigt alls och så lär det väl fortsätta ett tag till tills vi ska gå och lägga oss och sova. 
 
 

Umeå

Nu är jag i Umeå med pappa, Daniel och Lea. Just nu är vi på biltema men vi ska snart vidare. Innan vi for kom det några och skulle lokalisera bina och rensa ventilationerna så får hoppas att Findus inte äter upp dem. ;)


Vecka 11: Detta får mig att skratta

Jag är en person med otroligt dålig humor men jag har turen att jag har folk runt omkring mig som delar denna humor. Så mina vänner får mig alltid att skratta och även Robert vet hur han ska göra för att få mig att dra på smilbanden. 
Men när jag inte har Robert eller mina vänner som ger mig något att skratta åt så är detta det jag tittar på för att få mig ett gott skratt!
 
 
 
 


Dessa klipp satt jag och kollade på några nätter när jag hade svårt att sova och Robert sa sedan på morgonen efter ena natten att jag inte får kolla på detta när vi ska sova eftersom han väcktes av mina skratt. xD
 
 
 
Och eftersom jag är en kattmänniska så vorde det ju konstigt om jag inte skrattade åt dessa söta, roliga lurvbollar. Visst skrattar jag åt roligt hundklipp också men katter kommer före.
 
Förutom stand-up och katter så skrattar jag åt kortfilmer med Kalle Anka, Pluto, Musse Pigg, Långben etc. Jag och Robert brukar sitta och kolla på det ibland och det är så mycket roligare än dagens konstiga barnprogram.



Trägen vinner!

Efter min otur igår när jag höll på med min uppgift och allt jag skrivit försvann när jag skulle spara det så var jag nära på att ge upp. Speciellt när jag inte fick det att låta lika bra andra gången jag skrev det. 
Men tog en paus och gjorde annat en stund för att få tankarna på annat och sedan satte jag mig med uppgiften igen och resultatet blev riktigt bra. Igår kändes det dock bara som någorlunda okej det jag skrivit men när jag läste igenom det idag innan jag skickade det så kändes det bättre.
Det blev rättat nästan på en gång och blev riktigt nervös när jag fick ett meddelande om att det hade blivit betygsatt. Så det tog någon minut innan jag öppnade och hoppades verkligen på att jag i alla fall kunde få ett C denna gång då jag fick ett D på det förra (vilket var förståeligt då jag själv tycker att jag gjorde dåligt ifrån mig den gången).
Fick bli glatt överraskad när jag öppnar och ser att jag fått ett A!!! Känner mig så stolt över mig själv att jag lyckades så bra trots den lilla motgången igår som nästan fick mig att ge upp!
Så skam den som ger sig!

Nu känns det faktiskt riktigt roligt att få börja med nästa studieguide men det får vänta tills på fredag då jag haft fullt upp med städningen idag och fortfarande inte är klar och imorgon ska jag umgås med pappa och följa med han och hans särbo till stan.

 

Städdag

Idag är det städdag för min del, trots att solen skiner och hade hellre följt med Robert till Storarmsjö och fiskat och sovit i stugan inatt. 
Tar det i alla fall otroligt lugnt och sakta, mest för att jag har ont i skallen och det blev inte bättre av att jag skulle ställa undan en låda med verktyg och massa annat rat som jag sedan fick i skallen...
 
Egentligen är det väl inte allt för mycket att göra idag och hade jag haft den energi jag brukar ha så hade jag redan varit klar. Men en litet steg i taget och så borde jag hinna klart innan 00.00 iaf ;)
 

Nu får det vara nog för idag

Nu har jag svarat på alla frågorna på uppgiften och känner att det får vara nog för idag. Lyckades få till ett någorlunda bra svar på den första delen men långt ifrån lika bra som det var från början innan allt försvann. Känner mig fortfarande irriterad över det.
 
Nu blir det i alla fall att lägga det på hyllan tills imorgon då jag ska kontrolläsa igenom allt och sedan se om det är något jag vill ändra, lägga till eller kanske rentav ta bort för att bli nöjd med texten innan jag skickar in den och sedan efter det ska jag spendera hela dagen till att städa lägenheten och tvätta kläder...yay...
Men nu blir det att ta en promenad med vilddjuren och sedan ska jag göra någon middag till mig och Robert och bara ta det lugnt resten av eftermiddagen och kvällen och se fram emot kvällens avsnitt av Stalkers på 3an.
 
 

GAH!!!

Ilskan som uppstår när man i över en timmas tid har suttit och skrivit svaret på en fråga i historia och fått texten att flyta på bra och blir supernöjd och sedan kommer det bara upp ett felmeddelande när man ska spara texten och allt man skrev försvinner! Och när man sedan ska försöka skriva om det igen så kommer man bara ihåg vissa delar av det man skrev och nu låter det nya svaret som en enda sörja som man är helt och hållet missnöjd med, hur många gånger man än försöker fixa till det. Kan inte säga att det är min dag idag men vägrar att ge upp!

+ & + Stugan & Hemma

Det börjar vara ett tag sedan som jag skrev något under den här kategorin. Kallar egentligen denna för + & - och har tidigare skrivit om vad jag tycker är födelar och nackdelar med att vara timvikarie och med att läsa på distans.
Men eftersom jag nu hade tänkt skriva om både stugan och hemma så tänkte jag att det var lika bra att bara skriva upp fördelarna med båda. För mest troligt så kommer det annars att bli upprepningar för det som jag ser som negativt med att vara hemma är ju det som gör det positivt med att vara i stugan osv.
 
+ Stugan
  • Frihet: Ja kanske känns stugan som ett ställe dit man kan fara och bara vara eftersom det är ett ställe dit man bara åker när man är ledig. Men det beror på hur man ser på det. I stugan kan frihet lika gärna betyda frihet från telefonen. Där bryr jag mig inte om den är avstängd och även om den inte är avstängd så kan det vara svårt att få tag på mig när jag är där eftersom mottagningen (på min samsung i alla fall) är ganska så kass.

  • Tystnad: Även om jag är hemma och inte har igång något alls som kan låta så låter det ändå här. Delvis för att vi bor bredvid en skola men också för att huset sitter ihop med ICA som dagligen får saker med lastbilar (som gillar att backa in till lastbryggan mer än en gång och sedan stå tidigt som sjutton på morgonen på tomgång mycket längre än den tillåtna tiden!).
    Sedan hör man också hur det pratas och spolas vatten från ICA:s personalrum och även från grannens lägenhet. 
    Inte nog med detta så har vi ju en naprapat en trappa upp så någon lämnar/går in i trapphuset 1-2 gånger i timmen och då har jag inte räknat med de som kommer bara för att skriva upp en tid.
    Men i stugan är det helt tvärt om. Sitter man där så är det bara tyst. Det enda som alternativt skulle kunna höras där är sprakandet från någon eld, antingen i någon kamin eller i vedspisen.

  • Naturen: Fördelen med att ha en stuga på en ö är att man bor mitt i naturen. Nu kanske våran ö inte är det vackraste som finns att skåda men det man ser när man kollar ut genom fönstret på morgonen där är något helt annat än vad man kan se när man kollar ut genom fönstret här.

Men borta bra men hemma bäst, är det inte så man brukar säga?

+ Hemma
  • Rinnande vatten: Vill jag diska hemma behöver jag inte sommartid gå ut och fylla en hink med vatten i sjön eller vintertid borra upp ett hål för att sedan ta en flaska och doppa händerna i iskallt vatten. Hemma behöver jag inte heller koka upp vattnet på antingen en vedspis eller gasolplatta för att kunna diska.
    Hemma kan jag bara ta varmvatten direkt ur kranen och sedan diska på en gång.
    Andra fördelar med rinnande vatten är ju att man kan duscha och tvätta sig när man känner för det och vill jag ha ett glas vatten, koka något eller vad som helst så behöver jag inte först åka över med båt eller skoter till svärmor för att hämta vatten i en dunk.

  • Nära till affären: Behöver jag något från affären så kan jag bara enkelt gå att handla det. I stugan måste vi passa på att skicka det vi behöver till någon som har vägarna förbi en affär eller helt enkelt själva åka över till fastland och fara iväg och handla. 

  • Tvätta kläder: Ännu en helt vardaglig sak som inte känns som något lyxigt förrän man varit i stugan under en lång tid. När man varit i stugan och umgåtts med folk som röker, en vedspis som röker in eller stått nära en brasa då man grillat så börjar kläderna snabbt lukta. Samma sak om man tagit med sig för lite kläder och fått använda dem längre än planerat.
    Visst kan jag säkert låna Roberts mammas tvättmaskin när jag vill men det är inte samma sak som när man är hemma och kan tvätta kläderna.
    Ska däremot kolla upp lite om hur man kan göra för att på sommaren tvätta kläder med sjövatten och såpa. Ska även skaffa en torkvinda och sätta upp på ön.

  • El: Nu har ju vi på sätt och vis el i stugan men det är så mycket smidigare hemma. I stugan har vi ett elverk som går på bensin och begränsat med eluttag. 
    Hemma har vi större möjligheter och dessutom så betalar vi en mycket mindre summa hemma än vad vi gör i stugan och där använder vi bara elen några timmar/dygn också. Mest används det när vi är där på vintern för på sommaren så behöver man det inte lika mycket. 

Lite fördelar med stugan och lite fördelar med att vara hemma. Gillar båda ställena men på olika sätt. 
Stugan känns mer som en tillflyktsort dit man kan vara och inte behöva bry sig om någonting. Visst är det mycket som är besvärligare där men det är mer saker som gör en avkopplad än stressad, om man jämför med hur det är att vara hemma.
Hemma gillar jag att vara eftersom jag kan ta mig bort från hemmet när jag vill. Det är svårare med det när man är på en ö, i alla fall sommartid då båt är det enda alternativet. Så kommer det mycket folk hit som Robert har bjudit hit och jag inte känner för att vara runt massa folk just då så kan jag bara gå till mamma eller ta en promenad. I stugan har man inte så mycket val än att umgås. Men det brukar sällan vara ett problem för mig.
 
Utsikt hemma

Utsikt i stugan
 
 

Vecka 10: Resa

En dag försent men bättre sent än aldrig.

Denna vecka handlar det om resa och även om jag skrev vecka 8 att jag drömde om att leva svenssonliv med familj så vill jag såklart ut och resa också.
Det längsta utomlands jag har kommit var en resa till Norge med mina föräldrar när jag var 1år, så ingenting jag minns.Sov med stor sannolikhet igenom hela vistelsen där.
 
Just nu för tillfället så har jag två drömresemål och dessa resemål står även med på min lista över saker jag vill göra/platser jag vill besöka innan jag dör.

Det första resemålet är Frankrike. Har drömt om att resa hit sedan jag gick i mellanstadiet, om inte längre. Jag vet inte hur jag kom in på det riktigt men i dagsläget är jag besatt av Frankrike och drömmen är att få bo på ett hotell nära Eiffeltornet. 
Just nu har jag små eiffeltorn utplacerade lite varstans i lägenheten. Har ett som väggdekor i sovrummet, i hallen har jag en klocka med eiffeltornet på och har även ett litet järneiffeltorn på nyckelskåpet och ett mindre sådant på min nyckelknippa.
Planen är att åk dit någon gång under 2017 eftersom jag och Robert firar våran 10års dag då. Men inget är hundra procent klart ännu och eftersom det är ett par år dit så kan mycket ändrats. Men så länge jag får åka dit innan jag fyller 30år så är jag nöjd.
 
 
 
Mitt andra drömresemål går till Irland. Detta har jag tänkt på lite till och från. För säkert 10 år sedan läste jag en bokserie av Nora Roberts som utspelade sig på Irland och efter att ha sett P.S I love you när de åker till Irland (nu vet jag ju inte med 100% säkerhet att det jag såg var det äkta Irland) så växte suget på en resa dit.
Började i alla fall läsa på mer om Irland och det passade så precis att jag vid samma tillfälle läste en engelskakurs där en av uppgifterna var att skriva om ett engelskspråkigt land, så då passade Irland perfekt.
Det som lockar mig med Irland är naturen. Även om, som jag har uppfattat det,vädret inte är det bästa där så verkar landet vara otroligt vackert. Jag tror att Irland är ett ställe som skulle passa både mig och Robert perfekt medan Frankrike bara är att ställe som mest jag skulle uppskatta.

 
Så nu återstår det bara att se hur lång tid det tar innan man får åka iväg på en resa. Känner ingen stress än så länge. :)
Lite komiskt är det att när andra drömmer om resmål till varma länder där de kan bada och ligga på stranden och sola eller kanske åka till ett ställe med bra shopping. Så drömmer jag om dessa två ställen för naturen och kulturen.
 
 
 
 

Känns underligt

Normaltsett så brukar jag inte alls ha hunnit med mycket vid den här tiden på dagen men eftersom jag vaknade 08.00 imorse (dålig sömn inatt och en Robert som väckt mig ett antal gånger gjorde att jag inte ens orkade försöka sova mer) så har jag hunnit med en del redan nu.
Började redan 08.30 med att läsa sammanfattningen om denna veckas kapitel i historian och kolla igenom hela studieguiden på Hermods. Efter det så gjorde jag testa-dig-själv uppgifter och båda proven som skulle göras senast 12 mars. Och när det var klart så började jag med uppdraget som ska vara klart samma dag men som jag vill ha klart imorgon eller senast onsdag.
Är van vid att uppdragen brukar ha 2-3 frågor med en a, b och c fråga på varje. Så blev lite chockad när jag såg att denna bara hade en fråga uppdelad på tre. Dessutom var det ett intressant ämne också och har redan nu skrivit massor utifån det jag har läst i boken. Så ska väl senare i eftermiddag eller under morgondagen även söka fakta på internet och se om jag hittar något mer intressant där.
 
Så det känns lite underligt att redan innan klockan slagit 11.00 hunnit med så mycket. Nu ska jag bara vänta på mamma och gänget och sedan ska jag följa med dem på affären och handla lite. Efter det ska jag till mamma och skriva ut ett papper till csn. Samma papper som sist men det var visst ett datum som var fel på pappret och detta datum gällde inte ens den nuvarande studietiden utan den förra...bara massa krångel hela tiden.
Annars så är det väl bara att försöka få någon ordning här hemma som gäller och vänta på att Robert ska komma hem från fisket, men känns som att det kommer bli sent i eftermiddag.
 

Stuga, solsken, fiske och 8 år tillsammans.

Igår kom vi hem efter att ha varit i stugan sedan 27e februari. Kändes väldigt skönt att komma hem och få duscha och sova ut. Somnade riktigt tidigt igår kväll tillskillnad från Robert som var uppe halva natten och spelade på sin telefon, riktigt ovanligt för att vara någon som är anti mot mobilspel.
Men vi for som sagt till stugan den 27e. Vi åkte rätt så tidigt hemifrån och började med att skjutsa en kompis in till stan. Efter det for v i och handlade lite innan vi åktemot Holmsund för att hämta upp Erik och sedan bar det iväg mot stugan. 
Vi har fiskat väldit mycket och har haft ett par fina soldagar. Var meningen att vi skulle fiska igår också innan vi åkte hem men när vi vaknade var det alldeles grått ute och det snöade och blåste för fullt så vi struntade i det och packade ihop och åkte hem tidigare istället. För även om det är underbart på ett sätt att vara i stugan så är det skönt att få komma hem också.
 
Sedan firade jag även 8 år tillsammans med min älskade Robert i torsdags. Känner så enormt mycket kärlek till den här personen trots att vi, som de allra flesta, har våra små gnabb ibland. Men alltid är vi sams inom en timma eller två. 
Han får mig att skratta som ingen annan, jag får vara mig själv och han puschar mig när jag behöver det. Jag hoppas att vi får massor av år tillsammans. ♥

Orkar inte skriva allt vi gjorde i stugan eftersom det skulle bli alldeles för mycket text att plöja igenom. Så bjuder på lite bilder istället.