Tips

Har blivit ett antal blogginlägg idag men måste ju passa på att skriva några nu innan vi åker till stugan och jag inte vet om det blir något skrivet då.
Hade i alla fall tänkt tipsa om en sida som jag gick med i igår och den heter blogfame och gör det möjligt att tjäna pengar på sin blogg och dessutom så får man 50kr på en gång. 
Så här har ni en länk till bloggfame om ni känner er intresserade. 
http://blogfame.se/12/15889/blogfame
 
Ett bra tips till dig Birra som har börjat skjuta i höjd när det gäller läsare ;) 
 
 

Åker till stugan idag

Idag så åker vi till stugan och även Roberts pappa ska med eftersom han och Robert ska sätta in våran nya kamin som vi har fått. Så ska bli roligt att se om de lyckas med det. Själv så ska jag bara passa på att läsa en massa, kanske pimpla om vädret tillåter och även plugga litegrand. 
Så har börjat packa det sista som ska tas med idag, det andra var Roberts mamma och hämtade igår. Sedan är det bara att invänta Roberts pappa som ska komma hit med bussen och när han kommer ska vi på ICA och handla det sista och sedan handla en inflyttningspresent och blommor till Roberts syster som vi ska gå och hälsa på innan vi åker.
 
Ser faktiskt fram emot att få åka till stugan i helgen och få lite lugn och ro och bara ta det lugnt. Känner att det har varit full fart hela veckan så lite vila är inte fel. Men bara för att jag skriver att det kommer vara lugn och ro så kommer det säkert bli helt tvärtom. Hur som helst så känns det bättre att spendera helgen där än här.
 
 

Yves Rocher

Det är inte ofta som jag köper smink eller skönhetsprodukter via internet eller postorder eftersom jag gärna vill kunna se innan jag köper så att jag inte blir missnöjd. Men det finns en sida/katalog som pappa alltid har beställt ifrån som jag alltid har gillat och det är Yver Rocher. Alltid när pappa skulle beställa schampo eller parfym till sig själv så frågade han alltid om det var något som jag behövde/ville ha och såklart så ville tonårsversionen av mig ha massor med smink ;D Så blev mycket smink beställt, speciellt läppglans och mascara eftersom det var det viktigaste i min sminkväska just då.
 
Fick även grejer därifrån av pappa i julklapp. När han kom hit ett tag innan jul så tog han med sig en orderlapp + katalog som han fått hem och sa att om jag hittade något som jag behövde så kunde jag få det i julklapp. '
Så det första jag letade upp var en makeup remover eftersom min var helt slut. Har testat ett antal men är bara därifrån som jag har hittat en som faktiskt tar bort allt smink utan att man behöver gnugga och dessutom så kostar den inte så mycket. Så en sådan kryssade jag i. Sedan hittade jag även ett nytt läppbalsam, ett måste om man heter Emelie och ska överleva vintern utan spruckna läppar eftersom kylan tycks hata min hud. Hittade även en ansiktsspray som återfuktar som faktiskt fungerade riktigt bra. 
Men sedan så är det inte bara ansiktet som lider under vintern utan även resten av huden känns som ett sandpapper så fick även en handkräm som jag var skeptiskt mot i början eftersom jag endast har hittat en handkräm innan som inte stannar kvar som ett kladdigt lager på huden i flera timmar efteråt. Men den här fungerade riktigt bra.
Sedan hittade pappa lite andra smågrejer som jag fick, bland annan miniprodukter av mascara, läppglans och foundation, testprodukter och hudlotion + duschcreme som luktar liljor men det har jag inte hunnit testa ännu.
 
Här är i alla fall en bild på de flesta av grejerna som jag fick. Ber om ursäkt för att bilden blev så dålig men hittar inte kameran ;/
 
Idag fick vi i alla fall en sådan där lapp i posten och jag blev riktigt sugen på att beställa eftersom jag sagt till Robert att jag ska köpa något till mig själv för min första lön från reklamjobbet om det ordnar sig med csn, annars ryker pengarna till räkningar eller mat. Så blev sugen på att köpa duschgel med vaniljdoft, en sak till min lillebror som han kanske kan behöva och dessutom så fyller han år snart och sedan lite annat smått och gott. 
Men får se hur jag gör, har ju en tendens att vela väldigt mycket när det gäller att köpa saker till mig själv. 
Om ni andra vill beställa så är det bara att gå in via den här länken: http://blogfame.se/56/15889/yves-rocher
 

För att R:et i ordet räkningar står för roligt...

Ska sätta mig ner och betala alla räkningar vilket verkligen är superkul...eller kanske inte. Dessutom så är det inte ens mina pengar som ryker utan Roberts eftersom han är den enda av oss som har någon som kan kallas en inkomst. Hur som helst så får jag in lite pengar nästa löning och förhoppningsvis så börjar det här med csn rulla på snart, jag har då skickat in alla papper så nu är det bara skolans del kvar.
Hoppas jag hinner få pengar innan 5e mars i alla fall eftersom jag hade tänkt ordna med en liten överraskning då.
 
Men åter till dagens roligaste uppgift. Har i alla fall fixat mig lite te och även lyxat till det med vit choklad med vaniljsmak och chokladmousse i. Lite lyxigt måste man ju få ha det ibland.
 
 

Första uppdraget klart

Nu är jag klar med det första uppdraget till samhällskunskapen och känner mig rätt så nöjd, har i alla fall gjort mitt bästa och det är väl det som är huvudsaken. Nu återstår bara den "långa" väntan på betyget på uppdraget.
Däremot var uppdraget faktiskt rätt så roligt eftersom det inte bara var frågor om information om olika saker utan även argumentfrågor där man fick skriva sina egna åsikter med källor som underlag.
 
Ska kolla upp imorgon vad det är som ska göras på nästa kapitel och så kan jag i alla fall göra uppgifterna i boken under helgen medan vi är i stugan och sedan kan jag göra uppgifterna på datorn under nästa vecka. Så det går framåt i alla fall men däremot har jag inte fått reda på än hur många poäng det är som saknas för att gymnasiebetyget ska vara fullständigt men det skulle de tydligen ta reda på. 
Nä nu sluta babbla om tråkigheter och återgå till packningen här hemma.
 

Grattis älskling! ♥

Idag blir världens finaste 27år!
 

3 år

Bara av en slump så såg jag nu att jag hade skapat den här bloggen 27 januari 2011, vilket idag är exakt 3 år sedan.
Har blivit lite bättre på att skriva de senaste månaderna, mest för att andra bloggen som jag var med i fick ändrade medlemsvilkor så där var det inte lika roligt att blogga längre. Så kommer nog fortsätta att skriva som jag gör nu och hoppas att fler personer hittar hit :)

Pluggat färdigt för idag

Nu har jag pluggat klart för idag då jag har gjort klart del 1 av 2 som handlade om media och deras inflytande på samhället. Så nu är det väl bara att se fram emot att läsa om demokrati imorgon.
Men har faktiskt inte suttit med näsan i boken hela dagen idag utan har även varit en sväng hem till mamma och även umgåtts med Daniel. Men imorgon blir det garanterat att sitta med näsan i boken hela dagen om jag ska hinna klart allt som ska göras och även hinna påbörja nästa så att jag inte har allt för mycket som måste göras nästa helg eftersom vi ska till stugan då.
 
Men nu när jag är klar med pluggandet så ska jag väl fortsätta med tvätten, rasta hundar och fixa med lite annat här hemma innan jag kan gå och lägga mig och sova. 
 

Samhällskunskap

Idag är det att plugga samhällskunskap som gäller. Håller på med frågor i boken nu men var tvngen att ta en liten paus för att äta eftersom magen pratade med mig. 
Men nu när jag har ätit så är jag fit for fight igen och ska väl återgå till mina frågor. 
 
När jag är klar med det här så ska jag försöka ta mig iväg till mamma och lämna av lite tidningar och gamla kläder. Sedan även passa på att gå och kasta lite saker på återvinningen, ibland kan det vara bra att ha en reklamvagn hemma ;)
 
 
 
 

Synsk!?

Nu ska jag väl inte sitta här och påstå att jag är synsk men underliga saker har hänt på senaste och jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det. 
Det började med en sväng till stan med syster Sandra. Vi satt och pratade om relationen mellan mor och son och jag sa att Robert älskade sin mamma så mycket att han skulle låta henne bo hos oss och ta hand om henne om hon bröt ett ben eller tvärtom. Sa inget om det här samtalet till Robert men nästa dag så vaknar jag av att telefonen plingar och att Robert har uppdaterat din status på facebook och där har han skrivit att han nyss pratat med sin mamma och de hade diskuterat att om han bröt benet så skulle han få bo där och hon skulle ta hand om honom.
Ja sammanträffande kanske men kändes lite mysko.
 
Samma dag pratade vi även om vi trodde att våran lillebror skulle skaffa tjej snart och jag sa att jag hade det på känn att han kanske kommer ha tjej inom en snar framtid. En en gång så hade jag ingen aning om han träffade tjejer eller ej eftersom vi aldrig har pratat om det och han aldrig har tagit hem en tjej som inte redan varit tillsammans med en av hans kompisar. Samma dag när vi kom hem så satt han på sitt rum med en tjej som han idag verkar vara tillsammans med (får inget riktigt svar där men är väl säker till 99% att de är tillsammans).
 
Natten efter dagen efter vi varit i stan så drömmer jag om en tjej i min förra klass, vi kan kalla henne J. De hade fått spöken i sitt hem som vi pratade med. Nästa morgon (på riktigt ej i drömmen) vaknar jag av att mamma ringer och berättar att hon nyss pratat med sin vän med samma namn och att hon var helt till sig eftersom hon var helt säker på att det spökade hemma hos henne.
Fortfarande inte övertygade om att detta är något underligt? Vänta bara har mera.
 
Tidigare i veckan så följde jag åter igen med syster yster in till stan. Såg en mjukglassmaskin, sa att jag kanske borde köpa den till mig själv bara för att mjukglass är så gott. Går sedan till nästa affär och precis i ingången är en mjukglassmaskin igen. Ska sedan leta något i katalogen och det första ordet som dyker upp i katalaogen är mjukglassmaskin (kanske bara mitt undermedvetna som letade igen det på en gång). Kommer sedan hem och sätter mig vid tvn där de lägligt nog precis då har en konversation om vadå? Jo mjukglassmaskiner, vad är oddsen?
Smsar systeryster som i precis den stunden satt hemma och pratade om mjukglassmaskiner! Vad är det egentligen med mjukglassmaskiner?
 
Ja sedan finns det såklart sådant som händer flera gånger i veckan när man känner på sig att saker ska hända och så händer det. Som att man känner på sig att någon kommer ringa om bara några sekunder och man tar upp telefonen och så ringer det, och då får jag inte många samtal på en vecka heller så det är inte så lätt att lista ut precis när det kommer att ringa.
 
Det finns många fler exempel men tänker inte skriva upp allt. Och åter igen har aldrig sagt att jag är synsk men är ganska kul att en sak man pratar/drömmer om/tänker på sedan inträffar inte ens ett dygn efteråt. Sedan vart tanken på det kom ifrån från början har man heller ingen aning om utan det är oftast bara något som dyker upp i huvudet och oftast när man pratar om något helt annat.
 
 

Ödet

När jag var yngre så trodde jag alltid på ödet och att allt som hände, hände av en anledning. Jag tror att anledningen till att jag trodde på ödet då var att jag ville ha något att tro på och Gud var inte riktigt min grej, trots att jag är konfirmerad.
Men idag känns det där med att tro på ödet inte lika aktuellt. När mycket går skit så vill man ju inte tro att det är ens öde att ha det så. Fast det är såklart inte bara mitt öde som jag har i åtanke när jag skriver det här.
 
Visst vissa gånger kanske jag kan tänka tanken att det som hände nu var ödet men det är ju bara när det händer något positivt den tanken kommer. Vissa gånger kan jag tillexempel tycka att första träffen med Robert var ödet eftersom jag egentligen skulle hem igen den dagen men min magkänsla sa åt mig att stanna kvar. Men det vet jag inte heller om jag kan kalla ödet utan det kanske bara var magkänslans förtjänst.
 
Så det kanske är det som jag ska tro på, magkänslan. Och många gånger har jag även känt på mig att saker och ting kommer hända och då gör de det (ska förklara lite mer specifikt i ett annat inlägg men inte i det här för då blir det för grötigt).
Nä idag så tänker jag bara att livet är orättvist och att det bara är att göra det bästa av situationen. Gillar citatet ”Planera för framtiden som om du skulle leva för evigt, men lev idag som om du skulle dö imorgon.” Inte för att det citatet har så mycket med att ödet, eller att jag tycker att livet är orättvist, att göra men det är så här jag vill tänka när jag vaknar på morgnen. Att idag ska jag leva som om min dag vore den sista men samtidigt vill jag kunna se framåt och planera saker som jag vill göra i framtiden. Just nu har jag väldigt mycket planer för framtiden men har svårt att leva i nuet, något som måste ändras på.
 
 
 

Gårdagen och dagen

Gårdagen blev riktigt lyckad men som jag förutspådde så höll det nästan på komma något emellan som vanligt. Inte många minuter efter att jag hade skrivit inlägget så ringde de från mitt jobb och undrade om jag inte kunde dela ut tidningar till tre olika ställen, en till varje. Visst hade jag kunnat gjort det om det inte vore för att alla ställen låg en bra bit ifrån varandra. Så det hade jag inte tid med och någon annan fick komma hit och hämta mina tidningar, någon som hade bil och som det inte skulle ta över en timma för.
 
Så vi kom väl till stan efter 18.00 någon gång och gick och åt på Great Eastern men är nästan lite stressigt att äta där eftersom de först står och stampar och stressar på en när man ska ta mat. En efter mig i kön sa åt den som jobbade där att det kanske var bäst att låta gästerna ta för sig i lugn och ro och inte prata med dem och stressa på dem och be dem skynda sig m.m. vilket jag tycker var helt rätt.
Sedan när vi åt så vet jag inte hur många gånger de kom och frågade om vi inte var klara snart och vi kan inte ha varit där mer än 45 minuter sammanlagt.
Efter maten blev det att spela biljard och jag vann 2/3 gånger men det blev bara "tråkiga" vinster där någon av oss råkade skjuta ner den svarta och förlorade.
När vi spelat klart for vi på Peppes och tog oss varsin drink i väntan på bussen, Robert var så trött så han orkade inte vara kvar så mycket längre och vi hann väl knappt komma hem innan han låg och sov medan jag satt och kollade lite vänner avsnitt och läste lite.
 
Idag så har vi varit till stan med syster yster och hennes kille. Vi var en sväng på Lidl och handlade och sedan for vi en sväng till NetOnNet. Sedan hämta syrrans äldsta och sedan på Max innan vi for och hämtade syrrans nästa barn och sedan hemåt.
Nu for Robert med sin bror till stan igen för att gå på krogen och träffa lite folk. Jag hade liks inte fått plats i bilen så stannade hemma och ska passa på att plugga lite istället och kanske se en film senare.
 
 
 

Dejt med Robert

Ikväll ska jag och Robert på dejt i Umeå. Först så ska vi ut och äta, vart vet jag inte ännu men skulle tippa på Great Eastern. Får se hur mycket man orkar äta eftersom Robert bjöd på lunch på hotellet idag också. Efter maten ikväll var det tänkt att vi skulle fara och spela biljard men de hade så konstiga priser dit vi skulle så jag tror vi skippar det och hittar på något annat istället. 
Ser i alla fall fram emot kvällen och hoppas att inget kommer emellan som vanligt. Ska i alla fall snart börja göra mig i ordning.
Hoppas att ni som läser får en trevlig kväll!
 
 

Blåbärspaj

 
Blev så sugen på att baka tidigare idag så testade att göra en blåbärspaj med maräng på som jag hittade på en receptsida. Mycket enklare än jag trodde att det skulle vara och riktigt gott blev det. Blir att baka den här fler gånger fast kanske testa lite andra bär och frukter då. :)
 

Ibland har man otur

Ja ibland har man otur. Var tänkt att jag skulle på biblioteket i Torsdags efter jobbet men hann ingenstans då det blev att fara iväg på en gång. Så tänkte att jag skulle dit imorgon istället.
Var tänkt att jag skulle låna en bok till skolan där, eller rättare sagt från ett annat bibliotek men att de kunde ta boken hit. Kändes så onödigt att köpa en då jag bara behövde ha den i några veckor, högst en månad. Kollade i alla fall på morgonen och då var den kvar men kunde inte resevera den eftersom jag inte visste om jag hade något konto för mindes inte att jag hade fått en kod.
Gick i alla fall en tväris på Roberts jobb och hämtade mitt bankomatkort och mitt leg och sedan gick jag till biblioteket och då var det någon som nyligen hade varit inne och reserverat boken men att den skulle vara tillbaka om en månad igen....
 
Men nu har jag fixat en ny kod så nästa gång är jag förberädd om jag hittar en bok där. Har i alla fall fått köpa boken till den här kursen, hittade en på tradera. Så 380kr fattigare men inte så farligt ändå eftersom den går på över 500kr ny och den här var i nyskick. Så nu är det bara att hoppas att man lär sig något också och får godkänt i kursen.
 
Längtar nästan lite mer till kurserna efter den här som är skrivande och rättspsykiatri. Ska bli spännande att se vad det är för något :) 
 

Du kommer vara saknad

En vän till mig dog för bara några dagar sedan. Kan inte säga att vi var nära vänner, i alla fall inte lika nära vänner som vi var fram till 6an kanske. Men vi brukade alltid surra eller heja på varandra om vi träffades.
 
Minns när du följde med mig hem till mamma en gång. I bussen så tyckte du att det var så drygt att sitta då sätena var så otroligt osköna så du låg över båda sätena och jag frågade dig om du tyckte att jag skulle stå hela vägen dit. Men du tyckte att jag skulle sitta på din mage eftersom den säkert var skönare att sitta på än sätena.
Sedan när vi väl var här så minns jag att du köpte colaisglass som var i en plastflaska, du tyckte att den smakade skit och klämde ut allt innehåll på asfalten och sa att det smakade inte bara skit, det liknade skit också.
 
Eller den gången du hade opererat blindtarmen och inte så långt efter det så cyklade vi till en badstrand där vi skulle träffa några andra i klassen. Vet inte varför men jag hade inga skor så när jag inte ville gå på stigen igenom skogen för att den var full av myror och barr så bar du mig. Kände mig så otroligt dum och egoistisk eftersom du hade opererat nyligen men du sa att det inte var någon fara. 
 
Kom även att tänka på den gången du alltid stal min lila jacka och min lila mössa med flätor och en tofs uppe på från matsalen. Jag visste att om jag inte åt lunchen upp före dig så skulle jag få leta igen dig någonstans med mina kläder.
Men en dag när du hade tagit dem och jag skulle ut för att leta eller gå tillbaka till klassrummet minns inte riktigt. Så hör jag att du knackar på rutan till "hallen" på matsalen och du knackar inte hårt men ändå så går hela rutan i tusentals bitar och där står du och ser chockad ut. Sedan när vi följdes hem så gick du för att köpa två drickor på glasflaska till oss, du snor min mössa igen och öppnar drickorna mot en stålramp utanför en affär, min öppnas lätt medan din spricker vid flaskhalsen och när du dricker så får du sår runt munnen av glaset. 
Hur som helst så fick jag tillbaka mössan med orden "jag kommer aldrig att sno dina kläder igen för de ger bara otur".
 
Jag har så många minnen som jag aldrig ens har tänkt på förrän nu. Så många bra minnen som får mig att le.
Du var alltid så snäll mot alla, oavsett om du kände personen eller inte. Du frågade alltid hur det stod till om man kanske inte mådde helt hundra. Du var rolig och talangfull. En person full av glädje helt enkelt som gjorde vardagen lite lättare för oss andra.
Men livet är orättvist och du kommer vara saknad av många. ♥

Stress!

Jag hatar verkligen stress, någon borde göra det olagligt så att man kanske slipper det! Nu är det inte fullt så enkelt. 
Blev lite ändring i planerna som vi har just nu vilket orsakade en massa stress. Det blev tvär mycket att göra, så mycket att jag inte vet vart jag ska börja eller vart jag ska sluta så hjärnan fick sig en blackout. Har inte heller hunnit äta middag ännu vilket inte spelar någon större roll då vi inte vaknade förrän 13.00(!!!) idag. Minns inte när jag vaknade så här sent!!!
Hela dagen har i alla fall gått åt till ingenting känns det som och snabbt har det gått. Men nu har jag kycklingen i ugnen och ska även spara lite så att jag kan äta kycklingmackor imorgon medan jag håller på med reklamen, frågan är ju bara vart man ska stanna av någonstans att äta. Tror inte att någon gillar om man stannar av på deras tomt och står där och äter en macka ;P Men det löser sig säkert. 
 
Nä fortsätta med det jag höll på med, var bara tvungen att ta en liten paus och hämta andan och komma på rätt spår igen. 

Tack för att du väntar!

Sitter i telefonkö till CSN däremot har jag bara suttit i 2 minuter och redan 20 plaster fram i kön så det går riktigt fort ändå. Men det är alltid de 5 sista som brukar ta tid tycker jag.
Nä fortsätta vänta och hoppas att jag slipper vänta allt för länge...

Examination

Idag är det examination och är inte lika nervös som sist. Kanske för att jag har fått bättre respons från lärarna den här gången. Mitt enda problem just nu är hur jag ska få Robert (som är hemma idag eftersom han ska på vårdcentralen på en tag och kolla örat) att sluta sjunga. Kommer ju inte höra ett ord av vad läraren säger och han kommer inte höra mig heller om Robert ska gå runt och "sjunga". Det dåliga med den här lägenheten är att enda rummet med en dörr där man kan stänga in sig är toan och där var jag inte så sugen på att göra examinationen. Kul att visa upp sig i webcam och så sitter man inne på toan. Nä bara några minuter kvar nu bäst att fixa det sista. Önska mig lycka till.

Fylla-i-lista

Kommer inte på något speciellt att skriva så lägger ut en fylla-i-lista istället.
 
Vad vill du ha just nu?: Mycket pengar!

Vad är du rädd för ska hända?:  Att något hemskt ska hända mig själv eller någon jag känner.

Hur många stora kärlekar har du haft?: En, Robert ♥

Vilken är den bästa filmen?: Moulin Rouge, blir aldrig less på den.

Brukar du läsa böcker?: Ja, hela tiden! Har även en bokblogg som heter meyouweus.blogg.se/laser

Vad irriterar du dig på just nu?: Mensvärk! 

Vem skulle du vilja se ut som?: Ingen aning.

Om du hade en miljon, vad hade du köpt?: En resa till Frankrike hade inte varit helt fel.

Vad ångrar du mest av allt?: Kommer inte på något speciellt just nu.

Vart drar du gränsen för otrohet?: Det beror väl på läget, Men jag skulle säga vid en kyss kanske.

Vem bråkade du senast med och varför?: Robert, för att jag hade PMS (världens sämsta ursäkt men helt sann)

Har du varit underviktig eller överviktig någongång?: Var underviktig när jag hade magkatarr för ett antal år sedan, såg mig inte som det då dock då jag fått mer positiva kommentarer än då.

Skulle du kunna hoppa fallskärm?: ALDRIG!

Tror du att man kan vara vän med sitt ex?: Ja, varför inte.

Lever du efter en religion?: Nej

Vilken är ditt favoritämne i skolan?: Det alla andra tycker var det tråkigaste, matte.

Skulle du kunna vara i ett förhållande utan sex?: Ja

Läser du bloggar? Isåfall, vilka?: Läser några stycken så orkar inte skriva upp alla. 

Vilken kändis ser du upp till?: Kommer inte på någon just nu.

Hur ska en perfekt förebild vara?: Inspirerande

Hur vill du att ditt liv ska se ut om tio år?: Jag skulle vilja vara gift. Ha ett jobb som jag trivs med. Ha fått barn och kanske också köpt ett hus eller köpt ön där vi har stugan.

Vad står det i ditt senaste mottanga SMS?: "Nä jag mena gå å köp" från Robert som var sugen på en hamburgare.

Vad har du för bakgrundsbild på mobilen?: En bild på Robert och på skärmsläckaren har jag en bild på Charlie.

Hur är du på fyllan?: Pratglad och glad!

Vilket är ditt största problem för tillfället?: Arbetslöshet

Vilken är din favoritdrink?: Rosa pantern!

Vart skulle du helst vilja bo?: Trivs ganska så bra där jag bor nu, annars skulle ett hus vid en sjö inte vara helt fel.

Hur ser en perfekt helg ut för dig?: Myshelg med Robert hade inte varit helt fel.

Vem ringde dig senast?: Pappa helt nyss, men hann inte svara så fick ringa upp han.

Vad ska du göra nu?: Prata klart med mamma och sedan göra mig klar för att sova inför examination imorgon. 


Snart blir det sängen

Nu snart så blir det sängen, den renbäddade sängen med helt nytvättade sängkläder. En av de bästa sakerna som finns är ju att få krypa ner i en renbäddad säng. Har sagt ett flertal gånger till Robert att vi borde renbädda några gånger i veckan men samtidigt så är det tråkigt att tvätta också.
Sist när jag hade renbäddat så lade sig Nova först där, grusig efter en promenad. Och sedan hade någon av djuren kissat där också, troligtvis också Nova som löpte då och ibland vid löp så får hon för sig att kissa inne. Precis som sina systrar också gör har jag fått veta. Men nu har Nova haft sängförbud så den här gången är det säkert att lägga sig där ;P
 
Säger godnatt till alla er som läser min blogg och hoppas att ni kommer att sova gott. Det ska i alla fall jag göra, eller får väl hoppas på det i alla fall.
 
 

Städdag

Idag är det städdag och bortplockning av julsaker som gäller (då jag aldrig gjorde det igår, istället så möblerade jag om i hallen xD)
Det som ska göras idag är 
 
*Skura ur den äckliga kattlådan och fylla i ny och fräsch sand till katterna
* Renbädda sängen med helt nytvättade sängkläder som är i tvättmaskinen just nu. Sedan ska även madrassen på sängen dammsugas.
* Dammsuga och skura lägenheten, inte så ovanligt kanske när man städar.
* Allt som ligger och skräpar på fel plats ska läggas tillbaka till sina ordinarie platser igen. 
* Och sist men inte minst ta bort alla julsakerna.
 
Så det är inte så jättemycket som ska göras egentligen och det går mycket snabbare än vad jag trodde att det skulle göra med tanke på att jag har sådan hemskt mensvärk. Såna här dagar så är jag glad över att man inte har ett gigantiskt hus att städa.
Nä återgå till städningen och sedan blir det eventuellt en promenad till mamma, beroende på när Robert hade tänkt komma hem. 
 
 

Vision

Fick nyss en vision om hur jag vill göra om i vardagsrummet. Kanske för att jag känner att när man tar bort julen så är det lika bra att göra om hela rummet på en gång. Men att ändra om i vardagsrummet, och även hallen, är något som jag har haft i tankarna sedan sovrummet blev klart. 
 
Det jag vill börja med är i alla fall att tapetsera om och då hade jag tänkt att man kanske kunde ha denna tapet som fondvägg där tvn sitter:
 
Den är från Rusta och jag har spanat in den ett antal gånger. Jag gillar tegeltapeter, i alla fall om det är, som den här, i en ljus färg och endast används på någon enstaka vägg.
Till de andra väggarna var jag sugen på antingen grått eller någon ljus grå/lila färg. Så neutralt som möjligt men inte vitt och inte mönster.
 
Sedan så hittade jag de här gardinerna på jotex som även de skulle vara snygga där inne om man skulle göra om. Så dessa eller några liknande:
 
 
Sedan så vill jag, som jag säkert har nämnt någon gång tidigare, måla om bokhylla, vitrinskåp och eventuellt tv-bänk vita då det kommer se mycket snyggar och fräshare ut.
Sedan så skulle jag vilja ha tavelramar på ena väggen fulla med bilder på Roberts och min familj. Hur jag däremot ska få plats med bilder på alla i familjen återstår att se då det är några stycken. :/ 
 
Ja det är mycket jag skulle vilja göra där inne men Robert tycker att det är bra som det är. Det som är bra om vi nu faktiskt bestämmer oss för att göra om är att vi får allt till tapetsering betalt. Så det ända vi skulle behöva lägga ut pengar på till mitt drömvardagsrum är väl vitfärg och nya gardiner. 
 
 

Plocka bort julen

Nu börjar det nog vara dags att plocka bort julen och ta fram de vanliga sakerna igen. Men något som jag ABSOLUT INTE var sugen på just nu var att stryka gardinerna. För det första så är jag riktigt dålig på att stryka och märker ingen jätte skillnad efter att de väl har strukits och för det andra så är det SKIT TRÅKIGT! Japp så är det.
Nä plockar nog bara bort alla små saker och lägger ner i julkartongerna och sedan får jag byta gardiner någon annan dag, så juliga är dem inte som tur är. Dessutom måste jag införskaffa några pinnar att ha längst ner på hissgardinerna så att det blir mer stadga i dem och kanske rulla upp dem/knyta upp dem ett snäpp så att de inte bara hänger där och ser ut som gigantiska, sladdriga örngott som de har gjort hittills.
 
 
 

Mellis 9 år ♥

Idag blir världens sötaste lilla gokisse 9 år gammal! ♥
 
 

Slut som människa idag

Idag har jag jobbat med att dela ut reklam, var tidningar och vagn som jag väntade på igår men det kom så sent så orkade aldrig skriva det då.
Men kan lova att jag är slut som människa idag, skippade frukosten för tänkte att så lång tid kan det inte ta, trodde att jag skulle vara hemma till lunchtid eller något senare men ack så fel jag hade. 
Började klockan 08.00 imorse och efter att först ha fått gå en stor omväg då det hade skrivit fel på kartan så var det bara att sätta igång och eftersom det nästan bara var villor med långt mellan varje så tog det lite tid och det var mycket att gå fram och tillbaka på samma gata också så blev nog över en mils promenerande. En väg som jag fick gå fram och tillbaka 2 gånger blev bara det 3,2km och då hade jag knappt börjat. 
 
Men återstår att se om jag ska fortsätta med det här eller inte. För det första så fick jag sitta hemma och vänta hela dagen igår på grejerna eftersom jag aldrig fick en tid när de skulle levereras. Sedan var det lite surt att de kom så sent. 
Sedan så har min höft (som ofta brukar låsa sig efter jag burit tungt vilket jag inte gjort idag) varit låst och gjort OTROLIGT ont sedan jag kom hem, bara att vända sig i sängen efter att ha legat och sett tv en stund gjorde så ont att jag trodde jag skulle börja gråta av smärtan (måste nog fara och kolla upp det där med höften med naprapat en gång till).
Ett minus till är ju att jag bara hade till 16.00 på mig att bli klar och eftersom jag var långt hemifrån så blev det svårt att ta sig hem för en snabb lunch. Dum som jag var så tog jag inte heller med mig några mackor eller dylikt att äta på vägen. Men var ju ändå inte klar förrän 15.50 så hade nog inte haft tid att stanna och äta det i alla fall. Sedan när jag var klar med utdelningen så var det 2,3km promenad innan jag var hemma igen.
 
Så har svårt att bestämma mig om jag vill fortsätta eller inte. Visst aldrig dåligt med extra pengar men kommer bli högst 1200kr i månaden för 32 timmars non-stop promenad med höftlåsningar som bieffekt (8 timmar/ utdelningsdag). Nu låter jag kanske som en bortskämd latunge som inte vill jobba men så är det inte. Vill verkligen jobba men man ska ju inte behöva få så här ont och inte för att låta ännu mer bortskämd 300kr för 8 timmar är inte mycket pengar. I alla fall inte om man jämför att jag fick närmare 3000kr i månaden förut innan jag började plugga och då för att bara sitta hemma och se serier. 
Men om jag bestämmer mig för att sluta det här jobbet så dröjer det inte länge innan jag kan börja få csn, vilket jag inte kunnat tidigare p.g.a 70 saknade poäng från förra studieperioden men som nu är "intjänade" eller vad man ska kalla det för.
Och har även funderat på att söka till hemtjänsten eftersom min bror och min syster är på mig om att de söker folk men vill inte att det ska krocka med studierna eftersom det är mycket uppgifter som ska göras när man studerar på distans och vill inte bli vikarie och tacka nej till jobb och sedan kanske aldrig få några fler chanser bara för att jag inte kan avvara mer än någon dag i veckan p.g.a studierna. Och nu när jag har fått den här chansen att få studera med endast ett fåtal poäng kvar till gymsiebetyg så vill jag ju inte sumpa den heller.
Det är verkligen inte lätt ibland...
 

När det känns som att man har ätit toapapper

Har nyss kommit hem från biblioteket där jag lånade skrivaren för att skriva ut lite papper som jag behöver tills imorgon. Hade gjort det hemma om det inte vore för att både färgen och svarta färgen var slut i skrivaren, och då menar jag helt slut. Det enda som kom ut var vita, helt oanvända papper.
Men eftersom jag fortfarande väntar på hemleveransen av paketet så fick det bli en väldigt snabb visit till biblioteket, kunde inte heller vänta hur länge som helst eftersom de stängde klockan 16.00
 
Så efter allt stressande som blev innan med att spara dokumenten på datorn för att sedan leta ett USB-minne och sedan spara på dem och sedan turen fram och tillbaka biblioteket gjorde att det kändes i munnen som jag svalt en hel rulle toapapper. 
Så innan jag gick hem så svängde jag förbi på ica och köpte en dricka (då vi inte heller hade något drickbart hemma) och var precis så att jag kunde hålla mig från att öppna drickan i kassan och dricka den, så törstig var jag.
Men nu har jag druckit lite av min varma pepsi och känslan av att ha ätit toapapper försvann.
Någon annan som kan känna igen sig i detta eller är det bara jag?
 
 
 
 

Väntar på en leverans

Just nu så sitter jag hemma och väntar på en hemleverans. Inte ofta det händer men lika spännande varje gång, trots att det idag kanske inte är något jätteintressant som är på väg hit.
Jag tänker däremot inte berätta vad det är just nu utan tänker hålla er på sträckbänken lite. Sedan så får ni veta vad det är efter att det levererats. 
 

Bättre sent än aldrig

Jag vet att det var tänkt att jag skulle lägga upp en bild igår på vad som var i paketet. Men gör det idag istället då jag inte hade tid/ork/lust igår ;P
Det här var i alla fall vad som var i paketet som jag hämtade ut, en "ny" dator till mig :D
Fick den av min storebror eftersom han skulle hjälpa mig fixa min gamla dator som gick sönder för ett antal år sedan. Han lyckades inte få igång den men tog grejer från den och satte ihop en annan dator till mig. 
Så tack så mycket Göran för datorn, nu gäller det bara att komma på hur man får wifin att fungera på den också, vet att det ska gå att surfa trådlöst på den men man måste ändra någonstans så att det blir aktiverat och så teknisk är inte jag, tur att jag har en lillebror som är duktig på sådant.

Ett paket till mig

Idag kom ett brev (visserligen addresserat till Robert men är till mig) som sa att jag hade ett paket att hämta ut efter 16.00 idag. 
Jag vet vad det är i paketet men tänker inte berätta vad det är. Istället så lägger jag upp en bild på det senare då jag har hämtat ut paketet! Spännande!
 
 
 
 

Två identiska äpplen

Igår så läste jag ut boken som jag läst för engelska kursen. Läste boken "Anybody out there" av Marian Keyes.
I boken så dör huvudpersonens man och i texten står det att det tar 1år och 1 dag innan det sjunker in att personen har dött och inte kommer komma tillbaka igen.
 
Så inatt drömde jag om döden och om en person som hade dött. Trodde först att det var mamma som hade dött men sedan när jag träffade henne så insåg jag att det inte var hon som hade dött. Hela tiden tänkte jag även på hur lång tid det tog innan man förstod att en person verkligen var död. Även på reklamerna på tvn så tog de upp det här.  De sa att om du köper ett äpple och äter det och sedan försöker hitta ett identiskt äpple så kan det ta tid och så var det även med sorg och förståelsen att en person har dött. Vissa hittar ett identiskt äpple rätt så fort medan det tar längre tid för andra.
 
Fråga mig inte vad den här drömmen ville säga mig. Drömde om det där med äpplet två gånger och vaknade imorse och var väldigt fundersam.
 
 
(Bild: Google)

Några dagar i stugan

Det blev några dagar i stugan. For som sagt dit i onsdags och kom hem i söndags. Hade turen att få åka med pappa eftersom han liks skulle till Vännäs då. 
Men det har inte varit jätte roligt att vara i stugan, inte så roligt som det brukar vara. Detta väder gör en verkligen deprimerad och det gick knappt att vara ute och framförallt inte på isen då det var så mycket vatten på den. 
 
Så i Torsdags blev det bara att plugga hela dagen. Sedan på kvällen kom en kompis till Robert som skulle sova över. Så lite senare på kvällen så for vi till en grillstuga inte långt ifrån våran stuga för att grilla. Vi testade att göra fläskytterfilé på våran nya muurikka och det blev riktigt gott, däremot så hade Robert kryddat det lite väl mycket så ångrade att jag inte tog med mig något att dricka. 
 
Sedan på fredagen så gjorde vi inte så mycket. Vi vaknade så sent så hela dagen gick åt ganska fort. Men vi åt i alla fall god middag, fläskfilé tillagad på muurikkan och potatisgratäng. Till det hade vi en pepparlöksås och tranbärsgelé. Hur smaskens som helst.
Efter maten så for vi över till Roberts mamma för att låna duschen och sedan blev det några rundor med kortspel innan vi gick och lade oss. 
 
På lördagen var vi som mest duktiga. Jag läste engelskaromanen och läste strax över hundra sidor. Samtidigt som jag emellenåt gick ut och hjälpte Robert att stapla det som han kapade upp från stockarna vi har fått. Nu är det bara att invänta sommaren då de ska klyvas också. 
Sedan så for Robert och handlade och jag fortsatte att läsa tills han kom tillbaka.
Efter maten som blev renskav, wokgrönsaker, lök och bacon i pitabröd tillagat på muurikkan så satte vi igång att städa i stugan.
Vi tog även ut kökssoffan som har tagit upp halva köket. Istället för soffan så kommer vi nu att sätta in en diskbänk där inne så att man slipper diska utomhus. Vilket kommer underlätta välidigt mycket på vintern men även under regniga dagar då man inte är så sugen på att stå utomhus bara för att diska.
Vi höll på med städningen till 21.00  någon gång och sedan spelade vi kort och åt chips och hade mys innan vi gick och lade oss. 
 
Sedan på söndagen så var det bara att kliva upp när pappa ringde, börja packa och se till så att ingen mat blev lämnad. Vi la även enris inne i stugan för att se om det kommer att hålla råttorna borta. Är verkligen ett råttår i år men inte så konstigt när det inte finns någon snö, läste på VK att desto mindre snö desto mer råttor inomhus och det stämmer nog ganska bra.
Nu när jag nästan har skrivit en hel roman så är det väl dags att bjuda på lite bilder istället.
 
Glömde skriva det men i onsdags när jag kom till stugan så möblerade vi om. Har flera gånger sagt till Robert att vi borde ställa soffan mot andra väggen för att få mer plats, han har hela tiden sagt att den inte kommer passa där men se så fel han hade och det kanske inte blev så mycket mer plats men skillnad blev det. (För er som undrar så stod soffan mot väggen där "extrasängen" står just nu).
 
Och när jag liks är inne på soffor, så här såg det ut när Robert körde över kökssoffan till fastland.
 
En bild på Nova i grillstugan
 
Ännu en bild på Nova i grillstugan där hon hittat en "pall" att sitta på.
 
 
 
 
 
Matlagning på muurikkan
 
I söndags när vi packat klart och lagt all packning i skoterkälken så tyckte Robert att vi skulle fara och pimpla tills pappa ringde. Dvs han pimplade meddan jag satt kvar på skotern. 
 
Även Nova satt kvar på skotern. Hon som brukar älska att springa och jaga Robert när han kör har inte gått många meter på isen under de dagarna vi har varit där. Hon har inte varit ute alls överhuvudtaget. Så fort man har gått ut eller släpt ut henne ensam så har hon mest bara stått på trappen utanför dörren och väntat på att få gå in igen.
 
Till nästa stugsväng så hoppas jag på mycket bättre is och mycket bättre väder!
 
 
 
 
 
 

När blir det vinter?

Så här varmt brukar vi aldrig ha under den här tiden på året. Hittade en bild som jag la ut den 15 januari förra året då vi var hos en kompis och hälsade på en helg. Massor med snö och -20 grader som varmast, inte plusgrader och regn som nu...
 
Januari 2013
 
Januari 2014
Det är lite skillnad...
 

Pluggat hela dagen!

Idag så har jag pluggat exakt hela dagen och blev klar för bara några minuter sedan. Men bara för att jag är klar med uppgifterna på datorn så betyder det inte att jag är helt klar med engelska uppgifterna. Ska bara ta och sträcka på mig ett tag, vara lite social med Robert och kanske ta något att fika och sedan så blir det att lägga sig och läsa den engelska romanen som ska vara utläst nu så fort som möjligt. Helst innan helgen är slut. För nästa vecka blir det att göra de sista uppgifterna och sedan boka examination för den här kursen.
 
 
 

Stugan idag

Idag så ska vi ut till stugan och vara där i några dagar. Robert som är extremt stressad hela tiden har redan åkt medan jag som inte alls kände för att stressa ska åka med hans mamma på några timmar. 
Så har, innan jag fastnade vid datorn, packat lite och så fort jag har skrivit klart detta ska jag diska och sedan fortsätta packa och sedan invänta på att fara.
 
Men är inte jättesugen på att fara, älskar att vara där men nu känns det bara tråkigt att fara eftersom vi inte ska göra något speciellt egentligen. Jag ska väl plugga och läsa medan Robert kör ved. 
Sedan så känns det alltid jobbigt så Robert inte har något körkort så att vi kan ta oss dit när vi vill utan man måste anpassa sig efter de som ska köra oss vilket alltid blir stressigt och alltid massor som blir glömt. Hade vi haft egen bil och Robert hade haft körkort så hade man kunnat packa allt dagen innan och lasta bilen och sedan bara ta det sista precis innan avfärd. 
Men lär ju dröja ett antal år till innan Robert tar körkortet då han är så otroligt seg och prioriterar massa annat skit före.
 
Nä nu ska jag packa och hoppas att jag inte glömmer något viktigt hemma nu.

Nyår!

Igår var, som nog alla redan vet, nyår. Vi firade hemma hos mamma tillsammans med dem + syster med familj. 
Vi kom väl dit vid 15.00 tiden och jag hjälpte mamma med maten + umgicks med alla. Sedan så åt vi tre rätters middag som bestod av toast med olika röror på till förrätt, inbakad fläskfilé med philiadelhiaröra på till varmrätt och glass med choklad- och kolasås och maränger till efterrätt. 
Sedan så spelade vi bingolotto men vi blev helt utan vinst den här gånger. Var bar syster Sandra som lyckades vinna en ny lott.
Efter det så var det bara att invänta tolvslaget. Var egentligen tänkt att vi skulle äta kex och ost men ingen orkade äta mer.
Sedan blev klockan 00.00 och vi gick ut för att skjuta lite raketer och dricka pomac innan jag och Robert gick för att kolla på Perrongen. Men då de bara hade öppet till 01.00 och vi kom dit 00.40 så tyckte vi inte att det var värt det så fick gick hem istället och tog oss varsin snaps med hjortronlikör och satt och lyssnade på lite musik innan vi gick och lade oss.
 
 
Bjuder på denna bild trots min fula min, men måste ju visa min fina klänning ;D
En väldigt suddig bild på mamma
 
Spegelvänd 
 
Dukningen innan förrätten
 
Mamma, Jeper och Elliot
 
 
Som vanligt så är det alltid lika svårt att fota fyrverkerierna då man antigen är för seg eller för snabb och är en aning sur såna här gånger att kameran inte kan ta flera bilder på kort tid. Men fick en bra bild i alla fall och en lite sämre, vilket ni ser här.
 
Jag hoppas att ni andra har haft en lika trevlig nyår som jag har haft. Nu är det bara att se fram emot det här året med nya möjligheter.
 

Julen

Är seg som vanligt men ursäktade mig lite i det förra inlägget i alla fall. Men nu har jag en stund över och kan skriva lite om jul och nyår.
 
På jul så var vi hemma hos Roberts pappa där det var full fart som vanligt. Vi kom dit dagen innan julafton efter att först ha varit och handlat litegrand. 
Vi for och lämnade Torgny hos Mats eftersom Nova löpte så ville vi inte ha dem tillsammans mer än nödvändigt, (innan jul var han hemma hos mamma). Sedan for vi ner och handlade och sedan tillbaka till Roberts pappa och åt mat. 
Efter det så tog vi ett bad innan det var dags för uppesittarkväll med massor med ost och kex. Däremot så slutade det inte med att vi blev miljonärer utan det var bara Robert som fick nöja sig med en ny lott. Men bättre än ingenting i alla fall.
 
Sedan på julafton så hade jag tänkt kliva upp tidigt och börja göra i ordning frukosten men tog lite sovmorgon så blev lite senare frukost än planerat. 
Efter frukosten blev det lite tv innan det var dags för jullunch. Vilket i vårat fall bara är sill, ägg och potatis. Så inget avancerat. 
Efter lunchen blev det att spela kort fram till 15.00 då Kalle Anka började, lika roligt varje år trots att man kan allt utantill.
Sedan så fick jag och Robert äran att göra i ordning middagen medan gubbarna satt och kollade på Tv. Riktigt mycket mat som vanligt och sedan låg man i "koma" resten av kvällen.
 
 
 
Precis innan middagen
 
 
 
Maten

 
Och lite bilder på oss tokar som var med
 
 
 
 
Och sist men inte minst...
...en bild på Torgny som jultomte. Fotat hemma hos mamma några dagar innan jul.
 
 
 

Har verkligen haft fullt upp

Har verkligen haft fullt upp sedan jul känns det som. Tog en liten paus från studierna från den 22-25 för att fira jul. Men på eftermiddagen den 25e när vi kom hem så var det bara att plugga repetionsuppgifter till matten eftersom jag hade examination den 26e. 
Men examinationen gick verkligen inte som jag hade tänkt mig. Började med att inget ville fungera och sedan svarade jag fel på princip allt trots att jag faktiskt kunde svaren. Men var så nervös och trött efter att ha legat och oroat mig hela natten så att skallen ville inte fungera riktigt. Fick i alla fall ett D på kursen men när jag vet hur duktig jag är på matte så känns ett D riktigt surt.
Sedan i fredags och lördags så blev det att plugga engelska då jag hade en uppgift som skulle skickas in och sedan så läste jag även den engelska romanen som ska vara färdig läst den här veckan. Bara 300/500 sidor kvar nu. Tur att den är bra så kommer nog inte vara några större bekymmer att läsa ut den.
 
Förutom studierna som tagit tid så har vi haft ett litet problem här hemma. Någon som blev ett mycket mindre problem än förväntat men hade kunnat bli värre också.
Jag och Robert har även hjälpts åt att städa hela lägenheten och försöka hålla den städad. 
Sedan så var det som alla vet nyår igår men det tänker jag inte skriva om i detta inlägg utan det blir i nästa.