Imorgon åker vi!

Imorgon åker vi till en hemlig destination! Allt jag behöver göra innan vi åker är att fara på vårdcentralen och lämna mitt sista blodprov men sedan är det bara att sticka iväg. Det blir jag, Robert, Mamma, Nova och Lillan som åker och vart det blir får jag väl skriva om imorgon på vägen dit. ;)
 
 
 

Minnen från förr

Har börjat att städa lite i en av garderoberna i sovrummet, den garderoben som det bara har blivit inkastat saker i och där man öppnar dörren på egen risk. Min tanke är bara att lägga sakerna i små kartonger som jag har fått av mamma och sedan får jag gå igenom allt och kasta en massa en annan dag. Nu vill jag bara minska risken på att få allt över mig när jag öppnar dörren.
Hittade i alla fall mina gamla dagböcker som sträcker sig tillbaka till 1997, då jag bara var 6 år gammal. Det var en dagbok som jag fått i julklapp av mamma och pappa och eftersom jag inte var så duktig på att skriva så fick pappa skriva åt mig, dock så blev det bara två sidor, en från julafton och en från juldagen. Sedan så hade jag skrivit i den själv några år senare. 
Hittade även en annan dagbok från 1999-2001 där jag nästan hade använt upp alla sidor. Minns att mina kompisar sa att de älskade att läsa mina dagböcker eftersom det kändes som att läsa små korta historier varje dag och så här i efterhand förstår jag dem. Läste om slagsmål på fritids, hur jag lånade ut mina pokemonfigurer till mina kompisar så att de fick ta hand om dem några dagar så att jag slapp, om vilka lekar vi brukade leka på skolan och om hur jag en dag då jag var hes men efter några timmar blev så less på att vara tyst så pratade en massa istället eftersom det var mycket roligare. 
Ja det var inte mycket man behövde bekymra sig om på den tiden och är glad att jag skrev så mycket eftersom det nu i efterhand är så roligt att läsa om det. Däremot så har jag en annan dagbok från när jag började högstadiet som inte alls är lika rolig att läsa, mest bara negativa och tråkiga saker.
 
Jag tror att jag ska börja skriva dagbok igen den dagen jag blir gravid och då skriva om varje dag, allt bra och dåligt med att vara gravid, alla händelser m.m. Sedan vill jag även skriva en dagbok/år under mitt barns första år i livet tills dess att barnet kan skriva själv och då får han/hon välja själv om han/hon vill fortsätta med det eller inte. Jag älskar att skriva och tror att det kan vara en kul sak för både mig själv och mitt barn att ha i framtiden.
 
Men funderar redan nu på att köpa en 5års dagbok för att skriva i, finns inte så mycket skrivutrymme för varje dag men man behöver ju inte skriva allr för ingående om dagen. Kan vara roligt att gå tillbaka i tiden och se vad man har gjort, med vem man har umgåtts med m.m. Så nästa gång jag far in till stan så blir det nog att införskaffa en sådan.
 
 
 
 
 
 

R.I.P Kim Anderzon ♥

I fredags kväll dog en av vår tids mest folkkäraste människor, min tremänning Kim Anderzon. Kim hade under ett par års tid lidit av cancer och har nu somnat in.
Jag kände inte Kim personligen utan fick bara veta som ung att jag var släkt med henne på något sett, det var efter att ha sett henne i julkalendern "Julens hjältar". Minns att jag skröt över att hon var min släktning men när folk frågade mig hur vi var släkt så kunde jag inte riktigt svara på det. Tills 2006 då min farbror började att släktforska och lyckades även få tag på hennes mejladress, så jag skickade iväg ett mejl till Kim. Tillbaka fick jag ett mejl fullt av glädje, ett mejl som jag fortfarande har kvar och som jag läst både igår och idag. I mejlet hade Kim skrivit en mening som berörde mig då och som berörde mig extra mycket igår och det var "Du vet: Man kan alltid uppfylla sina drömmar!"  

Jag ångrar att jag aldrig tog mig chansen att lära känna henne bättre, men samtidigt så vet jag att jag bara inte kunde kräva hennes tid för att vi var tremänningar. Men det hade varit roligt att träffa henne och prata med henne öga mot öga istället för genom mejl. Efter allt som jag har läst om henne de senaste 24 timmarna så inser jag att hon hade kunnat vara en stor förebild för mig när jag var tonåring, men det är inte försent med det. 
Kim har verkligen betytt mycket för människor, både kända och okända, hon var en fantastisk skådespelerska med en stor, glädjefylld personlighet. 
Jag kommer att tända ett ljus för Kim ikväll och fortsätta göra allt för att uppfylla mina drömmar! ♥
 
 
 
 

Cubus har kommit till stan!

Nu har Cubus äntligen öppnat i Umeå och önskar verkligen att jag hade haft mer pengar så att jag kunde fara dit och handla imorgon när de har 30%. Har faktiskt bara varit på Cubus en gång, i Ö-vik, och det var för lite mer än 7 år sedan, så det var inte igår precis, men har spanat in kläderna på deras hemsida. Så här är ett litet axplock på kläder som jag skulle köpa på Cubus om någon kom imorgon och gav mig några tusenlappar för att bara spendera kläder på.
 
 
 

Så om det finns någon därute som tycker sig ha lite för mycket pengar och inte har något att spendera de på så får denne mer än gärna skänka dem till mig ;) Nä skämt åsido, får väl börja spara lite pengar så att jag kan shoppa lite kläder någon gång framöver.
 
(Alla bilder kommer från www.cubus.se)

Fredagsmys för en

Ikväll blev en kväll själv eftersom Robert for iväg till en kompis och ska sova där inatt, inte mig emot eftersom jag fick lite egentid. Har ätit våfflor till middag, något som Robert inte gillar, och sedan har jag kollat på tv och fått välja de program som jag gillar! Efter att bara fått se på history de senaste veckorna så känns det som världens lyxigaste just nu, att få välja kanal.
Har även köpt popcorn som jag funderar på att göra i ordning snart och leta upp en film som INTE är en action! Ja jag älskar när Robert är hemma och erkänner att jag inte kan klara mig länge utan honom men just idag så är jag glad över att få ha lite egentid.
 
 
 
 

Du är en möglig vinnare...

Nu är jag hemma från vårdcentralen och det tog nog inte ens en minut när jag väl fått komma in och ont gjorde det inte heller. 
Sitter nu och väntar på att Robert ska höra av sig samtidigt som jag har läst lite tradera mejl som jag fått till mammas mejl. Ser ett mejl längst upp med rubriken "Du är en möglig vinnare av en Samsung UHD-TV..." och undrar då om det fortfarande finns folk som går på dessa mejl och faktiskt öppnar dem och deltar i olika tävlingar m.m och speciellt när rubriken, som i detta fall, inte ens är stavad rätt och får budskapet till ett helt annat än tänkt. Mamma får i alla fall sådana mejl dagligen och det är inte lite heller, rensade bort över 200 igår och har runt 580 kvar...och innan jag är klar med den rensningen så lär hon ju fått 50 st till med konstiga rubriker.
 
 
 
 

Blodprov

Snart blir det att gå ner till vårdcentralen för att lämna blodprov och jag hoppas att de inte gör samma fel som sist då de tryckte dit en kompress över nålen och sedan drog ut den, då man egentligen ska trycka med en kompress efter att man dragit ut nålen. Något vi lärde oss på USKA-utb och kan lova att det känns när de lägger tryck på en nål när den fortfarande sitter kvar i armvecket, dessutom blir man blå efteråt.
 
Däremot så kändes det inte alls lockande att gå dit idag eftersom det spöregnar ute, och ingen skjuts kan jag få heller eftersom Robert är inne på sjukhuset och ska magnetröntga sin hand. Så det är bara att rota fram regnjackan och börja traska och hoppas att det går undan så att man får skynda sig hem och äta nått. 
 
 
 
 

Dött på jobbfronten

Den här veckan så har det varit dött på jobbfronten, det enda samtalet som jag har fått är det jag fick i måndags men det blev ju inget med det eftersom pappa skulle komma hit då. 
Så har haft telefonen avstängd i onödan på nätterna eftersom det endå inte var någon som hade ringt, och jo jag har kollat det står att man har ett missat samtal även om telefonen varit avstängd.
 
Imorgon kan jag inte heller jobba eftersom jag ska på vårdcentralen på morgonen, om jag nu inte får ett kort kvällspass. 
Sedan måste jag också försöka vänta på dygnet, är uppe alldeles för länge och vaknar alldeles för sent nu. Bara för att Robert är hemma och tycker att man ska vara uppe hela nätterna och titta på film/tv-serier. Men ikväll blir det i alla fall att gå och lägga sig några timmar tidigare då både han och jag ska upp tidigt imorgon bitti. Återstår att se hur det går med det. 
 
 
 
 
 

Detta händer idag

Efter att jag har skrivit klart detta så blir det att börja städa lägenheten eftersom pappa kommer hit idag. Han ska köpa våran AUDI eftersom vi inte har någon användning av den nu då vi har köpt en ny bil. Så vid 13.00 skulle bussen vara här. 
Tänkte att det inte kan vara så mycket att göra men har nu ett helt A4 papper fullt med saker som jag ska hinna göra innan han kommer + att jag ska städa ur det sista i bilen också.
 
Sedan har vakansen ringt mig som en tok efter jag pratat med pappa, de ville att jag skulle jobba ikväll och det hade jag gärna gjort om det inte vore för att pappa skulle komma och han är ju inte här så ofta.
Men nu blir det i alla fall att återgå till städningen för annars kommer jag aldrig att hinna klart allt som ska göras.

Stughelg

I helgen så har vi varit i stugan och försökt få undan lite inför vintern innan isen lägger sig och då har vi ingen chans att komma över förrän det just är vinter. Det första vi fick se när vi kom dit var att paviljongen hade blåst sönder och det enda som hade klarat sig var väggarna till den, men ramen och taket var bara att kasta. Så nästa sommar blir det att investera i en ny och se till att den håller.
Sedan så har vi också fått in all ved, inte för att varken jag eller Robert gjorde så mycket men det är tur att man har snälla vänner som hjälper en.
 
På fredag- och lördagkväll blev det också att dricka lite med trevligt sällskap och även om en av personerna var lite smådryg emellanåt så var det en lyckad helg och stugsista för denna säsong. Nu är det bara att invänta att isen lägger sig och att snön kommer så att man kan köra skoter över.
 
 
 
 

You better work b*tch!

Snart blir det sängen för min del eftersom jag ska jobba imorgon, en dag "ledigt" blev det, dock så har detta inte känts som en ledig dag utan långt ifrån. Vem kliver upp 07.00 på sin lediga dag?!
Så kände mig inte alls sådär jättesugen när de ringde mig på eftermiddagen idag och frågade om jag kunde jobba från och med 06.45 imorgon. Men sedan så försöker jag att ta på mig så mycket jobb som jag bara kan och orkar nu när Robert är sjukskriven och inte kommer att få så bra lön nästa månad. Sedan så är det väl aldrig fel att visa att man faktiskt vill jobba och kanske får något mer fast i framtiden, även om det känns som att den framtiden ligger lite långt borta just nu.
 
Nä sluta slösa bort dyrbar sovtid och gå och lägga mig kanske? Förhoppningsvis så kan jag somna inatt utan några större problem och slippa ligga vaken till 02.30 för då vet jag någon som kommer att vara en zombie imorgon!
 
 
 
 

Oriflame

För några veckor sedan så beställde jag lite saker från Oriflame, hade bara hört talas om det innan men när mamma skulle beställa från en väninna så passade jag på att beställa jag också.
Köpte lite olika saker men det blev mest duschcreme eftersom det är något som alltid går åt och jag är lite utav en samlare av olika duschcremer har jag märkt, kanske för att jag lätt tröttnar på dem och alltid vill ha olika från varje gång jag duschar.
 
Det enda som blev lite knas under beställningen var att vi fick dubbelt av två av duschcremerna (eftersom jag hade skrivit att det var två för en viss summa efter priset) men då köpte mamma av mig två.
Har varit inne på deras hemsida nu för att kolla runt lite och se vad mer de har för saker men tror att jag kommer att fortsätta att beställa från mammas väninna eftersom det blev mycket billigare.
 
Här är en bild på det jag köpte, längst upp duschcremer (och ja jag vågar erkänna att jag köpte den lila bara för att det var eiffeltornet på den) och längst ner är en kajal, en spatvål och en peel-off mask som faktiskt funkar riktigt bra men känns lite otäckt när man ska dra bort den.
 
(alla bilder kommer från oriflames hemsida, www.oriflame.com)

Trött, tröttare, jag

Somnade inte förrän 2.30 inatt, anledningen: kunde inte somna! Så imorse när väckaren ringde klockan 07.00 så var man inte så pigg. Hinner bar gå upp för att gå på toa så går strömmen när man är därinne, så då blev det att skynda sig ut, mörkrädd som man är. 
Sen var det bara att klä sig och fara på en gång till sjukhuset med Robert eftersom han skulle lämna prover och sedan for vi för att äta. Robert var jättesugen på hamburgare men inte det lättaste att hitta 8.00 på morgonen då inte ens McDonalds säljer hamburgare den tiden. Vi fick oss då varsin panini till slut på statoil innan vi for till Biltema för att handla lite saker till Roberts morbror.
 
Nu är jag hemma igen medan Robert for en sväng till Nordmaling för att få hjälp med bilen, han blir tokig när han inte kan göra något själv utan måste ringa och be folk om hjälp hela tiden. Fast skruva i bilen är inte det som han tycker är jobbigast att inte kunna göra utan det är att inte kunna fiska nu när höstsäsongen har börjat, vilket han har sett fram emot. Så inget fiske för min stackars älskling denna höst. 
 
Nu blir det i alla fall att lägga sig och vila en stund så att man kanske lyckas få lite energi till att ta tag i tvätthögen som ligger och väntar på mig. Städade lägenheten igår så det slipper jag i alla fall göra idag. 

Vardagsrumsmakeover

När vi flyttade hit så blev vi lovade att få tapetserat eller rättare sagt få tapetseringen betald om vi gjorde jobbet själva. Det var så att vi hade samma tapet i vardagsrum, hall och sovrum en sorts randig tapet som är målad i olika färger. Sovrummet har jag redan tapetserat om för ca 2 år sedan och kan inte bli mer nöjd över det men de andra rummen har inte blivit av ännu och nu har vi såklart fått en ny hyresvärd som knappt visste om att han ägde detta hus. Antar att han bara köpte upp ICA och fick detta på köpet. 
Så nu återstår det att se om det fortfarande gäller eftersom vi har ny hyresvärd och allt verkar vara ett jäkla krångel. Hur som helst om det blir så så är jag fortfarande inne på att göra om i vardasrummet först och göra som jag tänkt innan. Nämligen att göra en fondvägg med vit tegeltapet och resten en grå/lila ljus tapet. Måla skåpen och tv-bänken vita, köpa svarta tavelramar och sätta in foton i på den vita väggen och blanda svarta och vita ramar på de andra väggarna. Sedan ska jag även fixa en fin väggdekor och sätta fast på bordet och lägga en glasskiva över, men det kommer jag att göra vilket som. Sedan hadejag även tänkt spreja om våran stora golvlampa med silverfärg.
 
Här är i alla fall lite saker som jag hittat på rusta som skulle passa bra i sovrummet när man har gjort om det, eller rättare sagt om. 
 
 
Alla bilderna kommer från www.rusta.se
 
 

Två timmar

Imorgon blir det också jobb (man ska då aldrig få vara ledig helt plötsligt :p ), men det blir inte alls länge utan bara två timmar. Idag blev det ju tre timmar så inte så mycket det heller. Men anledningen till att det bara blir två timmar imorgon är för att de har verksamhetsträff och då får jag hoppa in och jobba för de som ska iväg på den under de timmarna. 
Sedan så får jag ju sovmorgon imorgon eftersom jag inte ska vara där förrän 13.00, blir väl att försöka vara där lite tidigare ändå. 
 
Men på onsdag har jag sagt att jag vill vara ledig eftersom jag eventuellt ska följa med Robert till sjukhuset då, får se hur det blir med det, och sedan måste denna soptipp till lägenhet totalstädas vilket aldrig blir gjort. 
Nu blir det i alla fall att sova eftersom jag fortfarande är på zombiemode från helgens delade turer. 
 
 

Blev en riktigt kort dag

Idag så blev det en riktigt kort dag. Började 8.30 och följde med en person till tandläkaren och där blev jag sittande till strax efter 11.00. Kom tillbaka strax före halv och frågade om de ville ha någon mer hjälp idag eftersom jag var insatt som extra personal utöver de som jobbade idag. Men de behövde ingen mer så behövde inte stanna tills klockan 13.00 som det annars var tänkt. Så då tog jag bussen hem 11.45 och nu har jag och Nova tagit oss en promenad hem till mamma. 
 
Det känns idag att man jobbat två delade turer i helgen, skallen är inte med riktigt. Skulle behöva en lång sovmorgon eller bara en vilodag men får se när jag har tid med det.
 
 

Två delade turer

Blir en delad tur även imorgon då den som egentligen skulle jobba hade blivit sjuk. Så då får jag jobba istället. Lär ju vara helt slut imorgon efter två delade turer direkt efter varandra. 
Det jobbigaste är ju inte heller att vara där och jobba utan det jobbigaste är att ta sig dit och hem nu när jag inte kan cykla då min cykel har blivit stulen. Men jag tror att allt har löst sig med det i alla fall, det enda som är är att jag måste fara imorgon en timma innan jag börjar och sedan sitta där och vänta i 50 minuter. Så blir att äta frukost där imorgon så att jag åtminstonde kan sova så länge som möjligt. Även om så länge som möjligt betyder 05.30 och inte en minut mer. 
 
Nä nu ska jag fortsätta med att göra ingenting tills det är dags att fara på jobbet igen och jobba andra halvan av dagen. 
 

Lättare att få tag på FBI

Testade att ringa till skolan idag igen, först när jag nyss klivit upp och sedan mitt på dagen. Första gången fick jag bara att det inte var någon som svarade och andra gången så fick jag veta att personen var på möte eller liknande de närmaste två timmarna eller va de nu sa. 
Så då sökte jag reda på emailadressen till en annan studievägledare och berättade hur det låg till så nu hoppas jag bara på svar från henne så att jag får veta hur det går egentligen.
Det känns nästan som att det vore enklare att få tag på någon på FBI än på skolan när det aldrig är någon som svarar i den förbannade telefonen och den som man har varit i kontakt med tidigare är sjukskriven och bara kan hänvisa till personer som man inte får tag på hur mycket man än försöker.
 
Jaja bara att hålla tummarna och hoppas på svar under morgondagen och hoppas att jag får göra klart det lilla som jag har kvar så snart som möjligt.
 

Hemma

Då var man hemma från jobbet och har suttit och fikat lite. Har inte varit mycket att göra idag plus att vi har varit en extra hela dagen. Så dagen har inte gått snabbt. Men man ska väl inte klaga på lugna dagar eftersom det kan vara bra med sådana ibland också.
 
Sedan blev jag inbokad på en delad tur på lördagen, något som det tog emot att säga ja till eftersom lördagar är dagarna som jag helst är ledig och delad tur betyder en riktigt lång dag. Men samtidigt så behöver jag pengarna och vill inte tacka nej för mycket nu när Robert är sjukskriven och inte kommer att få full lön för de dagarna som han har varit hemma.
 
 

12.00-20.30

Idag så blir det jobb 12.00-20.30. Jag vet inte varför men det känns så otroligt länge trots att dett pass är 30 minuter kortare än dagspassen. Kanske för att det känns som att man är där hela dagen och sedan när man kommer hem så är det bara att hopp i säng, eller nästan i alla fall. 
 
Fick i alla fall en behövlig sovmorgon idag, även om jag sovit oroligt även i natt. Skulle behöva en dag utan måsten så att jag kunde stänga av mobilen kvällen innan och bara veta att vaknar jag 10.00 eller 13.00 så gör det ingeting eftersom  jag liks inte har en massa måsten att kliva upp till. Otroligt nog så sover jag alltid som bäst om jag somnar runt 02.00 och sedan kanske vaknar vid 09.00 och då är jag alltid utvilad till max.
 
Nä nu är det väl bara att göra i ordning lite lunch och matlåda till i eftermiddag och sedan gå ut med Nova och sedan har väl klockan börjat närma sig avfärd mot jobbet. 

Julen närmar sig

Jag vet inte om det bara är jag, eller om det är någon därute som håller med mig, men jag tycker att julen "börjar" tidigare och tidigare för varje år. Oktober har nästan bara börjat men det är ändå julmust på ICA, tomtar på Biltema och babbel om jul vart man än kommer. 
Jag blir nästan lite stressad men förstår att affärerna får ut mycket av det, som säljer en massa till och med långt efter jul. 
 
Jag har i alla fall funderat på lite saker som jag skulle kunna önska mig av Robert detta år (med önska menar jag köpa det själv, trycka det i armarna på honom och be honom slå in det och ge det till mig på julafton!). Nä kanske inte exakt så men vill ha en sån här bok ifylld av Robert.
 
Fast har önskat mig den här boken ett bra tag nu, så det är där min idé kommer in. Känns som att det är lika bra att köpa den själv och sedan får Robert fylla i den och ge den till mig på julafton. Då får jag det jag vill ha i alla fall ;)
 

Nu har vi internet igen

Nu har vi internet här hemma igen och än så länge verkar det funka som det ska. Lite segt är det men det är i alla fall bättre än det vi hade innan. Tycker att det är synd att det inte är något indraget i huset och inte verkar planerat att det ska dras in något heller eftersom det säkert hade blivit billigare + att vi hade fått en bättre hastighet. 
 
Men men ska inte gnälla, har ju internet så att jag kan betala räkningarna, läsa mejl och förhoppningsvis plugga på distans. Men det sistnämnda har jag inte hört något om ännu och börjar bli lite små irriterad eftersom jag var där 1/9 och skickade in papperna och har fortfarande inte hört något eller fått tag i någon på skolan. Ringde tidigare i veckan till växeln och sa att jag ville bli kopplad, blev kopplad men efter ett antal signaler så kom jag bara till en röstbrevlåda. Ringde växeln igen för att bli kopplad till nästa person man kunde kontakta men då var det upptaget. Väntade i två minuter och ringde igen och då var personen som svarar i växeln på tjänsteärende...
Idag ringde jag igen men gick bara tre signaler innan nått inspelat meddelande om att personen jag försöker ringa inte svarar, berätta nått jag inte vet!
 
Så får se hur det blir med det, blir bara så irriterad över att en sådan enkel grej ska behöva ta så låååång tid...Vill ju börja plugga så fort som möjligt så att min USKA-utb blir klar någon gång så att man kan få lite bättre betalt, höja chanserna för fast anställning och för att kunna söka jobb på andra ställen.
 
 

Bredträsk x2

Eftersom jag fortfarande inte har lagt ut bilder från Bredträsk resorna vi gjort så lägger jag ut bilder från båda resorna i samma inlägg.
Börjar med resan som jag, Robert, Erik och Nova gjorde 15/8 - 17/8. Blev mycket fiske den helgen men däremot blev det inte så mycket fisk, inte som senast då vi var där. Här är i alla fall lite bilder.
 
Bredträsk 15/8 - 17/8
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bredträsk 26/9-28/9

Bilder från senaste resan till Bredträsk. Men eftersom vi kom dit så sent på fredagen och var på sjukhuset hela dagen på lördagen så har jag mest bara bilder från söndagen förutom de två sista som är från lördag kväll. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inget internet

Vi har för tillfället inget internet hemma då vi har sagt upp vårat för ett x antal månader sedan och nu har det precis slutat att fungera.
Så kan bara använda det mobila internet som finns på telefonen eller som nu låna mammas dator och internet när jag är här.
 
Vi ska nu skaffa ett genom telia istället för netett då netett bara varit skit när vi har haft det och det är knappt så att man kunnat se en youtube film utan att det har hackat. Men han vi pratade med sa att telia kommer att fungera bättre och även att vi kommer att kunna använda det i stugan eftersom de nyligen har satt upp en 4G mast där som snart kommer att aktiveras.
 
Men tills allt är fixat så får jag nöja mig med telefonen och låna mammas de gångerna som man får chansen till det. 
 
 

Mot lidl

Nu är jag och Robert på väg till lidl för att handla lite hund- och kattmat.  Sedan blir det nog en sväng till Roberts farmor också.