Sjukan har nått oss!

Robert har varit hemma från jobbet idag. Efter att ha varit som ett brännande element hela natten och dessutom hade 39.5 grader imorse så tvingade jag honom att vara hemma. 
Hoppas verkligen att jag slipper bli smittad, känner att jag inte har tid att vara sjuk nu då jag ska börja jobba snart.
 

Vill ha!

Det här påslakansetet från ellos hade passat perfekt i vårat sovrum. Får se om det blir att beställa det eller inte.  

(Bild: Ellos.se)

Torgny ♥

Kollade almanackan och såg att det var Torgny och Torkel som har namnsdag idag. Så idag så tänker jag lite extra på min sötnos som är hos sin fodervärd Mats. 
 
 
 

Drunknar i papper

Idag så känner jag mig nästan som en sekreterare, druknar verkligen i papper. Känner även att köksbordet inte är en bra plats att hålla till på.
Nu har jag i alla fall betalat alla räkningarna, skrivit ut mitt nya jobbschema som jag fick idag. Det hade blivit en liten ändring som inkluderar en övernattning i Haparanda på hotell! Första gången som jag får bo på hotell så det ska bli spännande.
Sedan har jag även mejlat några uppgifter till csn efter ett samtal med dom tidigare idag.
 
Det som återstår att göra nu är att kolla över det nya schemat och se så att jag tar mig till stan och hem före och efter varje pass. Sedan skriva upp de nya tiderna på en lapp och lägga tillsammans med schemat.
Mejla och säga vilka dagar jag kan jobba + lite andra uppgifter. 
Efter det så kan jag förhoppningsvis få göra något annat än att sitta vid datorn, ska väl skura lägenheten, göra matlåda till Robert och gå och posta ett brev.
 

Tredje dagen med strålande sol!

Är lika fint idag som det varit hela helgen så funderar på att övertala Daniel att ta en promenad när han slutar idag. Har ont i hela kroppen efter gårdagens skoterfärd på guppig led men en promenad är aldrig fel. 
 

Bilder från helgen

Fredag
 
 
En bild på Nova från fredagens road trip till Kramfors. Tyckte hon blev så söt i min mössa ;) Så mycket mer bilder än så här blev det inte i fredags. Enda ställena vi stannade till på var på en mack i Ö-vik för att tanka och på en mack i Kramfors för att möta upp han med skoterdelarna, kändes inte så roligt att fota en mack...
 
Lördag
 

I Lördags så hade vi underbart väder ute! Skinande sol och plusgrader, kan ju inte bli bättre. Så tog en promenad med hundarna. Lite små jobbigt att Charlie skulle skälla på varje hund, människa, skoter, bil, lastbil ja allt som kom i närheten utav oss. Men det gick faktiskt bättre och bättre så förhoppningsvis så inser han väl snart att man inte behöver skälla på allt. Tills dess blir det hårdträning.
 
 
 
 
 
Söndag
 

Igår så tog vi skotern och for och pimplade. Var lika fint väder igår, även om solen gick i moln ett tag där. Jag fick inte en enda fisk medan Robert och L fick över 30 stycken! Så jag hade riktigt otur igår.
Tyvärr så hade vi inte med oss kameran eller telefonerna så det blev bara en bild som vi tog när vi kom hem.
 
 
Robert fick en gädda av några som hade lagt ut saxar där tidigare på dagen. Så den skar han upp, kryddade och frös in och sedan ska den väl rökas nästa gång vi far ut.
 
 
 
 

Dessa ensamma helger...

 
Börjar känna mig en aning less på dessa ensamma helger...kan nästa helg bli en bättre helg? Sista helgen som ledig nästa helg och sedan blir det att jobba två lördagar på raken.

Jobb!

Låter som att det blir att jobba två veckor i mars! Fick ett samtal igår om ett jobb på tåget med att dela ut enkäter till resenärerna. Känner mig riktigt peppad på det här och nu väntar jag bara på att få schemat skickat till min mejl och jag hoppas på så många timmar som möjligt under dessa två veckor och att jag även får förlängt efter dessa veckor.
Känner mig riktigt glad just nu och att jag nästan får lika mycket i timmen som jag får om dagen nu gör det ju inte sämre ;)
 
 

Road trip

Så fort Robert kommer hem från jobbet idag så blir det en road trip till Kramfors. Så ska försöka hitta på något som man kan äta på vägen utan att söla ner hela bilen :P
Sedan ska väl Nova med medan Charlie får vara hos mamma, vet inte om han skulle klara av en sådan lång resa då han kräktes så mycket sist han åkte bil och det var bara 1/10 av sträckan vi ska åka nu.
 

Alltid vid din sida

 
 
 
 

Dags att sätta lite färg på tillvaron

Efter att vi gjorde om i vårat sovrum så är det mest bara i svarta, vita och silvriga toner på allt därinne. Så funderar på om man kanske ska lägga till en färg också i inredningen, inte mycket men lite grand.
Just nu är jag inne på blått/turkost och har hittat en del fina saker som jag skulle vilja ha :)
 
Ett turkost ljus med texten Peace och ett turkost kuddfodral i rosmönster från H&M. (Bilderna är från hm.se)
 
Ljushållare i blåa toner från Ellos. (Bilden är från ellos.se)
 
Jättesöta kuddfodral med texten Happiness & Love från jotex. (bilden är från jotex.se)
 
Så får se hur jag gör därinne, är ännu inte bästämt något. Men det börjar kännas lite grått och trist utan någon färg. Däremot så skulle jag inte vilja ha grönt. Blev så less efter dom fula gröna tapeterna som satt därinne innan vi tapetserade om.
 
 
 

Då har ännu en dag gått

Ja då var snart ännu en dag över. Har inte gjort någonting idag och ändå så har dagen försvunnit lika snabbt som den började. 
Var egentligen tänkt att jag skulle till min jobbcoach idag men hon skickade ett sms imorse och skrev att hon blivit sjuk, så fick lite längre tid på mig att fylla i det där häftet om mig själv som jag ska ta med mig dit. Att det ska vara så svårt att komma på vilka bra egenskaper som man har och vad som räknas som tidigare jobberfarenheter och inte när man bara har haft praktiker.
Så istället för jobbcoach idag så har jag varit hemma hos mamma. Hundarna är helt slut efter allt bus med Alma och ligger redan och sover, dom reagerar inte ens på att jag håller på att laga mat. Annars brukar dom inte lämna spisen med blicken för en sekund om det står något ätbart där. 

 
Nä ta och göra klart Roberts matlåda kanske och sedan lägga sig och läsa lite.

Nackspärr?

Blev en tidig kväll för oss igår, Robert var helt slut och jag hade ont i nacken. Så före klockan 21.00 så gick vi i säng. Däremot så blev det så att Robert somnade på en gång medan jag låg och hade ont i nacken och det blev bara värre och värre.
Så la mig och läste en bok istället men 3 timmar senare så orkade jag inte vara vaken längre. 
Har inte lika sprängande värk idag men känner mig helt stel i hela nacken och huvudet är inte lika rörligt som det brukar vara.
Hade helst velat ställa mig i duschen och bara spola varmvatten på nacken men eftersom vi fortfarande inte har något varmvatten så är inte det något alternativ och tidigast imorgon skulle vi få tillbaka vårat varmvatten.
Så blir att fara till mamma senare idag när jag vaknat till och låna hennes dusch.
 
Hoppas inte att det är nackspärr som jag har fått/håller på att få. Robert hade det för något år sedan och han blev riktigt dålig. Men å andra sidan så har jag ju haft det knas med nacken i nästan en vecka så är väl inte så jätteförvånad över att det blev värre.
 
 
(Bild:Google)
 
 

Ny blogg

Vet att det låter så men jag har inte skaffat en helt ny blogg utan hade bara tråkigt igår så jag gjorde en underblogg till den här bloggen. Eftersom jag är boktokig så kanske det inte är så svårt att gissa att den handlar om böcker. 
Så ska skriva om böcker jag vill ha, böcker jag har köpt och böcker som jag läser/har läst. Bloggen heter i alla fall http://meyouweus.blogg.se/laser/
 
Har inte hunnit fixa till den så mycket än så för tillfället så ser den lite konstig ut. Men kommer väl göra en del ändringar och skriva en några inlägg under dagen.
 
 
 

Plus och Minus

– Vaknade av att jag frös jättemycket på grund av att vi skruvade ner värmen igår då det var så varmt. Tänkte ta en värmande dusch och då försvann varmvattnet.
 
+ Vi har aldrig haft kallare dricksvatten någon gång. Var nog första gången som jag inte behövde stå och vänta i 5 minuter på att vatten skulle vara drickbart.
 
Hoppas att Robert kan fixa problemet när han kommer hem, annars blir det att gå hem till mamma och låna hennes dusch!

Kunde ha slutat illa!

Ja det var inte en propp som hade gått igår utan det hade blivit kortslutning nere i källaren. Det hade visst börjat läcka vatten från en varmvattenpanna(?) och runnit ner i någon elcentral så att kablarna hade brunnit. Så det hade kunnat börja brinna här igår om vi hade haft riktigt otur.
Dessutom var det någon som hade varit nere under dagen och sett ena läckan, som var mycket större än den vi hittade, och bara stängt av allting utan att ens rapportera det till någon! 
 
Jaja nu är det i alla fall löst tack vare Robert och jag hoppas att vi slipper vara med om det här fler gånger. Men nu vet vi i alla fall vart vi ska vända oss om det skulle hända igen.
 

Kolsvart

Skulle ner i tvättstugan och märker att det är kolsvart i trappen. Hör att någon står där ner och mummlar lite för sig själv så går ner. Då är det en som försöker skriva upp en tid till naprapaten i mörkret och blir jätteglad över att jag kommer och kanske kan hjälpa henne med att få igång nå lyse. Men var tvungen att göra henne besviken då det verkar som att en propp har gått och har ingen aning om vart man fixar det.
Så får vänta tills Robert kommer hem från jobbet så kanske han kan fixa det.
 
 

Gårdagens promenad

Blev en liten promenad med Daniel och hundarna igår eftermiddag längs strandpromenaden. När vi nästan var framme vid bron där strandpromenaden slutar så såg vi två rådjur på andra sidan älven. Tyvärr så såg även Nova rådjuren och tyckte väl att man kunde försöka smita iväg och ta sig på andra sidan. Men hon hann inte så långt.
Försökte ta lite bilder på rådjuren men det blev riktigt dåliga bilder. Man ska inte zooma in när man ska fota men är det man ska fota långt bort så har man ju inte så mycket val :P
 
En väldigt suddig bild på ett rådjur på andra sidan älven, inte för att det kanske syns så tydligt men man ser i alla fall att det står någonting där.
 
Två små suddiga rådjur på älven.
 
Något som inte heller var så lätt att fota var hundarna som inte kunde vara stilla tillräckligt länge för att man skulle lyckas få en bra bild. Den enda av dom som jag faktiskt lyckades få ett någorlunda bra kort på var Roya.
 
 
 
 
 

Alla hjärtans dag

 
Trots att jag är en romantisk person så har jag börjat HATA alla hjärtans dag! Kan erkänna att det beror på att jag är avundsjuk på alla som inte är ihop med världens mest oromantiska person en sådan här dag.
Jag kräver verkligen inte att han ska komma hem med en stor bukett dyra rosor, exklusiv choklad eller en ovärderlig diamantring. Ett kvitto utklippt som ett hjärta hade gjort mig minst lika glad eller vad som helst bara han kunde visa det någon gång.
Visst säger vi varje dag till varandra (flera gånger dessutom) att vi älskar varandra, men att säga det och att visa det är inte samma sak.
 
Och nu låter jag som en sur, krävande bitch som bara måste få uppmärksamhet från min partner på alla hjärtans dag. Men riktigt så är det inte, jag struntar i om han visar sin kärlek till mig en regnig dag i oktober eller en solig dag i juni, bara han gör det.
 
 
Jaja nu har jag fått gnälla lite i alla fall. Och även om du är världens mest oromantiska person så älskar jag dig mer än allt! Varenda dag på året och jag är inte rädd för att visa det!

 
 
 
 

På min önskelista just nu

 
Blev överlycklig när jag såg den här boken. Eftersom jag både har och har läst de tidigare böckerna ("Ensamma hjärtan och hemlösa hundar" & "Hundar, hus och hjärtats längtan") så känns det som en självklarhet att även skaffa denna också.
Så får se om Robert kanske är snäll och ger mig den som present på våran 6års dag. Nu ska man inte hoppas allt för mycket men man vet ju aldrig :)
 
 

Bokmärken

Eftersom jag läser mycket och tar med mig boken överallt, som tillexempel under båtturerna på somrarna, så ser mitt bokmärke nu ut som skräp som jag lagt in i boken.
Och eftersom jag är lite små töntig av mig så kunde jag inte låta bli att skriva ut dessa bokmärken när jag var hos mamma igår, fick även skriva ut det på fotopapper så det blev ungefär lika tjockt som ett bokmärke.
 
 
Sedan så hittade jag en fin text som jag skrev ut. Trots att det skulle passa i en ram som var 13x18cm så var mycket av texten innanför ramen och syntes inte så limmade fast den utanpå ramen istället.
Har däremot inte bestämt mig för vart den ska hänga än.
 

Stressmorgon!

Trodde att det skulle bli en lugn morgon idag. Men efter att ha fått ett mejl från en person som inte fått ett paket vi skickade till henne via bussgods för en månad sedan så blev morgonen inte lika lugn. 
Har i alla fall kollat runt som en tok och det var inte tillbakaskickat till mig så antagligen är det kvar på bussgods där eftersom det hade anlänt för en månad sedan.
Skulle inte förvåna mig i fall bussgods har försökt ringa till henne men inte kommit fram eftersom att hennes nummer inte verkar fungera, går i alla fall inte att ringa till nummret som hon har uppgett. Har i alla fall mejlat alla nödvändiga uppgifter och hoppas på att det löser sig nu.

 
Känner mig i alla fall riktigt less nu och känner att jag behöver lugna nerverna efter att ha stressat upp mig i onödan. Jag kan ju inte göra så mycket mer än vad jag redan har gjort om jag nu inte ska ta buss, flyg, tåg eller vad som helst för att fara hem till den här personen och lämna paketet personligen vid hennes dörr.
Nä lugna ner mig lite, äta lite lunch och sedan göra mig i ordning för jobbcoachen och sedan födelsedagsfika hos mamma som fyller år idag!
 
 

Skönheten och odjuret

Minns inte hur många år sedan det var som jag såg den här filmen sist men det var länge sedan, och då såg jag den på tyska.
Men eftersom jag inte hade så mycket bättre för mig ikväll så satte jag mig och kollade på den och det var mycket som man glömt. Och dessutom efter att ha sett filmen så tycker jag att huvudpersonerna påminner lite om mig och Robert. Nu är ju inte Robert ett odjur men det finns en del liknelser.
 
Tror nog att jag är lika boktokig som Belle och skulle bli minst lika lycklig om Robert gav mig ett rum fyllt med böcker.
 
 
Sedan så har ju Robert fina blå ögon, som odjuret i filmen. Dock så tycker jag att Roberts ögon är mycket finare. ;)

 
En annan likhet mellan Robert och odjuret är väl att han kan vara lika grinig. Han är väl även lika oromantisk, även om han faktiskt kan choka mig vissa gånger.
Och sedan så har dom ju sin lilla "bal" på slutet, kanske den som Robert pratade om igår att han skulle ta mig på om vi hade gått i samma skola. ;)
Finns väl lite andra saker som jag tycker var ganska lika men ska inte tråka ut er något mer med en massa tråkiga liknelser.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Citat
Robert: "Om vi hade gått i samma skola så hade jag bjudit dig på bal"
 
Robert igår medan vi satt och kollade på Awkward där dom skulle ha skolbal. Ibland kan han vara ganska gullig min sötis. ♥
 

Bakning

Hade tråkigt igår så bestämde mig för att baka. Testade att göra kladdkaka för första gången och medan jag liks höll på så gjorde jag en vit kladdkaka också. Däremot så lyckades jag inte så bra med den vita då jag bara hade en sockerkaksform så använde en ungsform istället, blev inte bra resultat.
Det stod att den kunde vara lite kladdig i mitten men kanske inte så kladdig som jag lyckades få den då allt innehåll rann ut när jag vände den och hela kakan blev sned. Men den går nog att äta i alla fall.
 
 
 
Ja inte världens snyggaste kaka men man kan ju inte lyckas jämt, i alla fall inte första gången :) Sedan så är jag inte den bästa på att baka men det går bättre och bättre.
Så Birra nu har du fått något att skratta åt precis som jag lovade. ;P

Boktokig

Jag börjar fundera på om jag är beroende av böcker. Nu så har jag skaffat 7 böcker till till min samling och några till får det nog plats innan bokhyllan är full ;)

 
Dagenns bokfynd, 30kr för alla
 
Gårdagens bokfynd 10kr, dock väldigt suddig bild.
 
 
 
 
 
Synd att det är en sådan lång utbildning för att bli bibliotekarie för känner att det hade varit ett perfekt jobb för mig. Får väl prata med jobbcoachen i eftermiddag och höra vad hon säger om det och se om man kanske inte kan få praktik på bilblioteket i alla fall :)

 

Långpromenad

Var riktigt fint väder ute idag så vägrade sitta inomhus och glo. Följde med mamma hem till henne och lämnade Charlie eftersom han ska vara där tills imorgon. Sedan efter att ha blivit bjuden på gofika så var det bara att bege sig ut.
Däremot så hade solen gått i moln när jag kom ut men det struntade jag i och gick i alla fall. Var ju ändå bara -5 ute. Så blev att gå hela strandpromenaden fram och tillbaka. Enligt min stegräknare på telefonen så hade jag bara gått strax över 1km men vet att det är mer än så så den stämmer inte så bra, en anledning kan ju vara att jag hade den i bröstfickan och att jag kanske ska testa att ha den i byxfickan nästa gång.
 
Nova tyckte i alla fall att det var roligt att få vara ute och gå, lite bekymmer med snöklumpar under tassarna men annars så studsade hon fram och tillbaka i snön. Det passerade även många skotrar och Nova trodde varje gång att hon skulle få åka och blev lika ledsen när dom bara körde förbi henne.
 
 
 
 
 
Nova fick nå ryck och stannade för att leka så var bara att kasta snöbollar till henne tills hon blev nöjd :)