4 dagars stugsmys

Imorgon så åker vi till stugan och Roberts pappa Erik ska följa med oss dit. Var tänkt att Mats också skulle med men det gick inte eftersom han inte fick vara ledig på fredagen, så det var ju lite synd.
Men först imorgon så ska jag jobba, fick extra tidningar för just imorgon som ska delas ut tillsammans med de ordinarie tidningarna. Så får hoppas att det inte tar så mycket längre tid än vad det brukar göra annars eftersom jag har lite saker att göra innan vi kan fara.
 
Har även lite saker att göra nu innan jag kan sova. Ska ut med hundar, tömma tvättmaskinen och starta en ny med handdukar och dylikt som är kvar att tvättas och sedan bara kan slängas in i torktumlaren imorgon bitti.
Så lika bra att jag sätter igång med det nu på en gång eftersom jag är så trött...Robert sover ju redan.
 
Undrar hur mycket sömn det kommer att bli i helgen, vi ska i alla fall sova i sovrummet den här gången så nu kan man i alla fall stänga in sig och lägga sig tidigt om man skulle känna för det. Tillskillnad från om man sover i vardagsrummet och måste vänta på att alla farit innan man kan sova eftersom man måste bädda ut gästsängarna där. Men vardagsrummet blir så mycket varmare än sovrummet den här årstiden.
 
Men nog om detta. Ska försöka ta så mycket bilder som jag bara kan och sedan lägga ut bilderna här när jag kommer hem igen på söndag eller kanske på måndag om vi kommer hem sent.
 
 
 
 

Tredje sanningen

....jag lider av trypophobia.

Jag har länge trott att jag varit knäpp på grund av det här och att jag var den enda i hela världen som hade denna fobi och det var inte förrän igår som jag fick reda på att denna fobi har ett namn och att jag inte är ensam.
Trypophobia är rädsla för hål.
 
Nu är jag inte så extrem när det gäller detta, jag har inte som vissa jag har läst om, en rädsla för hål i marken och att jag är rädd att jag ska ramla ner.
Det jag inte klarar av är hål med utbuktningar eller liknande i. Det får det att krypa i kroppen på mig, jag vill kräkas, skrika och bara radera det jag sett från hjärnan, samtidigt som jag inte kan sluta titta!
 
För att ni ska förstå lite bättre så bjuder jag på några bilder som får det att krypa i kroppen på mig! Några helt oskyldiga och någon lite värre, dock photoshopad.
 
 
Det här är en bild på en torkad lotusblomma. Vissa kanske tänker jaha och vad är det för speciellt med den? Samtidigt som det kryper i kroppen på mig av äckelkänslor.
 
Här är en bild på en vaxkaka, inte lika hemsk tycker jag, värre om det stuckit upp massa saker från hålen.
 
Detta är den extremt äckliga (enligt mig). Visst den är photoshopad men den får det ändå att krypa i kroppen på mig.
 

Grattis farmor!

Idag när jag kollade almanackan så såg jag att min farmor hade namnsdag igår. Jag har aldrig träffat min farmor eftersom hon dog innan jag föddes. Den enda av mina mor- och farföräldrar som jag har träffat är morfar men han dog när jag bara var något år gammal.
Ibland händer det att jag blir lite svartsjuk på människor som har sina mor- och farföräldrar i livet. Jag önskar att jag hade fått lära känna mina och fått veta saker från när de var mindre, baka med dem, fara och hälsa på dem m.m
Så jag tycker att det är väldigt tråkigt att jag aldrig fick den chansen. Men livet har sin gång tyvärr.

Här är i alla fall en bild på min farmor som hade namnsdag igår. Jag tycker att hon är mycket lik min pappa. 

 

Andra sanningen

.....jag kan ej äta med köksfläkten igång.
 
Det kan ju inte bara vara jag som tycker att det är otroligt irriterande när köksfläkten är igång? Jag kan inte ens koncentrera mig på att äta när den är igång. Fast det kan ju också bero på att den vi har lever om så högt och att vårat kök är så litet så att man nästan sitter bredvid spisen och äter.
 
Jag brukar i alla fall skynda mig att stänga av den så fort jag har lagat maten klart. Och om jag glömmer det så är det det första som jag lägger märke till när jag ska börja äta.
Visst är jag hemma hos någon annan så tänker jag inte på det lika mycket men just hemma hos oss och även hemma hos mamma så hatar jag när den är igång. Hemma hos mamma stänger jag även av fläkten när det inte är mat men det är för att den nästan överröstar en när man ska prata, och då har mamma ändå fått en ny fläkt som ska låta mindre ;p
 
En bild på matro-marodören!
 
 
 
 

4 veckor idag

Var ju som sagt och fotade valparna hos mamma igår eftersom vi har lagt ut dem på blocket nu. Och idag är sötnosarna 4 veckor gamla :)
Bjuder på lite bilder på dem.
 




 
 
 


 










 

Första sanningen

....jag är mörkrädd!
 

Japp jag är mörkrädd och har varit det så länge som jag kan minnas. Men det har alltid varit till och från. Vissa gånger har jag tyckt att det har varit jättemysigt att vara utte och gå på kvällen när det är mörkt, tyst och lugnt medan det har varit lite panikartat andra gånger. Att vara ute och vandra på ön på natten är inte alltid så kul.
 
Hörde av mamma att hon också var mörkrädd när hon var yngre. När hon skulle gå från sin släktings stuga till deras stuga sent på kvällen så sprang hon allt vad hon kunde och tuppade sedan av när hon kom innanför dörren. Men förstår henne, den vägen med skog på båda sidorna av vägen och nästan inga lampor är inte alls trevlig.
Mammas rädsla för mörkret har i alla fall försvunnit idag så får väl hoppas att även jag slipper det i framtiden ;)
 
 

10 sanningar om mig

Kommer under 10 dagar lägga ut en sanning om mig varje dag. Kom och tänka på det en dag förra veckan och har redan skrivit upp några stycken. Såg även att det blivit en trend på facebook och instagram efter att jag kom att tänka på det.
 
Sätter väl igång redan på en gång med första inlägget ;)
 

Idag är en bra dag

Idag så är det en bra dag, trots lite lätt huvudvärk och att jag är trött. Men allt har nu ordnat sig med csn och nu kan jag bara fokusera på studierna som är kvar. 
Sedan så har solen tittat fram idag och då kan man ju inte bli annat än glad. 

Ikväll ska jag hem till mamma och kanske äta våfflor där, mitt förslag, och hjälpa henne fota valparna som redan nu ska läggas ut på blocket eftersom halva tiden redan har gått! Så kanske slänger in lite bilder på dem här ikväll också :)
 
 

Då var vintern tillbaka

Och där kom snön och vintern tillbaka, önskar bara att det hade kunnat vänta tills ikväll så att jag slapp gå i snön och blåsten med tidningarna.
Jag vet att jag sa att jag ville ha snö till påsk men nu när det blev inställt eftersom vi ska dit nästa helg istället så hade våren gärna fått komma.
Visst är det väl kul med en riktig vinter också men nu är jag less på gråa dagar med slask, halka och blöta fötter. Och inte heller veta hur man ska klä sig när man vaknar eftersom det ena sekunden kan vara plusgrader och nästa minusgrader och blåst.
 
Men nu vill jag ha vår och sol så att man blir lite piggare på dagarna. Och sedan kommer den underbara sommaren då man får sola, bada, åka båt, fiska, grilla, vara i stugan, promenera och allt annat skoj som hör sommaren till.
 
 
 

Jobb

Nu är det bara att bege sig iväg och dela ut lite tidningar. Önskar att det hade varit lika fint väder ute idag som det var igår men såklart blev det inte det. Dessutom så sägs det också att det ska snöa idag och det håller jag inte helt otroligt eftersom det har snöat VARENDA torsdag som jag har delat ut tidningar nu. Det har inte missat en enda torsdag så varför ska idag vara ett undantag? ;)
 
 

Grattis!

Ikväll ska vi fara till Roberts mamma/ min svärmor Mariette och äta middag för att hon fyller 50år idag :)
Så direkt när Robert kommer hem från jobbet så beger vi oss dit. 
 
 

3 veckor...

Nu har det gått tre veckor sedan jag skickade in min ansökan till csn och eftersom jag skickade in den via datorn så kom den in ganska omgående, vilket jag även fick ett meddelande om.
Ringde dit i måndags och hörde hur det gick och om alla papper hade kommit fram så att det inte berodde på det. Men alla papper hade kommit fram, problemet var det att de inte hade öppnat min ansökan än bara....
Frågade personen jag pratade med om hur lång tid det skulle ta och fick till svar att ja det beror ju på när de hade tänkt börja med ansökan...
På fredag ska jag ringa dit igen om jag inte har fått något besked innan dess.
 
Just nu känner jag bara att jag var dum i huvudet som ville läsa upp mina gymnasiebetyg för man får ju inte en endaste krona in på kontot och hade jag inte jobbat och fått mina ynka hundralappar så hade jag levt på 0kr! Bra hjälp man är till hemmets alla kostnader då!
Men mindre än två månader kvar nu tills jag har en gymnasieexamen och en sak mindre att oroa sig för i framtiden. Sedan slipper jag börja om enda från början med alla gymnasiekurser om jag istället hade velat läst upp betygen efter det här året.
 
Men att det ska behöva ta så lång tid och att det ska krångla hela tiden. Detta är min tredje ansökan sedan jag började plugga i oktober så är måttligt less just nu!
 
 
 

Timmarna rusar iväg

Timmarna bara rusar iväg idag känns det som. Tyckte att klockan nyss var 11.00 men nu har det gått ett antal timmar sedan dess. 
Nu ska jag i alla fall ta tag i disken och sedan ska jag på ica och posta lite grejer och även handla lite som behövs till dagens middag som blir makaronpudding och grönsaker.
 
 
 
 
 

Guppigupptäcksfärd!

Under hela resan till Hemavan i söndags så kändes det som att jag åkte i en sådan där bil som hiphopare har som guppar upp och ner. Man såg inga gupp på vägen men bussen studsade så förbannad mycket att man skulle kunna tro att man var ute och körde rally på en grusväg full med gropar och hål!
Så min åksjuka som inte ens gått över från kvällen innan blev inte bättre av det precis och mådde otroligt illa både dit och tillbaka. Sedan kändes det helt onödigt när det bara var jag och 4 st till på vägen dit... Men då var det desto fler på vägen hem istället.
 
Värst var det när busschauffören såg ett gupp och tvärbromsade så att man pressades ner i sätet och sedan när guppet kom så studsade man som en studsboll i sätet. Maginnehållet dansade verkligen rumba under hela resan.
Så när jag gick och lade mig i söndags så kändes det som att hela sängen krängde åt alla håll och studsade mellan väggarna.

Vet inte om det blir en till resa till Hemavan eller inte men troligtvis så kommer det att bli det eftersom jag missade en i måndags när jag var sjuk och inte heller kunde jag ta den igår eftersom då var hon som skötte tiderna sjuk. 
Så får se hur det blir med det. 
2 tur och retur resor fram och tillbaka till stan blir det i alla fall i slutet av denna månad och början på nästa. 
 
 
 

Underbart!

Känner mig pigg och utvilad idag och det känns underbart! Dock är jag fortfarande lite illamående och har lite lock i öronen men de borde ju släppa under dagen.
Har nyss duschat och ska snart ut med Nova på en promenad hem till mamma och kolla på valparna, hjälpa henne klippa deras klor och hämta hem min räv Torgny! Ska bli skönt med en promenad efter så många timmars stillasittande de senaste dagarna.
 
Skriver mer om resorna senare idag/ikväll för just nu så vill jag bara ut och röra på mig, trots att det snöar en aning, och inte sitta stilla något mer!
 
 

Hemma!

Nu är jag hemma äntligen som jag har längtat!!! Nu blir det att krypa ner i sängen bredvid min älskling som jag har varit utan nu i 4 dagar, vilket har kännts som en evighet!
Var bara tvungen att sätta mig och skicka in en uppgift till skolan som ska vara inskickad innan 00.00. Men nu när det är klart så finns det inget som hindrar mig från att gå och lägga mig!
Skriver mer imorgon!
 
 
 

Home sweet home

Då var man äntligen hemma och ska bara göra lite fika för imorgon och sedan så är det sängen som gäller. Ska ju upp samma tid imorgon bitti igen.
Känner mig grymt less och snurrig och har även en temp som sjunker och ligger nu på en temp som jag aldrig haft tidigare dvs 36.2 brukar ligga på 36.8-37.0, nu vet jag att det inte är allvarligt och beror säkert bara på sömnrubbningarna.
 
Imorgon kommer bli en dryg dag med start samma tid som sagt och sedan kommer jag nog fram till hotellet i stan vid 23.30 på kvällen, men tro mig hade mycket hellre sovit hemma i min egen säng med min underbaraste!
Sedan så ska jag vänta 5 timmar på bussen hem imorgon, idag var det bara 4 timmar och det var nog drygt. Men imorgon hoppar jag av på busstationen i Tärnaby istället så jag slipper sitta i entrén på ICA i Hemavan eftersom de inte har någon busstation där utan bara en liten busskur utanför affären...
 
Men nu ska jag ta och göra klart det sista så att jag kommer i säng, hoppas ni andra har en trevlig helg och med betydligt mindre bussåkande.
 

17 timmar senare

Om en timma går bussen mot stan.
Om två timmar går bussen mot Hemavan.
Om tolv timmar är jag på väg hem.
Om sjutton timmar är jag hemma...
 
Usch, fy och blä så trött jag är nu. Har sovit oroligt hela natten och nu skulle jag inte vilja något hellre än att bara lägga mig i sängen och sova bort ett helt dygn.
Men det har jag inte tid med utan ska klä på mig nu och sedan packa det sista och dra iväg mot bussen och räkna ner timmarna till måndagkväll...
 
 

Känner mig helt slut...

Känner mig helt slut i kroppen, kom nyss innanför dörren hemma. For hem till mamma tvärt när jag kom fram eftersom jag inte var så sugen på att fara raka vägen hem till en tom lägenhet.
Men kunde inte stanna längre än tills nu eftersom jag ska upp 4.30-5.00 och göra mig i ordning för morgondagens resa, tur att man redan har ordnat med fika för resan, om nu två äpplen, två mackor och lite loka räcker för en tolv timmars resa men ids inte ställa mig och laga mat nu.
 
För nu blir det att hoppa in i duschen och sedan ner i snarkdosan som Robert har begravt under en stor hög med kläder eftersom han tidigare idag letade efter ett klädesplagg...värre än en tjej!
Sedan så är det bara att hoppas på att få sova inatt, men med denna förkylning som blivit hundra resor värre bara sedan igår så vet man aldrig om det blir nån sömn.
 
 

Natt i Hemavan

Då har man spenderat natten i Hemavan på wärdshuset. Har faktiskt sovit riktigt bra trots att det stormade ute. Men var rätt så trött igår kväll och dessutom så blev rummet kolsvart när man släkte lampan, kom inte in ljus någonstans ifrån.
Vaknade däremot en gång inatt av att munnen höll på att torka ut. Var täppt i näsan och hade då andads med munnen när jag sov, kändes som att jag ätit en hel rulle med toapapper. Så var bara att ta nässpray, dricka lite vatten och sedan sova en stund till.
 
Nu har jag i alla fall ätit frukost och ska snart börja bege mig ut i snöstormen. Sedan så är det bara att vänta 2 timmar på bussen tillbaka. Får väl spendera tiden inne på affären vid busskuren, bara för att slippa vara ute i blåsten.
Sedan hinner jag knappt komma hem ikväll förrän jag ska tillbaka hit på en tur och retur resa imorgon bitti och ännu en på söndagen och som det låter just nu ännu en resa på måndagen. Däremot kommer den på måndagen bli stressig eftersom jag kommer till stan halv tolv på natten på söndagen och sedan åka sju på morgonen därifrån. Kommer inte bli mycket sömn den natten kan jag lova.
 
 
 
 
 
 
 

Idag bär det iväg

Idag bär det iväg till Hemavan och den här gången får jag faktiskt kliva av bussen och till och med spendera natten där.
Men har lite blandade känslor över att måsta åka iväg, är långt ifrån 100% kry och humöret och känslorna ligger alltid på botten när jag är dålig och då blir det inte bättre av att jag ska vara utan min älskling i fem dagar heller...
 
Men det ska nog gå bra, ska nu föra över lite film på ett usb-minne så att jag har det jag gör när jag har delat ut enkäterna. Måste göra allt för att tiden ska gå fortare och tack vare åksjukan kan jag inte läsa något heller. :/
 
 

Vi har tidigarelagt påsken i år

I påsk så var det tänkt att vi skulle ut till stugan som förra året. Då hade vi jättefint väder och det var ritkigt trevligt. Men med tanke på att vädret är något varmare i år och att vi redan har vår här, gatorna ser redan nu ut som de brukar göra i slutet av april - början av maj, så har vi tidigarelagt våra planer.
Så istället för att fara till stugan i påsk så åker vi dit i slutet av den här månaden medan det fortfarande, förhoppningsvis, går att ta sig över till stugan och fara ut pimpla utan att behöva stå på en is full med vatten.
 
Men förutom det att påskplanerna blev lite ändrade så är jag glad att våren kommer tidigt. Inte för att det känns som att vi har haft någon riktigt vinter ännu.
Men det har ändå varit grått och hörde av en att vi nog bara haft en soldag i månaden sedan oktober. Vet inte hur bra det stämmer men det har varit massor med gråa dagar så det är nog ganska rimligt.
 
Så soliga dagar tar jag tacksamt emot och med tanke på att våren är över en månad tidig här så kanske midsommar i år kommer att bli lite varmare än förra året då det inte var allt för varmt.
Vem vet det kanske till och med går att bada på midsommar i år ;)
 
 
 

Enkla middagar är ibland de bästa

Idag blir det enkel middag för mig och Robert. Jag har egentligen inte så stor aptit men man måste ju ändå försöka äta. Hade tänkt göra lite äggröra till mig och det låter som att Robert bara var sugen på att äta fil & flingor och mackor till middag.
Så idag krävs det ingen större ansträngning när det kommer till middagen. Vilket känns bra då jag inte har någon större ork att göra något invecklat heller.
 
 

plugga, plugga & plugga

Idag och imorgon är det pluggning som gäller, oavsett om jag är sjuk eller inter eftersom jag sedan kommer att vara borta torsdag - måndag för att jobba.
Hade jag inte haft så lätt för att bli åksjuk så hade jag pluggat på bussresorna när jag fick tid över.
 
Idag känner jag mig lite bättre i alla fall, med det menar jag att jag inte har haft någon feber än så länge. Men har en temp som ena sekunden legat på 36.5 och i andra 37.2 och sedan ner igen, så tempen går upp och ner som en jäkla jojo.
Sedan så är kroppen helt öm idag och speciellt skallen som inte verkar hänga med. 
 
Så jag undrar hur mycket av det som jag läser som verkligen kommer att stanna kvar i skallen. Ska göra uppdraget som ska lämnas in på söndag redan imorgon så får se hur det kommer att gå då.
 
 

Blev ingen resa

Det blev ingen resa idag. Började må ännu sämre efter det att jag skrev imorse. Fick till och med gå och kräkas, bara slem dock (intresseklubben antecknar).
Så gick och lade mig vid 8 tiden igen och sov till strax efter 11.00, vilket var behövligt. Nu har febern försvunnit för tillfället men om jag känner min kropp rätt så kommer det säkert att stiga fram mot kvällen igen. 
 
Nu blir det en liten promenad med hundarna i det fina och varma vädret. Tror att lite luft kommer att göra mig gott och dessutom finns det inga ursäkter när man har hund, de måste ut oavsett om jag är sjuk eller inte.
 
 

Som jag trodde!

Fick såklart feber igår! :( Precis som jag befarade. Dock hade jag ingen hög feber igår på eftermiddagen och kvällen, högst 38.0
Men värre var det inatt, runt 23.45 vaknade jag av att det gjorde så ofantligt ont i kroppen och kollade tempen som då låg på 38.6, inte heller så mycket för vissa. Men jag får alltid så ont i kroppen när jag har feber, det sticker och stramar i ben, rygg och armar.
 
Så känner jag mig pigg och rask för min första arbetsdag just nu när jag sitter här 04.26 och har 38.2 och så ont i hela kroppen att jag knappt tar mig framåt? Nä inte precis men kan inte ringa och sjukanmäla mig nu bara några timmar innan jag ska åka.
 
Så kommer vara en lång dag idag, är dock glad att min snälla och fina bror kommer och hämtar mig i Vännäsby ikväll så att jag slipper åka med enda till stan och sitta där och vänta och sedan komma hem två timmar senare än om jag hoppar av där.
Men det är ändå 14,5 timmar tills jag får lägga mig i sängen igen!
Nä kanske ta och sluta gnälla och göra mig i ordning istället. Hoppas ni andra får vara friska och glada idag och till er som inte är det så krya på er!
 
 
 
 

Nu har jag inte tid att bli sjuk!

Det slår aldrig fel att jag blir sjuk en gång på hösten-strax före jul och sedan en gång på våren. 
Sist jag var sjuk var ju i slutet av september och hade först feber till och från i 2 veckor och sedan var jag dålig till och från ett bra tag efter att febern försvann.
Nu har jag börjat få ont i halsen och har sedan några dagar tillbaka haft ont i lederna :/ 
Kollade tempen igår, vi har en sådan där som man kollar under tungan. Har hört att man ska lägga til 0.5 grader men då vi har en sådan som piper och blinkar i en viss färg när man har mätt klart så tror jag inte att man behöver det. Hade iaf bara 37.0 igår när jag kollade så ingen feber med andra ord men det hettade i hela ansiktet som det brukar göra när jag är på väg att få feber.
 
Jag har verkligen inte tid att bli sjuk nu! Ska ju jobba 48 timmar i veckan som kommer. Så snälla feber om du nu hade tänkt dyka upp så gör det nästa måndag istället, då jag har "tid" att bli sjuk!
 
 
 

Uppe tidigt idag

Har snart varit vaken i en timma, ovanligt för att vara mig och speciellt när det är på en söndag. Men Robert levde om så mycket så kunde inte sova och sedan när jag gick upp för att se vad han gjorde så skyndade han sig in i sovrummet och drog upp rullgardinerna.
Men å andra sidan är det bara bra att jag kom upp i någorlunda bra tid idag då jag ska upp tidigt imorgon. Men då blir det extremt tidigt om man jämför med idag för imorgon ska jag upp ca 4.30 ;/ mitt i natten känns det som.
 
Egentligen borde jag kanske börja lägga mig tidigt om kvällarna och vakna tidigt på morgonen för att få en sorts rutin eftersom man aldrig vet när ett jobb dyker upp som kräver att man vaknar tidigt.
Men det är som när man gick i skolan och alltid sa sista veckan på lovet, jag kanske ska börja gå och lägga mig lite tidigare än 03.00 på natten nu för att få tillbaka sömnrutinerna innan jag börjar skolan. Men det slutade alltid med att man ville ha ut så mycket som möjligt av de sista sommardagarna att man var vaken ännu längre istället!
 
Men imorgon så ringer klockan som sagt 4.30 och då är det bara att masa sig upp för 5.55 går tåget mot stan och sedan går bussen vid 7 tiden därifrån. Sedan så är det bara att sitta och åka med tills klockan 19.15 eftersom det troligtvis är samma buss som går tillbaka 15 minuter efter att jag kommit fram så behöver inte ens hoppa av.
Sedan är jag hemma igen lagom till criminal minds börjar ;P Om jag nu kommer orka se det, är nog mest troligt att jag somnar på en gång!
 
Men åter till denna dagen. Har redan hunnit äta frukost och nu ska jag ta med hundarna ut på en liten promenad och sedan när det är gjort så är det bara att fortsätta plugga. Såg även att jag skulle göra några laborationer till denna kurs som skulle börjas så snart som möjligt så måste kolla in vad det är för något.
 
 

Dagens planer

Har egentligen inte så mycket planerat för dagen. Ska snart gå iväg och kolla på loppisen på medis, eller rättare sagt fara dit och träffa mamma och hennes väninna som ska stå och sälja grejer där.
Efter det så ska jag gå hem och fortsätta att plugga. Började lite smått igår men blev inte allt för mycket gjort. 
Sedan så är det bara att invänta att Robert ska komma hem, han är hos en kompis och hjälper honom att flisa så han lär nog komma hem ikväll någon gång om det tar lika lång tid som det brukar ta.
 
 
 
 

Hemavan x4

Nästa vecka blir det att åka till Hemavan 4 gånger tur och retur för att jobba på bussen. Dvs samma sak som jag gjorde förra året.
Ska dit första gången på måndag och sedan blir det på torsdag som jag ska dit gången efter det men då ska jag sova över där tills på fredagen.
Sedan så är det en tur och retur resa på lördagen och en tur och retur resa på söndagen men på söndagen ska jag eventuellt övernatta i stan eftersom jag kommer fram så sent och inte har någon som kan hämta upp mig den tiden. 
 
Så idag har jag fått alla enkäterna, pennor och annat som behövs när man ska jobba. Ser fram emot det samtidigt som jag som vanligt oroar mig för åksjuka. Ska nog fara och hämta ut mina åksjukeplåster imorgon och får hålla tummarna att de finns kvar eftersom receptet bara gällde ett år och minns inte exakt när det var jag fick det.

Så nu har jag förklarat varför jag inte kommer att vara hemma så mycket nästa vecka. Blir minst 48 timmar på olika bussar under veckan och två lediga dagar som kommer att ägnas åt studier.

 
En bild från förra årets resa till Hemavan, då klev jag inte ens av bussen eftersom det var samma buss som skulle tillbaka.

Film ikväll!

Ikväll blir det att fara hem till mamma och kolla på film med lillebror. Är sugen på att se denna film men får se vilken det blir. Ska väl vara snäll och låta han bestämma men tror att han också är lite sugen på att se den här.

 

Plugga + vänta på bud

Fick min naturkunskapsbok igår, hittade en precis efter att jag skrivit om det här. Så idag blir det att plugga eftersom jag egentligen skulle börja i måndags så ligger jag ju några dagar efter.
Nu ska inte första uppgiften vara inskickad förrän söndag nästa vecka men ska knappt vara hemma något nästa vecka, men mer om det senare.
 
Passar ju bra att jag ska vara hemma och plugga idag eftersom jag också håller på att vänta på ett paket som ska komma med bud, skriver mer om det senare också, efter att det har kommit.
Men nu först så ska jag ta en sväng ut med hundarna och sedan göra lite lunch innan det är dags att sätta sig med näsan i boken.
 
 

Grattis!

Grattis finaste systeryster på födelsedagen! ♥
 
 

♥ 7 år med dig ♥

Idag firar jag 7 år tillsammans med dig. 
7 underbara år
7 svåra år
7 glädjefyllda år
7 år fyllda av skratt
7 år fyllda av tårar
7 år där vi har ställt upp för varandra oavsett vad
7 år som kommer att bli många fler

 
 



Letar som en tok!

Igår var egentligen första dagen med nästa kurs som är Naturkunskap 1b, men jag har fortfarande ingen bok! Skickade som en galning på böcker på Blocket hela förra veckan, la ut en annons på facebook på Vännäs köp & sälj och har även suttit idag och mejlat som en tok.
Hade jag haft pengar på telefonen så hade jag kunnat använda det snabbare alternativet, dvs ringa eller smsa, men när jag inte har det så får jag snällt vänta på svar!
 
Dessa böcker är inte så billiga att köpa nya heller och dessutom så tar det ännu längre tid innan man får hem boken än om man köper den privat! Men har ingen svarat innan imorgon så har jag väl inget annat val än att beställa en ny.
Tur att jag har tills den 16e på mig innan det är dags för första uppdraget. Däremot ska jag vara i Hemavan 5 dagar av 7 nästa vecka då jag ska jobba, så kommer bli tajt med studierna då.


Ingen som har denna bok och vill sälja den till mig? ;)
 
 
 

Är jag klantig eller har jag bara otur?

Har slagit mig och gjort illa mig riktigt mycket de senaste veckorna, och nej långt ifrån med flit. Skar mig för 1.5 vecka sedan i vecket mellan tummen och pekfingret, men det var faktiskt av klantighet.
Gjorde illa tån på dammsugarröret några dagar senare, ev också av klantighet.
Gick in i barngrinden hos mamma förra veckan, är fortfarande blå på låret. Slog även knät i sängen kvällen innan och även där är jag blå än. Har även en massa andra blåmäken på benen som jag inte har någon aning om hur jag har fått dem.
Sedan i söndags när jag höll på packa och hade bråttom och skulle in med massa grejer i sovrummet och samtidigt ducka för den ouppblåsta luftmadrassen som vi hängt upp som "dörr" och även ducka för ryggstödet till soffan som stod precis innanför dörröppningen så slog jag skallen rakt i dörrkarmen, blev dock inte blå men pannan är rätt så öm.
Sedan så hann vi bara komma hem och så skulle jag hacka röd och gul mild chili till köttgrytan som Robert skulle göra. Råkade peta mig i ansiktet och fick en kraftig allergisk reaktion som började på läppen och slutade med att halva ansiktet och ner mot halsen brände så mycket att jag ville slita av mig ansiktet och att skölja med kallvatten hjälpte inte alls. Alla andra skador som jag råkat ut för de senaste veckorna kändes som småpotatis.
Fick inte tag i sjukvårdsupplysningen heller, efter att ha varit på plats 8 i kö i över 15 minuter så gav upp. Men det släppte efter ett tag i ansiktet och då var det bara händerna och under naglarna som fortsatte att bränna enda tills igår då jag fick en allergitablett av systeryster Sandra.
Vet att man kan känna en lätt brännande känsla efter petat inuti chilifrukter utan handskar, och jag som petade ut kärnorna inuti med fingrarna. Men en lätt brännande känsla hade jag kunnat klara av, däremot att halva skallen kokar och händerna brinner och svider samtidigt som det blir svårare att andas var inte alls härligt.
Däremot så går det hur bra som helst för mig att äta det i grytor, så länge det har kokat ett tag. Men som sagt det är skillnad på att tillagad och färsk chili. Men nästa gång så är det Roberts uppgift att hacka.


 
 
 
 

Lite kort om helgen

Har haft en riktigt trevlig helg. Började med att vi fick komma till en uppvärmd stuga i fredags eftersom Roberts bror varit där och eldat åt oss. 
Sedan efter att ha eldat lite till och packat upp så kom det lite folk och hälsade på. 

På lördagen så var vi och pimplade i en ny tjärn som vi aldrig ens vetat har funnits tidigare. Men det gick inte så bra, var bara en som följde med som fick nå hugg, så vi blev utan fisk. Däremot så fick vi äta god lunch som bestod av gyros med grönsaker i tortillabröd tillagade på muurikkan. 
Blev även god middag då vi åt fläskytterfilé med potatis och sås. Däremot så verkade Robert tycka att det var godare med det som jag stekte upp till hundarna eftersom han åt upp allt de skulle få.
Sedan efter vi ätit så kom de lite folk och hälsade på igen men Robert som var så trött lät dem inte stanna så länge.

På söndagen så for Robert ut och fiskade igen. Var tänkt att jag också skulle med men hade varken ork eller lust till det. Så stannade kvar i stugan och packade, städade och läste en bok sedan när Robert kom tillbaka så var det bara att lasta allt i skoterpulkan, fara över och invänta skjutsen hem.

Bilder från helgen