#4 Diamanter är för evigt, Lauren Weisberger

"Diamanter är för evigt" handlar om de 3 vännerna Leigh, Adriana och Emmy som bor i New York.
Leigh jobbar som förlagsredaktör och har det perfekta förhållandet med sin dröm man och ska dessutom få jobba med en mycket känd författare.
Adriana är arbetslös men lever ändå ett lyxliv på sina föräldrars pengar och bor även i deras stora lägenhet. Hon spenderar dagarna med att skämma bort sig själv och träffa män.
Emmy har nyss blivit singel efter ett 5år långt förhållande. Hon bestämmer sig för att tacka ja till ett jobb hon fått förfrågan om tidigare som innebär att hon ska få åka jorden runt och testa mat på olika restauranger.
 
 
Men Emmy och Adriana bestämmer sig för att göra några förändringar i livet, och de har ett år på sig. Emmy ska ligga med en kille i varje världsdel och Adriana ska skaffa ett seriöst förhållande och dessutom vara förlovad innan året är slut.
Leigh funderar på vad hon ska ändra med sitt liv men alla andra tycker att hon inte behöver förändra något då hon redan lever det perfekta livet, eller gör hon verkligen det?
 
Jag tycker att boken var riktigt bra men vissa saker kunde ha ändrats. Det känns som att det blev lite konstigt i slutet då det hoppade fram 3 månader, för man trodde att det skulle sluta på ett annat sätt än vad det gjorde.
Sen så verkar nästan alla i boken ha komplex över sina kroppar, den ena ska tydligen väga 43kg men någonstans i boken så kommer det fram att hon inte är nöjd över sin kropp.
 
Ett betyg på den här boken blir ändå 3.5/5, det hade kunnat bli mer om vissa saker skrivits lite bättre och speciellt slutet. Men det fanns även mycket som var bra med den.

Stugan nästa

Idag blir det att åka iväg till stugan för att fira midsommar. Hoppas att det kommer bli minst lika roligt som jag tror att det kommer bli och även att det fina vädret håller i sig.

Våran lördag

Igår så var vi på Roberts jobb och fixade en massa ved och det känns i kroppen idag. Jag fick slita fram allt till Robert som kapade och sedan fick jag stapla upp det på pallar.
Nu återstår det bara att få iväg veden till stugan, förhoppningsvis innan midsommar.

Blodgivare

Igår följde jag med Robert in till öronläkaren, som resesällskap och för att hjälpa honom att hitta dit då han inte har det bästa lokalsinnet.
Passade även på att gå ner till blodcentralen och lämna prover då jag ansökt om att få bli blodgivare och om det nu inte skulle vara något fel på mitt blod, vilket jag är ganska säker på att det inte är, så kommer jag få komma tillbaka om tre veckor och lämna min första påse med blod. Ska även bli intressant att få veta vilken blodgrupp jag har.
Vissa lämnar blod för att få pengar men det gör inte jag, man får inte ens pengar där jag lämnar blod. Jag vill lämna blod eftersom jag tycker att det känns bra att kunna hjälpa andra.

Åsele idag

Idag så åker jag till Åsele med mamma för att vara med när min lillebror går ut nian imorgon. Tycker inte att det var så länge sedan jag gick ut nian man inser att det var 5år sedan, halvvägs till 10års återträffen...
Men innan avfärd så måste jag springa på apoteket och köpa åksjuketuggummin, annars kommer det inte bli roligt att spendera över 2 timmar på en buss!
Kommer i alla fall att sakna Robert även om jag kommer träffa honom imorgon kväll igen. Tur jag kommer att ha mycket att göra idag när jag kommer fram, vi ska gå igenom lite av mina gamla kläder och se vad som kan ges bort och vad som ska köras på tippen. Så tiden kommer nog att gå ganska fort.

#3 Ensamma hjärtan och hemlösa hundar, Lucy Dillon

Har bestämt mig för att läsa alla böcker jag köpt de senaste månaderna nu i sommar, kommer bli tufft då det är en del.

Den här boken handlar om Rachel som säger upp sig från sitt jobb efter att ha brutit med sin "pojkvän" sedan 10år tillbaka. Samtidigt som det här händer så får hon veta att hon ska ärva sin moster Dots hus och med huset följer även ett hundstall.
Rachel är ingen hundmänniska och tänker att så fort arvsskatten är fixad så ska hon sälja både huset och hundstallet. Men mycket händer på vägen och Rachel vet inte längre om hennes idé om att sälja är det bästa alternativet.
Man får även följa Natalie och Johnny som kämpar med att få barn, Zoe som försöker klara livet som ensamstående mamma till två pojkar och hur deras liv förändras när en hund kommer in i deras liv.
Jag tycker att boken var riktigt bra och man fastnade direkt. Och jag tror att även om man inte är en hundmänniska så kan man fastna för den här boken, den handlar inte bara om hundar utan även om komplicerade förhållanden, kärlek och vänskap. 
Det jag tycker var synd var att den lämnade så många frågetecken på slutet och man undrar vad som hände sen. Får väl hoppas på att det kommer ut en uppföljare av den här boken så att man får svar på alla frågor och funderingar.
Betyg: Boken får 4/5 bara för att jag tycker att den slutade mitt i allt och jag vill veta vad som hände sen.




Kärleken övervinner allt!

Stugan eller inte?

Idag är det tänkt att vi ska till stugan men jag får se hur det blir med det, Torgny är inte som han brukar och verkar inte må så bra. Så jag vet inte vad som är bäst för honom, att stanna hemma eller att åka till stugan. Är iofs mycket lugnare där än här och speciellt nu när dom ska ha nån invigning på hotellet ikväll.
Får höra med Robert om vad han tycker att vi ska göra :/
'
Hundarna blir som ens barn och vid minsta lilla förändring hos dom så blir man jätte orolig. Tror inte att jag är ensam om den saken.