Lite från denna månad

Det känns som att jag inte har gjort annat än jobbat sedan jag var ledig sist men har faktiskt hunnit med lite andra saker också.
 
Vännäsdagarna:
Andra dagen efter min "ledighet" var slut så började vännäsdagarna. Något som jag annars tycker brukar vara rätt så kul men i år så var det inte alls roligt, kanske för att jag jobbade.
De började redan på tordagkväll med att leva om på hotellet, men de höll inte på så länge och gjorde inte mig så mycket eftersom jag inte började förrän 12.00 på fredagen.
Det som däremot irriterade mig var att det knappt gick att ta sig ut på lördagen när jag skulle fara eftersom vi som vanligt hade ett marknadsstånd som blockerade dörren.
 
 
 
Sedan på lördagen så kom Robert hem tvärt och vi gick en sväng tillsammans på marknaden och efter att ha gått en sväng med honom så gick jag en sväng med mamma. Blev lite stressigt eftersom jag skulle fara och jobba 15.30 och det går inte att gå i normaltakt när det är så mycket folk. 
Fyndade däremot en väska och två par nya solglasögon att ha i stugan. 
Efter jobbet så for jag hem till storebror Magnus ett tag och hälsade på innan jag for hem till mamma för att sova där eftersom det levde om tillräckligt från hotellet natten innan och då skulle jag inte jobba dag.
 
Söndag: Jobbade dag och slutade 16.30. For sedan hem och då hade Robert kommit hem och dessutom köpt två jättefina klänningar till mig :)
For sedan hem till mamma och grillade eftersom min ena bror Patrik från Stockholm var där, de stannade till på hemresan norröver. Det var 7 år sedan som jag träffade honom sist så det var kul, synd bara att det blev så kortvarigt. 
Efter det så for jag och Robert ut och fiskade.
 
Efter Vännäsdagarna:
Måndagen efter Vännäsdagarna så for vi in och lämnade in tvn på lagning för tredje gången, samma fel som tidigare. Vi har fått tillbaka den nu och enligt dem på netonnet så var det inte samma fel utan ett annat så det skulle inte gälla på garantin men de lagade det endå för att vara snälla.
Nu känns det som bluff och båg eftersom det som enligt dem var fel för det första varit någon som varit fel hela tiden och för det andra inte har något att göra med att tvn inte går att starta!
Men har inte orkat ringa dit och skälla på dem för att de är så giriga och inte vill ge oss en ny tv, så nu måste den sluta fungera två gånger till innan vi får ut en ny och inte en gång till som det var sagt innan. Jag har inte ens kopplat in den utan bara testat den och sedan ner i kartongen igen. Tänkte att jag kopplar in den när Robert kommer hem och så får vi se hur många minuter den kommer vara igång innan den lägger av...
 
Det regnade lite när vi for till stan
 
Åselemarknaden: Ja i år blev det att fara till Åselemarknaden tillsammans, inte ofta som det händer kan jag lova. Gick runt två varv tillsammans med Robert och Öberg och trots att vi hade med oss relativt mycket pengar där vi hade lika mycket var så var det mest bara Robert som fick med sig saker hem. Det enda jag kom hem med var 12 par nya sockar.
Fick ju även träffa pappa och äta god palt som han hade tagit hem till oss :)
 
På vägen hem så mötte vi denna filur, enligt Öberg så var den mycket deprimerad.
 
Sedan så hann vi knappt komma tillbaka till Storarmsjö så märker vi att hundarna är borta, de hade lyckats smita ut genom altandörren hur nu det gick till. Så det var bara att fara iväg med bilen och leta efter dem. Vi for till en stuggranne på andra sidan sjön och fick veta att de hade varit där 10 minuter innan (ungefär när vi kom tillbaka och började ropa) och en annan hade sett dem 2 timmar innan på vägen. De hade i alla fall fått bråttom iväg från stuggrannen, troligtvis för att de hörde oss ropa på dem.
Vi var och åkte runt en sväng men när vi kom tillbaka så kom de springande i full fart emot oss bakom huset och de var helt slut.
 
Sedan så åkte vi till Nordmaling och var där tills på söndagen och efter det var det dags för Robert att åka tillbaka till stugan igen eftersom han skulle vara där och fixa och jag jobbade.
 
På onsdagen så fick jag världens mensvärk och for till stugan för att vila upp mig och eftersom jag var ledig på torsdagen så var jag där tills dess. Efter det var det jobb hela helgen och på söndagen efter jobbet så for jag till stugan för att umgås med Robert och de andra som var där tills på tisdagen denna vecka. 
Imorgon så är det sista dagen för den här veckan och far till stugan direkt efter jobbet och är där tills på lördag då det är planerat att "gubbarna" ska fara hem igen och jag och Robert ska till stan för att äta och sedan så ska vi hem och kolla på film och bara ta det lugnt resten av helgen.
 
 
 
 
 
 

Ibland är det tur att man kan sova hårt

Inatt så somnade jag jättesent, har en tendens att inte kunna somna tidigt om inte Robert är hemma. Men igår berodde det även på att jag fastnade framför tvn och Sagan om konungens återkomst. Var så länge sedan som jag såg den att jag inte minns hur den slutade. Men vid 23.00 var jag ganska less och var beredd på att ge upp men såklart så kunde jag ändå inte slita mig utan satt kvar tills filmen var slut.
 
Men sedan så sov jag som en stock, förutom en mardröm jag vaknade av inte så långt efter det att jag somnat men efter att ha somnat om igen så sov jag enda tills 9.00 någon gång. 
Är faktiskt glad att jag sov hårt eftersom jag såg att vakansen hade ringt vid sjutiden, hade inte varit en glad Emelie som svarat om jag hade vaknat.
Vet inte vad de ville eftersom de inte har ringt upp igen men troligtvis så ville de att jag skulle jobba delad idag eller kanske jobba någon annan dag framöver som sist när jag började 16.15 på en måndag och de ringde 07.00 på morgonen och undrade om jag kunde jobba på onsdagen...då blev man måttligt less och då var det terror ett antal gånger. När det inte gäller den aktuella dagen så kan de väl ändå vänta tills en någorlunda normal tid, i alla fall om de ser att jag inte börjar förrän sent och kanske vill sova ut (vilket jag vet att de kan se eftersom de har mitt schema).
 
Har då som sagt inte den blekaste aning om vad de egentligen ville eftersom de bara ringde en gång och var det något viktigt så får de väl ringa en gång till.
Jag fick i alla fall sova ut och lyckades även sova nästan en timma till efter 09.00, vilket behövdes eftersom mina nätter nu för tiden bara består av 5 timmars sömn i genomsnitt då jag somnar så sent och sover så dåligt. Men det blir väl bättre med det nästa vecka då Robert kommer att vara hemma. 
 
 

Ger upp för idag

Tror jag ger upp för idag, i denna värme så går det inte fort kan jag lova. Det som annars brukar ta strax över en timma har jag nu hållt på med sedan 18.00 och än är jag inte klar men jag är på god väg. 
Jag har nu dammsugat hela lägenheten och kan lova att det behövdes, har även tvättat några maskiner med tvätt, plockat undan så gott som överallt och rensat lite.
Det som är kvar att göra just nu är att diska och skura och bära ner resten av tvätten i tvättstugan och just det renbädda sängen.
 
Just nu ångrar jag att jag inte brytt mig ett skit om lägenheten utan bara "bott" här de senaste veckorna. Men när jag inte jobbar så ids jag inte vara hemma och framförallt inte vara hemma och städa, då tycker jag att det är bättre att ta vara på de lediga dagarna och göra roliga saker istället. 
Men nu har jag gjort lite i alla fall och någon liten sak till kommer jag nog att göra innan jag går och lägger mig.
 
 

Middag med älsklingen imorgon ♥

Det är inte kul att jobba när inte Robert är hemma och väntar på mig när jag kommer hem eller säger hejdå till mig när jag far. Men samtidigt så förstår jag honom (och hundarna) att de mycket hellre är i stugan och fiskar, badar och umgås än att bara sitta hemma och glo.
 
Men imorgon så kommer Robert hem för att äta middag med mig och eftersom jag jobbar halvdag (hoppas jag i alla fall) så har jag lite tid på mig att göra i ordning middagen. Det kommer bli som helgmiddag mitt i veckan och jag hoppas att det kommer att smaka lika bra som jag har förväntat mig att det kommer att smaka. 
 
Så ikväll är det städning som gäller, började lite igår när jag kom hem men man orkar inte så mycket eftersom det är så varmt utan man får ta lite i taget. Det som står på tur just nu är att gå ner i tvättstugan och starta en tvätt och sedan plocka undan lite innan man börjar med dammtorkning, dammsugning och skurning och efter det så får det vara bra för idag.
 
 
 
 

Inte taggad!

Ja nu kanske det inte är så vanligt att man är taggad på att fara och jobba en måndagmorgon men idag var jag extremt icke taggad och det brukar jag inte vara. Har någon oro i kroppen och har inte ens något att vara orolig över, vad jag kan komma på i alla fall, så har ingen aning om varför jag känner så här. Dock så var det mycket värre inatt än vad det är nu.
 
Ikväll blir det i alla fall att sova mycket tidigare. Får sluta tänka som jag gör varje dag att det inte gör något att jag är vaken till minst 23.00 (blir alltid längre) eller att jag ska börja se film 21.00-22.00 för ikväll blir det att gå och lägga sig vid den tiden. 
Sedan så hoppas jag även att jag får bli väckt av min väckarklocka imorgon och inte av någon fler mopedist som står och varvar sin moped typ 5.20 på morgonen. Trodde först det var någon som var ute oh höll på att jobba med någonting men det var det inte. Vet ej hur länge personen stod och höll på med irriterad hann man bli och sedan var det svårt att somna om helt.
 
Nä ta och trycka i mig lite frukost och sedan cykla iväg. Tror att jag tar gneket hela vägen idag då jag inte orkar fara till mamma och byta cykel. Däremot så är gneket värdelös i uppförsbackarna så får se hur jag gör.
Hoppas att ni andra får en bra dag och en låååång sovmorgon!
 
 
 

Det blev en lång dag

Det blev en väldigt lång dag igår. Var ju tänkt att jag bara skulle jobba 7.00-12.00 men eftersom en på våran avdelning blivit "utlånad" till en annan avdelning så fick jag jobba delad tur. 
Var riktigt trött redan klockan 12.00 när jag kom hem eftersom jag bara sovit i några få timmar på natten och dessutom sovit oroligt de timmarna. Sedan så var jag inte på bästa humöret heller eftersom jag hade sett fram emot att få fara till stugan och sova där i lugn och ro. 
 
Efter mitt andra pass igår så for jag hem till mamma och fikade och bytte cykel innan jag cyklade hem igen och gick ut en sväng med hundarna. 
Var vaken i ca en timma och tittade på tv väntade på att Robert skulle komma tillbaka från sin fisketur och ringa och säga godnatt men somnade så många gånger på soffan att jag gick och lade mig istället och hade inte ens reagerat på att Robert hade ringt 3(!) gånger bara en liten stund efter att jag somnat och jag brukar normaltsätt inte sova mig igenom min ringsignal.
 
Idag blir det i alla fall bara 5 timmars jobb och har sovit riktigt bra med undantag för att jag vaknade strax före 4 imorse och trodde att det var dags att kliva upp men då var det bara att vända på sig och somna om. 
Och ikväll blir det att sova på en gång när jag kommer hem eftersom jag ska upp så tidigt imorgon bitti och några hundar behöver jag inte heller gå ut och gå med eftersom Robert har varit hit och hämtat dem och imorgon ska även jag åka bort och vara borta i några dagar, mer om det senare...
 

Mina lediga dagar

Jag får inte pluspoäng när det gäller att skriva här men har haft fullt upp. Var ju ledig i hela 6 dagar från den 4 juli-9 juli.
Fredagen den 4 juli: Första lediga dagen och Roberts sista jobbdag så for vi iväg med husvagnen till Bredträsk. Dock så hade vi lite otur och inte långt innan campingen så dör våran bil, den brukar vanligtvis gå att putta igång och eftersom vi var i en nedförsbacke så testade vi bara att rulla nerför men den startade inte och den här gången lyste även en oljelampa som inte lyst tidigare. 
Men efter att Robert nollat batteriet och väntat en stund så startar bilen igen och vi kan köra de sista 500 m till campingen.
På kvällen kommer en kompis till oss och hälsar på och vi hade riktigt trevligt.
 
Husvagnen + förtältet
 
bild från när vi satt nere vid sjön på fredagkväll
 
Lördagen den 5 juli:så ska Robert till Bjurholm för att handla lite och då startar inte bilen igen men då visste vi att det bara var att nolla batteriet och vänta. Medan han var borta så passade jag och hundarna på att bada. 
När Robert kom tillbaka så var vi och hämtade en båt som vi hyrt under helgen, inte den snyggaste båten kanske men den dög för oss.
På eftermiddagen kom även några vi känner och släkt till den ena av dem dit, så blev livat på campingen. Inte riktigt det jag hade hoppats på eftersom min önskan med resan var lugn och ro och att få vara ensam med Robert. 
Upptäckte även att Torgny hade fått en fästing, typ andra gången i livet som jag ser en (första gången var förra året på Charlie) och första gången jag måste ta bort en själv. Och eftersom vi hade glömt våran fästingplockare hemma så var det bara att lösa det på annat sätt så det fick bli fiskelina. Vi lyckades som tur var få ut hela fästingen, men hade rysningar i hela kroppen resten av kvällen. Fick även en stor skalbagge i skallen då jag satt och tittade på film tidigare under kvällen.
 
Var även så dum att jag glömde bort att Nova blev 6 år på lördagen, inte för att hon skulle ha förstått att det var hennes födelsedag men ändå. Nu så är Nova 6 år gammal!
 
 
 
 
 Söndagen den 6 juli: Var meningen att vi skulle hem på söndagen men vi bestämde oss för att stanna en natt till. Vi var ute en sväng på dagen med båten och ännu en sväng på kvällen som blev lite längre. Robert lyckades få en öring och en rätt så stor abborre som vi tog reda på. Annars så fick han bara små abborrar som fick åka tillbaka i sjön igen.
 
Lyckades även bli biten av Torgny på söndagen. Skulle gå med han och Nova på en promenad och på vägen så gick vi förbi två hundar, en på varje sida som han inte brydde sig om. 
På vägen tillbaka började ena hunden gnälla efter Nova eftersom de har träffats förut och han är även pappa till Novas ena valpkull. Då började Torgny skälla och sedan började alla hundar skälla och jag kom ivägen med benet när Torgny skällde.
 
Detta är några dagar efter att det hände.
 
Den snygga båten vi hade lånat/hyrt.
En koncentrerad Robert och en trött Nova
 
Öringen som Robert fick
 
Måndagen den 7 juli: Vi åkte hem från campingen men det var lättare sagt än gjort. Tar ett bra tag innan bilen vill starta och säger till Robert när den väl gör det att nu kommer vi säkert ta oss nästan enda fram och sedan kommer den att dö igen. Och ångrar att jag ens sa något för bara i backen nedanför Roberts mamma och låtsas pappas hus i Storarmsjö så dör bilen och vi får inte igång den igen. Som tur är så var en kompis till oss alldeles i närheten så att han kunde hjälpa oss upp till tomten.
Efter att ha haft batteriet ur ett bra tag så startar bilen igen. Säger då (dum som jag är) att nu kommer vi väl bara att ta oss till bron innan Vännäs och så dör den igen och gissa vart den dör? Jo precis när vi kommit till bron. Men där fick vi bogseringshjälp av han som hjälpt oss tidigare. 
Efter detta så far Robert och köper en annan bil nästan direkt, av tjejen till han som hjälpte oss. Så nu har vi en ny bil som än så länge startat varje gång och inte behöver puttas igång. Däremot så är det ingen kombi så vi kommer måsta hitta en annan senare.
Efter detta blev det att fara tillbaka till Storarmsjö och stugan där det blev en lång fiskesväng innan sängdags.
 
 
 
Tisdagen den 8 juli: Badade, solade och brände mig rätt så rejält. På kvällen så blev det även fiske runt Lycksele med Robert och Johan (egentligen så ville jag bara fara och äta strips någonstans men Robert sa att de skulle fiska om vi nu skulle fara). Inga fiskar fick de men vi fick se många som hoppade.
Vi kom hem rätt så sent på natten eftersom vi hade bestämt oss för att sova i Vännäs då det egentligen var sagt att det skulle komma folk på onsdagen och kolla på bilen.
 
 
 
Onsdagen den 9 juli: Vaknar och det första man får göra är att städa ur bilen eftersom det som sagt var folk som skulle komma och kolla på den, men ingen kom. Efter städningen så for vi på hotellet och åt lunch i den stekande värmen.
Efter vi ätit så bestämde vi oss för att fara och bada men vi kom inte på något bättre ställe än Storarmsjö eftersom  även hundarna skulle med och vi antog att det skulle vara mycket folk på alla badplatser här runt. 
Dock så vägrade Robert att bada när vi kom dit så jag fick bada själv med hundarna. 
Sedan blev vi bjudna på mat hos Roberts mamma och innan maten så börjar jag få synbortfall och det känns även som att jag fått bomull instoppat under ögonlocken. Tar alvedon men det hjälper inte och hinner knappt komma hem förrän det spränger i skallen och jag kräks, migrän.com.
Robert for tillbaka till Storarmsjö och jag får ligga hemma ensam och kurera mig eftersom det var jobb på torsdagen igen.
 
Så det var lite om mina lediga dagar. Det var helt okej men hade hoppats på lite mer egentid tillsammans med Robert. Men vi får ta det en annan gång eftersom det garanterat kommer fler chanser till det.
 

Känns surt!

Var tänkt att jag skulle jobba en kort tur idag 7-12, men hann inte vara på jobbet i mer än någon timma så ringer vakansen och vill att jag istället för min korta tur ska jobba en delad tur. 
Kändes lite små surt eftersom jag hade planerat att farar iväg till stugan med Robert efter jobbet och så tillbaks hem imorgon mitt på dagen eftersom jag går kort kväll då. Men då det inte verkade finnas någon annan som kunde jobba så var jag ju så illa tvungen att ställa in stugvistelsen för nu.
 
Var inte alls sugen på att jobba 10 timmar idag med tanke på att jag bara har sovit 4.5 - 5 timmar inatt och då även sovit väldigt oroligt. Somnade även nu och har sovit en stund,vaknar av att jag fryser som en tok och sätter mig upp och tittar ut och ser att det spöregnar ute. Funderar på om det är värt att cykla till jobbet om lite drygt en timma eller om man ska göra som imorse och lyxa till det och ta bussen, det negativa är bara att det är så många väntetider när man ska förlita sig på bussens tider. Men får se hur jag gör, till jobbet ska jag i alla fall.
 
 
 

Hällnäs sanatorium

Onsdagen den 2/7 så var jag, Robert, mamma och Sandra till Hällnäs sanatorium eftersom det skulle vara spökvandring där. Vi hade pratat länge om att fara dit någon gång men då bara för att gå runt och kolla på utsidan. 
Men nu när vi skulle få chansen att fara dit och se hur det såg ut på insidan så tvekade vi inte en sekund på att fara dit.
 
Både vi och de som höll i det hade räknat med att det kanske skulle vara omkring 30 pers där men redan på vägen dit så var det ett stort antal bilar både framför och bakom oss, så det blev lite mer än så.
En person som varit där och dessutom filmat lite räknade till över 200 bilar så skulle gissa på att det var runt 400-500 personer.
 
När vi kom dit så skulle vi samlas i kapellet men det gick ju inte eftersom det var minimalt. Så vi gick till en samlingssal i byggnaden men inte ens där fick alla plats så vi fick dela in oss i två stora samlingssalar och man fick ändå trängas.
Så någon spökvandring blev det inte men vi fick höra lite historier, det lilla man hörde eftersom det inte fanns någon ljudanläggning och det var inte alla som ville visa hänsyn och vara tysta heller. 
Robert var nog smartast eftersom han tog en egen tur, det man egentligen inte fick göra. Men han träffade på kvinnan som skulle vara vakt där och hon hade sagt att det var helt omöjligt för en person att hålla reda på hundratals människor och det förstår man.
Så de flesta tog en egen tur och Robert hade turen att träffa på folk som kände till mycket historier om sanatoriumet och även personer som höll i det hela som visade han runt i kapellet och han var även och gick i katakomberna, så man skulle nästan ha gått med han istället.
 
Fast även vi fick se kapellet med obduktionssalen och stället under golvet där alla likkistorna förvarades. Så även om man var lite besviken på att det blev så mycket folk så att det tog bort den spännande känslan så var det ändå en rätt så lyckad kväll :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Två dagar kvar

Nu har jag bara två dagar kvar innan jag får vara ledig i sex dagar på rad. Kommer kännas jättekonstigt att vara ledig så länge. Efter att ha varit ledig i tre dagar i rad nu så känns det som att man har varit borta hur länge som helst. 
Men som sagt så är det två dagar kvar så får väl fokusera på dem i första hand, så 5 timmar dagsarbete imorgon och 5 timmar kvällsarbete på torsdag och sedan är det ledighet som gäller.