Dan före dopparedan!

Imorgon är det julafton och jag har fortfarande ingen som helst julkänsla men hoppas att den kommer under dagen eller kanske ikväll när vi kommer spela bingolotto, jag vet att vi är bingolottofanatiker men ikväll är det ju ändå uppesittarkväll!
Jag har redan hunnit packa med allt som jag ska ha med till Roberts pappa, vi kommer hem ikväll men finns ju ändå lite saker som man behöver ha med sig. Dessutom så har jag hunnit vara på ICA och handla lite kex och ost också till uppesittarkvällen.
 
Nu sitter jag i princip bara och väntar på att Robert ska sluta jobbet och sedan ska vi mot stan för att handla det sista och sedan bär det av mot Holmsund. Som det lät så kommer vi att ha lilla julafton idag så blir lite tjuvstart med julmaten detta år. Annars brukar jag vara ganska så stenhård om att bara äta det på julafton och efter julafton bara för att kunna se fram emot det så länge som möjligt. Så jag är inte som de som äter julbord redan i november.
 
Hoppas att alla får en trevlig dan före dan!
 
God jul!
 
 (Bild)

Är jag för gammal för...

...Önskelista?
 
Nu såhär i juletider så är det ju mycket fokus på julklappar hit och dit och det har fått mig att fundera på om jag, 24år fyllda, är för gammal för att ha en önskelista? Eller är det bara så att julen är barnens högtid och till för dem medan vi andra får njuta av maten?
 
Hur som helst så har jag i alla fall gjort en lista över lite småsaker som jag skulle vilja ha men inte något som jag kräver. Och får jag inte dessa saker i julklapp så får jag väl helt enkelt köpa de själv när min ekonomi går till sig vilket jag hoppas på att den kommer att göra snart.
 
1. 5-års dagbok
Jag vet inte hur länge som jag har önskat mig en sådan här men det är några år nu. På jobbet är det en kvinna som har en sån här och varje gång hon får besök av sina barn så skriver de några rader i den på den dagen.
För er som inte vet vad det är så är det en kalender som räcker i 5 år och kan startas när som helst. Sedan har varje datum på året några rader där man kan skriva om den dagens händelser och ibland finns det även rutor för väder och gradantal.
Så det blir ingen dagbok där man skriver mycket detaljerat utan bara ett par rader om det som hänt under dagen. 
Årsdagböcker finns även som 3år eller 10år och här kan ni se några exempel från kalenderkungen.se
 
2. Kalender 2016
När jag liks är inne på kalendrar så kan jag passa på att ta nästa punkt på önskelistan som är en kalender för 2016. 
Jag har alltid varit en sådan som gillar att skriva ner överallt om jag ska göra något. Så förutom att jag skriver det på våran lilla kom-i-håg tavla på kylskåpet och på väggalmanackan, och ibland även i mobilens kalender, så gillar jag att ha allt uppskrivet i en egen bära-med-sig kalender och kan så länge jag minnas alltid haft en.
Minns att vi på högstadiet alltid fick en liten men den gillade jag aldrig. Jag vill ha en i A5 format och förra året hade jag tur som hittade en jättefin på Lidl för endast 20kr. Så får se vad det blir för någon till nästa år.
Har även funderat på att göra en egen från tillexempel personligaalmenacka.se men det har aldrig blivit av då jag alltid hittat/fått en annan.
 
3. Böcker
Det vore konstigt om en boknörd som jag inte önskade mig böcker närhelst jag får chansen. För även om jag för tillfället äger över 200st så kan man aldrig ha för många böcker!
Vilka böcker jag önskar mig har jag skrivit om på min bok/läsblogg och ni hittar inlägget HÄR
 
4. Doftljus
Om det är något som jag alltid har hemma så är det doftljus och vanilj och hallon är mina absoluta favoriter även om jag måste erkänna att det finns en del vaniljljus som inte alls luktar lika gott som andra.
När det kommer till ljus som luktar hallon så har jag en favorit och det är denna som kan köpa på Lagerhaus
 
 
 
5. Amerikanskt godis
Jag har länge haft en plan nu att köpa amerikanskt godis och snacks för att testa tillsammans med Daniel och sedan lägga ut ett par inlägg om det här, men det har som aldrig blivit av då ekonomin inte varit på min sida de senaste månaderna.
Kan inte förneka att jag blivit inspirerad av alla youtube-klipp som jag sett där personer testar saker från andra länder.

 
Så det var lite kort om vad jag önskar mig denna jul och visst finns det fler saker som kan läggas till på denna lista också. Men samtidigt är jag inte så brydd över vad jag får. För mig är det bara roligt att få någonting och då spelar det ingen roll om det är en teckning någon av mina syskonbarn gjort eller något som jag verkligen önskat mig.
Och som sagt det jag inte får kommer jag troligtvis köpa själv den dagen jag får pengar över till det, så detta är återigen ingenting som jag kräver och största anledningen till att jag skrev denna lista är för att detta är jul för mig. När jag var mindre så brukade jag och Daniel alltid sätta oss ner och skriva varsin önskelista och ofta tyckte pappa att vi skulle göra en på datorn och sedan skriva ut. Så vi lade till bilder från Clipart och roliga texter och kunde sitta hur länge som helst med att knåpa ihop våra listor innan vi slutligen skrev ut dem.
 
 
 

Tredje advent

Lite sent kanske att skriva om tredje advent när det är fjärde imorgon men har väntat hela veckan på att Robert ska skicka bilderna jag tog med hans telefon i söndags så att det inte bara blir text vilket jag tycker är tråkigt.
Men i alla fall så har han flyttat över alla bilder på SD-kortet och hittar dem inte (läs: orkar inte leta) så får bli ett inlägg utan bild för den här gången och sedan får jag försöka att leta fram laddaren till kameran och ta halvkassa bilder med den i fortsättningen.
 
Hur som helst så hade jag en väldigt mysig tredje advent tillsammans med Robert. När han kom hem från stugan på eftermiddagen så gjorde vi kött i ugnen och jag var extremt hungrig då jag knappt ätit något och man blev inte mindre hungrig då det började lukta mat i hela lägenheten när det var ca 20-25 minuter kvar.
Men mat blev det tillslut och det var hur gott som helst. 

Sedan blev det bingolotto som vanligt (då vi är de pensionärer som vi är och dessutom prenumererar på bingolotto) och den här gången lyckades Robert vinna 2 sverigelotter, men det hade varit så mycket bättre med en ny lott istället då vi liks ska köpa extra lotter till uppesittarkvällen nu på onsdag.
Efter bingolotto blev det solsidan och sedan julfilm och denna gång blev det Grinchen och imorgon tror jag att vi ska se A Christmas Carol då vi inte har så mycket annat hemma att välja på. Blir att investera i några julfilmer till nästa år tror jag så att vi har lite större utbud.
 
Jag tycker att dessa helger har gått så otroligt fort och hoppas att även de närmsta dagarna kommer att gå fort då jag har lite datum att se fram emot.
 
 
 
 

Världens största buffé?

Nu har jag varit vaken i ungefär en timma och sitter och väntar på att vaktmästaren ska komma då han skulle kolla något i lägenheten, vad vet jag inte men det lär jag ju märka när han är här. Lite drygt bara att vänta hela dagen då man aldrig vet när han kommer komma hit.
Men hur som helst så hade jag tänkt skriva lite kort om en av nattens underliga drömmar medan jag väntar.

Det började med att jag bodde hos mamma och fick en inbjudan till en klassåterträff där vi skulle sitta runt en lägereld och berätta historier och varje person skulle bidra med 400kr till mat m.m. och eftersom jag inte hade några pengar så tänkte jag låna av mamma, som gick med på det. Men när dagen var här så vägrade mamma låna ut pengar åt mig och sade åt Magnus (min bror) att hon får allt jobba ihop sina egna pengar om hon vill göra saker. Jag blev jätteledsen och surade som en liten femåring över att jag inte fick gå, trots att jag nog egentligen inte ville det heller.
Så istället för att gå på klassåterträffen så hamnade jag på något som liknade folkets hus och där hade de ställt upp bord fulla med rätter från olika länder och det var buffé så det var bara att plocka på sig och äta hur mycket man ville.
TV var där och filmade två fulla killar i 20års åldern som förklarade hur det gick till. Det började med att man tog varsin ugnsplåt och gick till första bordet och började lasta och gick sedan och åt och sedan gick man till nästa bord och tog mat, gick och åt och sedan tredje bordet och så skulle man fortsätta tills man tagit mat från varje bord för att ej göra någon ledsen.
De två killarna lastade sina plåtar fulla varje gång och jag förstod inte hur de fick i sig allt. Själv gick jag först till ett bord med 10 olika sorters brysselkål i olika färger i olika röror. Tog lite av varje men ångrade mig sedan och lastade tillbaka det igen och tog istället en liten tallrik och gick till ett bord med minipajer. Pajerna var så små att två stycken fått plats på min tumnagel. Alla hade även olika mönster och vissa även citat och budskap skrivna på dem. De flesta såg ut som små trekanter men andra som tändare. Jag lastade på fyra stycken och satte mig vid min plats när jag såg Magnus, mamma och två av Magnus barn sitta vid ett bord. Gick till dem och Magnus försökte tvinga på mig deras bestick men fick förklara flera gånger att jag hade egna. Var fortfarande sur på mamma så gick tillbaka till min plats och tar min mugg med mjölk som jag tagit med mig hemifrån och börjar dricka och hör Magnus ropa över hela lokalen att jag kunde få ett glas och något att dricka av honom om jag ej hade något själv. Var sedan tvungen att vifta med min mugg och ropa att jag visst hade något att dricka och dricka ur och fick ropa flera gånger innan han fattade och hela lokalen blev tyst och stirrade på mig där jag stod och viftade en mugg och skrev. Skämdes otroligt mycket och blev ännu surare än jag varit tidigare. 
Men bestämde mig istället för att äta istället för att sura och funderade på om det var någon idé att dela på pajerna eller äta de hela då de var så små. Men hann aldrig äta någon eftersom jag vaknade efter det här.
 
Så jag undrar om jag inatt var på världens största buffé men undrar även varför jag verkade slippa betala för min mat. Och nästa gång jag drömmer något liknande så vill jag även kunna äta maten och slippa vakna och vara sugen på buffémat ;)
 
 

Andra advent

Blev en seg start på dagen idag men snart borde jag vara på G. Idag blir det att städa och förhoppningsvis gör det mig helt slut så att jag somnar tidigt ikväll trots att jag vaknade så sent idag, egentligen inte så konstigt då jag somnade efter 04.00 morse + att jag sedan sovit uselt. Men imorgon ska jag upp extremt tidigt så då gäller det att jag somnar någorlunda tidigt ikväll också.
 
Sedan när städningen är klar så blir det adventsmys med Robert, inget julrelaterat fika denna helg utan istället blir det chips och dipp som vi egentligen skulle äta igår men vi for och gjorde annat istället. Men julfilm blir det och dagens film blir nog Grinchen.
 
 
 

En halkig första advent och skyltsöndag

Planerna under söndagen var egentligen att julpynta färdigt i lägenheten medan Robert var och fiskade och sedan skulle jag följa med mamma ut på skyltsöndagen.
Men istället blev jag sittande ett bra tag med alla räkningar vi hade denna månad och då flera av dem var "nya", d.v.s med nytt inbetalningsnummer som vi inte betalat till tidigare så tog det lite längre tid än vanligt. Hann bara göra klart det och klä på mig innan mamma kom hit.
 
Vi gick ut för att gå på skyltsöndagen men vädret var inget att hurra för, regn till och från och så ishalka på det. Dessutom var det inte så mycket folk ute som sålde grejer på julmarknaden så vet inte om man kan kalla det för marknad. Men ger ändå en stor eloge till alla barn och ni andra som trotsade vädret och stod och sålde allt från lotter till fika. Många struntade nog i det på grund av det dåliga vädret.
Mamma hittade i alla fall riktigt billigt garn så hon blev nöjd. Däremot hade hon en anings otur när hon skulle ta ut pengar från bankautomaten för att betala för garnerna.
När vi väl halkat oss fram dit så stod Loomis eller vad de heter där, vi förstod rätt så snabbt att han skulle fylla på pengar men tänkte inte mer på det utan ställde oss bakom mannen som just då höll på ta ut pengar. Han fick sina pengar, tog sitt kvitto och gick och precis när mamma tagit fram sitt kort för att stoppa in det i automaten så stängdes den av :p
Eftersom detta är den enda automaten som finns så hade vi inte så mycket annat val än att vänta tills han var klar.
 
Kvällen spenderades sedan med att först spela bingolotto och dricka pepparkaksglöggen som jag köpte i slutet av förra julen men som inte når sitt bäst före datum förrän nästa år. Hade höga förväntningar på den då den utlovade smak av nyåkers pepparkakor men helt utan pepparkakssmak om man frågar mig, däremot så var det ändå inget som smakade dåligt så godare än vanlig glögg men hade gärna haft smaken av pepparkakor också.
Efter bingolotto var slut ( utan vinst som vanligt) så satte jag och Robert oss och kollade på jul/vinter klipp med Kalle Anka på Youtube då planen i år är att se en julfilm eller liknande varje advent. Däremot blev det inte att tända något ljus då jag inte köpte ljus till våran adventsljusstake förrän igår, så får ta igen det under veckan.
 
Måste även poängtera att även om helgen spenderades med julmusik, skyltsöndag, glögg, första advent och julfilmer på Youtube så försvann den lilla julstämningen jag fått helt då det spöregnade hela kvällen på söndagen.
Jag är, som jag sagt hundratals gånger tidigare, inget stort fan av vinter och snö, men nu får snön gärna komma så att vi slipper regn, isbana på asfalten och slask!
 
 

Tid att umgås

Denna helg som var så har vi verkligen spenderat tid till att umgås med vänner och bekanta och även om de flesta kanske mest är vän med Robert så är det ibland kul att bara följa med, surra lite och lyssna på allt roligt de har att berätta (även om jag själv kanske inte är så insatt i jakt, fiske eller skoterkörning).
Så fredagen spenderades med Kåre och gänget. Vi kollade på när Kåre rökte kött, lyssnade på deras historier och följde sedan med dem till älven där de skulle sätta ut agn över natten.
 
Lördagens plan var att jag skulle med Robert ut och fiska men hade varken lust eller ork och min tanke var egentligen bara att följa med och fiska upp Robert om han skulle åka igenom isen men eftersom en kompis till oss skulle med så slapp jag och fick vara hemma och ta sovmorgon och sedan städa i lugn och ro.
När Robert sedan kom hem så åkte han till några som vi inte umgåtts med på flera år och när han kom hem därifrån fick vi besök av han som följde med Robert och fiskade på dagen.
Det blev då fiskeklipp på Youtube med chips & dipp.

Söndagens händelser tar jag i ett eget inlägg ;)
 
Men jag är nöjd med helgen som var, om man bortser från den tråkiga städningen. Hoppas på fler roliga helger framöver och när vädret blir bättre så antar jag att även jag kommer få sitta på en is tillsammans med Robert men så länge det är spöregn/snöstorm och (enligt mig) alldeles för tunna isar så håller jag mig hemma.