Kortvarig lycka

Igår fick Robert vara  med om en väldigt kortvarig lycka. Det började med att vi satt och spelade bingolotto i vanlig ordning som de pensionärer vi är. Plötsligt blir Robert helt till sig och skriker rakt ut att han vunnit Allt till köket till ett värde av 10.000kr. Jag som trodde att han skämtade var tvungen att dubbelkolla alla siffror och jepp de stämde överens med de som visades på skärmen. Han ringer direkt till sin mamma och ingen av oss kan fatta att det är sant då man aldrig ens har en tanke på att vinna mer än kanske en ny lott eller 100kr (även om jag lyckats vinna 500kr två gånger).
Så efter samtalet så säger jag lite skämtsamt till Robert att vi kanske ska dubbelkolla att han spelat på rätt bricka och att det verkligen var ettans bingo som han duttat på vilket han då givetvis INTE hade utan han hade duttat i på tvåans.
Ja så kan det gå ibland men han lyckades däremot ändå vinna på tvåans bingo när den väl spelades, kanske inte allt till köket för 10.000kr men två Sverige lotter så alltid nått. (Och detta kollade jag upp på bingolottos hemsida idag så denna vinst stämde iaf ;) )
 
 
 
 

Matlista

Har suttit i ca en timma och skrivit matlistor för de kommande två veckorna. Känner att vi behöver lite mer rutiner och speciellt när det kommer till middagarna då det ofta blir samma eller att man handlar dagligen och förlorar pengar på det.
Så hade väl tänkt att vi i alla fall skulle testa den för nästa vecka då jag inte är helt nöjd med den för vecka 10. Planen är även att inte lägga mer än 500kr/vecka på ingredienser till middagarna så får se om vi kan hålla det samtidigt som vi lyckas få en lite mer varierad och mer näringsrik kost.
Det som jag också tycker är bra med att ha bestämt innan vad man ska äta är att man slipper fundera över det dagligen + att man oftast kan förbereda det dagen innan om man vet att man kommer att ha lite tid till att göra det innan det ska tillagas.
 
Så jag får se om Robert ger sitt godkännande till denna matlista när han kommer hem. Har dessutom suttit och kollat på ICA handla online ungefär vad priset kommer att hamna på men kommer inte att beställa för att sedan hämta ut det packat och klart då vi bor granne med affären. Kollar bara för att få en viss hum på priset även om jag är mycket väl medveten om att de lägger på några kronor på de flesta varorna när man handlar online. Brukar ofta använda denna funktion för att screenshota mina handlingslistor och även få bild på varorna men när man sedan kommer till kassan är priset ALLTID lägre än om jag skulle ha handlat online. Men de tar väl betalt för paketeringen och lägger väl därför på några extra kronor, såg även att de skrivit om detta i tidningen så vet att jag inte är den enda som märkt detta.
 
Nu får vi se om det blir något av detta och hur länge vi kan hålla oss till matlistor innan vi blir less på att äta sådant som vi bestämt i förväg. Sist höll det väl i en månad men är lite annorlunda denna gången då vi ska veckohandla nu och tidigare månadshandlade vi alltid.
Nä usch vad tråkigt detta blev, ett helt inlägg om att handla mat :P Men men är ju så livet ser ut ibland och lovar att det kommer att komma lite mer intressanta inlägg framöver, ska ju skriva lite om Stockholmsresan och lägga ut lite bilder från det :)
 
 
 
 
 
 

Sista kvällen i Stockholm

Då var vi inne på sista kvällen och natten i Stockholm. Så imorgon vid den här tiden befinner jag mig nog hemma igen tillsammans med Robert och djuren.
Ska bli skönt att komma hem men samtidigt så är det så kul att få umgås med alla här som man så sällan träffar. Även om jag mest bara varit zombie de senaste dagarna, men vet ju vad det beror på iaf.
Nä ska väl ta och vara social med de andra ett tag och sen får man se vad kvällen har att erbjuda.


Stockholm here I come!

Imorgon lämnar jag detta vita vinterland för att åka ner till Stockholm och närvara vid min mosters begravning som är på torsdag men också för att träffa syskon och övrig släkt där nere. 
Men hur roligt det än ska bli att träffa alla där så kommer jag sakna Robert så otroligt mycket och har flera gånger funderat på att strunta i allt bara för att jag haft sån separationsångest! Längesedan jag hade det nu men är ju bara tills på söndag och att sakna varandra kan väl vara bra ibland antar jag.
 
Älskade "Bobbert" saknar dig nästan redan ♥

Tidig alla hjärtans dag present ♥

Robert ringde tidigare idag och sa att eftersom han inte skulle vara hemma imorgon på alla hjärtans dag så skulle jag gå ner nu och kolla om en wobbler torkat åt honom. Tyckte att det lät jättekonstigt, varför ska jag kolla en wobbler bara för att han inte är hemma på alla hjärtans dag? Så funderade vad han nu hade hittat på och förväntade mig nästan att hitta en wobbler med en text eller liknande på.
Går alltså ner till hans så kallade fiskerum i källaren, öppnar dörren och möts av ett bukett med blommor, en ask choklad (min favorit dessutom!) och ett kort där han skrivit så gulligt till mig att han saknar mig m.m.
 
Jag vet att jag många gånger skrivit att jag är tillsammans med den mest oromantiska personen som man kan hitta men ibland kommer dessa stunder och eftersom jag hela tiden förväntar mig att han kommer att vara oromantiskt så blir jag extra förvånad över dessa gester.
 
Men oavsett om det är hans romantiska eller oromantiska sida som syns mest så är han den bästa personen jag vet. Att tänka att det kanske är han som kommer att sitta vid min sida om 50år är inget som skrämmer mig utan snarare tvärtom så ser jag fram emot all tid vi kommer att få tillsammans. 
Visst blir det bråk och tjafs ibland vilket mest beror på att jag kan ha ett jäkla temperament, i sisådär 5 minuter innan det går över. Dessutom är vi båda två lika envisa. Men ibland behöver man rensa luften oavsett om det handlar om vem som diskar mest eller varför den andra inte kan tvätta sina kläder själv xD (nä så mycket allvarligare bråk än så brukar det sällan vara).
 
Men som vanligt är det det positiva som överväger det negativa och det finns ingen som känner mig lika bra som Robert. Han kan få mig att skratta under de allra tråkigaste dagarna. Han ställer upp så otroligt mycket på mig. Han ser alltid till att jag mår bra och respekterar att jag ibland vill vara ensam eller kanske inte har ork till att göra det som han vill göra, på samma sätt som jag respekterar att han ibland får för mycket myrkryp för att sitta hemma med mig och ha fredagsmys och se film.
 
Det är svårt att tro att om mindre än en månad så kommer vi ha varit tillsammans i 9år!! Tänka sig att jag saknar honom lika mycket nu som när vi blev tillsammans så fort han går utanför dörren. Och tänk att jag blir lika varm inombords varje gång han säger att han älskar mig, trots att vi säger det 3-5 gånger varje dag! (Nej det är inget skämt och detta är minimum!).
Kärlek är underbart och jag hoppas att jag alltid får känna såhär! ♥
 
 
 
 

Ett tips

Jag kollar mycket på youtube och eftersom jag gör det så får jag även en del tips och idéer och senaste gången var väl för ett par månader sedan. Satt och kollade på en vlogkanal som jag följer och i just det här klippet så skulle de öppna paket från sina fans. I ett av paketen fanns det små figurer gjorda på pärlplattor och sedan dess har jag varit sjukt sugen på att göra några men då jag inte har material till det så har jag inte kunnat.
Suget minskade inte heller då jag satt vaken en natt och googlade, något som jag ibland gör när jag har svårt att sova, och på nått vänster sökte jag på just pärlplattor och hamnade tillslut på sökningen perler beads pattern och då dök såklart en massa pärlplattemönster upp. 
 
Så detta är mitt tips till er. Sök på detta och skriv ut och låt era barn, eller ni själva,  ha som mönster om de vill när de gör pärlplattor och kan ni inte skriva ut så rita upp mönstret på ett rutat papper med tusch- eller färgpennor. Det har jag gjort. Men tills dess att jag införskaffat lite pärlplattor och pärlor funderar jag på att använda dessa mönster som broderimönster och kanske göra lite tavlor till mina syskonbarn. För söker man på broderimönster som är gratis får man inte upp sådär jättemycket och inte heller så roliga saker men söker man på mönster till pärlplattor så kommer det en hel uppsjö med figurer och liknande som man kan inspireras av. De ser rätt så lika ut förutom att de flesta broderimönster inte är i färg och så har de en färgkarta till de garner som behövs. Men med dessa får man gå efter färgen på bilden eller kanske med de färger som man själv tycker passar bäst.
 
 
Märkte att jag glömt den ena rutan vid morrhåren men är fixat nu ;)
 

Ny vecka igen då

Då var det måndag igen och har haft en riktigt bra helg. 
Vi åkte ju till Umeå direkt efter att Robert slutade jobbet i fredags för att hämta saker hos hans farmor från hans farfars dödsbo. Det vi trodde bara skulle vara en säck och en kartong visade sig vara 3 kartonger, en säck, några tavlor och lite annat smått o gott och är glad att vi bestämde oss för att hämta upp våran packning samtidigt som vi hämtade hundarna.
Sedan blev det att lämna allt detta hos Roberts pappa i Holmsund där vi gick igenom det lite snabbt då en av kartongerna skulle med oss hem igen då det var sängkläder till stugan.
Väl hemma igen så lastade vi ut det som inte skulle med och sedan in med våran packning och hundarna innan vi begav oss iväg för att låna släp och lasta skoter.
Vi kom sedan fram till Åsele rätt så sent på kvällen och fick där en sen middag av pappa innan vi gick och lade oss då vi skulle upp tidigt på lördag morgon.
 
Så i lördags blev det som sagt att gå upp med tuppen och kände mig faktiskt ovanligt pigg. Gjorde i ordning fikat vi skulle ha med oss när vi for och pimplade och gick ut en sväng med hundarna innan vi åkte iväg. 
Önskar att det hade varit bättre väder istället för blåst och snö men vi lyckades få en del fina fiskar, även om det bara var Robert som lyckades få upp dem.
När vi sedan hade kommit tillbaka till pappa och tagit av oss alla blöta ytterkläder så insåg Robert att det fortfarande var ljust ute och bestämde sig då för att fara och fiska ett par timmar till...det finns nog ingen envisare.
Kvällen avslutades sedan med god mat som pappa gjort och melodifestivalen. Somnade sedan rätt så snabbt när jag lade huvudet på kudden.
 
 
 
 
Igår blev det en lugn dag. Robert for och fiskade igen men jag orkade inte följa med. Det snöade i princip hela dagen men däremot var det ingen kyla ute.
Blev en sväng ut med hundarna, hann träffa min kusin Hans och sedan for vi på utförsäljning på folkets hus och fyndade lite 10kr grejer.
Sedan blev det en tidigt middag hos pappas särbo Leah innan vi åkte hem. Var mycket gott och var lite surt att vi inte kunde stanna så länge.
Sedan kändes det också lite surt att jag inte fick chansen att träffa min storebror och hans fru och William men det får väl bli en annan gång :)
 
 
 

Blir en helg hos pappa :)

Idag så åker vi till Åsele för att spendera helgen hos min pappa men först blir det en tur till Roberts farmor och hämta saker som tidigare tillhört Roberts farfar för att sedan lämna de hos Roberts pappa. Men efter allt detta beger vi oss raka vägen till Åsele.
Imorgon ska vi ut med skotern (som vi också ska ta med oss) och så ska vi åka till ett ställe Robert varit på tidigare och pimpla. Hoppas på bra väder även om det skulle komma snö. Men mycket kan ändras undet ett dygn och ännu en dag som denna med klarblå himmel och strålande sol skulle inte sitta helt fel ;)
Sedan ska pappa få sin försenade julklapp så hoppas att han blir glad. Funderar på att filma när jag ger den till honom men har inte bestämt mig ännu :)
 
 
 

Drömmar med budskap och kalla nätter

Tidigare i veckan hade jag en sådan konstig dröm. Det började med att jag och en barndomskompis skulle till sjuksystern på skolan för att ta blodprov men vi var tvugna att köpa två egna nålar för skolan använde samma på oss annars och min kompis hade nyligen fått HIV.
När det sedan blev min tur och sprutan var bytt så körde de in den i halsen på mig, kände hur det stack till men det gjorde inte ont. Men sedan blev jag bara lämnad där med nålen i halsen medan hon gick iväg så bestämde mig för att ta ut den själv men då fastnade en järnbit i halsen som var som ett litet kugghjul. Enligt sköterskan skulle det vara lugnt.
När vi kom ut därifrån så var det gassande sol och vi mötte panikslagna människor som varnade oss för "Viruset". Tydligen så började man på att smäla om man gick för nära gräs, plantor, träd, löv m.m. och vi fick se ett x antal exempel på det.
Resten av drömmen såg jag allt som i en film. 3 ungdomar skulle åka till en stuga, tydligen våran stuga förutom att man kunde ta bil dit mitt i sommaren så den kan inte ha legat på en ö. De åkte tillsammans med den enas pappa och en vän till honom som hade ett litet barn. 
Det sista som hände innan jag vaknade var att den ena fick för sig att rädda världen och lämnade sin flickvän tillsammans med sin kompis med orden "Be phenomenal"
Så dessa två ord fastnade i min skalle och kunde inte tänka på annat på hela dagen än just detta "budskap" från drömmarnas värld.
 
Sedan inatt var det en mindre bra natt sömnmässigt. Har varit otroligt kallt i vårat sovrum och jag som alltid ligger på sidan med ena armen utanför täcket har då fått en iskall arm på en gång och sedan börjat frysa och skaka som en tok. Och så vänder jag mig om och ser Robert ligga utan täcke samtidigt som mitt täcke är upp till hakan. Känner på han om han var varm eftersom han inte verkade frysa men han var iskall så har kommit fram till att det måste vara nå fel på den karln. :P