Stolt mamma!

Är så stolt över Casper idag, fast är jag inte det varje dag? Men idag så är jag lite extra stolt.
Han hade, som jag skrev igår, läkartid och vaccinering idag. När vi kom dit så började de i vanlig ordning med vägning och mätning, "lillgrabben" är nu 84.8 cm lång och väger 13,01kg. Så på 18 månader har han vuxit ca 33 cm! De tre senaste månaderna har han i genomsnitt vuxit en cm/månad. 
Efter det fick han testa på att stapla klossar och de ville sedan veta om han kunde säga några ord, börjar snart fundera på vad han inte kan säga så som han pratar på. Imorse frågade jag honom om han sov länge idag? Ja, länge länge fick jag till svar.
De undrade också om han kunde förstå 8-10 ord som vi sa, är nog mer 80-100 ord (kanske lite överdrivet men han förstår i princip allt jag säger till honom) och om han kunde hämta saker vi bad honom hämta (ja vi har ju han som, innan vi bytte rum, varje morgon hämtat sockar till mig om jag frågat honom om det. För att ge ett exempel).
Efter denna koll var det läkarundersökning och spruta som gällde. Under själva undersökningen så satt han helt stilla, han ville till och med att de skulle undersöka honom igen med stetoskopet. 
Att lysa i ögonen och kolla i öronen var heller inga bekymmer, att kolla i munnen gick också bra även om han ville bita fast i pinnen istället för att gapa till en början. Men var inte så att han vägrade utan tyckte att det var roligare att tugga på den, vad skulle den annars in i munnen och göra om inte för att ätas på?
Efter själva sprutan blev det "Mamma!" lite halvledset med ett par snyftningar men så fort jag lyfte upp honom blev han tyst och helintresserad av plåstret han nu hade på benet, som åkte av lika fort som det kom dit. 
Läkaren avslutade med att säga att det alltid är en fröjd att ha honom där eftersom han är så lugn och duktig. 
 
Innan vi gick hem så fick han leka lite med de andra barnen som var där, vilket han tyckte var jättekul. Planen var även att gå till UG imorgon då de har något för barn och föräldrar där en gång i veckan. Men eftersom inkuberingstiden efter sprutan var på 7-10 dagar så får vi skippa det. 
När de vaccineras så får de lite av sjukdomen i blodet för att kunna bli resistenta. Det smittar tydligen inte men Casper kan komma att bli dålig med feber, prickar eller svullnad nu framöver så det är väl därför de vill att man ska vara hemma. 
Så det var lite tråkigt, helst nu när till och med jag såg fram emot det. 
 När vi kom hem fick han en muffins som belöning för att han varit så duktig, ska inte ljuga han fick en efter frukost imorse också.
Nu ligger han och sover, tog säkert en timme innan han somnade men han låg och surrade med gosedjuren en stund först. Vet att han inte somnar om jag ligger där och vill inte heller hämta ner honom om han inte är ledsen eller ropar efter mig. Nu idag så vet jag att han var trött, var knappt så att han orkade hålla ögonen öppna medan han åt välling.
Får se hur länge han sover. Tänker alltid att jag ska passa på att göra lite saker medan han sover men redan efter 10 minuter så saknar jag honom så mycket eftersom det blir så tyst, tomt och tråkigt när han inte är i närheten. Får trösta mig med att Robert kommer hem på en stund.
 
Våran stora kille! 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0