3 februari: Morotkakans dag & Andningens dag

Detta går inte helt enligt plan och orkar inte skriva ikapp missade dagar så kör bara på framåt istället
 
Morotkakans dag
Skulle jag fråga min mamma vilket bakverk hon gillar bäst skulle hon troligtvis svara morotskaka. Minns att det även var mamma som introducerade det här bakverket för mig en gång i tiden och jag har ÄLSKAT det från första stund. Men sedan så är jag ju en person som älskar bakverk så vad ska man förvänta sig?
 
Nu när jag har bläddrat runt i djungeln av LCHF-recept så har jag faktiskt hittat ett recept på just morotskaka ala LCHF. Däremot så är jag osäker på om jag ska testa det eller inte eftersom jag efter mitt senaste brödbak inte är så förtjust i mandelmjöl. Kan iofs ha berott på yoghurten som var i också att brödet inte blev lyckat. 
Men man vet ju aldrig hur något kommer att smaka förrän man har testat. Kanske är det inte så stor skillnad?
 
 
 
Andningens dag
De senaste veckorna, sedan jag börjat med internet-KBT, har det varit mycket fokus på andning och det är egentligen sjukt hur många av oss som andas "fel". Det jag menar med att andas fel är att många utav oss ytandas istället för att andas med magen, mig själv inräknad. 
Att ytandas kan, om jag förstått det hela rätt, ge mer ångest till de som har problem eftersom andningen skapar en sorts stress som får hjärnan att reagera på ett helt annat sätt än den borde. Att andas med mer djupa andetag har dessutom en lugnande effekt. 
Vissa av andningsövningarna som jag har gjort har till en början skapat en stress hos mig själv eftersom jag tycker att det är så sjukt obehagligt när magen spänns ut och så har vi såklart fokuset på varje andetag. Det är som kvävningskänslan jag får varje gång min lillebror säger frasen: "Tänk på att du andas" till mig. 
Men allt går såklart lättare efter någon minut och får mig istället att känna mig lugn och avslappnad.
 
 
Källor:
Temadagar.se
 
 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0