18 februari: Fotens dag

Hur många tar egentligen hand om sina fötter? Kan tippa på att det är alldeles för få. Jag hör i alla fall till skaran som inte gör det, men som verkligen borde.
Har sedan 10 år tillbaka, och skäms faktiskt för att skriva det här, haft en förhårdnad eller liknande under foten som jag inte har kollat upp. Kommer troligtvis inte att göra det heller trots att det, som nu, gör ont ibland. Vet inte heller vad det är för något och hittar inte så mycket när jag googlar heller. 
Men det är något med att kolla fötterna som jag tycker är skämmigt, kanske för att jag själv hatar fötter så mycket. Och inte bara mina egna utan ALLAs fötter. Det finns bara ett undantag och det är Caspers med de där söta små tårna han har.
 
Kanske är det dags att bli vuxen nu och börja ta tag i lite fotvård, de ska ju ändå finnas med där hela livet och dra runt på mig.
Minns en gång som mamma gjorde någon specialblandning med olja till mina fötter. Oljan hälldes sedan i plastpåsar som skulle sättas på fötterna och utanpå skulle det vara ett par vanliga sockar. 
Det var lite obehagligt att sova med de där på fötterna. Jag är en person som inte kan sova med sockar eftersom det känns som att det blir blodstopp nästan direkt. Mössa, jacka, eller ja till och med handskar går bra men just sockar går bara inte. 
En annan gång jag skulle ta hand om mina fötterna var för några år sedan. Precis innan jag skulle gå och lägga mig satte jag mig där på sängkanten och smörjde in fötterna och efter det lade vi oss och kollade på en film. När filmen sedan var slut var jag tvungen att hämta en sak och istället för att gå som vanligt for jag runt som Bambi på hal is. 
Att smörja fötterna och skippa sockar är inget att rekommendera, speciellt inte om du är en sådan som jag där diverse krämer & salvor aldrig åker in i huden. Ska jag vara ärlig så tror jag inte att jag någonsin smörjt in mig med något som gjort nytta, i alla fall inte mycket nytta, utan det mesta har nog kletats bort på saker i min närhet.
 
Sedan när jag är inne på fötter så upptäckte jag en konstig sak på Caspers idag. Det är något där som jag tror är ett hårstrå. Det ligger en bit in under hudet så inget som sticker fram och går inte rakt in i foten utan ligger som ett U under huden. Ska se om jag lyckas fota det imorgon men han är så kittlig den mannen under fötterna, om inte så kanske jag kan rådfråga BVC om jag ska dit nu i veckan.
 
 
Källor:
Temadagar.se
 
 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0