Norlie & KKV








#2 Vingklippt ängel, Berny Pålsson

Boken handlar om en tjej som heter Berny och hon lider av en psykisk störning, riktigt vad hon har kan inte läkarna enas om. Diagnoserna hon har fått är allt från borderline till scizofreni. Men hon själv anser att hon är frisk och att det är resten av världen som är sjuk, för hon är ju en ängel och änglar kan inte bli sjuka. Men hon söker i alla fall hjälp för att bli av med demonerna som hela tiden säger åt henne vad hon får och inte får göra.
När hon väl får hjälp så har hon det inte lätt, hon skickas mellan olika behandlingshem och psykavdelningar och det enda de verkar kunna göra är att ge henne mer mediciner.

 

Jag tycker att boken var bra trots att den var lite svår att komma in i. Handlingen var väldigt hoppig då hon ena sekunden var i nuet sedan berättade hon om när hon var liten och helt plötsligt kunde hon ha en dialog med en person. 
Men förutom det så var boken intressant. Man får en inblick i hur det är att ha en psykisk sjukdom men även hur psykiatrin fungerar och man märker att det är ganska mycket som skulle behöva ändras.

Betyg: Om jag ska ge den här boken ett betyg så blir det 3/5 bara för att den ibland var så svår att förstå. Men det var även mycket som var bra.

 


känner mig lite besviken

Var tänkt att jag om en vecka skulle befinna mig i Stockholm med lillebror Daniel men planerna blev inställda. Vi skulle åka dit med en konfirmationsklass men eftersom dom inte hade skött sig och inte kunde lyssna så tyckte deras föräldrar att dom inte borde åka till Stockholm. Så då blev även vi utan resa.
Fick veta det för en vecka sedan och känner mig fortfarande besviken, hade hoppats på att få åka ner och träffa släkt och vänner. Men kanske får en till chans om ytterligare 5år.

Här kommer alla känslorna på en och samma gång

Har varit lite mycket de senaste dagarna och har en massa olika känslor i kroppen som slåss med varandra. Ska jag vara glad eller ledsen? Känna mig lättad eller orolig? Hursomhelst så kan man ju hoppas på att allt snart återgår till det normala.

En sak som jag är stolt över mig själv att jag har gjort är att anmäla mig till att bli blodgivare. Blod räddar liv och det är precis det jag vill göra, rädda liv. Så nu får jag se när dom hör av sig. Innan man kan börja lämna blod så måste man in och kolla vilken blodgrupp man har och dessutom måste man kolla så att allt är okej, vilket jag hoppas att det är.

1år!

Idag så blir Torgny 1år och jag kan inte tro att det redan har gått 1år sedan Nova fick valparna. En av dom bästa och värsta dagarna i mitt liv, hade varit bättre om vi inte haft en usel veterinär som först tänkt avliva Nova om vi inte valde att göra kejsarsnitt på henne för 20.000kr dagen efter. Men vi hann inte till kejsarsnitten utan valparna kom naturligt och 8 av 9 klarade sig. Kändes så bra när Robert ringde och sa till veterinären dagen efter att valparna kommit på naturlig väg och han blev inte så glad att vi hade rätt och han hade fel.
Valparna bara några timmar gamla
<3