#2 Vingklippt ängel, Berny Pålsson

Boken handlar om en tjej som heter Berny och hon lider av en psykisk störning, riktigt vad hon har kan inte läkarna enas om. Diagnoserna hon har fått är allt från borderline till scizofreni. Men hon själv anser att hon är frisk och att det är resten av världen som är sjuk, för hon är ju en ängel och änglar kan inte bli sjuka. Men hon söker i alla fall hjälp för att bli av med demonerna som hela tiden säger åt henne vad hon får och inte får göra.
När hon väl får hjälp så har hon det inte lätt, hon skickas mellan olika behandlingshem och psykavdelningar och det enda de verkar kunna göra är att ge henne mer mediciner.

 

Jag tycker att boken var bra trots att den var lite svår att komma in i. Handlingen var väldigt hoppig då hon ena sekunden var i nuet sedan berättade hon om när hon var liten och helt plötsligt kunde hon ha en dialog med en person. 
Men förutom det så var boken intressant. Man får en inblick i hur det är att ha en psykisk sjukdom men även hur psykiatrin fungerar och man märker att det är ganska mycket som skulle behöva ändras.

Betyg: Om jag ska ge den här boken ett betyg så blir det 3/5 bara för att den ibland var så svår att förstå. Men det var även mycket som var bra.

 


Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0