12 mars: Alla korvars dag

"Jag vill ha blommig falukorv till lunch mamma..." kanske är en låt som du går och nynnar på idag? För idag är det nämligen alla korvars dag. 
Dessutom lämpar det sig så bra att vi precis idag valt att göra korvgryta till middag. Tro mig, det var inte alls planerat utan bara något som jag kom på igår efter att ha sett att Robert tagit med sig ett paket med Hot Dogs hem från stugan. Men då passade rätten i alla fall in på dagen.
 
Jag är faktiskt inget större fan av korv. Kan säga att jag blev lite less efter alla pimpelturer/skoterutflykter under helgerna där vi grillade korv varje gång och när vi kom hem stekte vi alltid det som blev över och gjorde korv och makaroner.
Även somrarna har varit fulla med korvgrillning, eller kokning om det är Bullens som vi haft med oss i matkassen. Speciellt de gånger vi tagit en tur med båten för att sedan stanna till vid någon grillplats och grillat lite.
Så nu har vi försökt att variera våra utflykter en aning. Ibland har vi därför tagit med oss mackor, både färdiga som vi gjort hemma men ibland sådana som vi värmt i mackjärnet över elden, soppor eller annan mat på burk som bara varit att värma över elden och har vi varit en del stycken har vi även gjort skavröra på våran muurikka som vi sedan serverat i pitabröd. 
En gång när jag och Robert var ute tog vi med oss schnitzlar och potatis på burk och värmde på muurikkan. Låter kanske inte som världens godaste mat men är du ute sådär så tycks maten smaka mycket bättre än om du bara skulle tillaga det hemma på spisen.
Den gången slutade det i alla fall med att Nova smög dit och åt upp allt bara strax efter att vi hunnit vara dit och ta det vi skulle ha...våran lilla mattjuv!
 
Men bara för att jag idag inte är det största fanet av korv så finns det en del rätter som jag faktiskt gillar.  Korvsoppa är en! Denna favorit är både älskat och hatad i min släkt och har ett syskonbarn som fullkomligt älskar det och såklart delar med sig på sociala medier nästan varje gång det serveras hemma hos dem. Kan lova att det har blivit en del och då tror jag inte att hon lagt upp från varje gång.
Robert är en sådan person som kan äta det här ibland men andra gånger tycker han att det är skit. Enkel och billig mat är det i alla fall som räcker till många.
En annan sak som jag gillar är korvgrytor eller korvstroganoff. Skolmaten var inte alltid den bästa, är fortfarande brydd över hur potatisen VARJE GÅNG kunde smaka så beskt och jordigt! Men deras korvstroganoff är den bästa jag har ätit! Har aldrig lyckats få till min egen att smaka precis så, även om jag då måste erkänna att jag under flera år fuskat och köpt färdig mix som blandas med vätska och korv. 
Men nu har jag hittat ett recept som nästan är perfekt och mer perfekt blev det förra veckan då jag glömt köpa creme fraiche och bara fick ta grädde istället. 
 
Är dessutom lite nyfiken på vegetarisk korv. Har ingen större förhoppning på att det kommer att smaka som vanlig korv. Men kanske är de som de vegetariska schnitzlarna att de är mycket mycket godare? 
Ska i alla fall testa på det någon gång framöver. Får återkomma med utlåtande!
 
Inte korv men våran udda utflyktsmat
 
 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0