Svinkoppornas återkomst!

Nu härjar svinkopporna hos oss igen och stackars lilla Casper är den som åter är drabbad! Började med att jag såg något på Caspers rygg på lördagkväll som jag trodde bara var ett litet sår eftersom jag kom att tänka på att han suttit i bara blöja i babysittern. Igår var såret inte större men rödare och hade i åtanke att det kunde vara en svinkoppa. Imorse hade det istället ökat i storlek med över dubbelt så mycket och nu tvekar jag inte ens längre.
Så var bara på med handskarna, tvätta rent och smörja. 
 
Förhoppningsvis stannar det på ryggen och håller även tummarna för att det inte blir mer än en. Förra gången började det troligtvis på tummen och spred sig sedan till hakan då han tuggat på den samt dregglat en hel del, vilket sedan gjorde så att han fick det runt halsen, i nacken, på bröstkorgen m.m. Och det på bara ett par dygn. Nu har det ändå gått ett par dagar och det verkar som att det bara är den här, peppar peppar ta i trä!
 
Sedan så känns det som att jag inte behöver vara lika extrem med tvättning och städning den här gången som sist, så länge det inte sprider sig då.
Då fick jag tvätta två uppsättningar sängkläder om dagen, ge han en ny handduk varje morgon som han kunde ligga på på skötbordet samt en att ha på golvet om han ville ligga där på mage. Sedan tvätta och ge nya kläder och ny pyjamas dagligen. 
Tvätta händerna HELA TIDEN, sprita leksaker, koka nappar, rengöra flaskorna i skållande hett vatten m.m. m.m. m.m.
Nu tycker jag att det ska räcka med att byta på skötbordet, ge nya kläder på morgonen, samt ny pyjamas på kvällen. Använda handskar vid rengöring och smörjning och sprita händerna när man varit i kontakt med det. 
Sist var det ju ändå i halva ansiktet och på händerna han hade och klöste runt och hade sig för att sedan peta på ALLT i sin omgivning. Men svårt att säga till en 7 månaders att man inte får röra.
 
Hoppas även att det räcker med salva denna gång för vill verkligen inte proppa i han mer antibiotika, det lär han få tillräckligt med sedan när han blir större och börjar äta kött eller blir sjuk och måste ha det på grund av det.
 
Gladplutten våran, tål väl även att nämnas lite i förbifarten att han nu börjar få sin femte tand. ♥

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0