24. Julminnen

Jag minns när man var liten och det kändes som att julen var något man väntade på hela året. Det var så spännande, speciellt under de sista dagarna. Man fick se julkalendern på morgonen på fritids och hade man tur hade man även fått spelet så att man kunde öppna en ny lucka där varje dag och spela på datorn. Så vi satt alla med varsitt papper och skrev upp koden i slutet av programmet.
Sedan kom äntligen julen och man fick alla efterlängtade paket.
Men jag minns en jul som till en början inte var lika rolig. Vi skulle fira tillsammans med min bror, hans sambo, hennes dotter och jag tror att de hade fått sitt gemensamma barn då med.
Jag hade fått tre paket av pappa som jag skulle ta med mig, eller rättare sagt var det två som skulle med eftersom jag redan hade öppnat ett under morgonen. Paketgalen som man var när man var 6-7år gammal så ville jag ha fler men visste också att jag hade mer hos mamma.
Men när middagen sedan var avklarad och paketen skulle öppnas så blev jag jätteledsen. Det gick rätt fort för mig att öppna de få paketen jag hade medan min brors sambos dotter var rätt duktig på att skryta om sin hög, vid varje paket hon öppnade dessutom tills den stora högen var slut.
Det slutade i alla fall med att min snälla pappa körde mig till mamma så att jag fick öppna resten.
 
Tur att man inte är lika paketgalen idag utan kan ta vara på det julen verkligen handlar om, i alla fall om man frågar mig, och det är att umgås med nära och kära, och inte att glömma, äta den goda julmaten.
 
Så till ett lite nyare julminne då. Förra årets julafton kanske?
Vaknade på morgonen av att jag fick en armbåge rakt på näsan. Blev sedan lite småtjafs med Robert, stress hem till mamma för att äta julgröt och sedan iväg till Storarmsjö.
Där var allt tipptopp men sedan när vi skulle hem lyckades Robert på något sätt spreja ner hela mitt ansikte med spolarvätska när jag skulle sätta mig i bilen...
Men kvällen vände snabbt då jag tog ett graviditetstest när jag kom hem som visade sig vara positivt! Visste att chansen ändå var större än alla tidigare test jag tagit eftersom vi nu gjort en IVF (däremot hade jag inte testdag förrän den 28e men kunde inte vänta längre. Ångrar att jag inte kollade på morgonen och överraskade alla, men ville inte förstöra hela dagen om det skulle vara negativt.)
Samtidigt som jag tog testet så började jag blöda näsblod och när jag skulle berätta för Robert att det var positivt så bad han mig vänta eftersom han höll på knyta ihop nå pimpelspö då han skulle ut och pimpla dagen efter.
Inte direkt så jag hade planerat i huvudet att det skulle gå till.
Vi for sedan till mamma för att berätta eftersom hon visste att vi gjort IVF och sedan hinner vi bara komma hem innan vi upptäcker att Nova ätit upp hela aladdinasken vi fått i julklapp av min bror, oöppnad var den dessutom.
Men som tur var klarade sig hunden med stålmagen sig igenom detta också! Även om hon var lite orolig och ville dricka mycket vatten under natten...
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0