Sjugymnast- och läkarbesök

Igår var vi på NUS i Umeå med Casper för att träffa sjukgymnast och läkare där. Sedan han föddes har han alltid gillat att ligga åt höger med huvudet och har därför fått en väldigt sned skalle. Så för en månad sedan köpte vi en Mimoskudde åt honom och tog då även kontakt med dem eftersom jag var osäker på vilken storlek jag skulle välja, de rekommenderade även då att vi skulle prata med en sjukgymnast för att kolla upp det.Sagt och gjort och det enda som behövdes sedan var en remiss från BVC.
Har pratat med både sköterskorna och läkaren här på sjukstugan om att jag varit orolig för hans huvudform men de har bara sagt att det är något som ALLA barn har idag sedan rekommendationerna kom att de ska sova på rygg och att det ALLTID gick till sig. När jag sedan sa att jag redan varit i kontakt med NUS så fick jag ändå min remiss.
 
Igår var vi då och kollade upp det. Han har nu sovit på sin kudde varje natt i ca en månads tid och även om jag inte förväntade mig att se resultat de första 3-4 månaderna så är det sådan otrolig skillnad! Ångrar att jag inte fotat från dag 1 till nu!
Så när vi satt där kände jag nästan att det var lite onödigt eftersom man redan kunde se sådan skillnad! Men var samtidigt bra att kolla så att allt stod rätt till med nacke och att det inte berodde på att huvudet börjat växa ihop för snabbt som gjort att han har en favoritsida. Men allt var bara bra. Rekommendationen blev magläge nästan jämt och få han att titta mer och vänster eftersom han föredrar höger även i magläge men det var inga stora skillnader.
 
Måste även nämna att sjukgymnasten var otroligt duktig! Hon var så positiv och glad och är verkligen rätt person på rätt ställe!
Sedan är jag även stolt över våran lilla gladskit till son. För även om han är en glädjespridare som är glad till 99% av dygnet, de flesta dagar i alla fall, så hade jag inte räknat med att han skulle vara så tillfreds över att vara där. Men han är så nyfiken så allt runt omkring är intressant och träffa nya människor älskar han än så länge. Hon sade även åt oss att om alla hennes patienter var lika medgörliga så skulle hennes jobb vara mycket enklare.
Tror Casper har ärvt min lugna sida.
 
Efter besöket var vi en stund i stan innan vi åkte till Vännäs en stund och sedan for vi och hämtade hem våran båt.
Hade sett framför mig en väldigt trött Casper som skulle somna tidigt men han var mer intresserad av att spela på sin leksak och surra än att sova. Så när han sedan tröttnade på det så hämtade jag honom och han fick sedan ligga bredvid mig i soffan då jag såg Greys anatomy. Världens goshumör var han på också och låg på sidan med lilla armen om mig så att man blev alldeles varm inombords.
Kärleken till denna lilla gosse blir bara större och större för varje sekund som går! ♥
 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0