Helgen

Både förra och denna vecka så har Robert jobbat lite annorlunda tider vilket resulterar i att han har fredagarna lediga.
Så i torsdags så åkte vi därför till Storarmsjö eftersom vi på fredagen skulle få ett helt lastbilslass med grus levererat till den nya stugan som vi ska bygga på ön i sommar.
 
På fredagen blev det ett besök på vårdcentralen i Bjurholm men det var en väldans procedur över att ens få komma dit och låta Casper undersökas då svinkopporna spridits rätt mycket bara under dagen på torsdagen. Var rätt lugnt med spridningen fram till onsdag kväll men efter det så eskalerade det rätt så fort.
Hur som helst så ringde Robert dem på morgonen för att få en uppringningstid. När de sedan ringde upp så visste de inte om vi kunde få komma in och kolla eftersom de bara tar emot akuta fall om man inte är skriven på just den vårdcentralen.
Hon ringde därför Åsele sjukstuga och ringde sedan upp igen för att berätta att de skulle ta kontakt med mig. Så när de sedan ringde så visste inte de vad de skulle göra eftersom vi inte skulle hem förrän på söndag kväll. Så hon sa att hon skulle prata med några kollegor och sedan höra av sig igen.
Vi åkte då in till Bjurholm för att köpa lecastenar och just då ringde telefonen igen och då var det Bjurholms vårdcentral som sa att vi fick en tid ca 30 minuter senare.
fvi fick först träffa sköterskan och sedan läkaren. Läkaren berättade att Microcid inte brukar fungera sådär jättebra och kollade därför upp en annan salva som var receptbelagd men inte innehöll någon antibiotika. Men det visade sig då att salvan var från 9 månader och Casper är bara 7½. Så det blev inget av det trots att hon försökte kontakta barnjouren (utan resultat) för att höra vad de tyckte om saken. Så nu är han inne på sin andra penicillinkur och jag hoppas att han slipper det här sedan!
Är glad att det varit relativt lindrigt den här gången och bara hållt sig på ryggen till skillnad från sist då han hade det i ansiktet, händerna och överkroppen. Men det betyder inte att det är mindre jobbigt för honom och man blev inte gladare av att höra läkaren säga att det är vi själva som ska veta vart det kommer ifrån eftersom han fått tillbaka det...som att det skulle vara vårat fel! 
Vi har gjort så gott vi kunnat med städning, tvättning och skötsel. Spritat alla leksaker och tvättat en del också, kokat nappar och flaskor m.m. 
Det kan ju lika gärna varit penicilinet som tagit för dåligt första svängen!
 
Men om vi går vidare med helgen. Robert och grabbarna spenderade i alla fall hela fredagseftermiddagen med att köra grus över till ön i ett badkar som de satt fast på kälken. Nästan allt på 15 ton hanns med så var bara 8 lass kvar på lördagen. Själv hade jag räknat på att de skulle få hålla på till söndagen.
Men då de var så snabba så passade vi på att åka till Önskasjön på lördagen då det var pimpeltävling där. Lånade ut Casper till farmor och faster så att de fick rå om honom en stund, hade vädret varit bättre hade även han fått följa med och åka pulka. 
Själv satt jag och tog det lugnt i bilen de 1½ timme som Robert och de andra fiskade. Låter kanske tråkigt men ibland tycker jag bara om lite lugn och ro och att få sitta och läsa och gäller att passa på de gångerna som Casper blir omhändertagen av ivriga släktingar som får träffa och umgås med honom så sällan. Sedan kan jag tycka att det är bra att han får lite tid utan mig med,  inte för att han inte gillar att umgås med mig utan mer för att han ska vänja sig vid andra människor också och slippa bli lika folkskygg som jag själv.
 
Kvällen spenderades sedan med att umgås med alla, grilla lite korv och inte göra speciellt mycket. 
 
På söndagen var det fortfarande skitväder så Robert grejade på med lite saker och själv passade jag på att packa allt efter att ha gett Casper frukost. Såklart lyckades våran lilla parvel att somna i famnen på mig precis när Robert var klar och bad mig börja bära ut sakerna till bilen. 
Föret hem var skit, slask och spårigt och då var vägen ändå plogad. Men nyaste idag verkar vara att inte ploga enda ner för att spara på plogen och inte nöta ut den så snabbt. Inte konstigt då att man får möta folk efter vägen som slirat ut på kanten och ibland även ner i diket...
 
Frös hela eftermiddagen och kvällen. Blev latmiddag från pizzan och lite bingolottospel, utan vinst. Casper sov nästan hela dagen, tror det beror på penicillinet då det var samma sak sist. För han sover inte dåligt på nätterna men varje gång han fått det här har han även sovit flera timmar under dagen. 
Fast man får ju också ha i åtanke att han är släkt med mig och jag sov tydligen 20 timmar om dygnet när jag var bebis, var till och med så att mina föräldrar blev oroliga för mig. Men vissa gillar att sova helt enkelt och jag var och är än idag en av dem :p
 
 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0