Första gången på havet slutade med huvudvärk

Tar en paus från uppackningen och tänkte att jag skulle skriva om helgen som var innan jag glömmer bort det ;)
 
Torsdag:
Vi åkte som sagt till Vännäs och tog en omväg genom skogen eftersom vi skulle kolla en sjö/tjärn?, är osäker, och hur långt det var till den härifrån. Det visade sig att det var närmare att åka den vägen vi tog än att först åka till Bjurholm och köra vägen vi körde förra året. Däremot var vägen riktigt dålig men det är sådant man får räkna med när man kör skogsvägar.
 
Sedan efter vi kollat det så åkte vi för att hämta våran båt och Robert passade även på att "tvärfixa" lite på den, vilket betyder att han försökte vara snabb men det tog mer tid än beräknat och allt jävlades.
Efter att vi hämtat båten så åkte vi till en som har en fiskeaffär hemma på gården i Spöland. Tidigare höll han till i Holmsund men nu håller han till hemma. Nu kan jag inte så mycket om fiske men ska ni handla fiskegrejer och är i närheten där så far till honom!
Blev däremot lite förvånad över att Robert handlade så lite som han gjorde men jag klagar inte. 
Innan vi sedan for till mamma så var vi en sväng på ICA för att handla inför fredagens fisketripp.
Kvällen spenderades sedan med att få klart Roberts halskrage eftersom jag glömt hans hemma (tur jag tog den med mig).
 
Fredag:
Sov inte så bra trots att mamma lät oss sova i hennes säng. Somnade först sent och hade sedan en liten en som inte kunde ligga still i min mage. När det sedan närmade sig morgon och klockan var runt 04.00 så började mina armar klia, enda från axeln och ner till handlederna. Får så ibland och tydligen är det vanligt enligt min bror, men drygt när man får det på nätterna. 
Hur som helst så tog jag mig ändå upp klockan 06.30 så vi packade bilen, sedan gick jag ut en sväng med hundarna och efter det åkte vi till macken för att tanka och vänta på Sören. 
Men det gick inte undan med tankning och handling på macken eftersom personen som jobbat kväll råkat ta med sig nycklarna hem så varken pumparna eller kassan var igång och när personen väl kom så hade hittade han som jobbade reservnyckeln.
Sedan fick vi även vänta en stund på Sören så passade på att försöka få bort mattan med hundhår som täckte precis hela baksätet, gick väl sådär men bättre blev det.
 
När vi sedan kom fram till havet så mådde jag inte jättebra. Jag har alltid haft svårt att äta direkt när jag vaknar så min tanke var att äta i båten när vi kom fram. Men såna tankar gifter sig inte så bra när man är gravid och lätt blir åksjuk.
När vi sedan kom ut så gick det vågor på sjön och jag visste att jag skulle må skit om jag inte fick i mig något att äta de närmsta 20 minuterna så satte mig och gjorde en macka. Precis då så fick Robert för sig att öka gasen samtidigt som en större våg kom vilket resulterade i att jag slog huvudet i taket och såklart rakt i en bult som stack ut...
Kan lova att jag inte var glad och ännu mindre glad blev jag när man märkte att det gått hål på huvudet och det kom blod, första gången någonsin som jag slagit huvudet så rejält.
Så kunde inte äta efter det. Och det kanske inte är så svårt att lista ut att morgonens åksjuka, ingen frukost, gravidillamående och ett slag i skallen resulterade i att jag började må skit och redan inom en timme fick stå och kräkas över relingen på båten. När jag sedan blev lite bättre kravlade jag mig sedan in i båten för att sova, vilket gjorde susen.
 
Vi kom sedan in i land igen mitt på dagen och gjorde då lunch vid båtutsättningen. Tyvärr blev det bara en spigg som fångst och det är nog en av de minsta fiskar jag sett, skyller på Sören och att han hade med sig bananer i båten.
Och för er som undrar, nej jag var aldrig in och kollade skallen men såret blev inte så stort och slutade dessutom blöda rätt så snabbt. 
Däremot var jag rätt så groggy hela dagen ändå. 
Hur som helst så blev det bättre med lite mat i magen och vi åkte sedan vidare till en Robert brukar fiska med så att Robert fick surra fiske en stund. Själv passade jag på att sova lite mer i bilen.
 
När vi sedan kom till Vännäs igen så for vi och åt på Frasses men kan inte påstå att jag var speciellt hungrig. 
Robert for sedan till Önskasjön med Lindström för att fiska där under lördagen och jag satt hos mamma och väntade på att hon skulle komma hem och ta en titt på mitt sår.
Kan säga att jag inte är allt för smärtkänslig ändå men att rengöra det där lilla såret på skallen med endast vatten och en bomullstuss var riktigt plågsamt och det fick mig att må riktigt illa.
 
Lördag:
Firade ett syskonbarn som fyllde år igår. Blev bjuden på jättegod tårta som brorsans tjej bakat.
Efter fikat fick jag och mamma skjuts av deras hyresvärd till affären så blev att köpa massa god avokado till mig :D
Sedan kan jag väl inte påstå att vi gjorde sådär jättemycket. Vi spelade lite kort, löste lite korsord och surrade. 
 
Söndag:
Hjälpte mamma att städa på balkongen, inte för att jag gjorde så mycket mer än att räcka och ta emot grejer. Var super varmt och när vi var klara bestämde jag mig för att ta ut Torgny och duscha honom, men även om det var varmt ute så var det inte så varmt i vattenslangen så kan inte påstå att jag hade en glad hund men fick i alla fall en ren hund. 
Var sedan ute en stund och kastade boll med Torgny tills de andra kom ut för att dricka lite kaffe och surra.
Gick sedan in och gjorde i ordning en minipizza som jag delade med Daniel, sov en stund på soffan och blev sedan bjuden på kött och potatisgratäng av Magnus innan Robert kom och hämtade mig.
Men trodde aldrig att vi skulle ta oss hem eftersom Robert skulle stanna och surra fiske med alla han träffade. Det härliga livet med att vara tillsammans med en fiskare. Dock så var han väldigt stressad innan vi lämnade Vännäs och då var det bråttom men när han sedan surrat fiske med tre olika personer + ätit mat så hade det gått ca 2 timmar :p vilket är längre än vad det tar att åka hit.
 
 


 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0