14. Sommarminnen

Som jag nämnt tidigare så älskar jag sommaren. Förut har vi alltid varit i stugan hela somrarna men de senaste åren har det varit lite annorlunda, mest för att vi köpte husvagn för 2 år sedan.
Men tänkte att jag skulle dela med mig av lite sommarminnen.
 
Resan till Furuvik
Minns inte exakt när detta var men var i alla fall på en kort trip ner till Furuvik tillsammans med pappa och Daniel. Vi sov i bilen i två nätter, mot min vilja. Har garanterat berättat om det här tidigare så försöker hålla mig kort.
Första natten vi sov i bilen var det läskigt eftersom det kom några på motorcykel som knackade på rutan och frågade efter nån som sedan kom bara minuter senare och parkerade på andra sidan vägen. Vi åkte strax efter dem och parkerade på djurparkens parkering till 5 på morgonen då Daniel väckte oss.
Vi spenderade hela dagen på djurparken och fick även se Lasse Berghagen uppträda.
Dagen efter åkte vi till lite olika ställen och begav oss sedan till Hudiksvall för att sova där bredvid en massa husbilar och andra på resande fot som gjorde det lättare att sova i bilen.
 
Stugan
Som jag skrev så har vi spenderat väldigt många sommardagar, och nätter i stugan. Vi har umgåtts med nära och kära, grillat väldigt mycket, spenderat otals med timmar guppandes i olika båtar, snabba som långsamma, spelat kubb, lyssnat på regnet som smattrat på taket, latat oss, spelat kort & schack, solat och ätit konstig burkmat.
 
Stugan 2008
 
Jokkmokk
För en herrans massa år sedan så tog jag, Daniel och mamma bussen till Jokkmokk för att bo på campingen där tillsammans med mammas sambo/särbo (minns inte om de bodde tillsammans vid detta tillfälle). Han jobbade i skogen där och bodde därför i sin husvagn på campingen.
Vet inte om vi var där 1 eller 2 veckor men roligt hade vi.
Direkt när vi kom dit åt vi pizza och jag och mamma drack en fanta med smak av vattenmelon som vi aldrig har hittat igen, är nog den godaste drickan som vi ätit.
Minns också att Daniel blev mer och mer irriterad på de norska barnen eftersom de inte kunde "prata ordentligt". 
 
Husvagnssemster
Vi har som sagt inte haft våran husvagn i mer än 2½ år nu men trots det har vi hunnit vara ute på några svängar. För det mesta har vi varit på campingar utan faciliteter, med endast utedass. Enda campingen vi varit på med kiosk och dusch är Kattisavan utanför Lycksele där vi varit två gånger.
Våran första natt någonsin i husvagnen är inte heller lätt att glömma, den spenderades nämligen också i Lycksele men då utanför bilprovningen eftersom den skulle besiktigas. Den ena personen gnällde över nå småfel medan den andra var helimpad över våran 70-talare!
De de båda var mindre imponerade över dock var våran bil som sprutade ut avgaser och luktade skunk.
 
Bild från våran första resa
 
 
 
 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0