Flyg- och flänghelg

Den här helgen har varit energikrävande på så många sätt.
Man kan säga att det började redan i torsdags då läkaren ringde och ville att vi skulle komma in redan på fredagmorgon. Fick även veta att jag skulle ta med kläder ifall det blev så att jag skulle få stanna.
Så hade ingen aning om vad som skulle ske eller om jag ens skulle få komma hem så sov inte jättebra under natten. 
05.30 ringde väckarklockan och 06.00 begav vi oss mot Lycksele.
När vi kom fram till lasarettet gjordes en CTG som bara såg bra ut men var lite bekymmer ett tag eftersom jag har en bebis som gillar att sova nattetid och tidigt på morgonen och därför inte rör sig så mycket. Och då de vill ha en så varierande kurva som möjligt, både för att se då han är vaken och då han sover, så fick de komma in och ruska om mig och väcka honom vilket inte gillades så mycket.
Sedan kollades det även hur mjuk min livmodertapp blivit samt hur långt ner bebis låg för att bedömma om man skulle sätta igång mig eller inte. Detta gjorde otroligt ont och det var nog ingen trevlig syn för Robert heller. 
Läkaren tyckte däremot att det var lite för tidigt för att sätta igång mig och jag fick då tabletter utskrivna mot klådan istället samt för att sänka gallsyrevärdena. Den ena sorten har jag lyckats få ut men inte den andra men mer om detta senare.
När allt detta var klart så fick vi åka hem. 
 
Planen den här dagen var egentligen att vi skulle hämta en reservdeksbil till våran V70 utanför Skellefteå på eftermiddagen då Robert slutat jobbet. Eftersom bilen behövde bogseras så var Johan tvungen att komma hit och åka dit med oss.
Han skulle då vara här lagom tills dess att Robert slutat men då vi fick läkartid istället och inte visste om jag skulle bli inlagd eller inte så var det osäkert om det ens skulle bli någon bilhämtning.
Alltså kunde han inte åka med oss härifrån redan på morgonen utan vi fick åka tillbaka till Åsele efter besöket och hämta upp honom och hans kompis. Detta gjorde så att det blev 18 mil extra då man måste tillbaka till Lycksele för att ta sig till Skellefteå men det var ändå värt det i slutändan.
 
Det blev sedan bogsering hela dagen och när vi äntligen kom hem på kvällen var jag så otroligt trött och jag kan inte minnas då jag var så trött senast. Hela kroppen värkte p.g.a. tröttheten och ville inget hellre än att sova. Samtidigt skulle Robert passa på att åka med Johan hem för att hämta våran V70 vi har där så att vi fick hem den så snabbt som möjligt. Men han hann inte långt och jag hann inte ens till sängen utan innan jag gick och lade mig såg jag att jag fått en blödning.
Ringde till förlossningen i Lycksele för att höra vad det kunde vara och de ville prompt att jag skulle åka in och bli undersökt. 
När vi sedan kom till Lycksele för tredje gången denna dag så gjordes ett nytt CTG samt en koll om att det inte börjat läka fostervatten. Allt såg bara bra ut och blödningen berodde med största sannolikhet på att läkaren kollat livmodern tidigare på morgonen. Men trots detta fick vi ändå stanna kvar över natten p.g.a att de enligt regelboken måste göra ett nytt CTG på morgonen för att kolla att allt är bra då med. Visst hade vi kunnat fara hem och sova hemma men då hade vi ändå varit tvugna att åka in efter några timmar igen och med 9 mil enkelväg så kändes det inte optimalt.
Ingen av oss sov särskilt bra, trots att jag är tacksam över att Robert fick sova kvar och dessutom i en säng bredvid mig. Var rädd att han skulle behöva sova i en fåtölj eller nått och hade lite dåligt samvete över det.
På morgonen gjordes sedan ett nytt CTG, allt var bra och vi fick åka hem.
 
Väl hemma igen så tänkte vi att det var lika bra att hämta våran V70. Verkar som att förlossningen är nära nu så vi ville ha det bortgjort så länge vi hade klartecken om att allt ännu är lugnt.
Så pappa kom hit och sedan begav vi oss mot Storarmsjö och han fick sedan ta våran nuvarande bil hem.
Vi blev bjudna på smörgåstårta av världens bästa svärmor och sedan stannade vi kvar ett tag så att Robert kunde hjälpa dem med deras båtmotor. Vi tog även en sväng ut till stugan för att klippa gräset och för att kolla in harfamiljen som flyttat dit medan vi varit frånvarande sedan midsommar.
 
På kvällen då vi kom hem var vi båda otroligt trötta efter över 100 mil i bilen på mindre än 48 timmar samt att jag/vi sovit jättedåligt och inte alls många timmar av dessa 48.
Hade, och har ännu, otroligt ont i kroppen och vet inte om det beror på sömnbristen eller på om den håller på att förbereda sig för förlossning. Har hur som helst haft en riktig vilodag idag och inte ens orkat hålla ögonen öppna för att kolla på film.
Känner att resten av eftermiddagen/kvällen kommer att fortsätta på samma sätt tills dess att vi ska gå och lägga oss.
Imorgon börjar en ny vecka så får se om denna inkluderar en bebis eller inte.
 
Notering: Jag är medveten om att detta inlägg är både rörigt och svårläst men har ingen ork att göra om det en tredje gång.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0