Bloggar om de som har/haft svårt att skaffa barn

Gick in på blogg.se tidigare idag för att kolla läget och se om jag kanske fick ner en rad eller två i ett blogginlägg men hann aldrig så långt eftersom något på första sidan fångade min uppmärksamhet innan jag loggat in.
Det är inte ofta det händer, att jag väljer att kolla förslagen på bloggar istället för att logga in och skriva av mig/dela med mig av senaste händelser. Men just idag så möttes jag av något som jag kunde relaterat till. Det var förslag på bloggar om de som har/har haft svårt att få barn.
 
När jag skrev inlägget om att vi skulle få barn så skrev jag även att det tagit oss 5år och 8 månader från att vilja bli föräldrar till att faktiskt lyckas. Såhär i efterhand känns det nästan som att åren gått fort och man glömmer lite hur jobbigt det var när man faktiskt var mitt uppe i allt, trots att det inte var så många månader sedan. Men trots det är det svårt att förneka att livet varit en berg-och-dalbana och även om vi haft varandra så har man känt sig så otroligt ensam.
Därför blir jag så glad att det finns folk därute som vågrar, och framförallt orkar, dela med sig av sin egen resa. Det visar så tydligt att vi inte är ensamma, att det finns de därute som genomgår något liknande, personer som man kanske inte känner men som ändå känns som ett stöd bara för att de delar med sig av sina egna erfarenheter, känslor och tankar.
 
Själv har jag haft svårt att dela med mig, inte för att jag inte velat men mest för att jag för början inte ville prata om det för att det fick mig att känna mig onormal och sedan för att jag inte ville slänga det i ansiktet på andra och få folk att tycka synd om mig. Men samtidigt så satt jag ändå själv och letade upp dessa personer som satt i samma sits för att ha någon/några att relatera till.
Jag kanske inte har delat med mig så mycket av allt här men har ändå skrivit på en bok i ungefär ett års tid nu som jag hoppas kunna ge ut en dag då den blir klar och jag känner mig redo. Kanske hjälper det en person därute att känna sig mindre ensam, eller kanske kan det ge kunskap till de som har personer i sin omgivning som genomgår detta att förstå hur jobbigt det kan vara.
 
 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0