En dag på akuten

Igår blev det en dag för mig, Robert och svärmor Mariette. Det började med att Robert ramlade ner för en stege på jobbet på fredagen. Trots att han ramlat och gjort illa både hand och höft så blev det ändå att fara till Bredträsk som planerat.
Blev lite jobbigt med förtältet då Erik inte var på humör att hjälpa till och Robert var skadad, tur att det finns snälla "grannar" här som kunder hjälpa till.
 
Igår blev det i alla fall att fara in till Ålidhems vårdcentral och kolla upp för att få det dokumenterat då det hände under arbetstid. Vi kom dit ganska precis 11.00 och gick rätt så snabbt då det näst intill var folktomt där. Efter besöket på Ålidhem så blev det röntgen för att röntga hand och bäcken. Allt detta tog en timma men sedan väntan på att någon skulle kolla igenom röntgenplåtarna och bedömma dem. 
Efter att han fått veta att det inte var något med handen eller bäckenet så skulle även huvudet röntgas och när han då skulle upp på röntgen igen så fick han inte gå. Så han fick välja mellan att ligga i sängen eller åka rullstol. Lite skrattretande men de har väl sina regler. Lite kul bara att han fått gå fram och tillbaka, upp och ner för trappor och dylikt bara minuter tidigare. Det blev i alla fall rullstol upp på röntgen som inte tog mer än några minuter. 
 
Efter det så fick vi sitta i väntrummet i lite mer än 3 timmar och vänta... När de tillslut ropade in han så fick han bara veta att han skulle gipsas och inte skallen då utan armen. Efter att handkirurgen hade fått se röntgenbilderna så hade han hittat något som inte var som de skulle och då blev han gipsad, vilket tog några minuter bara.
18.30 kunde vi i alla fall lämna sjukhuset och stan för att fara tillbaka till Bredträsk till alla som var kvar här. 
 
Imorgon blir det återbesök till handkirurgen för att ta nya bilder och så ska han få göra några övningar och sedan ska de bestämma om han ska få förbli gipsad eller hur de ska göra. Hoppas bara inte att vi måste vara där lika länge imorgon.
 


 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0