+ & - Timvikarie

Jag har tänkt länge på att göra denna kategori men har inte fått tummen ur förrän nu. Det som det handlar om är att jag kommer göra något som jag har gnällt över hos andra tidigare och det är att ha  en sorts"dubbelmoral" om saker och ting. Men har kommit fram till att allt har något negativt och positivt över sig och börjar med timvikarie.
 
Jag jobbar som sagt som timvikarie inom vården, något jag inte trodde skulle hända eftersom jag ett tag inte alls ville jobba inom vården längre trots att jag hade gått utbildning för att göra det. Men efter att ha gjort några ströjobb så har jag insett att det är det här jobbet som passar mig bäst!
 
+
  • Inga ledigdagar långt i förväg - Jag som är timvikarie behöver inte söka om ledig dag minst 2 veckor innan jag ska göra något eftersom jag bara kan tacka nej till jobb den dagen. Dock så funkar det inte i längen och man blir inte populär hos arbetsgivarna om man hela tiden tackar nej. Men har man något speciellt inplanerat ett viss datum som man inte vill missa så går det bra att tacka nej.

  • Valfrihet - Lite samma som innan, man kan välja när de ringer om man vill jobba eller inte och sedan om det är en själv som ringer och frågar om lediga arbetspass så kan man välja de pass som passar en själv bäst.

  • Jobb - Det mest positiva är ju att man i alla fall har ett jobb och jag trivs så otroligt bra där jag är, både med boende och personal, så skulle inte vilja byta ut det mot något annat.
_
 

  • Lite jobb - Det är inte så mycket arbetstillfällen som ges när man är timvikarie så det gäller ändå att ta vara på de dagar som erbjuds.

  • Ingen aning om inkomst - Eftersom man inte vet hur mycket man kommer att få jobba på en månad så är  det också svårt att veta hur inkomsten kommer att bli. Har man jobbat få dagar så blir ju inte inkomsten så hög. Men allt är ändå bättre än noll.

  • Stress - Hur glad jag än blir när de ringer och vill att just JAG ska jobba så känner man ändå stressen och speciellt när de vill att man ska komma dit på en gång. Jag har än så länge inte tagit ett sådant pass eftersom jag måste ha full kontroll på allt och det känner jag inte att jag har om de ringer till mig strax före 7 på morgonen och vill att jag ska vara där inom 5 minuter, fast nu tar jag mig oftast inte dit på den tiden heller eftersom jag måste vänta på närmaste buss eller tåg efter det att min cykel blivit stulen. Något annat som kan kännas stressigt med det är att man som sagt aldrig vet om de kommer att ringa så oftast är jag försiktig med att göra upp planer till dagen efter eftersom man kanske blir utringd på jobb.
 


Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0