Hällnäs sanatorium

Onsdagen den 2/7 så var jag, Robert, mamma och Sandra till Hällnäs sanatorium eftersom det skulle vara spökvandring där. Vi hade pratat länge om att fara dit någon gång men då bara för att gå runt och kolla på utsidan. 
Men nu när vi skulle få chansen att fara dit och se hur det såg ut på insidan så tvekade vi inte en sekund på att fara dit.
 
Både vi och de som höll i det hade räknat med att det kanske skulle vara omkring 30 pers där men redan på vägen dit så var det ett stort antal bilar både framför och bakom oss, så det blev lite mer än så.
En person som varit där och dessutom filmat lite räknade till över 200 bilar så skulle gissa på att det var runt 400-500 personer.
 
När vi kom dit så skulle vi samlas i kapellet men det gick ju inte eftersom det var minimalt. Så vi gick till en samlingssal i byggnaden men inte ens där fick alla plats så vi fick dela in oss i två stora samlingssalar och man fick ändå trängas.
Så någon spökvandring blev det inte men vi fick höra lite historier, det lilla man hörde eftersom det inte fanns någon ljudanläggning och det var inte alla som ville visa hänsyn och vara tysta heller. 
Robert var nog smartast eftersom han tog en egen tur, det man egentligen inte fick göra. Men han träffade på kvinnan som skulle vara vakt där och hon hade sagt att det var helt omöjligt för en person att hålla reda på hundratals människor och det förstår man.
Så de flesta tog en egen tur och Robert hade turen att träffa på folk som kände till mycket historier om sanatoriumet och även personer som höll i det hela som visade han runt i kapellet och han var även och gick i katakomberna, så man skulle nästan ha gått med han istället.
 
Fast även vi fick se kapellet med obduktionssalen och stället under golvet där alla likkistorna förvarades. Så även om man var lite besviken på att det blev så mycket folk så att det tog bort den spännande känslan så var det ändå en rätt så lyckad kväll :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0