3 födelsedagar och en "spontantripp"

Tycker att det har varit så mycket negativa inlägg på denna blogg på sistonde så jag tänkte att jag skulle sätta mig ner och berätta om lite roligare saker som har hänt den senaste tiden. För även om det har hänt mycket som varit tråkigt så är det ju även en del roliga saker som stått på schemat. 
 
Casper 2 år
Den 19 augusti så blev Casper 2 år och det är ofattbart att det redan är 2 år sedan (i skrivande stund nästan 2 år och 2 månader!) som Casper kom till världen och till oss. 
Födelsedagen firade vi i Storarmsjö hemma hos Roberts mamma och det kom lite folk dit i omgångar, vilket Casper gillade eftersom han då fick fika flera gånger.
Jag gjorde blåbärscupcakes med blå frosting, strössel och fiskar på. Tanken var att vi skulle ha ett fisketema men det hände så mycket med Novas bortgång att motivationen helt försvann från min sida och sedan är det inte så lätt att planera och pynta när man inte är i sitt eget hem och kan bestämma dagar innan hur man vill ha det. Men nästa år kanske.
Mamma, brorsans tjej Ida, Sandra, Mattias, Alma, Elliot och Jesper kom också från Vännäs för att fira Casper. Och på kvällen kom Roberts mormor och hennes karl. 
När kvällen sedan kom var Casper riktigt trött kan jag lova. 
 
 
 
Jag 27 år
Börjar närma mig den åldern då jag snart slutar fylla år. Då andra säger att livet börjar efter 30 så gruvar jag mig nå fruktansvärt att närma mig den siffran. Jag menar jag har ju knappt utbildning eller jobb. Men lovade att detta inlägg inte skulle ha några negativa inslag så släpper det för nu. 
Min födelsedag var då den 20e augusti, dagen efter Caspers. Dagen började med att jag fick bära in alla saker i bilen medan Robert och Casper tog en tur med fyrhjulingen på gården. 
När allt sedan var packat och Torgny och överbliva cupcakes lämnade i Vännäs så åkte vi vidare mot Umeå. Vill inte gnälla nu men trodde ju att det var jag som skulle få välja mat denna dagen men Robert tyckte annat vilket slutade med att vi åt från kebabvagnen till lunch ( de har däremot riktigt god kyckling så det blev inte någon större besvikelse, enda jobbiga var alla fåglar och var någon ynka centimeter ifrån att bli träffad av fågelbajs). 
Sedan gick vi vidare till H&M så att jag kunde köpa nya pyjamas till Casper för det presentkort som han fick på sin födelsedag. Pyjamasar var något som han hade lite utav och som jag planerat att köpa så det passade utmärkt!
Tänkte även köpa byxor till mig själv för mitt egna presentkort men med två killar som lätt blir rastlösa inne på klädaffärer så fick jag nöja mig med grejerna till Casper. 
Vi hann även med en kortare sväng till Lagerhaus där jag hann rädda en hel hög med glasgrejer från att falla i golvet efter att Casper ryckt tag i dem. Paniken i den stunden!
Resten av dagen spenderade vi på Ersboda där vi både besökte ReBuy, en riktigt stor Second Hand-affär, samt åt middag på McDonalds (återigen så kan jag inte påstå att det var jag som valde, men god glass hade de i alla fall).
Vi åkte sedan raka vägen hem efter att vi hämtat Torgny. När vi kom hem så kom pappa och Lea förbi. Tråkigt nog hade jag inget fika att bjuda på mer än några kex vilket känns lite tråkigt när man ändå fyller år. 
 
Roadtrip, ny båt och överraskande besök!
Helgen efter min och Caspers födelsedag så fick Robert för sig att sälja våran båt som vi haft i 4 år nu. Och såklart var tanken då att köpa en ny sådan.
Den första han hittade låg i Skåne med efter en del grubblande och med tanke på att vi skulle behöva köpa med oss eller låna en båtvagn för att ta den så var det inte längre intressant.
Istället så hittade han en i Frändefors som vi åkte ner för att köpa. Så på torsdagen den 6e september så började vi resan. Vi åkte sjukt tidigt, strax före klockan 05.00 och kom sedan ner till Stockholm vid 13.00 tiden. Vi lyckades, tack vare ombyggnaderna i Slussen, att få fel på GPS-sändningen på väg ut till Gustavsberg och hamnade istället på Drottninggatan. 
Efter en massa snurrande mitt i centrum så lyckades vi till sist ta oss dit och det första vi fick göra var att införskaffa nya skor till Casper eftersom Robert (som såg till att Casper hamnade i bilen medan jag gjorde det sista) glömde hans skor hemma. 
Fanns inte jättemycket alternativ i Caspers storlek men när han såg ett par neonrosa så stod det klart vilka han skulle ha. 
Vi sov sedan hos min ena bror Göran för att kunna fortsätta resan tidigt dagen därpå. Fick träffa min andra bror Patrik, hans sambo och son Harry. Men också mitt syskobarn Joella och hennes dotter Keyla. Önskar att vi hade haft tid till att träffa fler personer eftersom det inte är ofta som man åker neröver men får bli en längre vistelse nästa gång.
På fredagen bar vi som sagt iväg till Frändefors för att köpa båt och denna morgon begav vi oss iväg vid 04.30. Casper somnade direkt om i bilen och sov i några timmar.
När vi kom fram så var det grått och tråkigt men Casper var nöjd. Han fick både leka med en supergullig liten hundvalp och titta på båt. 
Efter detta begav vi oss vidare mot Åmål för att köpa ett par nya djupriggar till båten innan vi åkte hemåt igen. 
Blev betydligt fler stopp på vägen hem eftersom ingen utav oss var lika taggade på roadtripp som dagen innan. och när det var kanske 10-15 mil kvar så tyckte Casper inte alls att det var roligt längre. Men i det stora hela så måste jag säga att han var otroligt duktig! ♥
 
 Vi kom hem rätt så sent på natten och somnade nästan direkt. Casper ville ligga en liten stund och kolla på allt från skotrar till fiskar på Roberts telefon innan han själv sa till att de var dags att sova och började masa sig iväg till sin egen säng. 
Dagen efter (lördag) så gjorde vi lyxfrukost med kokta ägg och pannkakor och direkt efter frukosten fick vi besök av en annan av mina bröder, Anders. Han hade med sig sina två barn Bella och Alexander och Casper lekte med dem hela dagen. Både hos oss och hemma hos våran pappa som bjöd på fika. 
 
 
 
 
 
 
 
Pappa 70!!
Fredagen den 21 september var det dags för kalas igen. Hade under några veckor suttit och planerat pappas 70-årsdag och kan lova att det inte varit lätt tillsammans med heltidsstudier, ett tvååring, lite recensioner mellan varven och ett hus som också måste tas om hand. Men jag tycker däremot att dagen blev lyckad. 
Vi hyrde en lokal några kilometer härifrån. Efter att vi varit dit och inspekterat så inväntade vi Daniel, handlade massa gott och hämtade ut den gigantiska smörgåstårtan som vi sedan for och lämnade. 
Pappa skulle sedan komma hem till oss vid 17.00 för att fika, var i alla fall det jag sade åt honom. Han höll sedan på förstöra hela överraskningen när han kom en timma tidigare och vi fick knuffa in Daniel i duschen och gömma honom där. Casper pekade hela tiden ditåt och sade hans namn och ibland så är jag glad att han inte kan säga saker med 100% korrekt uttal. Eller i alla fall att pappa inte förstod vad han menade. 
Vi skyndade sedan iväg till lokalen igen och fixade i ordning medan Robert åkte hem och inväntade pappa och hans särbo Lea ytterligare en gång. 
Tråkigt nog kunde inte Anders komma men det är en bit att köra och eftersom han redan varit ner en gång denna månad så förstår jag honom. 
Vi hade en supertrevlig kväll i alla fall och jag hoppas att pappa blev nöjd i det stora hela. Hade jag haft bättre resurser, mer tid och fler kontakter så hade jag gjort det ännu bättre!
 
Dagen efter lyckades jag övertala Daniel att stanna kvar så vi for hem till pappa och åt lunch och fikade. Sedan var min andra bror Göran (inte han från Stockholm) där med sin fru och deras son William. 
Casper hade sedan fått för sig att han skulle sova över hos pappa och vägrade därför följa med hem till en början. 
Kvällen avlutades sedan med mikromat och fryspizza, kortspel och massa surr med min älskade lillebror. Tänk att jag en gång i tiden bråkat som en tok med denna människa men nu inte skulle kunna tänka mig att leva utan honom. Ofattbart!
 
 
 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0